tidig morgon o changed plans

"When you´re sleeping on the couch..." ringde mobilen i morse stadiga 6.00 -gissa hur trött jag var!! Så tidigt har jag nog inte gått upp sen gymnasietiden vad jag minns.
Hade brud på jobbet o när jag stövlade iväg i snön (jo det va faktiskt snö!) va det bäcksvart fortfarande. Min familj klev innanför dörren strax före 7 o var här när Lilly vaknade. De la sig såklart o sov o när lillan sen slog upp sina blå verkade hon tydligen tycka att pappa såg väääldigt annorlunda ut i sin säng denna morgon :) Va? Mormor? Där? Men hon hade skött sig jättebra o somnade om igen efter bara nån timme o sov såklart när de mötte upp mig på stan.

Skulle begett oss mot Vallda idag men kusinen hade blivit sjuk o vi kom fram till att det var ondöigt att ses just då,så vi håller ut lite till. Vi har ju nyss haft vår snuva o står gärna över denna gång. Vet ju inte vad det kan vara för baciller heller, om de härstammar från Taiwan e det ju inget  Lilly tål bättre direkt...
Istället ska vi planera in en Kalmartripp snart för farmor o farfar har inte sett lillan sen jul nu o det har hänt en del sen dess, minst sagt...

Nu får vi alltså en kväll hemma o bar ajaha, vad gör vi nu då? Väskor var packade o vi redo att åka men nu e det som det e o jag tror vi drar en Mc Donalds eller slår till på en flötig pizza till Körslaget sen..

FLÖT SKA DET VA NÄR DET E HELG!!!!

sång o dans

Hemma in värmen igen, satan så rått det e ute! Usch. har hämtat ut ett gartispaket från Libero o köpt present till Julia, så ärendena e uträttade..

Dessförinnan var vi på sång o dansstund som Lilly älskar! Hon e fullkomligt slut efter att ha hoppat o skrikit o sover flera timmar efteråt.

Hårspänne behövs när man ska gympa :)



Nappen i så hon inte biter i det hon har i handen, som Kalle med snor runt hela munnen plus hosta haft innan. Snacka om baciller!
Kan inte folk va hemma när ungarna e sjuka så alla slipper bli smittade eller ??????????????? Nu fick hon säkert baciller ändå men hon behövde ju inte svälja dom, tänkte jag.......

Så komiskt när man sitter i den där ringen o vi ska sjunga alla barnens namn o jag kunde inte låta bli att le:....Tage, Gunnar, Agnes, Lilly o Albin satt på rad. Hahaha!!

Öppna Förskolan eller ålderdomshemmet ?????

schema

Ikväll...

Tv-soffan efter svabbning av golvet.

Imorgon...

Babysång (mimande) o sen fika i en timme eller två med Jenny o William som jag knappt träffat sen vi klämde ut de små.
Inköp av present till nya kussen Julia. Jag har spanat in nåt fint!

Lördag...

Jag har bruduppsättning på salongen kl 7.30 (!!), John jagar, mamma, Josse o Matilda kommer o har Lilly under tiden. FÖRSTA BARNVAKTEN!!! Skönt då att lämna till några man känner, kan ge förhållningar o litar på. 

 Sen bär det av till Vallda o träffa Lillys farmor o farfar, kusiner, fastrar o farbröder. Oj det lät gammalt det! Men jag antar man har den åldern inne nu...??

Roligt ska det iaf bli o det e alldeles för längesen vi träffades nu så vi slår vi två flugor i en smäll !!!!






Kolla in den här tjejens nystylade friss...



Älskar detta....såklart har mästerfotograf Matilda tagit det.

torsdag

Har lite ensamtid nu efter en promenad medan Lilly sover kvar i vagnen, hoppas det kan bli en halvtimma eller två. Det finns nämligen att göra här hemma..


Gissa om kassörskan på Ica kollade skumt på mig när jag häromdan köpte två potatisar. Två liksom??  Bantning eller?
Näe, de va till lillan som idag ska få smaka det för första gången i sitt liv, antar att det inte blir stående ovationer direkt..Ska börja koka dom nu o förväntar mig att slänga ca 99%. 

Var nyss på stan o skulle inhandla present till Julia som vi ska träffa på lördag. Men det jag hade siktat in mig på fanns inte så jag ska dit imorgon igen då de väntar ny leverans med vårnyheter.




Såhär ser det ofta ut..kissen när alillan men ändå på behörigt avstånd så hon inte når svansen...

onsdag

Tittade på det här igår.. LÖV!!!

 Mästarnas mästare! Så bra.
Per Elofsson, Wassberg.. så många jätteduktiga idrottare.




