svammel

Har : jobbat all day long...

På g: köttfärssås o spagetti

Ska: se Efterlyst


Har som bäst börjat kolla efter klänning till Frida o Henkes bröllop i juni, frågan e bara vart man hittar en....  Vill ha nåt speciellt o nåt lite annorlunda än det jag vanligtvis har, men ändå nåt man trivs o känner sig bekväm i såklart. Mm den nöten blir svår att knäcka... förslag någon? Frisyren till bruden har jag/vi åxå börjat klura på en del, ska bli jätteskoj att göra den!






Jisses ett sånt erbjudande John fick idag!!!  Hoppas att det går att ro i land bara, då blir det kanon! Får tyvärr va såhär kryptisk tills allt e klart..... :) Hehe, jag gillar hemlisar ;)





segberta

Åh nu e jag mätt igen...hm, nåt ja ständigt skriver känns det som :) Kvällsmaten stod klar när jag  kom från jobbet, finns det nåt bättre? O ja, vi äter ofta hihi!!

Blir en lugn kväll, jag har vart seg hela dan o det började redan i morse..jag som vaknar av minsta pip fattade inget när klockan rinde "gå upp" o va helt groggy när jag sen vackert fick kliva ur sängen. Då vet man att dan blir sån.. Skönt då när man kommer hem på kvällen o drar på sig morronrocken (jasså??)  o  bara får vara liksom. Tror jag ska titta på Roomeservice om en stund, lite smålätt underhållning sådär  o man slipper tänka. Min melodi för dagen!! O den där gotlänningen e rätt söt ;)  Sen blir det nog bingen rätt tidigt, har jag som mål i alla fall....det brukar ju ha en förmåga att bli senare än man tänkt.

Igår fick jag ett sms med ett jätteroligt besked från en kompis, så Jenny om du läser här: FAN va skoj, vad glad jag blev !!!!


En sak till bara...

TACK alla ni som kommenterat, mailat, facebookat mm o önskat oss lycka till i svenssonlivet !!!!

Det värmer!



sminkkurs

På söndag ska jag utnyttja min julklapp jag fick av John, en sminkkus på Make up store. Ska bli hur kul som helst! Intressant att få veta hur mycket fel man gjort genom åren :) Som grädde på moset får man produkter för 500 kr o jag gissar att man handlar lite till. Jag valde att få en källsmake-up med skuggor o så, det e ju det jag mest e intresserad av.. Åh va roligt!




Har nyss klämt i mig alldeles för mycket pastasallad o ska strax slänga mig i soffan o invänta I huvudet på Gynning. Vet inte om jag tycker det e bra eller dåligt men jag vill ändå se det, så det e väl bra då :) Har kommit på att, om hon sänkte ljudnivån i rösten två snäpp skulle de flesta nog gilla/acceptera henne. Hon hetsar upp sig själv på nåt vis o pratar högre o högre...


Nu har jag en sambo hemma varje (?) kväll, förutom på lördag då när han ska "vicka" för den nya som e sjuk. Så än e det inte riktigt definitivt, därför har man nog inte fattat det. Känns helt skumt...och skönt! Idag knepades det ihop ett "avskedsbrev" som har sänts till fancluben, så det finns väl att läsa för medlemmar i nästa brev. Blev smått tårögd när han läste upp de för mig, fina o välvalda ord! ...




trollhättan

Vissa svårigheter med tangentbordet idag, har nämligen gjort lösnaglar i Trollhättan. Jösses hur ska detta gå, knäppa byxor mm :S Men va fin man känner sig utan sina sönderbitna naglar!


Blev två tröjor o  o åt en middag i min ensamhet, men det e bara skönt att gå själv i affärer tycker jag. Då kan man kolla på vad man vill o i sin egen takt.
Nu väntar jag på att min nyblivna Svensson kommer hem, han har vart borta ett tag känns det som...
Längtar!
Ska träffa Maria en sväng åxå...


dagens flum

Trodde på en händelselös kväll, men kom på att detta e ju snart  ...jaaaaaa!!!!

Härligare får man ju leta efter!!! Idag e det tydligen bad på g......



Imorron kommer John hem med mitt puder, man gläds åt det lilla ibland :) Dagens i-lands.....

Mamma den fuskisen åker till Egypten 3 Mars -kan jag åka med som handbagage tro ?? Åh va jag längtar efter en utlandsresa nu!



*dagens flum*

frukost!!

                      Söndag....

