jul o shoppat

Har försökt göra inlägg här under julen men det ville sig icke. Hoppas på bättre tur nu.

Då va vi hemma efter nio dagar iväg, snacka om att vi hade packning! Hela, o då menar jag hela bilen va knökfull (hm, finns det ordet?) Jättefina julklappar har vi fått allaihopa. Kläder, kaffebryggare, presentkort, parfym  mm mm mm. Ett av presentkorten e dock redan utnyttjat, på Ikea dan före julafton i Kalmar. Vi shoppade tyg till ett stort "draperi" eller hur jag ska säga,  som jag fått en ide´om, hatthylla, snygga hängare o ljus. Så idag har jag riggat om lite här i hemmet, flyttat tavlor o ska nu upp på vinden o hämta gardinstänger till tyget. Meningen e att det både ska gå att ha som prydnad hängandes på väggen o för fönstren när det behövs, a det e svårt att förklara så jag sätter ut en bild när det e klart. Tur att jag har en väldans händig svärmor som kan sy annars hade detta aldrig rotts i hamn, nu gick hon upp tidigt på julafton innan vi skulle åka o sydde detta. TACK IGEN!!

Häromdan flög en förkylning över mig men det känns som den aldrig blir sådär hemsk som det känns som den e början till, ni vet när man e i en bubbla, hör dåligt o alla N blir D.
Däppt i däsad...
 Idag vaknade även Lilly med snor kring sin lilla näsa men hon e inget hängig utan sitt vanliga glada jag. Hon har inte ens gnällt idag skruttan, utan bara ler under sin långa lugg. Numera har hon den i spänne eftersom hennes frisör till mamma inte hunnit klippa den, men hon e så söt i sitt spänne så.. Nu för tiden rullar hon runt vart man än lägger henne, vilket e lite läskigt eftersom det gått så snabbt o hon e numera urstark!!! Så man kan inte lämna henne nånstans, förr kunde hon sova på soffan men den lilla starka ungen kämpar sig över allt så idag fick hon sova i sin vagn. Det lär inte dröja länge innan hon tar sig iväg krypandes. Hon sitter även med oss vid bordet nu o tycker det e skitskoj, till kissens stora förtret -han har ju tagit upp en del av hans plats vid fönstret!! Så idag fick han nog o la sig precis intill henne typ "du, här ligger JAG". Hahah han e ju rolig! Vänta bara tills hon får tag i hans päls o drar sådär som bara ungar kan.... 



Vilken fin dag det varit, massa frost på träden o solsken o vi har....suttit inne, hela dan. Skäms. Men jag e inte vidare pigg..det e därför. Men man får dåligt samvete ändå. Men när jag ändå e inne så får jag passa på att göra lite nytta, vilket jag faktiskt gjort.

Dax att fortsätta med det.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!!!

GUNVOR Metervara     SKÄR Hatthylla
                                                                                                    PORTIS Galge



          Tyget, hatthyllan o galgen..                                                                                     


trööött

Shit va trött jag e !!
Har haft en något stressig dag på jobbet o ska slänga mig i bingen efter en varm dusch, jag lovar att jag somnar på tre röda..
 Imorron kommer mamma o systrar o ska bli julsnygga i håret så det e bäst att va utvilad :) Livat värre brukar det bli. Dessutom ska Lilly till BVC på vägning o mätning, skönt att ha det gjort innan jul. Hon spyr ju en del vår prinsessa., men det komiska e att hon oftast inte spyr alls dagen innan vägning, så även denna gången :) Sen ska jag städa av lägenheten som jag alltid gör innan vi åker bort några dar, då e det så skönt att komma hem.

Har hittat alla klappar nu utom Johns sista, den har jag bestämt mig för att köpa i Kalmar, det e alltid roligare att shoppa i andra städer.

Nä, in i duschen o sen mot sängen. Hoppas vår kvällsdrottning Lilly samtycker.... Lik sin far även där.