Victoria Silvstedt -my perfect life
Vilket liv hon lever den  bruttan..
Kan inte låta bli att titta o njuta av glamouren lite :)









Mamma ska fota min kläder  o jag vill va med.. Undrar vem hon e morgonrocken e ...

Dagen e ung ännu o vi ska försöka komma igång o få nåt gjort...  blir en sväng ut idag med, ska bla köpa resår o byta i hennes brallor som e lagom på längden men av nån anledning stramar i midjan. Hoppas jag klarar det.


lite handlat..

Vilken husmor jag varit..

 Först var jag på Rörstrands o inhandlade nya glas, jag har nämligen haft sönder två bara sista veckan. Så nu hade vi tre av varje typ -suck.  Hur bär jag mig åt? Var på jakt efter nya decilitermått med alla mått med åxå, men nu för tiden finns de bara i plast o det kändes lite trist. Varför undrar jag.. Hur många använder bara pyttemåtten eller bara stora? Men jag SKA hitta det nånstans..
Därefter hittade jag en sockerkaksform i ett skåp, aldrig använd :)
Äh va fasen, jag chockar omvärlden!
Nu står en citronkaka i ugnen som vi ska mumsa på när John kommer från jobbet. Förklädet o hucklet fattas, annars e jag riktigt huslig av mej.

Ellerhur?

Såna här från Ittala i rökfärg blev det..






tröttsamt

Två dagar, det e ungefär vad jag står ut med att va kass, så nu e jag less på att va hemma kan jag lova. Tycker mig kunna varenda vrå av denna lägenheten nu. Jag vill ut. Så när Lilly käkat middag ska jag ta på henne ordentligt o gå ut, om inte annat för o köpa näsdroppar o en o annan tidning. Dessutom en sak som jag fick en ide´om igår. Mer säger jag inte just nu, misstänker att de vi tänkt ge den till läser här..

Nu  e det åxå bestämt att Johns kusin Nina ska hälsa på oss under kalmarfolkets sportlov med sin lille Ludvig, ska bli jätteskoj! Så nu har jag antecknat det i min kalender som numera extraknäcker som min hjärna. Snacka om att man blir vimsig av amning alltså, det e tyvärr ingen klyscha. Gissa om jag blir trött på mig själv ibland, jag va vimsig redan innan. Tur jag snart ska sluta..
 John tycker att jag lever genom min kalender men vart fasen ska jag ha alla "kom ihåg" då??

Nähä nu ska jag hämta posten!

Kram so long

gillar sin moster

 


Lilly med för dagen lite taskig frisyr, gillar sin moster men kan bli lite hårdhänt....


...men även väldigt gosig..


snoooor

Snörvel snörvel..

Snoret fortsätter rinna o idag har även John ont i halsen. Vår lilla e dock som en ängel o sov från 22.45 igår kväll till 10 i morse nonstop !!! Fasen va skönt när man inte e bra. Jag börjar undra om hela Sverige e invaderat av förkylning?? Tycker mig höra det överallt.. men kunde inte vi gått slippa ;)

Nu står kaffet på bordet, Matilda e på väg upp o om nån halvtimme eller så även John. Bäst att ladda upp med vitaminer mm idag med, OM det nu kan hjälpa..
 
Morgonrocken behåller jag på några timmar till, ingen som lär se mig idag ändå. O den som gör det -skyll dej själv ;)

Fasen vi har föräldraträff imorgon o Hannah har ju fått en liten Milla som jag gärna vill hälsa på men jag tror jag skippar även föräldragruppen tills vi e friska. Dumt att smitta även om man lika gärna kan få det på Ica liksom.. O lilla Milla får absolut inget besök än, men jag viiiiiiilll!!!!!!

Krab på er

besök ..ändå

Matilda vågade trotsa vår sjukstuga o har kommit på besök o ska sova här. Såklart bev det fotosession!!


Man får göra sitt bästa för o pallra upp henne, men hon kan nästan sitta själv me stöd nu.





Två pingor emellan....



Titta vad jag fick av min goa sambo när han kom från jobbet idag !! Blev genast lite piggare... :D

sjukstuga

Idag e det inget vidare här, vi har närmare bestämt sjukstuga tyvärr. Lilly snorar, jag snorar o John har jätteont i ryggen. Inte mycket med oss alltså. Tittade mig nyss i spegeln o ja, precis som vanligt när jag e förkyld e ögonen illande rödsprängda  o svullna. Usch..
Som tur e så har Lilly kunnat sova jättebra, ja bättre än nånsin faktiskt, hon slog upp sina blå först nio i morse o har sovit hela långa natten. Duktig tjej!
Mem andra ord gör vi inte många knop idag utan jag  ligger i soffan o Lilly i babygymet..hon ska snart sova. På med filt o massa gott te o c-vitaminer så håller vi tummen för att vi snart blir bättre!



