onsdagen 31 mars 2010

Gårdagen började med besök hos extradagmamman o bekanta sig där eftersom lillan ska va där imorg när Marita har semester. Efter det begav vi oss återigen till badhuset o höll igång i flera timmar...till sist vägrade Lilly sluta åka rutschkana o ett liten bryt uppstod, annars va det bara glada miner, ett stort smile på läpparna hela tiden. Jag tyckte det va kallt i bassängerna denna gång o höll mig på land en del.. hu va jag återupplevde skolans badhusbesök när man stod o hackade tänder.

Hann även med en tur till Skövde o kolla på lite möbler o hittade en tv-bänk som ska beställas, o en hylla till Lillys rum som vi fick med oss hem direkt. Men klockan blev nästan läggdags för Lillys del innan vi hann därifrån o då tyckte hon att det var nog -hon fick ju inte hoppa med skitiga skor i en vit säng o då kunde det kvitta. Så vi drog oss mot ett matställe innan hon hann riva hela stället.

Idag jobbade jag över en stund o sprang sen hem till min goa familj o mötte en glad tjej som gav mig en blöt puss. Då e livet fulländat!! Efter att ha "berättat" för mamma om hur de gjort sandkakor i sandlådan hos Marita, när vi ritat kissar o käkat välling, slog vår pärla ihop sina blå lagom till de vuxnas käk
va klart.

Nu ska även vi ta kväll.. Imorg e sista jobdagen inna ledighet. Göööööött!!!!







                                 

måndag 29 mars 2010





                                


Har haft en bra dag på jobbet med roliga kunder o hann tom med en lunch med bossen för första gången på länge -mysigt! Vi jobbar om varann numera så vi ses inte onödigt ofta.. Skoj att du blev så nöjd förresten Karin, om du läser här idag ;) Du passar kanonbra i det!

Kom hem o välkomnades av en tjej som sa "titta dä" o "så Lilly", gång på gång... vad vi skulle titta på varierade :) Börjar komma 2-ordsmeningar nu o det e jätteskoj att höra hur hon försöker. Ibland snubblas det på orden, ibland får hon tom till tre ord.
Har nu slängt i mig god pastagratäng o ligger nog kvar i soffan en stund till, trots att jag borde bege mig mot duschen.. har sån värk i mina knän idag, ingen aning om varför.. 

Imorgon beger vi oss till Lillys extradagmamma som vi ska bekanta oss med ifall Marita skulle bli sjuk, ha semester  eller så. Det känns jättebra att de e så måna om att hon ska ha vart där o känna sig trygg tycker jag. John o Lilly var där häromdagen o nu får även jag följa med. Bibbi verkar va kanon hon med så det ska nog inte va några problem. Därefter blir det nog Skara badhus igen.....


Nu tar jag kväll o funderar starkt på en Baileys, jag har ju min lediga dag imorgon o det kan jag väl va värd??



                                  tjiiiing!!!!

Besök o tidig morgon

Har haft svärföräldrarna på besök under helgen. Har käkat o fikat alldeles för mycket, vart vid Hornborgarsjön o kollat på tranor, vart på stan o umgåtts. TIden går så jäkla snabbt så det blir inte mycket till dötid....



            


                              


                              

                             


                            


Nu har de åkt o vi ska försöka slöa lite, Lilly vaknade nämligen 6.15 i morse till ingen nytta alls. Vi får väl se hur länge hon orkar idag..... Vet inte om det beror på att hon fått lite hosta, det e tydligen nåt som går här...o man vet ju själv hur det e att sova med hosta..

Ikväll e det Johan Falk igen, håller en tumme på att Kinnaman gör ett längre besök än i den förra!! :)



                                     Kram på er!!

                           
                            

yes.....??

Där satt den! En pangförkylning flög på mig som en skänk från ovan i morse. Omsom rinnnade som vatten, ömsom bomtäppt -e det inte undervart så säg när man ser sådär häärligt svullen o röd ut i ögon, under näsa..ja ni vet.. Av nån anledning sätter det sig alltid i mina ögon med..
Känns lite grann som att jag åker på det mesta som passerar i bacillväg nu, kanske e det så att barn har starkare bacillusker än oss vuxna, men åxå står emot dem lite bättre till slut? Skit e det iaf o jag mår halvbra nu faktiskt, men som tur e har jag inte mått dåligt alls unedr dagen så jag hoppas på att det e bättre till imorg igen!