KRAM

///    Trötter

mammor

Dagen startade tidigt med att min väckarklocka ringde o jag klev ur sängen med järnluva, e det inte hemskt när man vaknar med huvudvärk??? Usch den e knappt över än. Sen åkte jag, Lilly, Anna o Filip till Helene i vår föräldragrupp, hon bor minst sagt på landet. Det första vi såg innan vi ens hann sätta oss var två jättestora älgar typ 10 m från tomten. Hu!! Dagen bara sprang iväg, det e ju så när man har trevligt. Jättemysigt var det o Lilly testade för första gången att sitta i en barnstol vid bordet o det gillade hon skarpt. Hon satt faktiskt stadigast av de tre o tyckte det va en rolig happening!

Ikväll var vi hos Maria o Richard o drack glögg o myste...man får lite mer julkänsla av det trots att snön aldrig kommer o lägger sig. Fatta att det snart e jul -helt otroligt!! Första julen med Lilly, hon kommer ju i o för sig inte minnas den men ändå...det e lite speciellt. Förr har vi alltid delat på oss över julen eftersom båda älskar den o vill va med  sin familj men i år e det lite annorlunda,,, så jag ska så sakteliga börja packa hennes o mina grejer o man lär ju fylla bilen med vagn, kläder mm mm...katten får dock åka med mamma hem o va i Karlsborg from fredag, han har det bättre där än att bli fyad vid tapeterna som han gillar men inte får klättra i. Istället får han stå ut med en vit byracka i hasorna....


nä, matdags!

kebabtallrik

Sådär, jobbdagen e gjord o jag e hemma med min lilla familj igen. Lilly låg o sov när jag kom hem o när det sen började röra sig under filten o hon vaknade till fick jag vääärldens smajl,  typ "åh du e hemma mamma!!"
Nu e kababtallrikar beställda o myskläderna på, det e alltså soffan som gäller nån timme framöver. På med filt o goa kuddar så e kvällen gjord :)
Ska jobba imorgon igen, jag sparar ju ändå några mammadagar som e värdefulla. Såklart att man hellre e hemma, men nån ska dra in pengar åxå å hon e ju med sin pappa hon tycker så mycket om.  Sen e det som sagt ganska bra att komma ur barnbubblan ibland... Desto roligare att gå in i den sen igen!!

Lilly gymmar en stund nu (läs rycker o sliter i allt, hihi) ,då ska jag passa på att dra varvet med dammsugaren. Gör jag nåt annat?? O duka, maten e snart här .
Sällan har jag ätit så mycket skitmat sen jag gick hem med henne, men oooooh så gott!

MMMMMMMMMMUUUUUUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMSSSSSSSSSSSS

söndag

Söndag..igen.
 Veckorna springer iväg nu innan jul tycker jag!!! Så idag fick jag arslet ur vagnen o fixade de sista klapparna o har nu "bara" John kvar. Men jag fick verkligen slita mig från tv:n, skidloppen avlöste varann men jag hann bara inte sitta där utan gick ut på stan. Fick med mig både John o Lilly o då va det fika efter typ en halvtimme, det e obligatoriskt. Till det ena stället av det en bit att gå å det bet rejält i kinderna -fy satan vad jag inte gillar vinter o kyla!!!! Nä tacka vet jag sommar o sol -det e iiiiiivet de se!!

Nä nu ska lillan få välling o jag ska greja lite här hemma. Hela dagen har gått o det e bäcksvart ute.

Muntert ?!
 
NÄE VET I VA!!

Ikväll har vi kört runt i stan o kikat på lite hus som John e sugen på. Närå, jag vill åxå men just nu e det inte rätt läge känns det som, med mig mammaledig. Men nån gång kommer väl turen kanske till oss åxå o under tiden får man nöja sig med att titta.
Lilly har ägnat kvällen åt att skrika allt hon kan, ja inte gråta alltså utan hon har kommit på vilka röstresurser hon har o gapar lite i falsett sådär...ett smått obehagligt ljud som hon kom på igår. Man kan bli trött för mindre men hon ser för rolig ut, för det verkar som även hon själv tycker det e väl högt :D

Nähä, mot te o mackor o mys med lillan i soffan...


helgen

Bilder från Jöback-konserten igår...

Jättebra o jag tror vi sa tusen gånger åååh va snygg han är! O mycket riktigt gick det ett sus genom publiken när han intog scenen. Men, som John så fint påpekade i telefonen på väg hem, han vill inte ha nån av oss.