Bordet fullt av det mesta så allt finns i närheten. Minsta lilla ansträngning....





Mössan ...liiiite stor..kanske.


MOT SOFFAN



Thank god it´s friday!!

Så så va vi hemma igen efter vår sång o sväng på stan.
 
Inköpt: godis o VÄRSTA kapen... Nämligen jacka, byxor o tröja -allt för 60 spänn  till Lilly !!!! Alla me ungar bör kolla in Lindex rea, halva reapriset!! Jacka för 30 kr liksom, som hittat även för en fattig, avdankad morsa.





Måste visa er de fina blommorna jag fick... Jag älskar vita tulpaner.







Dagens Lilly.. mitt i all denna Julia-feber, hoppas det e okej  :D

Göttgöttigöttgött

Pasta-lover??

Bara måste ge er detta receptet...

Stek 1 pkt bacon, en burk champinjoner
Häll av fettet
Tillsätt 2,5 dl grädde, 1/2 burk Creme Bonjour Taco-ost.
Dela några körsbärstomater i lägg i det sista.
salt o peppar

Serveras med pasta

Så gott! O kan jag så kan ni, jag lovar. Jag e värdelös o tycker därmed att det mest e ett nödvändigt ont. att man ska ha middag varje dag.
 Minns när jag hade med min min dåvarande o kille o en kompis hem från skolan nån gång på högstadiet o skulle göra pannkakor. Vetemjölet va slut o jag tänkte mjöl som mjöl o tog rågsikt. MINDRE BRA! Mamma pratar om det än idag... hihi. "Tänk när du gjorde de där pannkakorna  Carro..!! "

Jag visste inte ens att man kunde ha sån ost i mat som i detta recept, har man inte den på kex, tänkte jag. Men jag gjorde dubbel sats idag o har nu lite infryst till o med.

 Perfekt för en människa i farten.




onsdag 21 jan i vårt liv

Strax efter tio vaknade vi idag av en liten groda i vaggan som övade på hur många olika sätt man kan gapa iiiiiiiiihhh på. Shit vilken falsett alltså! Men hon sken som en  sol så hon va nog nöjd :) Sen fick hon stissa runt i våra sängar ett tag med snoret åkandes ut o in., men leendet va lika stort för det..
 Tur va väl att vi gick upp då, för några minuter senare ringer två killar på Johns jobb o sa "kaffe om fem". Så tidigt på dagen har vi nog aldrig vart färdiga. Men dagen blir ju desto längre. Vi har redan hunnit besöka Mc-konsult o säga hej till dom, o LIlly gjorde såklart succe´med sin skönsång o stora smile när hon märkte att andra höll för öronen. Unge.
Ikväll ska vi besöka mina förra grannar som bor en mil utanför stan o käka middag o jag gissar att man kan se kvällen som bf (barnfri). Hon brukar tas ur famnen på oss direkt o sen får vi  tillbaka henne när vi ska åka hem, med nöd o näppe. God mat gissar jag åxå på, Gertie e en hejare på sånt o har alltid nåt gott på g. Ser fram emot detta om några timmar.

Nu ska jag hugga tag i tvättberget som växt sig högre än Mount Everest o iaf försöka göra det mindre. Detta tvättande! Känns som jag bor i tvättstugan. Men som sagt e det väldigt skönt när det e gjort.



Såhär ser det ut just nu, lillungen sover gott, bäst att passa på..


Bus igår kväll..o John har kammat sidslick på henne.

brr

Burr, äntligen inne i värmen! På med msyisar o tofflor o värma sig. Rått! 

 Har vart på stammisfiket idag igen o jag undrar lite stillsamt när vi får ett vip-bord där med tanke på att vi står för halva deras årsvinst. Promenaden dit va ingen höjdare i smått, smått regn o blåst men kaffet va gott när vi väl kom fram. Lilly, den lilla ängeln sov till 9  i morse, jag börjar tro att hon smygläser här o uppfyller mina önskningar, eller så e hon helt enkelt det a-barn vi tycker att hon är ;)

Har ni sett hennes lilla nya kusin på sidan jag länkat till, sicka goa kinder ungen har! Nu börjar deras långa resa som föräldrar. Mycket väntar som man inte har en aning om. O tur e det vissa gånger, andra gånger tänker man va fan klagar alla över??? Tror vi gjorde det rätta, att vi befarade det värsta med sömnlösa nätter, skrik o många uppoffringar, då kan det ju bara bli bättre! Har hittills bara tackat nej till en grej pga henne.

Nu ska jag spana in bodyn jag köpt på Tradera, eller vunnit som John skrattar åt mig när jag säger. Men jag vann ju auktionen! hihi..




Proffsfika.

