karlsborg!!lite bilder som lillasyster matilda tagit.
grillkväll i karlsborg!

grillat....

          
Nu e det äntligen slutgnetat för hand med  potatisen. Idag fick jag nog o införskaffade en sån här från Nilsjohan på Rörstrands.
                         

Vi gick tre km i spåret ikväl o därefter grillade vi vid utkiksplatsen i våra skogsmullekläder.  :) Det bjuder vi på! Jag skulle va effektiv o vara klar när John kom hem så det bara va att åka. Sagt o gjort.  Så när vi e ute på rundan säger han:  tog du med tidningspapper nu då? Oj näe, det glömde jag. En stund senare: fick du med tändare då`? Eh näe inte det heller visst. Till sist insåg jag att jag inte ens fått med nåt att dricka. Va vi skrattade! Jag hade lika gärna kunnat skita i att packa!! Ingen e förvånad, jag vet. Men fan va sur man blir på sig själv! Så jag fick vackert pallra mig iväg o handla, snygg o skitig som jag va, under tiden John gjorde ett tappert försök att få fyr. Till sist fick vi iaf grilla o två av mina  tre korvar hamnade i elden, ännu en turgrej :)

Nu ska jag hoppa i bingen!

smoothie

                                  Supergott recept på busenkel smoothie.....

                                     Mixa:
                                ca 1 dl bär typ hallon/blåbär (efter smak)
                                1 banan

                           Häll på vaniljyoughurt efter hur mycket du vill ha. Mixa ihop.
                                                   Tadaah!!! Klart!


Extra gott med scones till kan jag meddela :)

mitt liv som nybliven körv

                          Ny dag o nya uppgifter väntar....

Ska dricka upp mitt kaffe innan jag tar en tur ut o kollar present till mamma o bröllopspresent till Frida o Henke. Tyvärr e jag lite "otjejig" o e värdelös på att komma på nåt bra. Men med lite hjälp ska det nog gå vägen får vi hoppas. I eftermiddag e sen föräldrakursen....det kanske  e tur att de har såna ändå, så man inte står där sen alltför ofta  o undrar som i min bok: "vart e on o off-knappen på den här" ?? Fast jag tror de stunderna kommer ändå jag :) Helt naturligt.

Har haft en kisse modell större mellan mina fötter hela natten, som bara stenvägrar att flytta på sig när han somnat.Så mitt mål att ha föttrerna högt på natten gick i stöpet. Däremot går jag nu omkring i klänning o stödstrumpor o e skiiitsnygg *not* men som tur e e det bara katten som ser mig o han gillar mig som jag e, sa han. Händerna får väl va som korvar då, det har inte försvunnit än. Nu förstår man ett uns av hur riktigt kraftiga personer har det för jämnan, bara att böja fingrarna e ju för tusan jobbigt! Men jag hoppas att min period som körv blir så kort den bara kan..

Den vagn jag skrev om för några veckor sen har vi fortfarande inte beställt, o det e inte pga av mig  hihi. Som sagt så ska ju allt kollas upp i oändlighet innan det görs slag i saken. Jag kollar eurons kurs varje dag typ o det skiljer en del faktiskt, så han gör rätt i att ha lite is i magen åxå om jag ska va ärlig. Det e mest jag som känner att det vore skoj att få hem den o fixa lite, sen e det en hel del annat som ska ordnas efter det.
Vi kommer väl stå här med ett barn  som får åka bilbarnstol överallt sina första veckor :) Men som tur e kommer den på 8 dagar när man väl fått tummen ur o beställt. Frågan e bara NÄR tummen åker ur =S
Däremot e en helt ny Harley Davidson  inköpt i dagarna, som va liiite dyrare än den vagn jag kollat på i fyra år :) Men självklart tycker jag att han ska ha kvar sitt intresse  åxå, man ska inte ge upp hela sitt liv som många gör.

Nä, kom på att jag måste ringa Frida om bröllopsfrisyren så jag vet lite. Sen blir det stan....

Trevlig dag!

jag har blivit en korv

  Hjälp! mina fingrar e tjocka som korvar o jag har smala fingrar annars kan jag lova! Detta e resultatet efter en något varm o stressig dag på jobbet o därtill en 5 km lång promenad nyss. Fy tusan!! Ska kanske ta o ställa mig i en sval dusch o sen lägga benen högt. Så här kan jag bara inte se ut. Hur ska denna sommaren sluta om det blir som de säger -den varmaste på 150 år? A det vågar jag inte ens tänka på.