Vaknade av en kissetass i ansiktet o bara kände näe, jag går f-n inte upp än. Så jag har glott på Nyhetsmorgon i sängen idag, det e inte varje dag o inte var tionde heller kan jag säga. Men nu e jag på benen o ska fixa frulle -underbart! Det blir hela kitet med ägg, nyponsoppa, macka, a ni vet... Storhandlade  igår så det e såå fullt i skåpen nu, sånt gillar jag!! Igår fanns inte ens mjölk eller smör  så jag fick käka macka med räkost o ett glas vatten till frukost - sådär mumsigt.. Men nu så!!




Tänkte fixa lite här hemma åxå innan jag o Lenny tar en promenix i spåret, vilket e alldeles för längesen det med. Men det e ju så gött när man väl gör det. Ska det va så svårt??

E lite sugen på Överby o shoppa lite men vetitusan....


Idag e absolut sista spelningen för John...usch! Känns nästan lite hemskt men det blir nog bra. Tänk bara att han slipper leva i en väska o neccessär året runt o istället kan ha sina grejer på hylllan hemma. Kommer som sagt bli ett helt annorlunda liv för oss så det blir spännande! Exakt samma tider o helger tillsammans -finns sånt?!
Mm, snart.



min lördag

Idag har jag först jobbat, sen fika med Maria på stan, shoppat två tröjor på Gina, Body Butter på Body Shop o lite smink på H&M. Vet inte när jag gick i affärer sist men jag har verkligen inte vart sugen på det, o det märks  i plånkan -shit va pengar man (läs JAG) spenderar på kläder o smink. Men jag har heller inga andra laster som cigaretter, sprit,  snus o dyl, så tycker jag man kan få han nån ovana. Jag menar, den skadar åtminstone inte andra.

Cocoa Butter Body Butter

Bla detta inköptes, men annan färg på skuggorna....
(blev fel med bilderna men skitsamma, ni ser ju...)


Har åxå sett Mellis ikväll ihop med Maria o gissa om jag kommer bli tråkad, men jag gillade Fridas "Upp o hoppa" o går här o nynnar (rappar?) på den än :) Behöver jag säga att vi var oense i  soffan?! Den och BWO va faktiskt bäst tyckte jag, men det e jag det, utan varesig tonkänsla eller vett att hålla käft när man gillar "fel" saker....hihi! Men det bjuder jag glatt på!
En sak undrar jag bara: hur/varför lyckades de "sminka bort " Martin i BWO:s annars så fina ögon???? De syntes ju knappt! Dåligt. Såg lätt nyvaken ut :)

Nä nu har jag tyckt klart för idag tror jag.
Åsikt någon ??

konsert

En oändlig dag, varför tod den aldrig slut?? Vissa dar e bara såna.


Igår drog vi världens största " lättnadens suck" tror jag, eller iaf jag! Vissa stirrar ju upp sig mer än andra o vissa får alltid va den lugnande länken. Det e väl tur att inte alla e lika, men ibland önskar jag att jag bara kunde släppa saker o ta problemet när det kommer i så fall.. Jag saknar den genen... Fan ta mamma o pappa! ;)

För andra dagen har jag nu bytt olika ProViva-drycker mot MAT!! Snacka om att jag höll på att gå i taket på min mage. Nu får det va nog med sånt!! Idag föll jag åxå för den hääärliga synden att dra i mig en påse godis, eller snart har jag gjort det :) Men det e verkligen längesen nu!!!! Så jag har vart duktig ändå tycker jag. Vad magen tycker?? Det skiter jag i!
En fredagkväll som denna ska jag storstäda för det e nåt som jag skjutit framför mig sen långt innan vi åkte till Kalmar o nu går det bara inte längre. Dammråttorna dansar vals i otakt!  Jag inväntar bara lite energi, nåt som jag saknat rätt länge.

Inatt påbörjade John sin sista turne´med Date o efter drygt 12 år som heltidmusiker!!  Det känns både och. Jag kommer åxå sakna grabbarna, så goa allihopa! De e ju dessutom världens bästa vänner så jag gissar att det känns i hjärtat! Men de finns ju kvar o nu kommer vi ju ha vissa lediga helger då vi kan åka o titta kanske, eller rent av hälsa på dom hemma. Alla respektive åxå såklart, men jag  o Marie får väl mötas på Överby o shoppa loss emellanåt o Peter bor ju bara 3 mil ifrån oss... Man har ju lärt känna varann ganska väl efter Åre o nyår tillsammans. Eftersom avsked - som ni vet - e det absolut värsta jag vet så e jag glad att jag inte e med o säger "hejdå". Det e bara för mycket o tårarna skulle skvala om jag känner mig rätt. Det låter fjantigt, det e ju inte så att de dör ifrån varann, man kan ju ses liksom, men ändå! Nä, sånt fixar jag bara inte! Det e kanske tur att de e killar :)