Simma lugnt

jidder

Hon gjorde det, vann Jerringpriset alltså, o jag snackar om VÄRLDENS bästa Charlotte Kalla. Vilken brud...tjejen med biceps större än Arnold. Närå men shit va vältränade de e de där brudarna, inget gäddhäng på tork där inte! Det va hon värd tiodubbelt, jag tillhör de som kan se den där omkörningen av Virppi Kuitunen i slalombacken (!!) gång på gång på gång. Jag har full sjå att ta mig nerför en sån backe o hon åker uppför!!
Jag tröttnar aldrig o sitter o bara "shiiiiit" VARJE gång. Såna prestationer e så beundransvärda så det finns inte. Otroligt. Undrar varför inte jag blev idrottare? Hm, troligen för jag saknar ett uns av den vinnarskalle o jävlar anamma man måste ha.
O kanske liite talang ;)





Nä nu måste jag i säng, håll tummarna för mig nu, att jag får lite sömn! Fastnade såklart i den nya talkshowen Skavlan, hur bra som helst! Programledaren himself e ju sambo med Maria Bonnevie, Persbrants fd. Förlåt men jag tror hon hittat en bättre i denna Skavlan ;) Verkar va en hyvens.

Gud va jag jiddrar.

God natt!


What a night

...ja som rybriken lyder. Lilly har inte sovit en hel timme på hela natten, bara vritt o vänt sig o gnytt. Så ja, jag e trött/bakfull/död  idag. Vet egentligen inte varför men hon e, som de flesta andra i vår närhet snorig idag o fick desutom mycket mindre mat än vanligt innan hon somnade eftersom hon somnade väldigt mycket tidigare än vanligt.. kanske båda faktorerna gjorde sitt, jag vet bara att jag till slut  blev förbannad o bara "varför" ?????!!!! Orken tröt helt enkelt o John skulle upp o jobba, så jag fick så jag teg.
Håller alla tummar jag har på att denna natt ger mera sömn till en som blir som lejonet på savannen utan sömn.

Som tur va hade vi nåt mysigt framför oss, nämligen en träff med Anna o Annelie  på stan. Tur det så man fick en uppåtkick! Jag e inte van att inte få sova alls o den här natten sov jag nog minst under hela mitt liv tror jag, i mitt vuxna liv ia



Har shoppat på Tradera till lillan. Sprillans nya jeans till en tredjedel av priset (Nova Star).
Så fin hon ska bli i sin nya mössa o dessa byxor! Fyndade även en P.O.P-body, vit o röd-randig för skit i o ingenting.




Ikväll ska vi se Idrottsgalan o säkerligen gråta en skvätt i vanlig ordning.

inköpt o önskat

Fått av lillans mormor igår..




Fick spjälskyddet  av henne innan hon kom,  o nu även bäddset från Lundmyr of Sweden.
Så fint!!


 Bild: http://www.bluebox.com/   ( ej Lilly på bilden)


http://www.akvihome.se/

Bäddset Moln (Vuxen) Blå el. Grå 
Detta e väl fint åxå? Men dyrt, såklart.
 
Tänk, för våra STORA sängar finns det set på Ikea för typ 50 spänn, men för barns SMÅ sängar e det svindyrt. Snacka om att de vet att de kan tjäna pengar på detta!!


Har vunnit min andra suktion på Tradera idag, en Nova Star-mössa till lillan. Äntligen e hon så stor att hon börjar kunna ha deras kläder! Som jag längtat.

   www.novastar.nu



my sunday

Söndag idag o MASSA skidor på tv. PERFEKT.

Vaknade av att John skulle upp o hjälpa Adam att flytta o mitt när jag drog runt med håret på ända, morronrock o mufftofflor kommer han hit o hämtar John. Så han fick nog en vacker (?) syn haha!! 

Igår va vi i Karlsborg o Lilly fick träffa sin mormor o morfar igen, har inte setts sen jul...Ny vaken som hon va o dessutom väckt så tog hon till lipen när hon vaknade upp i morfars famn. Usch vi måste ses oftare nu när hon börjar fatta sånt !!! Det e inget roligt alls. Men sen trivdes hon som fisken när all fokus var på henne, hon bars, busades med o fotades. Den tiden o orken har man ju inte riktigt själv alla gånger, men nu fick hon sig en dos... Gissa om hon trivdes..

Josse som nyss kom hem från Thailand hade köpt en kimono till henne som hon kan ha om ett tag, åh va fin hon kommer bli. TACK säger vi !!!

Nä nu måste jag inta soffan -spännnade i skidskyttet !!!! E åxå inne på Simon o Marias blogg nonstop känns det som, de borde ha kommit fram till Taipei nu. SPÄNNANDE!!!


KRAM so long


???