            


              
      

  

Vi tar det i svartvitt åxå  ;) Då försvinner skavankerna..



Om bara några veckor ska Ann få en liten till. Spännnade!





Idag kom Majsan o Gordon på besök o Lilly fick ytterligare ett jättefint kit kläder o en goseapa.  Gordon va mycket angelägen att få va med här på bloggen, han följer den slaviskt, ellerhur??!! ;)
Tyvärr tog  vi bara ett kort o där blundade du  Gordon :D






MAAAAAAT !!!!! Vi käkade middag, fikade o drack glögg o visst klämdes det även ner lite godis efter det... Det e märkligt, hur mätt man än blir så kan man trycka ner lite sånt, inte sant?! Vi hann även en tur på stan o till Rörstrands där de köpte nya glas o jag passade på att önska mig lite klappar av John...

Snart e det jul hörreni o vi har bestämt att åka till Kalmar runt den 20e o va där till julaftons middag o sen åka mot Karlsborg o ha kvällen o några dar efter jul där. Så får det bli när vi båda e julmänniskor ut i fingerspetsarna o vill va med våra familjer. Det e inte lätt att få ihop det.. Sen ska John o pappa jaga i mellandagarna o det blir även några dagars jobb för honom. Nyår e ännu blank -lite skönt faktiskt! Ett år satt vi som två pensionärer i varsin morgonrock o tittade på raketerna genom fönstret, "det va för kallt för att gå ut" o höll oss med nöd o näppe upp till 12-slaget. Men vi gjorde iaf plankstek så vi somnade mätta!

Vi får väl se hur det blir i år, det e första året sen 2an i gymnasiet som jag inte e helt "utsketen" vid jul, man har ju fullt ös på jobbet o kommer hem sent o e helt sönderstressad. Så ska man hinna med klapparna åxå!! Alltså första julen på tio år (!!!!!) som jag e ledig inför detta.

UUUUNDERAAAART

skiiiiiit

Vilket roligt uppvaknande..inte.

Gick o hämtade posten o hade fått ett mindre roligt brev på däck som vi beställt o aldrig fått. Så vi fick beställa igen o har nu alltså 4 nya som ni vet. Men nu visar det sig att ytterligare fyra  stycken ligger o väntar på att bli utlösta o det  e för sent o returnera. Man kanske kunde fått ett brev om att de kommit då? Eller ev en påminnelse... Vi har garanterat INTE missat det eftersom vi minst sagt va i kris, vi körde ju med reservdäck urlänge.
Ursäkta språket men jäääävla skit!!!!!!
Det e ju inte direkt någar hundringar det handlar om, så nu e det fullt upp med Konsumentrådgivare o allt möjligt för att få koll på detta. Jag får ont i magen !!! Problemet e att företaget sitter i Hannover o pratar nåååågot knagglig engelska. (värre äm mig!)
ÅÅÅÅH FY FAN FÖR SÅNT HÄR!!!! Det tar sån energi av en till ingen nytta.. Men vi får hoppas att det löser sig.

Annars e läget såhär: John ska träna, Lilly sover o jag ska snart in i duschen för att fixa till mig för att åka till Scandinavium o se Peter Jöback med jobbet ikväll. Har även rivit ut hela garderoben, ja tyvärr överdriver jag inget utan det e så, o det finns inget som jag vill ha, precis i sin ordning alltså. Hade bestämt mig för en klänning som bara e borta, o då menar jag BORTA. Ordningsmannen John går här o skakar på huvudet o hävdar att den inte bara kan försvinna, som så mycket annat i min närhet men DET HAR DEN !! Jag blir tokig snart, därav den utrivna garderoben..
Så nu ligger en spetskjol, linne o en svart glansig bolerojacka framme o ja, jag får väl ta det i brist på annat. Suck. Så trist att åka nånstans o känna sig halvdan o inte helt nöjd, men nu får det bli så eftersom klänningen.....försvunnit. Ibland skulle man va som John o lägga allt i fyrkantiga perfekta högar, det e såååå lätt o hitta då  påstår han :) O ja, hans byrå e aningens prydligare än min kaosgarderob med rasade hyllor o inknödda kläder i en salig röra. HIHI!!! Men det ligger inte för mig, tar nog för lång tid antagligen.

Fort o väl, det följs inte åt säger alltid min farmor.

 Tyvärr har hon väl rätt.



Nähä, nu börjar damernas skidskytte, jag ska in i duschen o Lilly ska äta. Samtidigt.

PRESSAT SCHEMA

   

Vi som ska ut....Emelie, jag, Ann o Åsa


shop till you drop

Jag har shoppat lite till Lilly ...

 Villervalla body..



Kapp Ahl...
  





Åkpåse Bugaboo fick Lilly i tidig julklapp, av mormor !!!!!!!

En till som köpt vääääldigt mycket  till henne e moster Josse som alltid har något, varje gång vi ses. Bodys,byxor,  reflexer, skor mm mm. Stort tack o igen: du måste inte!! Men jag vet att du vill..

 

idag o sen

Hittills:

Lilly sov till 8 o sen till halv tolv, hon hörde nog min bön igår. Sen fick jag ett ryck o dammade, dammsög o tvättade golven. Samtidigt kom jag på att shit vi har tvätt-tid nu åxå, vilket va såååå välbehövligt ! Så nu e städet gjort men en hel del tvätt återstår....det blir lite handdukar o kläder eftersom vi snutta e en spytjej. Men ack så go !!!!  Just nu käkar hon upp min tröjärm, allt ska tuggas på !!

Ska:
Om en stund ska vi åka 2 mil utanför stan o träffa Hannah m familj, vi e för dåliga på att ta tag i det men nu så...
Ska packa lillans väska o klä mig själv i nåt annat än marinblå, svinfula mysbrallor  o munkjacka.... Ni skulle se mig nu. Eller inte.

Ääääntligen har även vi bestämt hur o var vi firar jul i år. Men det återkommer jag till.. Innan dess ska jag nämligen med salongen o se Peter  Jöback på fredag... :D

Måste fixa vidare....

jobbat

Det går i ett alltså.....

Igår kväll va Lilly fast besluten att inte somna förrän efter tolv. Kanske i senaste laget när man e tre månader gammal o ens mamma ska upp o jobba dagen efter. Måttligt glad försökte jag söva henne  men de stora blå tittade på mig som om klockan istället vart tolv på dagen. Så strax efter halv ett somnade hon efter många om o men. Då låg jag klarvaken ett bar tag till -e det inte lillan så e det jag, tydligen. Suck! Det var Johns natt att ha henne eftersom jag skulle upp o vid 4 väcktes jag. Matdags! Öh va??? Redan? Jag ger mig f*n på att hon äter tidigast 5 o ger istället nappen tills hon somnar om, om hon vaknar o gnyr...men hon märkte väl att det va pappa o honom gick det att lura lite extra :) Så mat fick hon o redan 8 vaknade hon igen o då va det MAT PUNKT NU!!!!  Igen.
Nu håller jag alla tummar jag har på att detta va en engångsgrej. Och ja, jag vet att nästan alla småbarnsföräldrar har det minst såhär men vi e  bortskämda o sover gärna liiite mera...Hör du det Lilly....:) Min lilla fisunge!

Det va med andra ord en lätt död Carro som klev upp i morse....o har nu jobbat hela dan medan Lilly o pappa haft det bra här hemma. Så nu har John sin egentid o e på gymet med Adam o hurtarn  o blir stora o starka, de e duktiga grabbsen. Jag väntar dock ivrigt på att han ska komma hem o vi ska åka o storhandla, jag e nämligen sviiiinhungrig!!!!

Ops där blev jag nerspydd från  midjan o ner, kanske läge o ta bort det???

inget särskilt

Som den fikadrottning jag numera e så tog vi en sån efter vi vart duktiga o gått en timme, jag, Lilly, Anna o Filip. Kaffe o den stadiga lussekatten -I LOVE SAFFRAN !!!!!!!!!!!!!!! Det har jag efter min far som på sin 50-årsdag till o med fick en jättestor saffransbulle av tanterna i stallet, det va det bästa han kunde få :) Farligt gott e det.

Sen va jag inne hos tjejerna på Gina Tricot o hälsade på tv-kändisarna från fredagens Dansbandskampen. Mitt när vi sitter o tittar på det så ser jag  hela Gina-staben fram mitt framför scenen, gissa om jag garvade !!!! Susanne, yrvädret, hon viftade runt där o vinkade till fel kamera. Hon e för härlig o e fast besluten att Henke e årets dansbandshiiiingst! Mmm, vi  får väl se... Tyckte faktiskt att Scotts var ganska dåliga denna gången, Shake överraskade däremot o va jättebra, tyckte jag. Känns som han som kom på ide´n med detta program missade detaljen att de band som va med från första början får ett rejält försprång när de e med vecka ut o vecka in, till skillnad mot de som kommer in först nu. Men visst, Scotts e bra. Dock inte sååå bra tycker jag. Men det e skitskoj att ett band från min stad e med o att det går så bra!!! Även extra roligt när man känner Claes såklart..

Nu ska hag ge lillan sitt  extrakäk som hon får  varje kväll, då sover hon sååå gott sen. Därefter väntar dammsugaren som verkligen fyller sin funktion i detta hem....

Skövde

Idag har jag o min lilla familj gjort Skövde o jag har faltiskt inhandlat julklappar o har bara några få kvar. Äntligen har jag börjat, det trodde jag aldrig ! Den obligatoriska fikan började vi med eftersom Lillys matosovklocka ringde, med det gjorde även att John fick "sjunk" efter bara en kort stund i affärerna, så har spenderade mesta tiden vid mobilerna. Vi e nämligen båda i behov av nya såna, en mindre rolig utgift tycker jag. Men min hänger sig då o då, o hans stänger av sig mitt i samtalen -nååågot irriterande! Så inom kort får vi nog bita i det sura äpplet....

Köpte en grej till hemmet faktiskt, en sån här från Serholt.
Så nu har Lillys mössor o våra vantar en plats o slängs in




göra om...

Ni vet ju att jag älskar Mia o Klara o nu har jag även hittat Mias blogg !!!! Hon e ju för härlig, humor blandas med blodigt allvar, gråt med skratt.....

Läs själva


http://www.mama.nu/blogg/mias-blogg/




För tillfället ser vi, eller snarare John, på tv medan jag febrilt försöker få honom att intressera sig för att designa om vårt ena rum här hemma. Lättare sagt än gjort. Han tillhör skaran som gärna vill ha det snyggt här hemma men inte orkar göra nåt för det :D
 Dessvärre har jag helt kört fast för den enda ide´n jag kom på föll honom inte direkt i smaken. Jag skulle gärna åka till Ikea för att få lite ideér men som alla vet så vägrar han åka dit innan vi vet hur vi ska ha det. Det lär med andra ord ta ett tag inna vi styr kosan dit...
Jag får liksom ingen ro innan det e löst, ni kanske vet känslan? Det e liksom bara påbörjat o inget e klart så det e därför det just nu e ett alltiallorum, vilket jag bara avskyr. Men jag kan verkligen inte se framför mig hur vi ska ha det. Så Irriterande.
 Roomservice, här har ni ett mission (impossible?) !! På köpet skulle man dessutom få se den söta av dom, det negativa e bara att man blir med i tv vilket inte e min melodi.. Undrar om man själv bekostar det hela eller om det e Kanal 5 som står för kalaset..?
Man blir ju så hemmablind hos sig själv o de skulle säkert ha en massa ideér. Fatta vilken inspiration o fantasi  såna människor har... sånt som jag saknar :) Beundransvärt! När man ser hela rum i ordninggjorda i kataloger  o tex på EM eller Ikea så måste man ju köpa allt som e uppställt för att få till samma känner man, vilket lär kosta åtskilliga tusenlappar. De e inte dumma. Man skulle istället vilja ha massa tips på relativt små o billiga saker att göra, som ändå förändrar.
Jag har ju iaf börjat förändra så smått, med min tygtavla, hihi.


Nån med duktigt sinne för design får gärna höra av sig.
Helst innan jag får bryt.