E själv hemma ikväll medan JOhn e ute med jobbet för jag vet inte vilken gång i ordningen. Idag var det visst GoCart på Kinnekulle Ring o innan dess middag. Så jag ska försöka tänka ut nåt gott att äta i min ensamhet :( Tjejen med minst "vara själv behov", som sagt .Jag e nämligen sån att jag skulle kunna käka köttfärssås o spagetti 7 dar i veckan menågot säger mig att lite variation kanske kan va bra. Kanske e det därför jag nu varvat med sommarpotatis ?? De två rätterna skulle jag lätt gå runt på under ett år. Eventuellt med några mackor emellan :)

Imorgon e jag ledig o vi ska tillsammans gå en kurs för att bli föräldrar. Hur mycket har man då inte hört om dessa kurser?? Haha! Hoppas det inte e så illa ändå. Dels ska man tydligen berätta om en person inför alla. Sånt hatar jag, jag tänker vägra. Några säger åxå att man ska berätta varför man just fått det namn man har. Eeeh?? Vet folk sånt?? Inte jag i alla fall! Aja vi ska iagf gå dit o se vad vi tycker efteråt. Vissa saker känns verkligen nyttiga medan andra mest känns som "a vi lyssnar på detta så gör vi det som känns bäst för oss sen". Jag tror man givetvis ska lyssna på barnmorskorna till viss del men en del grejer man hört ang amning, nattning mm, det e mindre troligt att vi sen följer. Men visst kan man lyssna o sen ta fasta på det man finner vettigt. Det låter väl klokt?? ;)

Skriver mer imorron när jag har mer kött på benen om denna kurs :)

Nu ska jag försöka få mina elefantben att ta mig till köket.....

mc-tur

Vilken sommarvärme vi haft idag, speciellt tycker mina fötter det, det e väl härligt ?!  :) Men jag ser fram mot fler såna ändå....
Gick en runda på stan även idag efter  klänning men det e skitsvårt. Det enda jag vet e att jag vill ha nån färggrann sak o då borde det ju va lätt, kan man tycka. Men icke! Så nu lägger jag det på hyllan ett tag.

Igår kväll hade John med sig en sporthoj hem  o tyckte vi skulle testa den ihop. Mmm visst ( vad gör man inte liksom?) Jag har motvilligt åkt med förut på hans glidare, mest för husfridens skull o till slut tyckte jag att det va helt okjej men inte roligt, ja ni fattar.
Skillnaden nu va att jag satt högre up än han o därmed åxå hade visst vinddrag som tvingade mig att hålla emot med magmusklerna som e typ inet finns.  Jag har ju viss framvikt numera o med den ivägen skulle jag luta mig fram o klämma mig fast vid honom med fötterna halvvägs uppe vid hakan.  Herre jösses säger jag bara! haha!!!! Vilket skämt, vem fan (sorry) har kommit på den ställningen o åker så frivilligt????
Vi åkte typ två minuter o på den tiden hann jag dunka honom i magen för att sänka farten ett antal gånger. Gud va fort det kändes mot en glidare..  Dessutom tyckte tydligen krabaten i magen att det blev lite väl trångt när ja lutade mig framåt o den samtidigt fick Johns rygg mot sig. Protesten visade sig i kullerbyttor o sparkar direkt under mina revben. Se där ja!
Turen blev alltså 2-3 minuter lång, sen tog vi en promenad istället, då fick jag dessutom fick jag ha fötterna på marken -myyycket säkrare! ;)
Nä det här duger inte, måste ha mat!!sommarpladder

Låg vid älven förut o funderade lite...
Jag kommer va som ett hus i sommar, jag veeet. Men jag vill ändå göra nåt av denna sommaren, för sen har vi för alltid en till att ta hänsyn till (även om jag tror att man gör det lite till vad man vill) o jag tror såklart att det e jätteroligt det med. Men ändå...

 Dessvärre har vi bara två gemensamma semesterveckor o alltså inte speciellt  mycket tid att spela på..
Vecka 30 blir det stugsemseter i Blekinge med min familj där John lär få guida oss :) Temat för mig blir "slappa  o jäsa" i vassen där ingen ser mig :) 
Vecka 31 e det tänkt en resa till Gotland. Men på nåt sätt skulle det va skönt att kunna ordna till det så vi kan ta Gotland tidigare, kanske nån helg eller så. Det e nämligen bara två veckor kvar  tills lillen i maggen "ska" ut då o kanske att man då vill va i sin trygga lilla vrå, vad vet jag?  Men det e ju en bit dit så en helg kanske e kort, funderade jag vidare... Man kan ju hålla en tumme på att den vill ut tidigare o att pappa John kan ta sina första 10 pappadagar i sommar så vi får lite mer tid, men det vore ju nästan too good to be true. Håller ändå en tumme!

Ibland får jag bara krupp på att  man vill göra mycket men när, var, hur, vart  o varför typ... O denna sommar e det värre med den biten än nånsin, av förklarliga skäl. I detta nu vet man absolut ingenting om hur allt blir! Jo förresten, att jag har semester v 26, 29 o 30. Sen går jag hem! Hur sjukt e inte det? Caroline B ska va mammaledig....
Bara en sån sak.


De veckor jag e ledig själv har jag tänkt: njuta av Djäknesundet, en riktig lagun faktiskt,  utanför Karlsborg som jag vart alldeles för lite vid sista åren. Det e bara sååå fint!! Tänk va mycket man varit där i ungdomen ;)  Sväng in där om ni har vägarna förbi Karlsborg el Askersund tex - hett tips från coachen!
Den ide´n kom idag när jag funderade på vad jag gjort på mina somrar förut...

. Sen får väl resten bli som det blir...... så är det bara.

it´s måndag

It´s måndag. Vad ska då jag göra?
Jo jag har ringt flera viktiga samtal o startade som nr 354 i kön, trodde inte det va sant! Herregud! Men efter en timme va det avklarat iaf. Nu ska jag göra klart för tvättning av kläder som e lika välbehövligt denna gång som så många gånger förr. SEN bär det av ut o solen kan jag lova mellan maskinerna!!!!!! Lite färg på kroppen skulle inte skada....E på lite bättre humör nu än kl 7 i morse när byggarbetarna återigen började i lägenheten ovanför. De höll sig en halvtimme längre än sist men kl 7 va de tydligen tvungna att börja med det mest högljudda jobbet under dagen. ÅÅÅH va sur jag blir! Nu däremot när övriga medmänniskor vaknat till liv så hörs det knappt ett ljud.


När vi åkte till Skövde igår så va en stor gård utanför Skara avspärrad o när Hannah går ut på nätet står det att de söker efter den 19-åring som antogs va mördad, i deras gödselbrunn !!!!!!!! Poliser, brandkår, dykare, tv-folk va på plats.... Usch, rysningar! På tillbakavägen ser vi hur de tar bort avspärrningarna o kör bort liften de använt. Mycket riktigt fann de denna kille där i. Hur grymma e folk? O stackars dykare sen, det kan inte va varje dag de får dyka i grispiss....sikten kan inte ha vart som i Vättern om man så säger........ inte lukten heller.
Nu har iaf familjen fått rätsida på vad som hänt, även om det e såå hemskt,  o förhoppningsvis sitter de som gjort det bakom lås o bom inom kort.Tragiskt va ordet, sa Bull

om så bara för en kväll...Med gapande mun läste jag det: "Magnus Carlsson tillbaka i Barbados för en kväll". Scandinavium i november.  Det lät för bra för att va sant men tydligen va det sant denna gång :) Bara det nu inte handlar om typ två låtar för då kan det kvitta, men shit vilka gamla tider alltså!!! Alla som känner mig vet nog vad jag talar om!!! :))))))
Time att boka kanske?!

shopping

       


Söndag eftermiddag, klockan e snart halv fem o jag har inte fått man än. Känner att lejonet i mig håller på att vakna till liv! Fram med sommarpotatis, gräddfil o gräslök NUU!!!!

Hannah o jag har vart på shoppingturne´ till Skövde efter att vi båda vart rediga o städat hemma. Det va vi värda.  Blev ovanstående inköp: sandaler -så sköna!( Din Sko)
klänning/linne med rynkig brottarrygg i svart o korallrött typ. (Vero Moda)

O allt detta får ja fortfarande plats i, det gläder mig :)


Mot spisen


                     

rajd på stan!

Efter dagens arbete o en fika på stan med John så e vi nu hemma igen. Va även o testade kostym till honom, vilket inte va det lättaste men jag tror vi hittade en bra till sist. Men eftersom han e killen som aldrig köper grisen i säcken lär han prova ett antal gånger till innan han slår till. Det tar man aldrig fel på! Om så affären har stängt för en kvart sen kan man tydligen testa vidare en halvtimma till utan att köpa det  :) Så till sist tog jag tag i saken o gick till kassan o köpte en t-shirt till honom som jag tyckte han skulle ha.. Va även på Brio där han hittade en bärsele men där begränsade jag tiden hihi! Herregud va barngrejer det finns, men som tur e känner båda att vi får begränsa oss delvis pga all plats det tar o sen kan man inte ha allt. Bara det nödvändigaste har vi bestämt oss för.

Tror även att jag hittat en klänning till bröllopet nu, på Lindex hör o häpna! En orange sak (fanns även svart)  som vi båda tyckte va snygg på, vilket kan va ett plus vid ett sånt tillfälle. Men jag vet inte säkert, det kommer in nytt avrenda dag nu o även en tjej på Gina Tricot som jag känner rekommenderade att vänta lite till, det kommer mer o mer..

Svårt att se utan att den e på, men denna iaf...