Vad tycks???  Mörkt eller ljust??



Idag kom min första tidningsprenumeration på vääääldigt länge. Tror inte jag gjort det sen Min Häst stod högst på listan faktiskt...

Fick den av mamsen i julklapp...



ÄNTLIGEN nåt att läsa innan man släcker för natten.

Nu blir det Let´s dance o jag säger LYCKA TILL till Simon o Maria (Johns bror) som imorgon åker till Taiwan o hämtar sin Jea Ting .... Ni har mycket roligt framför er. Och mycket jobb ;)
Håller tummen på att hon e lika snäll som vår lillunge..

Snart har alltså Lilly en jämngammal kusse som faktiskt e född den dagen Lilly skulle vara född. O vi fick reda på det samma dag Lilly föddes (17 dar för sent) -surprisernas dag!

Vill ni  så läs om deras resa som på många sätt e just en resa..
 http://geting.valldakajak.se

fredag

Det e visst fredag idag, har ingen koll på dagarna längre.
 Idag sov vi till strax efter 10 o jag låg o velade fram o tillbaka, sångstund eller inte men jo jag gick dit. Sjöng gjorde vi o dansade dessutom, det e däremot mer min melodi. Älskar att dansa! O uppenbarligen Lilly med för hon sken som en sol o tjöt när tanten gick förbi o busade med just henne. Spydde ner golvet gjorde hon åxå men det bjuder vi på ! Efter det gick vi alla till stan o luchade o kom hem nu. Jättemysigt.

Snart väntar vi besök o jag antar att det föll på min lott att fixa till här hemma innan dess eftersom John e på gymet o hon kommer om en timma....

Ikväll ska vi se Let´s dance o njuta i soffan med massa godis , iaf jag, John tar väl en bit eller två :) Så hemskt det som hänt Mojje, fatta att va 36 år o råka ut för nåt sånt. Det e ju sånt som bara händer andra, som så mycket annat. Det finns inte i ens tankar ens ju.. Hoppas han blir helt återställd.

Nu ska jag börja röjet...

KRAM på er.

SNÖ


Hej i snöovädret !!

Vaknade upp till en vit dag, det enda sköna med det e att det faktiskt e ljust för en gångs skull. Detta eviga mörker alltså, det blir jag knäpp av. Sommar sommar sommar, tack  !!!!

Masade oss upp i hyfsad tid idag o gick en runda när det snöade som mest o man hade full sjå att se vart man gick när man hade blicken i backen. Så rundan blev ganska kort o fikastunden desto längre, skönt att man inte e själv om att va fikaproffs utan har Anna som e minst lika sugen som jag :) Så vi babblade bort en o annan timme på fiket innan Filip tyckte att vi behövde bege oss därifrån.
Imorgon ska hela mammagruppen ses på Öppna Förskolan, bara namnet får mig avskräckt o sångstunden ännu mer. Men jag får väl mima mig igenom det o Lilly får lyssna på de andras stämmor utan mitt bräkande. Skona de som skonas kan!  Om vi hinner dit vill säga, det e lite tidigt för oss så jag har inget lovat utan har egentligen tänkt möta upp på stan efteråt istället när alla ska luncha.. Vi får se helt enkelt, hur uppsjungandet går ;)



Kom nyss hem o va sugen på korv, makaroner o ägg. Döm av vår förvåning när vi hittade detta ägget...
Okej jatt man vet att det kommer från en höna men de hade ju kunnat lämna hönan i båset...











Lillans fot.

Älskar händer o fötter på småbarn, knogarna går inte utåt som senare i livet, utan inåt o vid fot o handled ser det ut som det sitter ett gummiband hihihi!!!! 
Fett va´re här  :D

barn

Hemma igen efter världen kallaste promenad känns det som fast det bara va 1 minus. Utan långkallingar känns det nu i låren, de sticker. Har nämligen förfrusit dom på hästryggen en gång i tiden o det känns... klöser snart hål på dom samtidigt som det värker, ja ni har nog fattat?
Gick förbi Ann o såg nytillskottet o herregud så liten!! Fattar inte att Lilly typ åxå vart i den storleken.. Så små o hjälplösa de e alltså, men som sagt, de räcker att klämma ut en 3 kilos "klump" - ja det e så det känns just då. EN KLUMP eller snarare en soffgrupp !! O klumpen blir ännu större, men som tur e utanför min kropp haha!! Lilltjejen har ännu inget namn men det blir kanske en Vera där med?

Tänk vad det händer mycket på 4, 5 månader i både utseende o utveckling. Bäst att ta vara på här o nu för snart e vår gullunge en springande ettåring som tar till lipen för att få som hon vill. Tjoho!... hoppas man har ork att ta striderna som man avskytt när inte andra föräldrar gjort utan  ungen fått som hon vill till sist.
Me hate! Påminn mig GÄRNA.