Dagen, som spenderats i Munkedal, har vart jättemysig med hårfix, fika o god mat. Glömde tyvärr kameran men Marie fotade så jag hoppas få några på mailen snart. Lilly har faktiskt vart ganska nertonad idag, ganska stillsam o rätt tyst, hon som brukar babbla på i 180. Men de har väl olika dagar precis som vi.  Hon somnade iaf gott i bilen hem o var bara att lägga över i sängen när vi kom hem. efter både Öppna förskolan o lek med Vera  va hon ganska lättsövd.....

     


Hörs imorgon, nu ska jag sova bort min goa snorsjukdom... HOPPAS JAG!




                                    
                                     Vinterutflykt

det som varit..

Helgen gick som vanligt i ett rasande tempo o var över lika fort som den kom. Hur e det möjligt????
Hann iaf med en fredagkväll med familjen o myste gott i soffan. Lördag morgon ställde jag klockan på tidigt eftersom det var mässa på Elmia på g med jobbet. En mysig dag med föreläsning av Johan Hellström, visningar o en mässa att strosa på. 

                                   

                                
                                  


                                   

                                      
                                  


När jag kom hem var Peter o Malin här o hade börjat på en flaska vin med John, det var ju fest på g inför Körslaget. En supertrevlig fest, jag hade verkligen jätteskoj!
Söndag morgon ...eller snarare middag, kl var 12, gick vi upp o åkte iväg till Karlsborg för att hämta Lilly som vart där över natt. I fönstret stod en tjej o ropade på Josse medan mormor försökte förmedla att det va mamma o pappa som kom. De lever verkligen i nuet de små, Josse hade ju vart där förut o mig va det ju ett tag sen  hon såg så.. :) Men hon blev superglad o gjorde slängkyssar o pussade på fönstret, allt medan hon hoppade. Gullefia!!! Åh va det va gott att se henne igen, vår lilla pärla. Men det e verkligen välbehövligt med en paus från varann ibland, så man får längta o ladda batterierna igen.

Idag har hon vart på sitt första tandläkarbesök. Gissa om hon öppnade munnen? Näpp!! Kom inte på fråga. Envis som en åsna e hon, så de gav sig o tog lektionen om hur o när man skulle borsta, godis mm mm istället... Vi har kommit på att man absolut inte får be henne gapa utan får fråga om man får se hennes tänder istället, men det visste ju inte  stackars tandläkaren o då va det kört.. Ja ja, det går fler tåg.

Annars hon mest pratat om "dajs" hela dagen. Dockan har dajsat, Lilly har dajsat, blöjor hämtas, sätts på dockan o slängs. Undrar va det kommer ifrån?;)



                                
                                     
                                  
                         

Nu kom den underbara nästäppa jag känt skulle komma, underbart va? Ska dra mig mot soffan o senare plocka ihop lite kläder mm inför en tripp till Jan, Marie o Vera imorgon. :)


        

helgen

                                                    Plötsligt händer det!!



Igår eftermiddag hade jag nutidens bästa sms på mobilen: "Ja! NU va det mycket bättre!!" Det gällde såklart Lillys bajs  (återigen i bajsdiket men det e gratis även idag ;) Jag blev så glad så jag fällde en tår i fikarummet.. ÄNTLIGEN e vi på rätt väg liksom, efter två rätt så tröstlösa veckor. Men vi kokade torsk, potatis o morötter som hon fick som matlåda idag när hon glatt studsade iväg till Marita. Såklart tyckte Marita att vi inte hade behövt det men jag kände att hon inte skulle behöva göra specialmat till henne. Men nästa vecka hoppas vi ju att hon kan köka gott med de andra, precis som vanligt. Idag hade hon fått sätta sig vid bordet innan de andra , säkert eftersom hon hade annan mat, o hon hade inte misstyckt utan slabbat i sig det.

Håll tummarna nu!!!



Är även idag ganska hängig o känner att en dunderförkylning e på g o har gått på tabletter under dan. Nu när de går ur e jag rätt sliten... Men det blir till att knapra några till imorgon bitti för då bär det av med salongen på mässa på Elmia hela långa dagen.  Under dagen kommer mamma o pappa o umgås med Lilly o tar sen med henne hem , för på kvällen ska jag o John på "Körslagetfest". Annakarin som vi umgås med en del, e ju med i Linda Sundblads kör o det kan vi  ju inet missa! Får väl se om Harrys får ett besök framåt natten?

Återstår att testa kläder inför två grejer imorgon då, för när vi e hemma från Lidköping så hänger Malin på hem o då e det bara att svida om till partystassen :D


Sen e helgen över....