Vi såg Jill Johnsson igår ,till Johns stooora förtjusning!! :) När vi väl hittade till Vara som vi vart i  flera gånger, nu va det totalt hjärnsläpp.
Jag tycker åxå hon e super duktig, John tycker att hon e superduktig och supersnygg, kanske framförallt det sista.. O visst såg bruttan bra ut, mycket finare i verkligheten måste jag säga. Hon stod o hälsade alla i hand vid ingången, precis som jag hört o va skittrevlig o spontan!! Sjunga...undrar om hon sjäng när hon kom ut ur mammas mage till o med? Åh va bra! En liten detalj dock: surkärringen bakom mig slet tag i axeln o sa att jag fick lägga av o ta kort. Skit i det du kärring o sköt dej själv! Bittra kärringar!! O folk klagar på ungdomen....
Skitbra konsert även om jag satt o väntade förgäves på hits som "Crazy in love" osv... Tur att John fick sin bild i mobilen (närbild!!!) , annars hade han legat sämnlös av ångest ;)



Mot godispåsen....

yr

Yrseln när jag sitter e nästan borta men stå orkar jag inte länge. Åh, man vill ju så gärna! Tur att jag e hemma idag med. Hade aldrig kunnat jobba! Det är väl att alla depåer man hade innan e tömda o igår va första dan jag åt nån fast föda o det va inte alls mycket jag fick i mig. Idag har iaf en tallrik yoggi o flingor slinkit ner, plus lite vitaminer. Alltid nåt, men de sa på sjukvårdsupplysningen att det kan ta längre tid att repa sig, så man får väl lyssna på dom. De vet ju mer än mej.

Ikväll ska jag o Zara höras, det e jättelängesen men båda har fullt upp på varsitt håll, det e ju så det blir. Det ska iaf bli skoj att det blir av nu :)

Det va sjukjournalen onsdag det :)


Känner mig ungefär som när man blåst upp några såna här om ni förstår..........



jag åkte på det

Visst åkte jag på skiten åxå natten efter John. Tror inte jag vart så sjuk sen körtelfebern jag hade i 5an eller nåt. Det e verkligen en pärs o jag e fortfarande inte bra!  Man inser direkt att man inte minns hur hemskt det är, man tror man gör det bara.. Till slut låg jag på toagolvet o sov mellan gångerna, vet hur yr jag blir av denna sjuka.. Då va det bara att resa sig på fötter o sätta "rätt ände" i ringen. Det varierar ju lite ... :S

Nu e "bara" yrseln kvar o jag hoppas den släpper under morgondagen, just nu håller jag huvudet i låg position när jag går o sitter. Undrar varför jag ofta blir sån när jag e sjuk?? Aja, den ska väck!

Nä, mot sängen! Äntligen e denna dag o resa till ända, hemresan va lång när ingen av oss va bra....



sjukling

Vilken natt! John vaknade av svår magont som visade sig vara en riktig maginfluensa...USCH!! Så han har hållt på hela natten o e dålig ännu, så nu håller jag alla tummar på att slippa det. Finns inget värre! Men visst känner man efter....noooga. O vi som ska till Ikea idag, det e min skräck, att inte va hemma när man får det utan på stan eller så. Det kommer ju bara över en!
Knapp har den chocken lagt sig innan Ann ringer o undrar om jag haft vattenkoppor? Hennes kille har nämligen fått den nu, 33 år gammal o håller på att klia ihjäl sig. Som tur e har både jag o John haft det (ringde mamsen för säkerhets skull), vi träffades nämligen i onsdags kväll o inkubationstiden e 2-3 veckor. Ingen bältros nu heller hoppas vi!!!

Jag säger som Galenskaparna: men annars e allt bra!! :)

Det va sjukjournalen för idag.


om oss..

Hade egentligen inte tänkt att ens lägga nån kommentar till allt, men till o börja med vill jag tacka för alla fina o snälla saker som olika personer har skrivit -TACK för det!