Nu ska jag fixa till mig lite, sen ska vi till Hannah o Kim o grilla ikväll. Hoppas kunna se Charlotte åxå, håller tummen!
Just det ja, jag lovade John en sväng på nya hojen som han har hemma. "För att testa sadeln" som det heter... ;)


Har förstått att det e fler än man tror från båda sidor som hittat hit. Va roligt! Majsan, Nina, Mia, Carro, Kenny  för att nämna några.... Skitskoj!!!! Lämna gärna avtryck i kommentarer, som flera av er redan gjort  :)

KRAM!!!

it´s friday

Åh va gott väder vi haft idag! Nästan haft lite ångest för att man stått inne o inte kunnat njuta av den. Man vet aldrig hur många såna dagar det blir....

Ska inleda fredagskvällen med att skriva postgirot (ja vet, det e jag o pensionärerna) sen får vi se vad vi hittar på efter det. Kvällen blir inte så lång eftersom jag ska upp 6.40 imorron igen. Pust! Det här med mornar blir  jag aldrig klok på, man e trött oavsett klockslag när man vaknar av just klockan. Idag vaknade vi dock av en helt annan anledning: lägenheten ovanför renoveras som ni vet o precis halv sju i morse va de tvungna att börja slipa golvet. Jag lovar, hade jag vart närmre som som gjorde det hade det inte blivit roligt för dom. Just nu e jag upp på toaletten typ tre ggr/natt o halv fem va sista gången, sen började dom halv sju. GRRRR!!!!! Fan måste man börja så jäkla tidigt, tänk på folk som jobbar natt eller har svårt att sova??!! Nästa gång säger jag till...troligen med mindre trevlig ton.

Tog in posten nyss o fick beskedet att jag fått halv havandeskapspenning from 18 juni- 6 augusti... det behövs nog. Så nu vet man det iaf! Man kan överklaga men papper o skit e inte min melodi tror jag....

Nä, mot kylen o hitta nåt gott o mumsa på!

veckans

pictures of the week.....image347

  

Ja jag har andra kläder men tycker man ser bäst när man haft samma på korten :)
Måste delge er vår lilla Tisses försmak för kartonger, oavsett om han får plats i dom eller ej... Just här e det en skokartong som får va sovplats.image353


my day

Hemma efter dagens kneg o ska fixa lite kvällsmat som e så gott! Lite sugen på scones igen faktiskt -varför bryta en vinnande trend?!


Har varit lite grejer att ta upp idag o igår o jag trivs inte alls när det blir sånt där smågnabb  om saker jag anser e skitsaker o helt självklara ni vet. Eller "gnabb" kanske e fel ord? Men nåt sånt iaf.. Det blir "otrivsel" i mitt tycke. Men det löser sig väl, sa han som sket i badet. Jag har tyvärr svårt att släppa o skita i sånt ibland, men man bara måste göra det för att orka. Man tycker ju såklart alltid att man själv har rätt, o undrar i sitt stilla sinne hur andra då funkar o tänker som dom gör :) Varför tänker inte alla som mej??? Vart finns den planeten? Alla gör sitt bästa, mer kan ingen göra, det lever jag helt efter!


Men, som en person nära mig skulle ha sagt: "Det rinner la te räva det med"!!

Vissa saker uppskattar jag på riktigt hos människor o önskar de skulle finnas hos precis ALLA....

* medmänsklighet
* humor
* empati
* "bry sig om-genen"
* ärlighet
* stå för din åsikt!onsdag 21 maj

                                                         Onsdag 21 maj


* Jobbat med mina godingar Åsa o Emelie

* Gjort upp eld o grillat korv med John o Lenny. Härligt !!

* Kört en diskmaskin (intressant va?!)

* Pratat med Ann i telefon. Ibland e det gott att prata av sig, det blir så sällan nu. Man känner ju varann väl som tur e efter alla år. Sex år har jag vart på salongen i sommar !!!!! *Vart tog tiden vägen*

Dagens fråga:
Undrar hur effektiva de e som e sysselsatta i min ansökan om havandeskapspenning förresten, med tanke på att det aldrig kommer nåt svar. De jobbar inte världssnabbt på Försäkringskassan alltså...

" Öka farta´ sista kvarta´ " !!!!!!!!


Det e vad jag hunnit med idag, det känns som dagarna bara försvinner tycker jag.  O nu e det dags för en dusch o sen i säng. En ny dag väntar, har jag hört...


roligt besök

Klockan e mycket o sängdags så det blir en kortis...
 
Har haft besök av Lenny, Jan o Marie ikväll o jag har gjort iordning  henne i håret. (klippt o färgat) medan grabbsen satt o soffan o käkade kvällsmat. Jag köpte tidningen hon va "omslagsflicka" på häromdagen  o kommenterade direkt va fin hon va i håret där. Några dar senare kom jag på att det e ju jag som jag klippt o färgat henne :) Va roligt!!  Mmm det va det här med minnet. Vad skojigt det e att ses, det e bara synd att det blir så sällan. Men nästa gång ska jag åka till henne o sen blir det några besök på halva vägen var kom vi överens om. Lite komiskt att vi nästan har identiska magar o höga hjärtljud båda två. Kan undra vilka det e som döljer sig där inne.....

Om några månader vet vi.


                                                  

nybesiktigad

Sådär då har man genomgått "besiktningen" man gör varannan vecka nu för tiden: hb-värde, glukos, blodtryck, hjärtljud o mätning av magen. Allt va enligt typexempel 1A, alltså helt perfekt!  Jag gick igenom!! O det känns ju bra. Den lill* saken i magen hade växt ganska bra sen sist, vilket åxå syns utanpå.  Svaret på järnvärdet kommer till min barnmorska i em o då hör hon av sig om det skulle va för lågt. Frågan e bara vad vi gör då, järntabletter gick ju inget vidare så jag kanske får testa Blutsaft i så fall o hoppas på bättre lycka med det.  Men det problemet tar jag tag i då. Om det nu blir så.

Tänkte på det när jag satt o väntade, att alla egentligen borde alla gå o göra regelbundna tester, jag menar hur svårt e det: ett blodprov i armen o ett blodtryck kan säga väldigt mycket o va en billig försäkring för att se så man mår bra! Men hur många gör det.....jag har inte gjort det förr iaf.Nu ska jag ta en kopp kaffe o därefter göra mat till John som snart kommer hem på lunch, han missade för första gången besöket hos Kerstin (vår husgud) idag. Men han e underrättad att allt såg fint ut :) Sen ska jag ut till Örslösa o se det lilla knytet som kom till världen den 6 maj. Då får man se hur det går till in real life så att säga. Viggo heter han förresten.

Dags att sätta fart då....

besök igen

Ännu en besökshelg e till ända....
Såg Lasse Stefanz-dokun igår o trallade med i nästan avrenda låt. Kan undra hur jag lyckats pränta in deras låtar i skallen :)  Käkade pastasallad o så blev det såklart ett antal fikor, som det alltid blir när man har besök. Idag kände vi att vi borde röra på oss lite efter soffkvällen med  tillhörande  godis så magen stod i sju hörn. Vad gör man då? Jo vi va duktga o åkte till Råda o gick spåret. Jösses när gjorde vi det sist?! Kan inte ens minnas. 
 Därefter sög det i tarmen ordentligt så vi  fixade färskpotatis, gräddfil, gräslök o sill. (Det e inte sista gången ni läser det kan jag lova!) MUMMA!
Sen begav sig gästerna hemåt o vi tog tag i saken o lyssnade på skivan igen. Så nu sitter vi halvsovande i varsin filt o myser..... 
Ska dock ta tag i saken o leta vagn på nätet. Det blir en sån här om nån mot förmodan missat det... ;) Har blivit trackad för min "Bugga" flera år nu men nu börjar folk vänja sig. Anyway, en sån ska vi ha no matter va andra tycker o tänker. Så de så!! (som Tjorven säger )


väntar trevligt besök

Lördag:

John jobbar
Jag städar
Svärföräldrarna kommer på besök snart  -mysigt!


Igår va det premiär hos oss: färskpotatis, gräddfil, gräslök o sill !!!!!! En stor gryta gick åt, det e enda gången på året jag gillar potatis typ. Men jag får nog ransonen för hela året då :) JAAAA utsbrast jag  över hela affären när jag såg att det fanns, jag har väntat! 

Världens godaste maträtt


till nån annan än mig själv...

Shoppade lite på lunchen, dock till nån annan än mig själv.....
image344När min kära sambo kom hem o sa att han skulle gå å träna tänkte jag: a gör det du, jag ska ligga i soffan. Men sen kom samvetet ikapp mig efter att inte ha rört på mig på flera månader (!!) Tog tag i saken o har nu vart på promenad i en halvtimma ungefär. Det e ju så gott när man väl kommer iväg, varför e man då såå seg att göra det? Ska försöka  göra en sväng varje kväll nu, jag behöver det även om jag känner att ryggen o höfterna tycker sådär om att gå i den takten jag vill. Men det e faktiskt enda gången jag känner av det o därför ger jag tusan i det o går på.
Jenny skrev häromdan o föreslog att vi skulle gå på yoga, nåt som jag aldrig testat o tycker verkar vara lite hokuspokus. Men idag bestämde vi oss för att kolla upp saken närmre o ev börja på det. Herregud, man kan inte bara säcka ihop! Det e ju ingen sjukdom. O testa nåt nytt har ingen dött av.

En liten märklig grej..
Idag har jag haft känslan av att mitt skinn e för litet för mig, jag behöver större :) Som det stramat!! Ville bara knäppa loss magen o ställa på marken.

