nyår

För första dagen på hur länge som helst, känns det som, e jag på benen. Pust!! Hoppas kunna ta några andetag i friska luften idag, det känns behövligt minst sagt!! 
 Vitaminer..... INGA MER SJUKDOMAR!!

NYÅRSAFTON.....

Imorron, nån gång under dagen ska alla Date-medlemmar o chaufförer  plus respektive ses på Stenungsbaden i Stenungsund o käka buffe´o bo på hotell. Låter iaf uuunderbart -hoppas det blir det åxå :) Tider o dyl har jag ännu ingen aning om, ni vet planering e inget för min kära sambo -allt löser sig, det e den devisen han kör på. Mmm men för oss övriga som kanske funderar lite över om vi ska åka dit ihop eller om vi brudar ska komma senare tex , känns det lite frustrerande faktiskt. Har heller inte testat kläderna jag tänkt ha på väldigt länge så nu är det bara att hoppas att de fortfarande känns bra, annars kan man snacka lite småpanik. Blir det som jag tänkt så e det det här:

svart glansig pennkjol
svarta glansiga tights (?)
pumps
silverlinne



fortfarande sjuk

Har avancerat upp ur sängen två timmar tidigare än igår iaf, alltid något. Får se hur länge jag kan sitta. Men fy vad matt jag är alltså!! Har man sprungit maraton eller??!!  Nä, ingen risk, sån har jag varit sen jag va liten, matt som tusan av masjuka o feber o idag känns det som febern har anlänt åxå, usch!!
Har sammanlagt på två dygn fått i mig två tallrikar med yoggi o frukter i, så nu hoppas jag att denna får stanna i magen, tvärtemot den första :S
Sån tur att jag har en sån go kille som åkte från Karlsborg till mig igår (20 mil t/r) för att sedan åka dit igen 6.30 i morse!! o  handlade yoggi o massa annat som jag kan tänkas må bättre av! Gulle!


Den som längtar efter en platt mage -här har ni en insjunken som bortskänkes omgående!!


sjuuuuk

Gör ett snabbt försök att få nåt skrivet här, jag vaknade nämligen tiiidigt imorse o började springa på toa o må urkasst! Mindre mysigt kan jag meddela...Sånt här e en nära döden-upplevelse!!  Trodde ändå på att jag skulle kunna gå till jobbet men det strandades redan när jag skulle börja sminka mig. Hur tänker jag inte skriva i kartext men ni förstår :)

E för första gången, förutom alla toabesök, uppe en kortis o skulle försöka äta en macka,men icke, det går bara inte ner! O egentligen e jag skithungrig...

Nä, det blev ett kort inlägg. O jääätteintressant...?!  Dags igen.

Tjing!

 Det här e dock inte jag...

jul

Vår jul har vart minst sagt flängig..

 Direkt efter jobbet i fredags vid halv sju åkte vi till Kalmar. Var sen där o träffade Johns familj, såg Fridas nya lägenhet o hade det gott till julaftons morron när alla gick upp halv sju för att åka till "sin" juldestination. Jag for själv mot Karlsborg o John o hans mor o far till Kungsbacka. Jag fick stanna o sova en stund utmed vägen, min kropp e bara inte ett skit inställd på att gå upp så tidigt. Jag bli förbannad när klockan ringer o e stendöd!! (Läs: Jag hatar att gå upp tidigt!!)

Men julen har ändå vart härlig även om mamma o jag konstaterade att det verkligen inte e nån lugn o slappande helg, snarare tvärt om! Ikväll ska jag dra min hemåt igen för jobb imorron, NÅGOT surt kan jag tala om när alla här e sååå lediga. John sover kvar här i Karlsborg för att jaga med pappa imorron på Vaberget.

Nä, nu e vår kyckligrätt med hasselbackspotatis klar!!!! MUMMA!!!

Lista på klappar o annat kommer...... som sagt..stress stress stress

Nyår närmar sig med stormsteg o vi ska fira det på Stenungsbaden ihop med Datearna med respektive, ska bli skoj!!
 
ha de!!


Stenungsbaden

fixar

Nu närmar det sig jul med stormsteg o jag har ikväll påbörjat Johns klapp i Skara, ska komplettera lite imorron. Men man e inte själv på stan nu direkt o man har sin lunchtimma på sig. Suck!! Men men det  blir nog jul åndå... :)

Ikväll har vi åxå gjort en supergod kycklingrätt av en mix jag hittade i affären. Som en skänk från ovan hade John tvättat vår stooora hög tvätt o dammsugit under tiden jag va i Skara. Kändes underbart att komma hem till det o bara hjälpas åt med maten, ett stort plus åxå att den blev så god!

Nu ska jag se Sporten!!

tuesday

Tisdag innebär mitt favvo: de desperata hemmafruarna. Jag har missat två program nu så jag e skitnyfis på vad som hänt sen sist, har fått  en liten resume´av en kund idag.
Jag undrar:
Ska Lynette klara sig från cancern eller vill hon ur serien o kommer dö?
Hur går det när Eedie får tag på Carlos o Eva Longoria( åh glömt namnet) när hon kommit på deras affär??

Den nya familjen på Whysteria Lane..SKUM e det minsta man kan säga. Men jag har fått för mej att barnet i fam ej e hennes utan nån annan eftersom pappan förgripit sig på henne o mamma verkar dölja nåt ännu värre. Hmm!!


Idag har vi äntligen efter två månader fått vår nya tv o vilken skillnad på bild mot den låne-tv vi haft. Huja! Ni vet en sån där som e typ 1,5 m djup känns det som.  Nu känns som man e på bio  :) Det som va ännu bättre var att vi fick 2000 kr tillgodo för att de sjunkit i pris o vi ändå fick en bättre nu. