soffa??

Igår kväll bokades biljetter till Gotland v 30, då ska hela tjocka släkten dit o mysa, sola o ha det gött!!! Tanken var att alla barn, ungar, kids på Johns sida skulle vara där samtidigt o det ser ut att gå i lås med ett litet höjt finger för vår del med tanke på Johns jobb.
 Håller iaf en tumme på grillnning, visbyshopping o SOL i stora lass. Sommar!

Tyvärr strejkade min kamera nu på morgonen men jag håller en tumme på att det blir bättre efter laddning -please! Den får bara inte paja nu. En rolig grej nu e dock att mamma ringde o berättade att en på hennes jobb har en soffa att sälja. Mamma har själv köpt en av henne o till suuuperpris o ursnygg. John har sen dess bara kunnat tänka på att hon ska sälja en  till :)
Så det e med spännning vi väntar på priset o i så fall ska vi kika på den inom kort. Hade egentligen tänkt oss en divansoffa men denna verkar så snygg så då kan ju köpa en divan till den om vi ser att vi vill ha det när den e  på plats i så fall... Åh äntligen känns det som att man kan få fason på sitt hem (trots hyersvärds-idioten)... ja vi ska inte ropa hej än men...  jag VILL så gärna .

Nu ska jag fortsätta kolla på Malou -ett par som förlorat ett barn. Hemskt.....o även intressant.


lägesrapport

Kom på att jag inte bloggat idag än, jag som brukar göra det till morgonkaffet varje dag. Beror nog på att lillsnoffsan inte behagat somna förrrän nån timme sen. Märkligt, hon håller sig med nöd o näppe vaken en dryg timme på morgonen annars.. Jaja nu sover hon iaf. o jag håller som vanligt på o tvättar, började med soffklädseln idag för att va säker på att få det gjort. Jag har det som mål varje gång men det slutar alltid med att jag antingen glömmer bort det eller att klockan e 12 på natten o jag inte orkar mera. Men nu har rediga jag även tagit Tabortspray -min nya favvo som jag hade i skåpet utan att veta om det. Håller en tumme på att Lillys majskrokar inte gjort avtryck för evigt.

Om nån timme ska jag o Anna ut o traska med de små liven, eller ja de slipper ju gå - det e vi som får motionera. Hon blev inspirerad av Lillys nya Villervalla-kit o ville ha ett till Fille med, så det blir bort till den affären med en kaffe på tillbakavägen, I guess. Jag ska tydligen va smakråd.

Igår kväll var vi hos Johan o Anna-Karin, spelade Bingolotto o slängde i oss några kilo godis o god fläskfile´o potatisgratäng som Johan gjort. A-K är, precis som jag frisör o Johan e ju Johns chef så vi har lite o prata om mellan det att ungarna ska ha uppmärksamhet. De har två äldre barn (Jacob o Vilda) som gillar att leka med Lilly o Lilly ääälskar att busa o dra e deras hår! Det såg  som vanligt ut som vi skulle flytta in när vi kom med gåstol (då har hon lite o göra), mat, vagn, filtar mm mm...haha!!!
En lugn o mysig kväll.


Nähä, här sitter jag i mysbrallor som vanligt när det brinner lite i knutarna....





Vår goa, underbara Budda i krypartagen....


Lillys week


Mysungen!!!!


Kryp  kryp :) I sitt nya klädset  från Villervalla..



Nyvaken-stretch




Nakenfis


Syns inte så väl  men hon står på tå o händer. Unge!
Armhävningar på g?

fått o köpa

Ska visa er vad min snälla mamma, o alltså Lillys mormor köpt till henne... Eller, vi fick body, byxor o strumpor från början men dessa var små, så jag gick in o kollade o då var det jätterea. Ekonomisk (????) som jag e (tillåt mig småle) så handlade jag då av det istället o hittade flera fina grejer istället.

Inte illa--



Småfolk Tröja med fåglar, rosa
Småfolk Heldräkt med elefanter, ceriserosa

Hjorth Bandana Scarf, benvit/ceriseröd    IdaT Halkstrumpa, lilac
Tröja. bodysuit, scarf/bandana o strumpor fick vi för samma summa.
Allt från www.funkybaby.se  som har massa fint.

Nu kängtar jag till detta kommer för lillstintan börjar växa ur det hon nu har...




Väd händer idag?

John åkte till Örebro för pistolskytte-tävling halv sex i morse, usch för att gå upp då när man missat en timme under natten!!! Jag hörde honom inte ens. Hoppas han träffar ändå :)
Lilly har vaknat tidigare nu en vecka eller så, så nu har jag kommit på att det e för att det e  så ljust i rummet. Så uppfinningsrika jag hängde upp en filt i fösntret o vips så sov hon 21-09 -DET NI!!!!! Eller ja, till 10 blev det ju idag då..

Tror vi ska gå o kolla på Villervallas underbart fina grejer idag, alltså en shopppingdag.

Lilly har vid 7 mån ålder (ja på tis tror jag) svart bälte i shopping....



Skön söndag...

IDIOT - ja det e i underkant

Då var det lördag igen o allt e som vanligt ändå på nåt vis. John jobbar, jag önskar en Ikeasväng o omfixning i lägenheten. Men det sista e ju bara o glömma med tanke på den idiot (jo det e så) vi har till hyresvärd.
 
Först sa han ja till ommålning i sovrummet när John pratade med honom för nån vecka sen,han skulle komm o kika nån kväll på det.. Sen ringde han mig igår o sa att det inte gick för sig för att det va nygjort när vi flyttade in o inget skulle göras nu -över huvudtaget. Vi får inte ens göra det själva för att de har dåliga erfarenheter efter sånt. Förklarade att vi inte direkt tänkt måla marinblått eller så utan bara ljust typ som i övriga lägenheten, men han gick in stenhårt o ökade på spurten i sin uppfattning o ton. Jag blev vansinnig! Gubbj-vel. Nu e det nån asful trrrecottagul, lite flammig tapet -jag mår illa när jag ser den.
Öh jaha men höja hyran går bra??? Kan man då kanske få göra det till sitt kanske? När jag sen berättade att ett grytlock bränt ett märke i mattan i köket så fick jag ta det på min försäkring o de skulle bestämma vilken matta i så fall.
FY FAN, jag va så förbannad när jag pratat med gubben så jag skakade.
Jävla översittarattityd hela tiden -sånt tål inte jag!
O han skulle ALDRIG ha den tonen mot John, det e jag 200% säker på. Tro mig.
John tycker att vi bor här tills vi bott i 5 år, då har man tydligen rätt till sånt o då KRÄVER vi det.

Nån som har koll på rättigheter ang sånt här??

Känns som det kommer bli dyrt att flytta härifrån, han kommer gå med förstoringsglas efter skavanaker.

När John kom från jobbet stod jag med blossande kinder o svor varannat ord, jag minns inte när jag va så arg sist alltså. Om jag ens varit det.. Kunde inte tänka på annat på hela kvällen trots att John försökte få mig att släppa det. Hade gubben stått mittemot mig hade jag nog klappat till honom. Han skulle behöva en riktig näsbränna o komma ner från sina höga hästar.
Nä nu flyttar vi härifrån känner jag bara, o jag ska sprida skiten om honom allt jag bara kan. Tro mig. Rik som ett troll e han  han o snål så han skriker när han skiter, måla ett rum var för dyrt för honom. Troligen en av hans största utgifter.

Nä jag får lämna det här, jag blossar upp igen :)

vår prinsessa av september


Mormor upp i dan!







Vår prinsessa e världens underbaraste. Lovar.


Baka baka liten kaka... gjorde vi idag o Lillys mor verkade vara den enda på hela plejset som aldrig gjort den.  Den verkar undgått mig hela livet, på gott o ont.
Nä tacka vet jag krokodillåten :) DEN kan jag.


Dagens Öppna Förskola e avklarad o dagens sång på hjärnan e "Lille Pelle pingvin står o fryyyyser..." 
Hippt!

På det stället har de, tycker Lilly, världens roligaste o framförallt GODASTE kuddarna. De går att vila mot, spy på o sen bita i -perfekt. Som tur e så e de av skinn o bara att torka av. Kan undra vilken unge i ordningen Lilly e som tuggar på den :)
Nästa unge får iaf en bit av en sur spya -inte dumt.



Orkade inte åka till Skövde idag, dels pga snöstormen o den decimeter snö som redan ligger o dels för att jag ingen energi har... Alls.  Vart tog den fina våren vägen?? Frös så jag höll på att bli förbannad när vi gick ut idag o tänker stanna inne resten av dagen! Har dessutom förlagt ytterligare ett par vantar så händerna e stelfrusna. Allt e i sin ordning -Carro e alltd för dåligt klädd.
JAG VET.
Eftersom Skövderesan uteblev så blev heller inget fårskinn köpt, utan jag får ta tag i det veckan som kommer. Nästa helg kommer nämligen Lillys farmor o farfar hit på besök o då vore det en fördel att ha det :)

Nä nu ska jag göra kasslegratäng.
 

Tjing



läget

Snabbt lägesrapport...

Lilly åker runt i gåstolen o gapar pa-pa, pa-pa!!

Ska snart på babysång

Ska, om jag vågar i snön, åka till Sjukhuset igen o hälsa på farfar efter sången. Bara kolla läget först.

Om Skövde blir det även inköp av fårskinn på Hem o Hobby om de nu har...


Mamma - nyfiken på vad det kan vara !!!! Har mina små animgar när jag kollade på sidan :)
Jossan -jag kan bara inte komma in på din blogg trots lösen mm.
Annalill- kollar fårskinn idag så hörs vi om saken.


Det va allt för nu, nu ska vi hoppa i kläderna o komma i ordning.

Sia

Har just vart o fikat med "mina" mammor. Efter det gick vi o kollade på Sia-saker. Det börjar så smått närna sig tiden då våra knoddar ska få egna små rum.





Alla barnstolar var upptagna idag. Sån tur då att vår vagn går att göra till matstol :)

     

       

Ett urval av Sia:s saker o det e ju bara, som ni förstår, några detaljer som e fint i ett rum (enligt mig)

VåRa BaRn


Spegel spegel på väggen där.....




Sladdar -finns det nåt bättre?


..som sagt.... o jag vet att jag egentligen inte får.


Nåt ska väl förstärkaren användas till nu...

Lika?





Vet inte hur många som de senaste dagarna sagt att jag e lik Marlena Ernman.. Sist ut nu var Peter o Frida Fräs...
Hm, känns som det e mest håret men det kanske vi är.
Svårt att se själv, man ser ju liksom aldrig sig själv "live".. :D

roligt o tråkigt på samma dag

Igår var vi på Mio o beställde nya köksmöbler -äntligen!