Som sagt, lite märkligt.
bakat

Jösses så mätt man kan bli!!
 Köpte en tidning idag med så gott recept på scones i. Så jag, som inte bakat på säkert 15 år, gjorde slag i saken o fick till några såna lagom till kvällsmaten. Lenny kom o gjorde oss sällskap så nu e alla bullar uppätna med te till o vi e supermätta. Måste säga att de blev helt okej så det lär bli fler gånger. Fasen -ibland överträffar man sig själv!

Vi har åxå fått kallelse till Föräldragruppen som börjar 29 maj, hoppas nu att vi båda kan komma ifrån o gå den. Vore skoj att träffa fler i vår situation o lära känna lite folk här i stan o dessutom få lite "bruksanvisning" på barn :) Herregud. Föräldrar? Ska vi bli det?! 
När man kommer hem från jobbet e jag, ärligt talat, rätt osocial (jag vet, det heter asocial men jag tycker det låter fel) o orkar inte med att umgås med folk då utan vill vara för mig själv o slippa se andra. Tragiskt, jag vet, men man blir sån ibland när man står o pratar hela dagarna o ska va trevlig. Jag får helt enkelt skärpa te mej o jag vet att jag kommer tycka det e  skitskoj när jag väl e där. Jag e bara lite seg i starten.

Nu ska jag göra gubbarna i soffan sällis vid hockeyn  o invänta Barnmorskorna. Tur att vi ätit klart!! ;)

Tjingeling

avslappnigsskiva

Sådär ja, då har tre bröd med tacos slunkit ner i magen. Mumma! Tog en snabbhandling efter jobbet o har bara hunnit äta så e klockan snart halv nio -fasen va kvällarna går fort. Men ett gott med det, snart e det Desperate som slutade skitotäckt sist. Spännande spännande!
Har känt mig ungefär hundra kilo tung o slö idag, får tro det e tillfälligt så det inte e järnvärdet som sjunkit. Men trötta kan ju alla va, vissa dagar e bara såna...

Åh vad jag gillar min avslappningsskiva förresten....har kört den två gånger nu o tro det eller ej men jag slappnar verkligen av! Första gången gjorde vi den tillsammans o gissa om jag hade en sovande sambo brevid mig :)
Ett bra tips från vår goa barnmorska Kerstin som John tog fasta på o beställde.... Ska köra den så ofta jag kan e mitt löfte.
(tryck så kommer du till www.jordmor.se)

Morgonrocken e på o soffan står klar. Nu kommer jag!

min snälla mamma

Detta har vi fått av min snälla o goa mamma...

  Lundmyr of Sweden- spjälskydd


Bäddset e i vitt, alltså tvärtom mot bilden. Hon känner visst mej :)

Hänger än så länge på garderobsdörren i väntan på inköp av vagn mm.. Åh va fint det är!
Klädsel för dagen:

      


mogonhumör: sur

Finns det nåt bättre än att vakna av hantverkare i lägenheten ovanför...hammrar, sågar o slänger grejer i golvet som då blir en lätt (?!) duns i vårt tak. GRRR!! O detta med början 6.30 på sin lediga dag. Jag har vart gladare.. Varför ska alla börja med sånt som väsnas så okristligt tidigt alltid??? Det va samma när de grävde upp hela gatan här utanför så det vibrerade i hela huset så de fick komma o kolla efter sprickor sen. O samma när de kommer på att de ska blåsa rent från löv på kyrkogården (som varar ca 15 min) eller kratta gångarna med nåt som låter som jag vet inte vad. Nä fan va sur jag blir!
Så när jag till sist går upp lite halvnaken, ja då står hyresvärden precis utanför köksfönstret o planterar buskar. Jag gick fram o bara slängde ner persiennerna framför ögonen på dom -det kan de ha!

Nähä, om man skulle ta o uträtta nåt vettigt då, som de här utanför... Ska räkna ut mammapengar på nätet, skaffa e-leg o sen känner jag för en tur till Ryde´ns o kolla lite kläder. Behöver ju så småningom en fin klänning till bröllopet.

Tjingeling!


SUNday!!

 Va hos Jenny o Linus igår o grillade o grabbarna sköt luftgevär medan vi girls hade köket. Det e verkligen guld att va på landet så här års. Det e inte utan att man önskar sig en sommarstuga..... Så mysigt.

           

Vilken dag det varit!! Käkade vi frulle på uteplatsen o sen drog vi oss mot älven här utanför  o solade medan vi läste varsin bok/tidning o fikade. Ååååh va jag älskar solen! Men när John börjar trumma vet man att man kanske borde dra sig hemåt o hitta på nåt, vilket åxå skedde efter nån timme :) Vi tog mc:n o åkte mot Hannahs föräldrar där åxå hon o Kim va. Fikade o pratade bort flera timmar inna vi drog oss. Tog en pizza i de något varma kläderna o sen hem igen. Så här skulle dagarna  va oftare om jag fick bestämma!!


image338

    kaka i munnen som synes ;)


Till något tråkigare.......döden har återigen drabbat min hemby efter olyckan i natt mellan Skövde o Tibro. Ibland e livet även bra grymt o orättvist!!! 22 år ung...det finns ju inte ens på kartan att sånt händer. Tragiskt så man saknar ord.

gjort

Då va det äntligen över.....

