ons 28 april

                 
                  Foto: Dette Johansson



Kom hem till en superglad o sprallig tjej ikväll som ropade "heeeej mammaaa". Oslagbart!!
När jag sen la henne i sängen, behövde jag gå iväg o hämta en sak snabbt o när jag kom tillbaka sov hon! Tog det fem sekunder eller? :) De har vart i skogen hela dagen så hon va nog supertrött...uppenbarligen.

Nu har jag lite egentid eftersom John är o storhandlar....känns ganska gott att få en stund själv faktiskt. Ska unna mig att slänga upp benen på bordet, orkar inte röja runt, dammsuga o dona som jag gör varje kväll. Är så stum i benen idag. Blev erbjuden att åka på kryssning till helgen men det passar tyvärr inte denna gång, annars e jag vääääligt sugen på båtresa nu, det e, helt otroligt, snart 8 mån sen jag åkte sist. Nä, nu får vi dra ihop oss brudar o göra nåt skoj! 

 Nä, nu ska jag inte spendera mer tid här, jag ska SLÖA !!!!!!!!!!

Förresten, på jobbet nu disskuteras såklart hurvida Jonas affär med norskan verkligen e sann eller inte...vad tror ni?? Skulle hon inte bli stämd om det inte fanns nån sanning i det??!! Där ser man iaf, inte ens kungahuset e perfekt....


                             Tjingeling!!

ute

Huvudet känns som gröt, Lilly vaknade 6.45 när hennes mamma äntligen va ledig o kuned sova. Grr!!!! Varför?!
Men det va bara till o kliva upp, fixa till sig, dammsuga, torka golv o gå till Öppna.

Nu har vi vart ute en bra stund o tränat på trehjulingen ute för första gången. På lite olika sätt: cyklat, stått på sadeln mm mm.  Det finns många sätt att använda en cykel..

Igår när hon kom hem hade hon stått på huvudet i asfalten o fått ett fint litet skrapsår på nosen. Faktiskt, första lilla "olyckan" trots att hon klättrar o ramlar titt som tätt. Men säkert inte sista! Hon gick iaf igenom fallet o visade så man nästan trodde hon skulle skrapa ännu mer :)

Jag är så jäkla seg idag o orkar inte gå ut mer men får väl ta mig i kragen när det e sol o allt..  Ska bara, mellan alla hämtningar av unge på stol, på bord o i lådor , försöka laga mig lite mat. Hm....




                            



                           


                           


                           




                           



                           

helgen till ända


Igår träffade jag Hannah, Dette o Erika på stan o jag vet inte hur längesen det va vi sågs. Men som vanligt kändes det som igår, skitskoj!!! På väg därifrån hade Lilly, som vaknade o va helt yrvaken en bra stund, börjat piggna till o höll Erika i handen på väg hem. När vi sen skildes åt grät Lilly en skvätt o jag fick förklara att de skulle hem till sig. "Kissa, dajsa"? undrade hon då, jag brukar nämligen säga att hunden som bor här i huset ska ut o göra det o därför måste gå (blir alltid ett litet bryt då) 
Hahah!!



                                






                                

På eftermiddagen var vi på invingning av Arena här i stan, med dansuppvsining, hundar mm. När de sistnämnda lämnade arenan frågade hon efter dom i typ 20 minuter o ja, de skulle ut o "kissa, dajsa" ;) Det va iaf jättebra o efteråt kunde man gå ner o kolla på allt på nära håll, så även bokbussen som vi sent fick lämna.....inte pga mig.

Idag har vi vart i Skövde o köpt oss en tv-bänk, som nu ska sättas ihop. Hm, kan undra hur det ska gå?! Fick åxå en leverans från Ullared o ett par nya skor o gummistövlar till lillan. Perfekt, nu e det kirrat med. Fullekiperad för vår!!
Hon har väl inte direkt vart på topphumör idag o när jag borstade tänderna på henne ikväll såg jag att det e 4 på g o en som nyss trängt igenom. KAN kanske ha ett samband?! Vaknar hon till ska jag stryka på ipren... Stackars liten.

Nä, mot kartongen...

feber




                                 





                                



Sen sist har Lilly hunnit få lite feber av sin spruta hon fick för nio dagar sen... precis som väntat. Igår em fick hon det o redan idag va hon bättre, men för säkerhets skull var hon hemma med pappa idag. Nu ikväll märktes det föga o vi fick gå ut o rasta en tjej med MYCKET spring i benen.... Testade åxå nya jackan :)

Imorg åker mamma o syrrorna till Ullared men jag hade tyvärr ingen möjlighet att åka med, typiskt. Typiskt e det åxå att John lovat att jobba imorg så vi inte kunde möta upp Simon o Maria på Nordens ark, det får bli en annan gång....