Matbord rektangulärt

Stolar och bänkar

Bord i valnöt o vita stolar...
Nu ska jag bara fråga min kära svärmor snällt o fint om hon vill sy såna runda dynor fast i fårskinn -en ide´jag fått. O jag vet att hon älskar sitt fårskinn ;)

Det känns skitbra att slutligen ha beställt det o nästa vecka ska vi få det.

Soffa verkar vara mission impossible just nu, lite olika smak där märkte vi igår. Men det ska nog gå det med..




Efter vår det följde jag med till Väring o deras Mc-butik. Det va långa 20 minuter det. På vägen hem undrade John om vi inte skulle gå upp till farfar ändå. Vi hade fått veta att han va mycket piggare o att det ju kan va sluttampen.
Vi gjorde det.
I hissen på väg upp åkte vi tillsammans med  den unga tjej som var med nästan all the way på min förlossning. Goa hon!
Var tvungen o besöka en toa för Lilly passade på att göra nr 2 när vi just va på väg in o jag  kunde nästan inte spänna blöjan så skakade jag. UsCh. Öppnade sen dörren in till avdelningen o vi båda drog en djup suck "vi gör det, vi går in". Frågade först sköterskan så inet läget blivit värre för då hade jag lämnat walk over. Direkt. 
Läget e ju som det är sa hon, men gå absolut in. Det e bara att säga till om du blir dålig. Va goa de e de där sköterskorna! 
Det va en mager, blek o väldigt trött farfar vi fann. Jag hade bestämt mig för att va precis som vanligt o skämta som vi alltid gjort o det gjorde jag. Han sa att han kände igen mig o visste o sa mitt namn. Skönt det..
Vi var nog där ungefär en timme o när vi sa hejdå kändes det verkligen som sista gången vi sa det..
Hejdå för alltid..
  Kände att jag snart inte kunde hålla tillbaka tårarna längre utan vi gjorde avskedet ganska snabbt o jag höll honom i handen. En mager, len o ganska kall hand.
Vi hann väl precis utanför avdelningen innan jag började storböla. Fy. Blä. Varför ????
Tittade ner över Johns axel o där satt Lilly o sken som den sol hon brukar, lyckligt ovetande. Vår gullefia som fick farfar att le flera gånger. Det värmde mitt i allt.
Tur man har sin familj,

" Nu kommer Per Oscarsson" säger plötsligt JOhn. Så i mina simmiga ögon lyckades jag se skymten av en relativt stor skådis o kom på att han bor ju på Kinnekulle, har jag för mig.

By the way.


Då har vi iaf träffat honom, han har fått se lillan. Men vilken jobbig syn jag har på näthinnan. Har inte sovit många timmar i natt..

Vi får väl se hur denna dag blir...



Jag i Hänt



Ta kort på ett kort blir sådär men ändå.. Jag är, för första o troligen enda gången i mitt liv i Hänt Extra idag. Bedrift eller inte  -me don´t care!!! Men -ni vet jag träffade Börje ;)  Marie var den väniga själen som bjöd med mig o det var en otroligt trevlig fest.

nu e det klippt !!

Medan man slits mellan hopp o förtvivlan så tar jag i tag i massa saker för att slippa tänka. Igår kväll, efter badet, tog jag äntligen tag i att toppa Lilly med min gamla saxar från frisörskolan. De dög gott. Hon va väldigt nyfiken på vad det va för konstiga saker som åkte runt i hennes barr men annars satt hon mest o log -en trend man kan hoppas håller i sig. Så nu efter inpackning o klippning så e håret jättelent o lyger runt hihi.

Hon somnade halv nio igår, sov till halv nio i morse o då gick hon o jag upp o lät pappa sova vidare efter att hon dregglat honom i ansiktet o härjat runt  en stund. Men vår uppestund varade typ en kvart, sen ringde matosovklockan igen...Så nu ligger de o snarkar i kapp i sängen. Snacka om sömntuta alltså! Tre kaffekoppar senare sitter jag här o har gått upp i onödan. Suck.

Ska dra oss mot Skövde o besöka olika möbelaffärer under dagen. Man får passa på när John e ledig.. Sååå skkönt att va båda hemma en vardag, o även o mycket värt för lillfisen. Igår när han kom hem så blev hon helt till sig i trasorna o skrattade o skuttade o skulle bara va hos honom. Hon älskar verkligen sin pappa. Och mamma, kan man ju hoppas ;)


Dagens skörd...Det e det lilla som gör det.



Det här barnet e inte bortglömt...



Vår katt har alltid vart speciell men nu för tiden sover han såhär.. ja här e han vaken men ofta somnar han så på denna mattan som blivit en favorit efter att ha varit ratad. Det svänger, katten!


PS: TACK så mycket för er omtänksamhet. Det värmer.

lev livet varje minut, lev livet till det tar slut....

...mmm visst e texten tänkvärd.

Blir inget roligt inlägg just nu.....

Farfar har nog bara minuter eller timmar kvar i livet i skrivande stund.

Om orken o viljan finns återkommer  jag ikväll...

Ta hand om er!!!!!!!

Götet

Här kommer några bilder från vår Göteborgsvistelse..... Dealen var den att den som fick bo högst upp fick ha förfesten. Lotten föll på Jenny o Linus på 13e våning.
O jag som tyckte guuuuud så högt om vår 12 e !! What a wiev!!!! 


Utan ungar o bar a slappa o slöa -UUUUNDERBAAAART!!!!!!

God mat, trevligt sällskap...

       

The view..






Vet inet när ett sånt här kort togs på mig senst...på sängen!







Vilken LYX att få fixa till sig ensam, i lugn o ro.



Fredrik,  Marie o jag..


Berättade för Jenny att jag hittat ett gammalt kort på oss innan Olstorp o att vi såg så unga o oförstörda ut. Inte blev man gladare av att jämföra med detta... haha!





Vilken fest -text-tv haha!!!



Jag fixade Jennys  hår o smink, skoj!!!!



En lite skamsen Fredrik frågade servitrisen vad det va för byggnad vi spanade ut över.. Scandinavium -Frölundas färger ser du la??? fick han till svar o skämdes en aning. Han håller ju på dom till o med.





hahah jag ser nu att jag har TRE tallrikar :)



Min goding o jag



Passade på att shoppa i Götet o då e en fika så obligatorisk så ni anar inte, annars får John sjunk i andra affären. Då e han INTE rolig att tass med. Lilly fick ett par röda Polarn o Pyret -brallor o en prickig tröja från Kapp-Ahl med texten "Rock Star" -MMMMMMMYYYYCKET poppis av vissa.



Kunde tyvärr inte med att ta med en bild av min (mina) tallrikar utan valde Linus som hade lite struktur o inte fullständigt kaos ..


livet....

Tog för en gångs skull in nåt skoj från brevlådan igår -de 96 kort jag beställt på Lilly o de ser jättefina ut!!! Ska ta tag i att göra ordning i album nån dag åxå,,,

Idag har vi äntligen varit på Babysång igen. Så roligt! Idag var vi tom så många att vagnarna fick knös in.
´Sen har jag vart på stan o köpt mig ett par jeanstights, alla mina jeans e nämligen trasiga nånstans. Så jag BEHÖVDE dom. Lillygumman sov hela rundan som en stock, helt utpumpad i vanlig ordning.

Ska så smått börja packa för Lilly ska till mormor o morfar imorgon o även sova där medan hennes mamma o pappa e i Götet, närmare bestämt Hotell Gothia o äter skaldjursfrossa. Ser redan räkorna framför mig, det jag mindre ser fram emot e att skala dom...:D 
Jag o John utan barn....ska bli mysigt att va bara vi. Olika mysigt o komma hem o hämta henne säkert.


Där var tyvärr det roliga slut, för igår kördes min farfar till sjukshuset nästan helt okontaktbar. Har ju berättat om honom förut så jag drar inte det långa igen, men nu e slutet nära..................Tvärr. Det e så tragiskt. Har alltid bott på gatan brevid dom o cyklat dit jämt, ätit där efter skolan, tvingat med dom till stallet varje dag mm mm.
 Så det e tugnt.

Han får näringsdropp mm eftersom han varken äter eller dricker. Usch, min goa farfar!!!! Imorgon ska jag möta mamma i Skövde för att lämna lillan o kika på möbler, Kanske att man mot sin vilja skulle besöka honom då. E han ett uns vaken får han ju se Lilly o det har glatt honom SÅ. Var där senast för nån vecka sen o det känns urskönt, då har han sett både mig o lillan nyss iaf. O han höll henne till o med, vilket jag tog kort på.
Därmed är det med blandade känslor man åker bort som ni förstår... 
Det känns nyss som min mormor gick bort, det e ett år sen 26 april.... tiden går ändå.



Jaja, sånt e livet.

Ibland roligt -ibland otroligt tråkigt.


Avslutar lite  roligt ändå....
Imorse kröp lillan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....................6 månader o 18 dar gammal.
......
.......o fortsatte så på efter sången idag med.


Jo hon hade strumpor dit o hem.....men skulle käkas upp däremellan.




sömntutan

veligare än vanligt

Gårdagens kväll var vi på landet hos Jenny  o Linus o hade jättemysigt, o som vanligt hade hon gjort jättegott att äta. Hon kan den tjejen som sagt! Lilly var säkert skittrött men höll sig vaken tills vi åkte hemåt vid halv elva eller nåt, tror hon slockande innan vi lämnade deras gårdsväg.. Men hon var iaf inte grinig så hon fick va vaken..

Idag har jag börjat damma av, man ser ju allt så väl när solen skiner in....lite väl väl ;) Efter det ska jag tvätta hela vårt bohag, ja det känns iaf som ALLT e i tvätten så det ska bli skönt att iaf komma en bit neråt i korgen. Men tror även det får bli en sväng i solen idag när det e så fint väder, jag e annars bra på att komma ut när den gått ner o kylan återkommit o blir lika besviken varje gång.

Känner mig annars stressad som sjutton, sån jag blir när jag har massa ideér men det inte blir av. Ommålningen e sovrummet e iaf godkänd men kommer göras i maj-juni (!!!!!!!!!!!!!!!!) Fatta vilken väntan! Jag blir som en otålig unge -NU NU NU!!! Listerna hann jag inte med igår men några ramar e inköpta samt handdukar i turkost o grått till vårt nystädade badrum. DET känns iaf kul. Köksmöbler kollar jag snart ihjäl mig på o har blivit helt yr i mössan....

Den här?....