Jag hemma i trädgår´n, innan ...

image326

                 
min syskon....o buketten från oss

  
                                      John -världens bästa tröst!

.. man e inte så pigg på att va me på kort när man just genomlidit en begravning. Men efteråt släpper mycket...

När vi satt där o prästen pratade om mormor så sprattlade det till i magen me jämna mellanrum typ som "glöm inte att ni har nåt att glädjas åt åxå,  jag ligger ju här".... Inte vet jag men det kändes så.

torsdag kväll

Sådär ja, då har man fixat till sin andra hälft i håret åxå. Ljusa slingor blev det denna gång efter att ha haft mörkt ett tag. Sommaren e ju på väg. Jag blev fin igår jag, åh va jag känner mig mer hemma i kallt blont även om jag även trivdes i det mer beiga åxå. Jag e nog en kall människa som vissa så fint (?) påpekat som inte ens känner mig  ;)

En maskin tvätt ligger i o jag tänkte hinna slänga fram kvällsmaten innan det ska bytas. Det e skönt att ha tvättat men hu vilken tid jag tycker det tar! Onödig sådan. Jag vill bara göra roliga saker när jag e fri :)

Har haft en nååågot varm dag på jobbet idag igen -varmast hittills tror jag. Tydligen tyckte mina ben likadant eftersom jag nu ser ut att ha elefatben med en röd, intryckt kant där strumpkanten suttit. Ajaaj!! Men jag stod bara inte ut med mina erotikdödare stödstrumporna, med dom upp på benen blir det ännu varmare.  O att stå i linne i våra spotlights e bara totalt uteslutet med fjolårets grisrosa färg på kroppen -HU! Nä det e bara att härda ut i långärmat o troligen tights framöver, till semestern kommer. Som jag längtar.

Imorron e vi lediga o åker mot Karlsborg för något så trist som begravning. Men det ska bli skönt när det e över som sagt. Time att kolla kläder till det ........

Trevlig kväll!

magbild o ifylld utväxt

Nya bilder på en växande Carrobarro... Vecka 26 -alltså e över hälften av tiden gjord, nästan med råge!

  

image325

Idag har jag äntligen slingat i min utväxt som jag lidit av de senaste tre veckorna -härligt. Som en ny människa! Ska ta John imorron så vi e fina till begravningen på fredag. Nu e det bara klädproblemet kvar även om jag vet att mormor hade sagt att "ta nåt du trivs i" ungefär.... hon va inte de stora tillställningarnas dam o hade tex aldrig färgat håret en enda gång. Undrar hur många i vår generation man kan säga det om när den dagen kommer... Hemska tanke o få gå i sin egna hårfärg.

Nu e det dax för bingen o en hög tidningar blandat me min nya bok som jag fastnat i.

vilket tjat det kan bli..

Ingen magbild idag, vi har glömt ta nu i två veckor, skärpning på den punkten! Så än så länge slipper ni som tycker "sådär" :)
Tydligen kör jag på Våga Vägra Mammakläder, linnet köpte jag på Öland bara i större storlek. Skönt så länge man slipper ta till mammakläder -måste man bli tant bara för man blir tjock om magen undrar jag?! Bättre upp tack!Börjar bli lite tjatigt på jobbet nu när fler o fler märker att jag inte bara har gaser i magen eller blivit småfet. "Aha ska du gå hem, vem ska klippa mig då? Herregud, då vet jag inte vad jag ska göra"? Mm, vad skoj att du gläds med mig känner jag bara. SUCK. Va trött man blir på fok ibland alltså.


utflykten o barnmorskan

Kinnekulle 4 maj

      John står sitt snyggaste ;)

The view från utkiksplatsen.


Nu ska vi leta upp ett hus o åka o kolla, vi e lite utflytiga av oss!


Besöket hos barnmorskan idag gick finfint o till alla som påpekat att jag e liten kan jag säga att jag ligger på normalkurvan i underkant men inte vid det nedersta strecket alls. Så det så! Hjärtljuden e höga, de låg på 150 i snitt idag när de mättes. Den lilla/lille tyckte tydligen att det va irriterande med den där dopplern instickandes mot sig  o gav den en rejäl kick :) Vad e det för nån där inne tro?!