Jag själv e sån att jag oftast skakar av mig saker ganska lätt o bara går vidare, men när någon gör "angrepp" på nära o kära då blir jag tokig. Hade själv inte ens sett när allt drog igång eftersom jag inte hunnit vara inne på några dar, utan fick reda på det via ett sms o kollade då. Alltså, allt e ju helt sjukt! För det första anser jag, men tydligen inte alla, att om man lägger en kommentar eller har en åsikt om något så skriver man under med sitt namn o står för det. Det tillhör väl till vanligt  folkvett...trodde jag?!
Sen hör det till saken att jag är ganska säker på att personen i fråga har mindre insikt i vårt liv än hon/han önskar o därför tror jag att mycket e ren, skär avundsjuka från dennes sida, och en bitterhet att han inte ska vara till deras förfogande längre. Ett pris man får betala, som Zara skrev.

Sen vill jag åxå säga att detta beslut som någon påstår sig veta att jag har tagit - bullshit! Antar att du åker på Johns spleningar o träffat honom där. Har du frågat hur det ligger till med den saken tro? För, som jag skrev i förra inlägget så har han såklart beslutat det helt själv. Frågor på det, någon????

Tänker inte lägga ner mer energi på det här än detta  inlägget, sen hoppas jag att alla vet o förstår att dessa påståenden e helt tagna ur luften o att de kan ta det med ett skratt. Det bästa med alltihop är iaf att vi e lyckliga båda två!! :)

Nu ska vi njuta av vår helg med Johns familj i Kalmar o se melodifestivalen...

PS: Tack för rekordet i antal kommentarer ;)

John slutar i Date

Äntligen e det offentligt: John kommer sluta i Date i Mars o istället börja på Mc- Konsult o sälja Harley Davidson här i stan. Vi kommer ha samma tider o ha helgerna tillsammans, vilket känns jätteskönt såklart! Men även lite nervöst, ett helt nytt liv för oss båda börjar snart. Eftersom båda har sina familjer en bra bit iväg kommer vi kunna ha möjlighet att hälsa på varann oftare , vilket kommer underlätta massor. Däremot tror jag aldrig en musiker lägger av helt med musiken utan han kommer nog spela på fritiden på ett eller annat sätt, om jag känner honom rätt. Detta e ett beslut han själv tagit efter många långa funderingstimmar o jag som annars tyckt att nä, ta ett vanligt kneg nu, har nästan tyckt tvärtom emellanåt, men nu när han tagit sitt beslut känns det väldigt bra!  Dessutom blir man nog inte uppringd o erbjuden jobb så många gånger i livet, utan att ha sökt.....

                                                                                                                                                                                                                    
 Måndag som brukar va min lediga dag kommer se lite annorlunda ut idag, vi åker mot Gbg på kurs kl 16. Har inte känt mig vidare bra idag men hopps på bättring ...

donar

Min fredagskväll:

färgat håret
tvättar (håller på)
dammar (tar övrigt imorg)
kollar på Let´s dance ( gud va jag önskar man kunde det där!!)


Roligare kväll kunde man ha men knappast mer nödvändig!! ......Ibland e det bara att krypa till korset.

Om man bara hade en full sån där...

Förresten.. idag fick jag en stoor komplimang! Jag älskar lukten av sköljmedel, ni vet när folk går förbi o man känner en fräsch doft av det  -underbart! Finns ingen bättre doft. O idag var det en kund som sa det till mej :) :) :) Att jag luktade gott sköljmedel o frågade vilket vi hade.  Gick lite med näsan i vädret sen....

i polisfamn

Fick en kort lunch idag o sprang därför o skulle köpa mat på en restaurang nära salongen. Tar tag i dörren o kliver in lite smått stressad -rakt i famnen på två poliser!! I uniform.

GUD, JAG HAR POLISSKRÄCK AV VÄRSTA SLAG!!! 

Lätt vit i ansiktet trodde jag  hjärtat skulle hoppas ur kroppen på riktigt. Dock va de inte där för att ta mig, som jag lätt tror. De va där för att prata förstånd med en tant som hotat folk på stan o nu satt o åt, o det började lugnt o stilla tills de försökte förklara att man inte kan bete sig så. Då, kära vänner, höjdes volymen en aaning o maten flög ur munnen på henne medan poliserna gjorde sitt bästa för o lugna ner henne. Hm, tänkte jag, hon måste rymt från Falbygden (mentalsjukhus) eller nåt o mycket riktigt frågade poliserna om hon ville ha deras hjälp dit, varpå hon skriker nej för faaaan jag kom nyss därifrån!!! Där ser man. Jag kan typen ;)