Nu e hon i säng o vi ska käka varma mackor o sen godis i massor, jag har -håll i er- inte ätit godis på hela vackan. Tror aldrig det hänt förut!!! Visst e jag duktig ;) Så nu ska jag äta igen det...


 Hörs imorgon igen!

stress

Oj, vardag innebär späckat schema o jag stressar alldeles för mycket känner jag. Häromdagen när jag skulle hämta Lilly blev jag sen från jobbet, sprang hem o satte mig i bilen o drog i väg. Då kände jag hur hjärtat bara rusade o det va kanske lite, men inte bara, pga dålig kondis.
 Imorse vaknade John sjuk med feber o värk i kroppen o klev inte ens ur sängen, vilket medförde att jag, som för första gången somnade ifrån klockan, fick stressa som en tok för att hinna. O eftersom jag inte vill att lillan ska känna av det, så fixade jag henne först.. så när jag äääntligen va färdg, alldeles för sent, då kommer hon o säger ´"bajs" o pekar mot skötbordet "dääää"... Japp, det va bara att ta av sig jackan o fixa det först.
Jippie?!

Idag kom den efterlängtade jackan till henne o såg helt ny ut, då känner man sig hyfsat nöjd med att ha gett under hälften av nypriset!


Íkväll bestämde jag mig för att bortse från vårt snart jord(smul)stampade golv o sitta i soffan....Så vi har mumsat tonfisksallad o bröd, så nu e suget efter godispåsen som störst..



                                                    Tjing !!!


                                  




 

                                     

ledig måndag

Eftersom vi har färgkurs på salongen imorgon så tog jag min lediga dag idag istället. Började dagen med Öppna Förskolan o blev rätt paff när hon envisades med att säga "Lilly dut" något bestämt, medan vi klädde av oss. Men efter lite övertalning gick vi mot dörren o då hajjade hon nog vart vi var för då sprang hon före mig in o direkt till rutschkanan. sen såg jag knappt röken av henne förrän matdags o efter det brukar vi ge oss hemåt igen, men nu satt vi kvar o grejade lite med lera...

                  


                                       


 Därefter sov Lilly ett bra tag o jag lunchade med några tjejer på stan innan det var dax o ta tag i att köpa en jacka till lillfisen eftersom hennes mamma glömde den i Karlsborg i helgen. Bra minne?! Men hon behövde en extrajacka utöver den jag köpte på Tradera (som gärna får komma imorgon.) Det går åt kläder när man har en dagmamma av guld, som e ute hela dagarna förutom under maten i stort sett. Nu återstår bara ofodrade gummistövlar o ett par gympisar till.
Åter till köpet av jackan... jag tog inte vagnen utan tänkte att hon fick gå med mig i affärerna, hon brukar va kanonsnäll. INTE idag. Hon skulle absolut ha stövlarna i strl 27 som hon tagit på sig o bröt givetvis ihop när hennes elaka mamma inte ville köpa dom. Istället gick hon in i lekrummet de hade o det va ju gött, tills vi skulle testa jackan. Hon bara stenvägrade lämna gungbrädan o gapade "NÄE mamma" över hela affären, skulle inte gå utan satte sig ner o gick inte att resa. Gissa om jag var genomsvett!! Sen när jag väl fått på den så ville hon absult inte ens ta av den så kassörskan kunde larma av.. Herregud, ungar i affärer i detta skick e INTE skoj. För nägon.
Det slutade iaf väl, till slut, hon fick tillbaka jackan o därmed livet o på en hundradels sekund vände det från tårar till skratt o "titta mamma", hon tyckte hon va superfin. 

 

                              
                              Just stigit ur bilen efter vår strid. Såhär sur kan man bli...



                             
                              ...tinat upp lite.

 
                            
                             Sådär ja. Ni ser att de e tagna under samma minut.. :) 
                              Tur det går fort över, hon e aldrig långsur men detta va första
                             gången vi blev riktigt osams.


Nu blir det lite kvällsmys innan sängdax. Har knapps sett av min käre sambo sen han började jobba, det e 120 knyck nu...

 

17 april - tilda bloggar

Hejhej allihopa, Carros lillasyster tilda som skriver idag :)
vi har varit ute och fotat så tänkte slänga upp en hel del bilder, eftersom syrran inte är så teknisk av sig!







vår i luften!!

                      
                      Gårdagen spenderades mest utomhus i sköna solen...



                     
                      o när pappa kom hem skulle Lilly testa hojjen. Denna dag blev det denna han tog hem.





                     
                     Ser ni tuppen i blomman, hon blev helt tokig i den o skulle aaabsolut ha
                      med sig "puppen" in sen.