Som tur  e har jag ett närmast perfekt blodvärde o behöver inte äta några järntabletter alls, phu kände jag bara efter den pärsen jag hade.  Fick en förklarig idag: olika kroppar hänger med olika i växtprocessen hos bebisen o man måste producera massa, massa mer blodkroppar vilket kroppen brukar ha svårt att hänga med på utan att få hjälp av mer järn. Då tar det slut fort hos mamman, som alltid blir den lidande.  Tur då att min har klarat av det själv med tanke på hur jag reagerade på tabletterna. Just nu e det tydligen en väldg växtperiod där inne.

Var åxå på Försäkringskassan ikväll ihop med Jenny o Linus, en liten kurs om mamma/pappadagar o all möjlig info som vi försökte hinna med att skriva ner. Vilken djungel!! Hoppas det klarnar så småningom, jag får väl läsa alla broschyer til leda. En fika hann vi med efteråt o nu drar John i mig för att "åka en sväng". Han borde blivit guide!! :)

helgen

Haft besök i helgen av Plahn/Hamrin, ett väldigt trevligt sådant. Vi har mumsat snacks i soffan, gått på stan, vart  på Rörstrands o ätit glass i parken i solen. Gud vilket väder det vart idag!!! Helt sanslöst skönt, hoppas nu bara att det inte e den lilla sommaren vi får utan att detta bara e början på nåt ännu bättre! Det finns inget bättre än o ta filt o fika o dra till stranden, tänk va livet  e lätt då. (Tyvärr inga kort här från helgen, de e inte mycket för att hamna på bloggen.)
 På Röstrands sa John till mig att han skulle köpa en present så jag fick gå iväg en stund. Eh..aha, okej. När vi går ut sticker han fram ett litet kuvert o i ligger ett  såå fint kort med texten I löv you. Åh!!  vad glad man blir för såna vardagspresenter. Det står nu  stolt på mitt nattduksbord o jag e lika glad än!! :) Gulledej!

När gästerna åkt hemåt igen, slumrade jag en stund på sängen innan jag o John åkte upp på Kinnekulles utkiksplats  med mackor o te. Efter det tillhörande rundor på dessa småvägar som jag aldrig lyckas få nåt hum om. Har ingen aning om vart vi e med mitt lilla lokalsinne. Bara massa slingerikrokar överallt o överallt ser det likadant ut :) Släpp mig där o jag kommer aldrig hem igen :)
Vi satt precis brevid slalombacken o det va inte utan att man tänkte "skulle jag klara den där branten" strax brevid oss hihi.. Troligen inte. Men om vi mot alla odds skulle få nån vinter här neråt nästa år så kanske man ska våga sig dit o försöka. Ett åk borde man ju överleva, sen e det ju bara att bege sig hemåt om det verkar värre med den saken.
(Såklart tog batteriet i kameran slut nu när jag skulle lägga in bilder på oss från kullen så det får bli en annan dag.)

Nu blir det läsning i min nya bok som jag fick av Frida o Henke: Handbok för gravida -allt din doktor inte berättar. Skitrolig bok som både e allvarlig o berättar skitroliga grejer så man ligger o ler för sig själv emellanåt ...
På baksidan: Boken redogör för allt: från det ögonblick du får reda på att du är med barn ("Hjälp, hur klarar jag mig ur det här"?) till den stund då  den nyfödda anländer ("Va - måste jag ta med mig den hem"?)  Haha!! Sånt gillar jag. John fick åxå en likvärdig fast för pappan då såklart, lika bra den med tydligen. "Värsta pappan" heter den.  Det ska till nåt sånt för att få oss att läsa!


Handbok för gravida                   
 Bild: bokrecention.se

Imorron väntar besök hos barnmorskan för hjärtljud, svar på mina prover o  mätning av magen, sen på kvällen info på försäkringskassan. Det e mycket nu.
livet det e städa, putsa, damma

Vaknade 8 imorse av körsång o fattade ingenting. Kollade ut o såg hela gatan utanför full med människor o  paraplyer som lyssnade. Såg aldrig nån kör men majsånger hördes drygt en timme, ett angenämt sätt att vakna på. Det tyckte även katten som satt på första parkett o pratade med folket med tassarna mot rutan medan han provsmakade gardinen. :) Jäkla katt. Som straff blev han borstad idag, det e hans värsta i livet tydligen. Som man bäddar.....

Nu håller jag på o grejar en del, grejer har åkt upp på vinden o jag har än en gång lovat John att inte köpa mer på Ikea än vi behöver. Hm.. Fönstren ska putsas om jag orkar, bland det tristaste som finns så jag lovar inget men jag e rätt trött på alla tassar som finns nertill på varenda ruta! John kände pressen att ta tag i däckbyte på bilen idag (sist ute som vanligt) så det blev hans lott medan jag röjer här hemma. Imorron väntar jobb igen o sen kommer John syster med familj på besök över helgen.

Nä dags att feja vidare!!


RSS 2.0