Bild www.em.se

julfest/fylla som det stod på inbjudan... :)

Jag skrev ju om julfesten igår o att vi inte skulle bli långvariga. Det blev vi. Närmare bestämt sist kvar o körde hem chefen med fru... Vi med barn med var kvar sist liksom, lite otippat kanske? Men det va roligt o Lilly vandrade från famn till famn o alla tyckte hon va vääärldens sötaste bebis. O vem tycker inte det  ;) Vår goa unge..
Det badades tunna, åts jultallrik o tävlades i Sing Star o Buzz mm .....Behöver jag säga att jag hoppade Sing Star ??
Jag e sån som alltid hatat allt vad tävligar heter, ni vet typ säckhoppning o sked med potatis på o sånt i skolan, det fanns inget värre tyckte jag. Usch jag får ångest bara jag tänker på det! Den där förbannade skeden mot tänderna o det gnisslandet alltså... 
Men igår va det faktiskt roliga saker o jag kunde iaf några frågor på Buzz :)

John stackarn skulle  upp o jobba idag men jag o lillan låg o drog oss till elva. Skönt. Sen gick vi upp o kollade på skidor, jag hoppas innerligt att hon kommer bli lika intresserad av det som jag annars kommer det bli slitningar framöver :) Har även vart på stan o tittat lite o som av en händelse blev det även fika när John kom från jobbet. Julklapparna e dock ännu ett icke på börjat kapitel o jag börjar bli lite småstressad trots att jag aldrig nånsin e klar förrän 23e. Men det e samma sak varje år, jag stressar halvt ihjäl mig, men i år har jag ju faktiskt vardagarna på mig då det e mindre folk. Man borde alltså passa på, synd att tummen sitter där den sitter..



Tillbaka till soffan o skidorna, tända ljus o lördagsmiddag !!!

Dagen stavas SKIDOR SKIDOR SKIDOR

skidor o önskelista

                                    

Varför vaknar jag varje morgon o tänker ååh va mysigt med en fika på stan?

Än så länge har det dock inte blivit nån, har bara hunnit göra kaffe i vår goa kanna som ser ut typ som den ovan. På nåt underligt vis känns kaffet mysigare då :) John fick den i present av Hannah för flera år sen o ja den e använd kan man säga!
Jag myser tyvärr själv än så länge, John o Lilly ligger kvar o sover -sådan far sådan dotter, kan man lätt påstå! Men snart tänkte jag försöka väcka dom (samma sak där, sådan far...) så man får ut nåt av dagen, typ en fika kanske...??!! ;) För ikväll e vi bjudna på julfest med Mc-konsult som vi ska va med på en stund, vi har ju lillan men vi åker upp en sväng ändå. Blir det för mycket "fest" (läs fylla) så e det ju bara att bege sig hemåt. Med andra ord ska jag öppna garderoben o kolla kläder snart, eller ja, moment öppna e redan gjort för den har aldrig gått att stänga. Men klädvalet återstår. Som vanligt.

Vet ni vad jag äääälskar med vintern??? ja det vet ni som följt bloggen ett tag...

Skidor på tv i alla former: skidskytte (favvon), slalom, längd, you name it! 

 -åååh va skoj det ska bli att slå sig ner i soffan med varm oboy o en filt. I år har dock mamma o pappa annan lampa över tv-rumsbordet, jag hade nämligen sönder den i glädjeyran en gång. Armarna flög i luften: JAA!!!!!.....o där var lampan. Men inte längre alltså. O igår sa de att hela helgen var späckad med just skidor- det kan ju inte bli bättre! Tur att vi har en simpel papperslampa i vårt tak :D


För först ajulen på flera år vet jag vad jag önskar mig av tomten ! Ja skratta ni men han finns!!!

* termos  Bodum
* kastruller OBH Nordica (Oden Steel)
*presentkort Ikea
*tekanna med sil i

    BODUM Chambord Tekanna med pumpkolv 1921-16-6


(Klicka o kom viadre till sidan..)