Man kan ju inte låta bli att glo så jag slängde väl ett antal blickar däråt tills kärringen ser mig o går mot mig o frågar om jag sett henne o vad hon gjort/inte gjort. Nej tyvärr sa jag kort, tog min mat o gick med raska steg därifrån. Shit om jag hade blivit indragen  i det där -huja!
 hade dom suttit på en sån här kanske jag inte blivit så skraj :)

Tack Dette o semla

En dag med huvudvärk e äntligen till ända, hoppas vår promenad i friska luften nyss gjorde sitt o att jag vaknar som en nötkärna imorron!
Som tur va fick ja en present av Dette på posten, en helt egen Steina (lite internt det där) haha! TACK!!! Åh va glad jag blev..o överraskad. Det kommer lite små presenter från Karlskoga Kommun emellanåt :)

Fick den ljusa ide´n att köpa semlor ikväll o tänkte åxå på Emelie (kollega) som skulle ha en kväll själv, så hon fick med sig en hon med :) Jag fick i mig en halv, grädde tycker min mage inget vidare om så det mesta får jag peta bort o sen e det väl typ lite mandelmassa o bröd kvar. Men det hör till att äta en om året! Johns talllrik va däremot tom :)

Åh kom på en sak - vi har chilinötter i skåpet!!
BYE!





lediga måndagen!

                                                  Min lediga måndag!!

Idag e den visserligen lite uppbokad med vissa ärenden här o var men ändå.. Dessutom ser jag solen utanför fönstret -känns helt overkligt! När såg man den sist?

Väntar på att John ska vakna så vi får en dag ihop, han har vart på båt sen i onsdags o kom sent igår, så det känns längesen man sågs nu. Om bara vädret håller i sig kan det bli en promenix  längre fram kanske. Nä, jag kanske ska överraska med kaffe på sängen idag, det är ännu längre sen! Fick lite smink jag beställt, tänk va skoj det kan va med sånt! Man blir som barn på julafton :)
Det första vi va tvungna att göra när han kom innanför dörren va att raka bort en stor tuva i kissens päls vid bakbenet, vilket va smått omöjligt. Shit va den satt! Men efter hårtussar som flög o en katt i upplösningstillstånd så fick vi till slut bort den o den satt precis intill skinnet, fattar inte hur vi kunnat missa den när vi borstar! Tur att jag äger en rakmaskin, annars vetitusan hur vi fått bort den, sax funkade inte.

Hoppar lite mellan ämnena men håll till godo:

Vi kom till sist iväg till Karlsborg igår o vägarna va faktiskt helt okej. Så nu har jag uträttat en del där..förlängt Josses hår, klippt mamma, Annika o Bengt, skulle vart hos farmor o farfar med men tiden fanns inte tyvärr. Får bli nästa gång. En heldag där blev det o middag med mamsens köttbullar!

Mot köket.....



oväder

Vilket oväder vi haft inatt alltså, blåst o snö o de va inte bättre vid 7-tiden i morse när jag va uppe... Jag o Matilda som tänkt åka till Karlsborg idag! Men vi får lugna oss lite o se vad som händer, nu verkar ovädret åxå nått Karlsborg. Så typikst! Hoppas vi kommer iväg om nån timme eller så.. Här oroar vi oss mycket för BIllingen som man ska över på vägen o det brukar va mindre roligt såna här dagar..
Man kan ju inte riskera livet.
Snöoväder

Som tur e är det skidor på tv nu, störtlopp. Alltid nåt att vila ögonen på under tiden...




jag får besök..

Denna fredagen fick jag med mig en godispåse på väg hem iaf, var knappt sugen men jag gissar att suget sätter in när jag slänger mig i soffan framför På Spåret o Let´s Dance. Väntar åxå på Matilda som ska hälsa på mig ikväll o åka med mig tillbaka till Karlsborg imorron. Jag har en del att göra där imorron: förlänga Josses hår o klippa fyra pers. Pust! Gissar att det e fler innan jag kör upp på garageuppfarten, det har en förmåga att bli så. Men det e skönt när det e gjort, då har jag det gjort för ett tag. Men först ska jag jobba imorron på salongen..

Nä det här duger icke, måste dammsuga upp allt damm o de katthår som går innan syster anländer med sin allergi. Hujeda mej om man skulle bli det! Hon som, precis som jag älskar djur o att gosa med dom, vilket e det sämsta hon kan göra.  Men med medicin brukar det gå hyfsat iaf, hon träffar honom ju så sällan. Han har ju dessutom vart hos Josse o Michael det sista när jag har behövt ha med honom dit.

Nä, sista rycket innan soffan kallar!

Soffpotatis e vad jag e....
PS: inte min soffa!

RSS 2.0