                              

                            
                            

Idag när jag frågade henne om hon kunde skratta så mamma fick ta ett kort, blev resultatet såhär. Pose !!



                                 


hemma idag med

Ännu en dag är till ända o vi tog beslutet sent igår att hållla lillan hemma idag efter två omgångar nr 2 (mycket skitsnack vare här)... Dagmamman visste fler barn med magproblem nu så det e kanske nåt som går här på  "slätta". Blir nog en dag hemma imorg åxå.....
Tycker sååå synd om henne som missar träffen med alla dagmammor imorg o även de barn som e hos Marita så klart.  O detta trots att hon e hur pigg som helst! Men men, så e det ju..
 John berättade att alla killarna hade pussat Lilly hejdå häromdan -va nog tur att inte jag såg det o stod där o blev tårögd ;)
En positiv grej med att detta skitande e att hon numera kommer o säger "bajs" o drar med en till toa för att byta. Känns som ett bra steg mot att börja gå på pottan...
Alltid nåt.



Känner mig skitseg nu ikväll o ska svepa några c-vitaminer o hoppas att det inte e Johns förkylning som e på g att hoppa på mig. 

Mot soffan.



                             Tjing!



                                         
                                                                      Pärlan

rent hus!

Vågar knappt skriva det men Lilly har inte gjort nr 2 (än) idag -tänk så lite man gläds åt ibland :) Men efter dessa bajsveckor e man glad så länge det varar. Hade på känn redan igår att det skulle bli en bättre dag idag när hon snodde korvstoganoff o pasta från våra tallrikar, tidigare har hennes annars så goda matust vart som bortblåst!!
Egentligen e det sträng diet på majsvälling med morotssoppa , men lite fick hon o det verkar ju fått stanna, plus att hon ätit lite gurka idag. Vi har  en pigg o envis tjej som absoluuuuut skulle ha en clementin, men där sa vi stopp o ett totalbryt uppstod. En frisk tjej med andra ord ;) Det märkliga e att hon, trots noll mat i magen o  ständig diarre, inte  har vart grinig alls, kanske något lugnare bara.

Har ägnat dagen åt att skura alla tänkbara ytor med nån klorinskum, dammsugit o skurat golv som tusan, allt för att ta död på varenda bacill som kan tänkas finnas här. Ni ska dödens döööööö!!

När Lilly vaknar ska vi väl ta oss ut i friska luften lite o bla köpa tors att koka till henne  imorg. Fy, jag kräks av bara tanken på kokt firre!!!


                                     Tjingeling från ett badhusluktande hem...




                             
                              
Tillfrisknande tjej beundrar sig själv i boken Matilda gjort...


                       

hänt i häcken

                                                        Hänt sen senast :

Fredag kväll:
Jag o Maria gjorde i ordning oss tillsammans (NÄR hände det sist??), snackade skit  o gav oss sen iväg på Arvingarna. Var inte särskilt mycket folk men trevligt var det o go nattamat efteråt :)  John åkte redan under dagen till Karlsborg med Lilly.


 
                           

                         
                      Jag tillhör de som tycker det e skitsnyggt med brillor...på rätt person. Maria jobbar på Synsam o har såklart ett antal olika. Tyvärr har hon nåt brytningsfel som gör att jag knappt kan se i dom o blir helt vimmelkantig, därav kisningen. Känner mig som en liten skolfröken men e lite småsugen trots att jag inget synfel har -vad tycker ni??
      


                             
Lördag & Söndag

Vaknade av flera sms o gav upp att somna om redan kl 9 efter att ha blivit väckt redan vid 7 o vi kom hem efter 3 på natten.. Gääääsp!!
Jag gjorde den över två timmar (!!!!!) smidiga bussresan till Karlsborg o sen har helgen tillbringats där. Jätteskönt att komma hem, det va längesen sist. Åh, tänk om man bodde närmre!!! Ikväll ville jag verkligen inte åka hem.
Har grillat i den sköna solen o ja, det va jättemysigt förutom att man sjönk till knäna i snö på väg dit o att mina fötter frös till is. 
Tyvärr e Lillys mage inte vad den borde ännu...vet i f*n va detta är alltså men trött på det är jag. Märks inte på henne men trist ändå, så vi håller alla tummar vi har på att det e övergående. Idag käkade hon iaf rå hot dog så det stod härliga till, men vanlig middag ratar hon. Jag fattar inget....
Sen Kalmar förra helgen har det hållt på nu!!



                                              


                                              


                                             



                                              
                             

nu är det nog, nu ska skiten uuuuut!!