Eller den här.....



Två helt olika stilar o ändå e jag velig. Gillar rymd i rum o då känns det vita bäst medan det andra e mer rejält....o även rejält dyrare.


NYTTIG!!!!!!!!!!!!!!

Jag kan va välidig onyttig på dagarna. Igår va ingen sån dag. Alls.

Började med att städa hyllan i badrummet, skurade av parfymer, dammade hyllan o -inte minst -sorterade ringar, armband, hårband mm mm mm mm. SHIT va grejer jag har! Det tog ett antal timmar men vad fint det blev...o vad grejer jag hittade som jag inte ens visste jag hade :) Rullade åxå ihop handdukar i olika färger o la på den hylla. Vårigt!
Åh va nöjd jag blev !!!!!!!!!!!!! John va nog mest chockad o tyckte att det gick att andas nu när man kollade på hyllan ;)
Han får ju sin lilla panik av oordning den karln...

För några dagar sen, ni vet när jag fick all inspriation till omfixning, skruvade jag åxå ner en tavellist o igår --äntligen -blev den målad. Iaf på ena sidan, ska fortsätta när jag hinner. Nöjd o säkert leende gick jag sen in o skulle få bort några färgprickar på mig själv o rengöra penseln. Tog som jag brukar diskmedel o vatten. Great Carro! Den va liksom inte vattenlöslig utan all färg spred sig istället över hela mina händer och,  enligt John -ÖVERALLT. Vi testade nog varenda flaska innan jag blev totalt desperat o tog avfettning till bilden Finally gick det att få väck.
Såg efter all kaos att jag även fått på skorna... Hmm....förvånad någon? Undrar hur jag ser ut nästa gång eller om jag e portad i garaget då med tanke på att jag fick ett antal påpekanden om att en ursäkt INTE skulle räcka om det kom ens en prick på hojen :)
 hehehehe sånt händer bara mej känns det som.

Idag står min ena byrålåda på tur för rensning, men det blir efter vårt besök på BVC. Lilly ska på 6 mån- kontroll idag o bli läkarundersökt. Ska bli spännande med tanke på att det e mitt i henns sovtid. Han/Hon kan få roligt...










Fixade även lite i fönstren efter Ikeaturen o nya lampor.


bad o platt katt

Vilken skitig morgon. Bokstavligen..
 Det va bara badet som gällde o innan dess få bort det värsta med våtservetter...blä. Nu går jag runt o sprutar doftspray i hela lägeheten, tycker det stinker överallt!  Håret fick jag tvätta i handfatet så det inte skulle fastna i det..huja! Jaja nu e hon iaf ren o ligger o sussar gott på min säng i bara blöjan. Ja det va henne detta gällde alltså :D
Snoret åker ut o in på stackarn som blev snorig i natt, kanske inte så konstigt eftersom både farmor o kussen va lite förkylda...  Kör med koksalt o snytballong o hoppas på att det inte blir så farligt...

Jag har fått världens inspiration att göra om lite här hemma.
 Ska börja måla en tavellist vit, höra med hyresvärden om ommålning i sovrummet, köpa ny soffa, ny matgrupp o sen byta tv-rum o ge Lilly ett eget rum. Med mitt minne så har jag skrivit upp de ideér jag fått o får väl ta det lite pö om pö.... Det mest prioriterade e soffa o matgrupp -soffan e ingen höjdare o katten (ja han kallas det när han vart dum) har klöst sönder skinnstolarna i köket -grrrr!!!  Så inga mer i helskinn. Ever.
Det värsta e att jag aaaaaldrig kan vänta! Aldrig. Aldrig. Jag vill börja nu!

Har redan sett ut lite man kan önska till Lillys födelsedag till hennes rum, från Sia. IEller ja, man kan köpa det när som ...faktiskt ;)
Inte massor men några detaljer e snyggt.. De har så fina barngrejer tycker jag...






När vi kom hem från Kalmar o bar in alla grejer så lyckades kissen smita ut mitt i allt. Vilken panik, jag såg hans liv passera revy. Min goa katt!! Jag sprang runt med torrfoder ett tag men icke, utan han drog ut på gatan istället -gissa om mitt hjärta slog volter. "Det va den katten det ".  Men sen på trottoaren när han stannat o nosat på nåt så slängde jag mig över honom, så en platt katt slängdes sen in i lägenheten igen.  PJO!!
Numera låses dörren kan jag lova! min vikt klarade han att få över sig...tydligen, men en bil.......................
Nä det tänker vi inte ens på.




Vårigt o 5 grader varmt idag -underbart.

kalmarhelgen

Hemma efter en suuuperhärlig Kalmarhelg. Snacka om att det e "All inclusive" på det hotellet.
Synd bara att tiden springer iväg när man har trevligt. Lilly har skött sig exemplariskt får man konstatera o jag längtar redan massor till nästa gång !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fridas förslag badhuset va inte så illa som jag tänkte innan -Lilly gillade det skarpt o badade både vanlig bassäng o bubbel. Hennes hariga mamma var dock inte långvarig i bassängen för kloret kliade. Hör på den pensionärsvarningen :)


Tyvärr inga lämpliga kort på Lilly med farmor o farfar......
         


        


       


         


      









på schemat

Idag går jag på schema.............

* PACKA!!! Åker till Kalmar direkt efter jobbet imorgon o det e en del som ska med.