Lillan ligger kvar i vagnen o sover o jag ska ta o byta om till myskläder direkt. Snart e det kväll -herregud vart tar dagarna vägen??? Idag har jag mest gått o dargit i mina mysbrallor tycker jag, pratat med Frida o så promenaden då. Det e vad man hinner fram tills 16 om man som vi går upp 11.
Skäms.



Tänk att lillpyret vart såhär litet...

mys o gott



Fullt ös idag på träffen o god fika dessutom, banankaka hade Janet hunnit baka. Inte illa !!! Tre stadiga bitar slank ner =D

Fr vänster Michaela o Nora, Annelie o Ossian, Helene o Ebba, Anna o Filip o Janet o Cornelia. Alla ungar skötte sig finfint. bara lite gnyende emellanåt... Så sa´re va!

Vi hörs imorgon, nu ska duschdraperihängaren upp o Lilly rullar snart ut på golvet från alla filtar där hon ligger med rumpan i vädret :=

träff

Hej på er!!

Här e vi sjusovare, alla utom John för idag va det bilbesiktning kl 8 som han fick ta. Han vaknade en kvart innan men, jo han hann....såklart. Typiskt honom. Lilly sover nu igen fast hon sov till 10 o sen ska vi alla mammor i vår grupp träffas o ta en fika. Ska bli skoj att se hur alla har utvecklats, jag har tyvärr missat massagen  som alla andra gått på så jag har inte sett nåt av barnen på länge.


Hörs sen..

Fam Lindberg här



Dessa muggar fick jag av världens gulligaste Emelie på jobbet häromdan, bara sådär!  Gulligt eller?! Hon e omtänksam hon.



Idag har vi haft Jan, Marie o Vera på besök o jag har gjort iordning Marie i håret o faktiskt även klippt Jan, med sin lilla (?) man. Marie  e alltid så snäll o omtänksam så idag hade jag faktiskt en liten present till henne, vilket kändes bra. Hela dagen går när vi ses, o fort dessutom o det e väl ett tecken på att vi har trevligt. Det e jätteskoj att ses o vi konstaterade att, tur att Marie behöver fixa håret emellanåt så det blir av. Nu verkar även barnen börja uppfatta varann lite o utforskar den andra med sina små, men ACK så starka händer. De e för roligt att se dom!

Nu har jag tagit en dusch o ska ta kväll tänkte jag..imorgon ska vi till Cornelia i föräldragruppen o träffas, gissar över en fika :D



vår söndag


Hej på er!!

Vaknade upp till en trist grå dag, åh jag tycker det gör mycket vad det e för väder när man drar upp persiennerna. Men vi hade en fika med Madde o Robban inplanerad så allid nåt skoj att se fram emot.
Men innan dess hann jag både se slalom o lite skidskytte till frukost innan jag begav mig till affären för att fixa en liten blomma inför vårt besök hos min fd kollega. Där bland hyllorna möter jag Ann som för bara några dagar sen fick en liten tjej, som ännu e namnlös. OOOOOO va roligt, nu har de en Theodor o en....ja vad det nu blir..hihi. Hon stack o handlade när man som jag minns det, knappt kunde sitta liksom.... Hu! Starkt det.

Nä nu ska jag kila iväg o handla lite inför morgondagen då Jan, Marie o Vera kommer på besök.
 Det blir trevligt det !

Kram

roligt o TRÅKIGT

Mycket i görningen......

Har nu vart på stan o fixat en liten present till Anna o Mattias som vi e bjudna till ikväll, ett par från vår föräldragrupp,samt tagit en fika med John på ett fik. Nu ska vi så smått börja fixa till oss, det tar lite längre tid nu för tiden.. :) Under tiden har vi fått veta att familjen ska få ytterligare ett tillskott inom en snar framtid, en liten flicka från Taiwan som ska hämtas alldeles snart .
 ROLIGT! o SÅÅ spännnade !!!!!

GRATTIS åxå Ann, Zlatko o Theodor till illtjejen som kom natten till idag !!!!!
Jag lär inte bli nödbedd att hälsa på :D

Där var det roliga slut för igår fick vi veta att farfar fått en cancersort som inte går att bota : SNYFT, USCH O FY!!!!
FY JÄVLA FAN SÄGER JAG FÖR DENNA SATANS SJUKDOM !!!!
När vi blir gamla kommer det va lika vanligt som influensan känns det som. Typ: Har inte du haft cancer?
 NÄ fyyyyyy, snacka om att man ska ta till vara på de friska dagar man har, en vacker dag kan de vara räknade...Men nu håller vi alla tummar för att nån form av bromsmedicin kan va till nån hjälp, vi vet inget  just nu. Det finns inga ord för hur grymt livet kan vara mot en del.