Känner att jag e hyfsat färdig med magproblem nu alltså..
Jag fick det rejält (som ni vet) o jag var -som alltid vid sån åkoma -två minuter från döden...hela dan. Ja det e så det känns iaf..  Promenaden till jobbet på morgonen efter var ett maratonlopp..
Lilly har vart askass i magen från o till nu sen i måndags så idag fick John order att ringa 1177 o be om råd. O det fick vi, tänk va skönt det e att få några kloka ord ibland. Så nu kör vi på de tipsen o det vi redan gjort själva o  hoppas på att tjejen börjar  äta sin vanliga ranson snart. Hon har ätit väldigt sparsamt  i en vecka nu o gissa hur skönt det e att hon har att ta av!!!! Tack gode gud för det, då slipper man nojja. Hon har vart hos dagmamman ändå eftersom hon e som vanligt o det kan ju även ha med tänderna att göra, vem vet ...inte jag.
John verkar iaf ha sluppit undan denna skiiiiiitsjuka. Grattis säger vi!

Han berättade att Marita (dagmamman) fått sig ett gott skratt i onsdags när det va dags att gå o lägga den ena killen o hon förklarade för Lilly att hon fick stanna nere o vänta. När hon sedan kom tillbaka satt Lilly på nedersta trappsteget med knäppta händer o när hon fick se Marita som glatt sa "heeej Lilly, va duktig du är" så bad hon henne va TYST o "hyschade" med fingret åt henne.
 Denna unge!!!!

Imorg e det tänkt att jag o Maria ska till Mariestad på Arvingarna. Jag har inte sett dem på två år tror jag o det ska bli jätteskoj!




                    Tjingeling....



            
             Våra två godingar

helgen i Kalmar

Helgen i Kalmar var som vanligt kanon o jättetrevlig! Det va fullt upp med styrande inför dop o så men tillsammans med Simon, Maria o Julia o Meja hann vi med en tur till leklandet vi fastnade så vid sist. Tror de gillade det lika mycket som vi :) Vi kom en timme innan stängning men det räckte till dessa små tjejer bland bollhav, rutschkanor o annat att krypa uppför o nerför. Svettigt även för mammor o pappor på studsmattor o i tunnlar gjorda för barn.  På fm va vi även på en 4H-gård o tittade på alla djur o till mammas o pappas STORA förtjusning vågade Lilly rida på en stor häst. Ja mamma gick brevid förstås men ändå :D Blev nästan tårögd!! (se www.geting.valldakajak.se )

Söndagen fixade jag Fridas o Mejas hår o sen va det dax för Esters dop. Jag hade fått i uppdrag att filma men  tror de får ta film av nån annan för Lilly var i sitt esse o sprang i trappor o röjde allmänt fullt ut, så det blev nog ett hackigt o skakigt verk..


Helgen fick dock ett mindre roligt slut...
 I bilen hem va jag hur trött som helst men kunde bara inet somna för jag mådde så illa. Vi bytte förare tre gånger så trötta va vi!! Försökte förtränga det från Vetlanda o hem o stod väl ut en stund hemma med, innan jag -min vana trogen vid såna här tillfällen -tog täcke o kudde o la mig på toa. Sen va det hela igång o det blev inte mycket sömn den natten kan jag säga. Fy satan! O jag kom inte ur sängen förrän sen eftermiddag igår...helt supermatt! Blev tidig sänggång igår kväll o idag e jag väl inte hundra men tusen gånger bättre o ska iaf jobba imorgon. Nu håller vi tummar o tår på att de andra slipper...
Vågade mig iaf utanför dörren idag o drog med min John som har ont i halsen o e sjuk på det sättet istället. Är det inte det ena ....
Kände att Lilly inte kunde va inomhus en dag till, då kryper hon ur skinnet.  Tur att hon ska till dagmamman imorgon!


             
              Meja o Lilly på väg till Leos Lekland



            
             Bollhaaaaaaav


            
             Skjuta upp bollar i luften va skoj.....tyckte även mammorna.


             
             3 av 5 i dopfamiljen


             
             Fina Maria o fina Ester



            
             Hand i hand med kusifinen


            
            Tillfix inför dop


           
             
             Vinterbus från idag

mot Kalmar

                                                   Hej på er!!


Har egentligen inte tid alls att sitta här, borde fortsätta kolla kläder till dopet men mitt tålamod tröt o inget satt som det skulle tyckte jag. Såna dagar e roliga... Det får istället bli lite olika förslag som åker ner, så får jag bestämma mig på sön.. Köpte en ny klänning idag men den satt som ett ålaskinn (orkade inte testa) ..hu!! har som mål att få ut allt utom det vi måste ha imorg bitti i bilen ikväll. Jag e snart klar men John har inte börjat, i vanlig ordning..