* Handla. Bara det måste grejas inför när man ska iväg med lillfisen mellan mat o bajs :)

* Ringa 3 o kolla om de har nåt erbjudande för mig. Tappade nämligen min mob i backen, för jag vet inte vilken gång o ordningen igår. SUCK!! Så nu försvinner ljudet bara efter en liten stunds samtal. -grr! Så beroende man e av denna  lilla sak..




Igår kväll var jag iväg o köpte en sadel till mina kusiner som ska bli fodervärdar till en häst snart. Så nu hänger en sadel i vårt kök -hur UNDERBART som helst! Den kan få hänga där. Jag rös när jag tog den o gick, kändes som gamla tider. Tyvärr e det 4 år sen den användes så hur jag än nosar så känner jag ingen hästlukt. Tyvärr. 
Men bara att se den e mysigt :D

När jag kom hem var hon nybadad o krullig i håret, så jag snusade lite på henne o bestämde mig sen att  lägga henne vid 21.30, vilket e tidigt för hennes del. Nattdjur e hon, precis som sin far o tycker att 23 e mer lagom o inte ett dugg tidigare. Det tycker inte hennes mamma. Så jag LYCKADES igår o ändå sov hon till 8, myste o pussades  med pappa innan han gick till jobbet o somnade sen om till halv tio igen. Goa,  härliga unge!!!!

Idag e det nohg detta schemat som gäller, tror inte det blir tid över till annat så dax att dra igång .

Kaffekoppen i högsta hugg!!







ryktet går

Haha snacka om att saker sprids fort i småhålor...  Ska jobba på salongen på fredag o de öppnade upp mitt schema i måndags eftermiddag -GISSA  om det e fullt!!
Tydligen flera som "hört rykten" om att jag jobbar o undrar när jag börjar för fullt. Hallå, Lilly e 6 mån o de flesta e hemma minst ett år -jag ska tydligen vara undantaget.
 -hahahaha!! RYKTEN! Om mig.

Ska även tas som en komplimang -I know!

Jätteskoj såklart att man e uppskattad men Åsa lär va nerringd med folk som tycker att "det går fort, hon kan säkert klämma in mig".. Man upphör aldrig att förvånas över hur vissa människor tror att det bara e dom som säger så o att man absoluuuut gör det :D Åsa ringde mig nu o hörde om jag kunde "klämma " två klipp o sling på  långt hår på 2 h o 15 min ..Hon insåg såklart att inte ens blixten fixar det men ville ändå höra.

Serviceminded hävdar vissa, näääääee tycker andra...Smaken e som baken.

Tyckte det va lite skoj bara...


ordning o reda , sen till Kalmar!!!!!!!!!!!!

När vi hade barnvakt så var hon så underbart snäll o VEK ihop mina kläder som jag rivit ut på golvet i panik över att jag inget snyggt hade.. "Då kanske du kan få lite inspiration att städa i garderoben", lät det lite sarkastiskt efteråt :) Såklart gnuggade John händerna o hoppades att nu så!! Han  får mindre utbrott varje gång han ser min hög o dörren som inte går o stänga, det ser liksom inte ut som i hans där allt ligger i perfekta tårtbitar. Jag har länge försökt med att, han hatar när det e stökigt med kläder mm -då kan han städa det! Jag som ogillar damm (som det dagligen finns) får vackert dammsuga  o torka var o varannan dag.
 Men detta verkar inte ha gått hem direkt....varken den snälla vägen eller den onda ;)

Men tänkte göra en deal ikväll, att om han har Lilly hela tiden UTAN avbrott ( man blir alltid avbruten!) så ska jag ta tag i min knökfulla garderob!! DE´ DU JOHN!!! Så e det tjatet över o säkert kommer det kännas skönt för min del med. ALLT som jag inte använder ska bara väck o i Kalmar ska jag nog shoppa lite nytt :) E fruktansvärt trött på massor av det som ligger där, för att inet tala om det jag hade som gravid -det spyr jag på idag o lär aldrig använda igen!

Jag ska göra ett försök..


På fredag ska vi fara mot Kalmar för första gången sen jul -skääääms på oss.  Det ska bli mysigt att komma dit o träffa alla o slippa se dessa fyra väggar några dar.  Ska, om en stund gå iväg o fixa en liten överraskning till en av dom ;)

Packa e roligt, packa upp mindre kul.. :)




Faster Frida (får ej bort de röda ögonen)



Eddie, Meja , Frida o Lilly.... Kussarna ses igen!!




Fota ungar e INTE lätt!!!

oduktig

Sicken oduktig dag jag haft.....började dagen med att gå upp sent o sen slappa runt i morgonrocken till 13 (!!!).....jag iddes bara inte byta om!  Sen var det träff med föräldragruppen o info om dagis/dagmammeplats...Hm redan? Jo men visst man måste ställa sig i kö nu, men herregud min lillfis e  ju jätteliten.. satt där o snackade bort några timmar o nu e jag hemma med en sovande Lilly igen.