Dags ändå att ta tag i livet här o nu....

Hej so long.

påverkad?

Hur kan folk med att bete sig hur som helst, o framförallt, vad e problemet om du är ren??????? Jag syftar såklart på Kleerup på Grammis igår om nån missade det, han uppträdde lätt påverkad av nånting kan man ganska lätt konstatera. O va som man kan ana, förbannad som tusan på att det var en patrull på plats o drogtestade de som såg misstänkt påverkade ut . Av NÅN anledning kollade de då honom...... Märkligt.


Om han nu var ren, vad e du problemet som sagt? Äh jag tycker det e skitbra att de har hyfsad koll, de som befann sig där är trots allt idoler för massa ungdomar o vår största artistelit -tro fan man ska sköta sig då, annars har man inte där o göra !!!
Det är min åsikt.



Nu ska jag fortsätta tvätta o komma i kläderna medan Lilly sover. Man får passa på..
John e nu på ett av de tilltänkta jobben o hör sig för litegrann....

Vi få väl se var det slutar...


kallt som satan



Foto: Matilda


Bitigt kallt idag ellerhur... burr!!

Idag gick lillan o pappa upp vid tio medan hennes mamma drog sig till 12 då jag kom på att ops, vi skulle ju fika på stan med Anna idag ! Så det va upp o hoppa, göra ordning sig o iväg. Mumma va gott det va med bulle o kaffe vid ett-tiden, utan frulle i magen. 
Medan vi slappade runt fikabordet  hurtade John iväg o tränade o när jag kom hem efter vår tur till fiket o ännu en bit till ett köpcentrum, utan varesig långärmat under eller långkallingar, så lovade jag mig själv att det va sista minuten ute för mig idag. Satan vad jag hatar att frysa!!!!!!!!!!!!! Hade inte räknat med längre tur än stan tur o retur..



I eftermiddags fick John samtal om jobberbjudande o har nu två stycken att fundera på.... Det e inte dåligt i dessa hårda tider vill jag lova, så GRATTIS  våra kära pappa o sambo !!!!  Han e så poppis min man ! ;)
Just nu bollar vi fram o tillbaka med för o nackdelar, det e inte enkelt... Det vore ju gött med lite extra kosing det ska jag inte sticka under stolen med :D
LÄS :
shoppa ;)
 Närå..

Nu ska jag ta tag i allt på diskbänken o sen förbereda mig inför Grammis ikväll, har ju min vän Zara bland de nominerade.
Kanske lite godis till det????



Have a nice kväll




Mössa H&M, kofta BikBok
Foto: Matilda

usch o blä

Röd dag idag, sånt e lite trist nu när man går hemma. Stan e nämligen stängd.

Alltså går jag fortfarande i morgonrock o myspys o ser massa som behöver göras, Lilly sover o John ska iväg o träna. Jag tror jag får hoppa i kläderna o fixa lite här hemma. Ska städa toan bland annat, vilket jag tycker jag gör varje dag ungefär. Jag fattar inte hur handfat, flaskor mm där inne bara  suuuuger åt sig damm. Eller jo jag fattar hur det går till men inte så fort? Tycker knappt man vart där inne innan det  e dax igen. Men det e kvinnans lott i livet. Tydligen. För om inte jag dammar o städar gör ingen annan det heller o  det gör sig inte självt. Konstigt. Men men..

Usch idag e det en sån där äkta TRÅKIG dag, inga skidor på tv, inget kul o göra, stan e stängd o katten har ätit upp mina blommor  -BLÄ!!
Visst e jag positiv idag, eller inte?! Men det e så jag känner för dagen.

Syster o  Micke e i Thailand - kan jag möta upp tror ni??

BLÄ va ordet sa Bull...


igår o idag

Hej på er !!

Idag gick John upp först o tog åxå in posten, där det bland alla brev o dyl fanns ett paket märkt till Lilly. Mormor hade köpt två bodysuits som e så söta!! Ni minns att jag förr haft inne bilder på märket Katvig.. Nu fick hon två därifrån !!!!!! TACK SNÄLLA MORMOR !!!

                   

                      




Bilder från festen igår....




John spelade bas


Annakarin...


 



När John kommer hem i eftermiddag ska jag till Hannah som bjudit in mig på middag, gulligt va... Det e skitlängesen vi sågs nu o jag ska ha barnfri tid, med andra ord ska lillan få va ensam med pappa en stund.

julfest..

Då va det söndag igen o när kyrkklockorna ringde kom jag på att oj va längesen det va vi va hemma en söndag o hörde dom, vi har ju vart borta ett bra tag så idag va det mysigt o man tänkte inte bara nääääj inte nu igen!