Nä nu får de inte sova längre....

nyttig? nja

Min dag:

Gått upp, jobbat, tvättat o nu väntar köttfärssås o spagetti som jag inte kan motstå trots att klockan e mer än slagen.. Shit så trött jag va i morse o de andra låg kvar o sussade ikapp. O ännu tröttare e jag nu, ögonen svider.  Det ser så underbart ut när de ligger under sina täcken o man själv måste sätta ner fötterna på ett kallt golv, på med morronrocken o upp. Sällan har man vart så trött. Men nu väntar snart bingen igen, ska bara moffa massa mat mitt i natten o sen bums i säng -nyttigt va? Anna Skipper skulle se rött! Men i Carros värld förekommer sällan nyttigheter...fikorna (ööh?) avlöser varann, ny godispåse varje dag o  äts gör det in på småtimmarna. Tjejerna på jobbet har väl insett att det inte går att hålla på så , så de har infört godisförbud på veckorna, det e bara fredagar det tillåts, o så kommer jag med min påse o frestar ..haha! Shysst.
Men går , det kan man säga att jag gör nu för tiden, jag traskar på med vagnen varje dag, alltid nåt.

Hmm ?! 


Nu stängdes fläkten av , det betyder mat!!


inget vettigt alls

Idag har inte mycket nytta gjorts....

 vi vaknade halv elva allihopa o fick i oss frulle först vid 12-tiden. Lilly tyckte nämligen att elva va på tok för tidigt att sova igår o va vaken till halv ett.
Sen träffade vi  Anna o Filip från vår föräldragrupp o fikade på stan, o när vi satt där kom en tjej till därifrån så lite snackande blev det.... Hann även köpa två julblommor på torget på väg dit som nu pryder vårt tv-rumsfönster fint. Ni vet såna där granliknande saker..  Blev faktiskt rätt fint.
Va även inne på Lindex o hittade världens erbjudande på byxor o tröja till lillan, 79 kr för båda. En röd dress med rosa grejer i luvan. Hon e så fin i rött vår lilla groda. Tog dock en större storlek så än kan hon inte ha den.
 
 Nu e John, hurtbullen på gymmet, Lilly sover o jag sitter här lite smått rastlös trots att  det  egentligen finns att göra, så som dammsugning o bädda rent i sängen men det e tyvärr inte så lockande.
 Men ooo så väl behövligt.


Har åxå så sakteliga börjat kolla lite på hur vi vill ha det i vårt "mellanrum" här hemma o det e inte  lätt. Det e för smalt för att ha som tv-rum o  ingen höjdare som sovrum....just nu står här dator, två byråar, piano, gitarr o bas, grejer som tar rejält med plats till mitt stora förtret men jag förstår att John vill ha det åxå... Det tråkiga e bara att det e rummet som e mitt i lägenheten o det  blir alltid rörigt vilket e sååå tråååkigt när det kommer folk. Men vi får fundera ett tag o inte förhasta oss, fast jag jämt påpekar att vi inte vart på Ikea sen Lilly kom. John tycker dock att vi va där för två år framöver innan hon kom =S  Jag håller inte med!

Nä dammsuga va det...

dopbilder



Adventspysslade liet innan alla kom. Visst e det underbart mysigt med alla stjärnor o stakar i fönstren nu!!





Blommorna från dopet samlade Lillys farmor i ett hav.... 




Maria sjöng Välkommen hem.....



....o John o Kenny kompade.

vaccination

Idag ställde jag återigen klockan o va något seg när den ringde. Hu vad jobbigt att gå upp så tidigt! Vaccination, vägning o mätning stod på schemat. Vi tog en promenad dit i småregnet allihopa, men det va faktiskt rätt skönt. Snuttan har gått upp ett halkilo så växer det gör hon. 5222 gram vägde hon nu vår pluttsnutta o Kerstin (ännu en med det namnet) tyckte hon såg jättefin o pigg ut, så alla spyor e väl överskottet med andra ord....men man har undrat om det kan bli nånting kvar ett antal gånger.
 Eftersom vi valt till en spruta mot öroninflamation o hjärnhinneinflamation så fick hon en i varje lår o den sista gjorde nog otroligt ont. Tårarna bara trillade nerför kinderna. Nu håller vi en tumme på att hon slipper feber o jätteont efter dom..det e ju vanligt annars.
Ikväll väntar vi besök av Johan o Annakarin o deras småttingar Jacob o Vilda. Johan e Johns chef på Mc-konsult. Så nu ska vi kocka till lite pastasallad till oss...

O vet ni vad? imorgon ska jag jobba---det ni!!!

Vi hörs!! 

RSS 2.0