(foto från igår)



(sorry den e suddig)









helgen e borta o med den glamouren

Helgen e borta. 
O med det glamouren, som e utbytt mot barnbajs, välling, gåstol o dammråttor i hörnen. Det sista ska såklart åtgärdas o jag har även en önskan att hinna byta gardiner i ett fönster o även byta blommor mm. Vi får väl se om det förblir en plan eller om det blir gjort..
Det var skoj att möta en glad Lilly igår när jag kom hem o faktiskt även skönt att hon efter nån minut i min famn lutade sig mot  Gertie (barnvakten) o ville till henne igen. Då märker man att det inte e hela världen att ha barnvakt.
Gårdagen blev inte så sen utan vi la oss i tid för en gångs skull.. jag har ont i halsen o nacken o kände att det vore bra att vila lite.
Idag blir det nog en hemmadag känns det som, behöver fixa här hemma lite tycker jag. Vet bara inte vart jag ska börja..

Men ändå, nu e det dax att komma igång..





Lilly har tydligen hängt en hårnål i mitt hår...

ojojoj

Oj ojoj vilken fest det blev....

Gick på mässan i x antal timmar o kände liksom inte tårna när vi gick därifrån, shit så ont vi hade i fötterna. Vi checkade in o började så smått fixa till oss o skulle sen käka på varsitt håll. Jag  på rummet med Marie, Vera o Bettan o de andra brudarna var på restaurang. Jag fixade Maries hår o sen åkte vi med bussen ut till mässan. Sportnörd som jag är så registrerade jag att Erica Johansson satt längst fram. Duktig tjej det! 
Kommer in på stället o blir ombedda at tvänta en stund o blir sen invisade. Det va då jag upptäckte att shit vad kameror, ska alla de ha bilder... Det skulle dom. "kan ni titta in här"  "vad heter du"   Bla var reportern Lotta där, vars blogg  jag länkat till tidigare, så jag tog tillfället i akt o berättade att jag läser den varje dag o önskade henne lycka till. Så hemsk denna sjukdom alltså!! Hon blev jätteglad o tyckte det va skoj. Det va det mission jag hade  innan, att träffade jag henne så skulle jag säga det.
 Så nu blir det väl Se o Hör o Hänt Extra nästa. Haha vilket skämt, jag  i tidningen. Det va jag noh sist i 6an när vi va med i  Mjölkkannan :)

Erica Johansson i all ära, Magnus Bäcklund mittemot, Magnus Carlsson -jovisst han var där! Men allt annat bleknade till småfisar när vi gick till bords o en man presenterar sig som Börje. Jo jag ser det - SALMING  för bövelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svalde nog ett par tre gånger o kom på att oj, jag ska nog säga mitt namn med...
Jag kunde inte tänka på annat på hela kvällen o ännu bättre blev det av att han va så ödmjuk o trevlig. Nu har jag något att skryyyyyta med hela livet för den karln är en legend så det skriker om det o gissa om jag ångrar att jag inte tog autograf!!

BÖRJE SALMING. Smaka på den ni. E det något som jag beundar så e det idrottsprestationer o läste hans självbiografi för flera år sen. 


Festen var superlyckad, ja bara hans närvaro hade räckt ärligt talat. Att hans fru desutom var lika trevlig gjorde inte saken sämre. Vi dansade, pratade o skrattade hela kvällen...o natten. Dermott o fru var helt underbara o även Bäcklund -härlig prick det. Marie drog sig mot hotellet vid 01 men Åsa o Emelie hade just kommit till festen då så vi stannade o röjde ett tag till o tog bussen med "Robinson- Zybeyde" framför oss. Kanske inte fullt lika trevlig...

Den här kvällen kommer jag aldrig glömma.

Kvällen jag träffade Börje Salming.


Här e de bilder som lämpar sig i tryck...


     

 

 








 


mässa o dålig planering

Idag e det dusch o packning som står på scemat, ja det e faktsikt allt.
Imorgon ska jag på frisörmässa i Jönköping o sova på hotell -mysigt. O ännu mysigare hade det vart om John lyssnat för en månad sen när jag sa att jag skulle vara borta, så vi hade haft barnvakt imorgon eftersom han inte kan va ledig. Jag blir tooookig på att det liksom inte går in förrän dagen innan typ "aha just det ja, men jag kan inte va ledig!" Han e nämligen upptagen på sön morgon med...
Så nu står vi här utan barnvakt  -GRRR!!!!!

I Jönköping möter vi även upp Marie, Vera o Bettan som ska vara med på mässan på dagen. Sen har jag blivit medbjuden av Marie (TACK snälla du!!) på galan på kvällen med käk o mingel och, inte minst, Magnus Carlsson som konferensier -BARA DET!! Jag får väl stå där o titta under lugg :D


  

 


projekt sittvagn

Igår kväll när krämporna var som värst: John hade feber, ont o kroppen o mådde illa o jag hade ett ömmande öga o huvudvärk, då drog jag igång projekt sittvagn. Hm, tajming frågetecken??

Men e man vä igång så kan jag inte ge mig .....så här blev det..
Katten får ni på köpet, han e med precis överallt!





 



Älsklingen


Världens bästa Lilly...




Lilly har vart på sitt favvo ställe Öppna Frskolan idag. Tyvärr ingen sång idag utan en föresläsning om bilstolar, vilket hon tyckte va sådär o istället körde fotknölarna av hon som hade det...
Men efteråt fick hon iaf greja lite bland alla roliga saker de har.... hon skulle nog kunna bo där.

 

    Luftning av världens goaste rumpa igår. Mitt i "pruttandet" med munnen som e mest på tapeten just nu. Går an när munnen e tom, men med mat eller vatten SÅDÄR!!