John ska spela bas idag, på julfest med sitt "hemliga gäng"  o jag o Lilly ska såklart joina. Undrar om de täckt för alla väggar, så hemligt som allt e hehe!!! Hade annars planerat att idag ska jag glo på skidor o dricka varm Oboy  heeeeela dan, men det gick i stöpet.. Testade lite kläder igår o , ja det e bara att konstatera att kroppen har omfördelats sen man fick barn. Röven e väck o magen sladdrigare -sånt man får ta! Men nån gång ska man väl lyckas bli normal igen, jag e glad att man inte har typ tio kilo kvar att gå ner som en del har. Nä även om man fått barn vill man ju va fin o nöjd...o inte totalt förfallen.
Tillbaka till klädvalet. Det blir spetskjol, svarta heltäckande strumpbyxor, linne, svart glansig jacka o stövlar. Lilly får sin rosa Polarn o Pyret-klänning hon fick när hon föddes. Då tänkte man, ska hon bli såååå stor ??  Men jo det blev hon! 

Igår slog den lilla damen sömnrekord o sov till 9 på morgonen o sen till efter 11 då jag väckte henne för att åka till Skövde o möta mormor o moster... Sömntuta där!!!!!!!  Imorse fick jag väcka henne vid halv sju för då hade mina mjölkgivare intagit en fyrkantig form o bara måste tömmas... Sen som hon till 11. Det ni!!

Nähä, lite frukost kanske....

Klockan e ju ändå halv ett.

kyla

Lillan e bättre, dammsugaren har gjort sitt jobb o jag har snart ett ansikte, alltså snart dax att gå ut i friska luften en dag som denna. Vilken gott väder!! Men lite kallt för min smak, 5 grader kallt har vi  idag -burr!

Men jag måste ut idag, igår va jag inte ute mer än soprummet tur o retur, skäms på mej.
Men för tillfället e både kissen o Lilly helt utslagna i soffan så jag har några minuter till att slå ihjäl, eller ja, slå ihjäl e väl ett begrepp som inte kommer så väl till pass numera, det finns nåt o göra heeela tiden. Hur fasen går det till ???????? En sak jag ångrar idag e att jag ratade rådet att göra matlådor innan barnet kom. Herregud, de sover väl eller, tänkte jag då. Idag vet jag bättre o ångrar en hel del att jag inte löd. Jag hatar ju att laga mat, att jag då inte fattade att det inte skulle bli det första jag gör en leig stund...?!
Bäst att passa på o fixa till sig själv nu då...

Ha en bra dag i kylan!!!

nyår

Jul e över o nu även nyåret, vilket jag tycker är ganska skönt.
Nytt år - nya tag!!

2008 va ett mycket häligt år, vår lilla Lilly kom ju till världen o inget kan ju såklart kännas bättre än det!!! Tyvärr var det åxå året då min mormor dog o både farmor o farfar blev allt skröppligare, men det e så livet är som alla vet. Men det tar inte bort att det e väldigt trist o ledsamt för det...tyvärr. Mormor hade levt klart på nåt sätt men jag tänker ofta att det e otroligt tråkigt att hon inte fick se sitt första barnbarnsbarn i livet. Hon visste såklart att hon låg där inne i magen  men nästa sekund hade hon ju glömt det, o det e så jag försöker tänka nu med,  att hon inte hade kommit ihåg Lilly ändå. Men man vet aldrig.... Vi får aldrig veta, men mormor har det bättre där hon är nu.

Igår vaknade lillan här o va supersnorig o ögonen rann, så våra planer på att gå till Johan o fira nyår grusades direkt. Hon har inte alls vart  ledsen men behöver ju hjälp med näsdroppar o snytis hela tiden. Tur var att hon fick en så bra julklapp av faster m familj, en snytgrej som hjälper jättebra. Så i natt har både jag o John sovit på helspänn o lyssnat, andas hon? Men med snytis o dropparna har det faktiskt gått bra o jag tror vi har lidit mer än hon. Man tycker ju bara så synd om henne med snoret rinnandes ena stunden för att nästa åka ut o in ur den lilla näsan o va täppt. Men jag tycker hon verkar piggare nu så vi håller tummen....
Så när alla andra stassade upp sig satt vi i mysbrallor, snöt barn o tvättade. Gissa om vi va själva i tvättstugan? Det va lika bar att passa på efter nio dar borta o när vi ändå va fast där vi var liksom... Men vi åt iaf såååå gott, John kockade till plankstek. O till efterrätt glass med hemmagjord, varm hjortsylt -MUMMMMA!! Lite godis gick åxå ner... ;)





    

Såhär blev det......Nytt "skynke" o ny hatthylla = SPACE!!!!!!

RSS 2.0