Lilly sov väldigt oroligt fram till 3 inatten till igår, sen vaknade hon het som en kamin o kom inet till ro alls på hela natten. Så när klockan ringde hade jag aldrig somnat om. Behöver jag säga att jag va rejält bakis på dagen sen? Ett antal alvedon slank ner men vad hjälpte det? Världens febertoppar fick hon några timmar, sen på morg var den puts väck. Mycket märkligt men det e tydligen vanligt sa dagmamman. Efter lite resonerande med henne så bestämde vi att vi tog det säkra före det osäkra o lät henne va hemma ifall den kom tillbaka. Näsan rann hela dagen o gör än, men febern e borta vilket e jätteskönt. Hon har inga problem att sova bara den håller sig borta, o då e alla mycket nöjdare o gladare....speciellt mamma ;) E man van att få sova blir man ett odjur när det inte e så kan jag tala om!

Idag när John körde henne till dagmamman så började hon ropa "Marita" strax utanför vår gårdsplan o va väldigt ivrig att komma in till henne o barnen  -helt underbart!! Hon e sitt vanliga jag, förutom snoret (som idag e mindre) så jag håller alla tummar på att det blir kortvarigt  detta.

Idag tog jag o Anna en fika efter jobbet, nåt som inet hänt på alldeles för länge. Vi kan sitta o babbla hur länge som helst o denna gång konstaterade vi att vi behöver en ålandskryss i vår -inga fel!!! ;) Arvingarna som spelar vore skoj, flera år sen jag var på dom..  Det e dax! Dessutom kanske en datekryss i maj :)

Nä, det e väl dax att fylla väskorna o köra den långa o icke såå roliga vägen till Kalmar imorgon. Tur det e värt alla timmar när man väl e framme.

 
För det är det!




                         
                          Världens finaste


                               


                                                  


                                    



badhuset igen

Precis som väntat börjar Lillys näsa rinna, både Julia o Maria var krassliga i helgen o det visste vi ju men man kan inte skydda sig mot allt. Men än så länge e det bara litegrann så hoppas det inte blir mer sjuka av det, det e ju dop för Ester i helgen som kommer...
Men men -den som lever får se..

Idag gjorde vi en favorit (för vissa av oss) i repris o åkte till badhuset. Tre timmar höll vi igång o badade, bubblade, kastade boll, åkte rutschkana o åt.... Att duscha o hålla ordning på alla grejer för både mig o lillan va tydligen för mycket begärt för på hemvägen kom jag på att jag glömt hennes nya baddräkt i duschen. Ingen var förvånad men jag orkade bara inte vända, Lilly sov o det va ingen prima tid att göra det på, mitt huvud höll på att sprängas o alla va sega, så den fick va kvar. Lat va? :) På väg hem ringde även hennes dagmamma o ville att hon skulle komma tidigare imorg eftersom de skulle på teater o bussen gick ganska tidigt. BUSS?? Med fyra ungar...? Ryser vid blotta tanken :) Egentligen va den från 3 år men hon ville ha med henne ändå.

Nu tar vi kväll...





                            


                            




                             



                            


 

helgen i bilder

Har spenderat helgen hos Simon, Maria o lilla Julia. Har shoppat gympadojor, byxor o mössa till Lilly som jag e kanonnöjd med!!! Har umgåtts, kikat på Mellis o OS, ätit o druckit gott o underhållt de små.... Kul att se hur de små utvceklas från gång till gång, det skiljer bara 16 dagar på dom.

Nästa helg blir det Kalmar o dop.
 Mycket the Plahn family nu :) Men håll ut Josse, vi kommer!!


                           
                           Frukostfilm: Teletubbies


                            
                            hand i hand på väg ut


                           
                            Ännu en trappa att klättra i



                           
                            Skype med farfar o rep av doplåt..



                           
                            napptjejerna som beställde snurrning av fåtöljen gaaanska ofta.


                           
                            Napp kan man hitta överallt...


                           
                            Jag o Maria hittade en affär med barnkläder  som hade 50% rea -  yeeeeesss!!!
                            Hade kunnat gå där mycket längre men i bilen satt två rastlösa manliga varelser.



                           
                            Lillys nya vårdojjor...redan poppis.


( Ingen aning om varför de sista bilderna blev större, jag valde samma storlek...)

RSS 2.0