    

sool

Åh va gott med sooool!!!! Visst det har blåst en hel del men i eftermiddags tog vi med fika o åkte på utflykt. Lilly somnade i bilen o rörde inte en fena när vi la över henne i vagnen, utan sov sen vidare i en o en halv timme -helt enligt planerna! Under tiden la vi oss på en terrass o slöade. Tror nästan jag slumrade till en stund.. Så gott att känna solen mot sitt bleka tryne o jag bara drömde mig bort till sommaren. När sen lillan vaknade va det slut på allt vad vila heter o istället fick vi order "Lilly gunga" o det va bara att lyda. Så  det gungades o åktes rutschkana i en dryg timma innan vi fick nog, o ja det va bara vi större som fått nog, lillrumpan hade kunnat vara kvar än.

Igår gjorde jag slag i saken o köpte överdragsbyxor o en lite tunnare mössa till henne, hon har vart genomsvett dessa dagar i sitt fodrade regnställ. Så eftersom vår underbara dagmamma e ute större delen av dagen med barnen o Lilly även sover ute, så var det på sin plats. Sitter nu spänd som en fjäder i väntan på att en auktion på Tradera ska gå ut, går den i hamn så har hon snart även en perfekt vårjacka. 

Har även gjort dagens goda gärning o rensat hennes byrå på kläder som blivit för små eller utslitna. Vissa har jag sparat men det som känns urtvättat har faktiskt åkt i soporna,  tycker jag så¨nu så vill ingen annan heller ha det o ännu mindre kommer vi använda det om vi får fler i framtiden.

Oooh, appropå det, tror jag glömt att skriva att Lilly ska få en kusin i september o vi e sååå glada. Det e min syster som ska få en liten o vi har lite att köpa igen om man säger så.. Men det gör vi så gärna!! Jag har redan gjort några små inköp :)


Såklart kunde hon inte vänta, utan drog på sig båda direkt :)

                         




                        


Ikväll när hon duschat med pappsen så ropade en skrattande tjej "pom" (kom), hon ville att mamma skulle  "tocka" o ta "savva"...
 


                     Go kväll!!


ledig

Har haft en ledig dag idag o har hunnit med fika i Källby o sen städat mig genomsvett, hela lägnheten e genomgången o skiner ren. I alla fall för en stund. När John kommer från jobbet ska jag ta o gå igenom Lillys vagn o hennes väska åxå, det blir så lätt skitigt så här års. La mig på sängen med henne förut o hade väl inga större förhoppningar om att få ligga kvar men hon hämtade en bok o sen låg vi o myste o hon kunde vad nästa varenda grej i den hette, helt sjukt va de lär sig alltså..
 

Nu e jag seg som tusan o ska försöka få mig nåt att äta...





                       

                                      

                         
                                                Tur man har en snäll moster som står ut :)
                           



                              
                                              Bus med kissen.

två blir tre

Jag är ännu i Karlsborg o njuter av ledigheten. Så mysigt att lilllan får va med mormor o morfar o fastrarna. Igår var vi ute en hel del i den sköna solen -hur fantastiskt som helst! Jag la mig på utesoffan o höll nästan på att slumra till, så skönt va det. Älskar solen.
Helt plötsligt när Lilly satt i gungan hör vi " Rasse, titta Lilly!" från henne. Öh, okej nu snackar hon treordsmeningar åxå.. men inte på beställning. Två ord går galant men nu kommer även tre:) Som hon snackat idag!! Helt plötsligt  blir hon liksom en person mera....o den personen har visat liiite egen vilja idag. Tur att man vet bättre än att ge med sig.... Tex går det fint att bryta ihop när man ska sluta duscha o när Rasse springer fortare än hon hinner med. Underbart!
'Igår var vi även  på kalas hos min kusin o såklart var det en hel del folk där.. Lilly kände sig som hemma direkt o gick från famn till famn, eller, snarare tallrik till tallrik hela kvällen. Som tur var upptäckte hon inte trappan förrän ganska sent o strax därefter tog jag o Matilda vagnen o lillan o gick hem. Hoppades att hon inte skulle somna utan välling o det, men det va ingen risk : det lektes tittut, snackades o busades hela vägen med Matilda. Tror hon somnade här hemma sen innan huvudet va på kudden.

Idag vaknade vi dock till aningens sämre väder, snöblandat regn. Åter till vintern känns det som. Blir en dag inne medan lillan ligger ute i vagnen o sover medan regnet smattrar mot regnskyddet. Då trivs hon som bäst. John o pappa drog iväg till Norrköping i morse, John ska köpa nåt kikarsikte så de lär väl vara borta ett tag.

Tror jag ska kika på Tradera en sväng...






Påskägget innehöll bara clementiner o majskrokar men va lika skoj ändå...












Matilda o Lilly har blivit bra polare o hänger såhär coolt :)


RSS 2.0