Pappas mössa  från 70-talet testades idag o det gillades nog med tanke på att hon åkt runt med den e en halvtimme nu :)

  



trött dag

Ops nu har nästan den här dagen gått åxå. ....

Har vart på besök hos Anna o Filip nu o fått jättegod middag, annanaspaj o kaffe -mumma!! Det känns som att man bara kan ha ett projekt per dag nu mera ... så nu tänker jag ta lillan med mig o lägga mig en stund på sängen, e skittrött idag utan att veta varför men kanske att helgen sitter i än.  Har ett väldans konstigt utseende nu pga ett öga som värker o e svullet. Snacka om att se trött ut :) Men idag e värken nästan  borta o Anna försöker övertyga mig om att det inte syns heller. You try! ;)

Nu ska lillan på kalops o sen.....

Mot sängen..



Lilly ett halvår -tiden går

Det här e ingen vanlig dag för det e LILLYS HALVÅRSDAG  - hurra hurra hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tänk att det e ett halvår sen redan som jag klämde ut henne, om man ska tala klarspråk. Hur fort går tiden egentligen? Ibland lite för fort tycker jag... Från att ha vart en liten pyttetjej som låg snällt o fint i en babysitter så far hon nu runt i sin gåstol, lika snäll förstås men en aaaning större vill jag påstå!

Har fått flera mail, helt otroligt, om vart jag  köpt haklappen på gårdagens bilder..Skoj att ni gillar den -I do the same! Hon fick den av Dette o Erika så jag får helt enkelt be Dette om du läser här att meddela varifrån den kommer. Den e onekligen uppskattad av fler än oss  !! :D



Bada e livet!!





GRATTIS på din halvårsdag min lilla fis!!

vår söndag



Tänkte bädda rent i sängen men två sälar strandade o läste....



Idag, dagen före sin halvårsdag fick Lilly sin  spjälsäng så inatt e det premiär ...





Matdags... då e gärna tissen med på ett hörn. Att han inte fattar att han böir dragen i pälsen i ett utan ligger här jämt fattar jag inte....



Matvrak!!!!!!!!!!




Min snälla mamma har vart på Cloetta o vi fick ett "litet" smakprov...detta e vad som e kvar...

vad har hänt...

Ja vad har hänt sen sist...

Jag o Lilly har åkt 30 mil tillsammans i bil med väldigt lyckat resultat -hon sov hela vägen o det får man ju ändå va nöjd med med tanke på att 2 mil förut har kunnat ta 4 timmar pga en skogstokig unge i bak. Nu satt hon o pillade med sin "dinglis" o somnade sen som en stock. Nästan så man glömde bort att hon var med... :)
Vera hade växt hon med o det hade hänt massor sen sist, kan man nog påstå. Nu va det liksom inte  två "saker" som låg stilla o tittade utan nån som ville ha mat NU, en som ville sova, eller nån som helt enkelt inte ville sitta på det stället längre :) Men det e ju så det ska va. Träffade åxå Maries mamma som e en såå härlig prick, man blir så glad av henne alltså. Så hon fick rycka in o gå promenad med en Lilly som vägrade sova o nog gjorde hon det bra -ungen sov i över 1,5h. Inte illa pinkat!

Efter vår Munkedal-visit for vi vidare mot Karlsborg o min familj som naturligtvis tog emot oss (läs Lilly!! ) med öppna armar. Kvällen avslutades med pizza o tidigt sänggående eftersom jag skulle upp 5 morgonen efter.. O jag kan lätt säga att det va en TRÖTT Carro som hörde klockan ringa, fick knappt upp ögonen. Men det va upp o hoppa o till grannen för att fixa henne till brud, vilket gick jättebra. Det va toksvart ute när vi började o när vi var klara va det ljusa dagen o dax att gå hem till Lilly o säga god morgon. Deras son Albin e så rolig så man skrattar ihjäl sig ibland... När han kom upp skulle han sbsolut spela tv-spel o på frågan vilken figur han ville vara svarade han "Hon med de stora brösten!!!" Hahahaha!!! Han e tre år...
Häromdagen hade Johanna kommit in i hans rum o hittat en hel burk medicin på ett fat. Där satt han o hackade sönder dom o en skräckslagen mamma undrade "Hur många har du ätit....???!!!!" "Bara en mamma, var lugn".. Svårt att beskriva det men när man träffat honom blir detta så jäkla skoj alltså, grabben e nåååågot lillgammal o svarar tex väldigt ofta "Nähääedu!!"
En annan gång hade han smulat sönder en hel del frigolit o satt o käkade på. Såklart fick han skäll o föräldrarna undrade "Varför äter du frigolit, Albin?! Det äter man inte.." Det e inte  frigolit mamma, det e SNÖ!!!"
Hahaha!!  Ungar....

Igår var vi hos Anna-Karin o Johan o såg Melodofestivalen bland fyra ungar o sex vuxna (läs ETT JÄKLA LIV!!!!) Vi käkade såå jättegod mat. Inet visste jag att Johan var en sån kock! Men strax efter tio gav vi oss, Lilly hade nämligen vart vaken sen 18 o kom inte till ro alls. Så e det ibland.... O jag somande nog innan jag la huvudet på kudden.

Och nu har vi käkat frulle med Vasaloppet i bakgrunden o ska hoppa i kläderna snart..kanske.
Det e väl ungefär vad som hänt sen sist :)

Ha en go söndag!!!






RSS 2.0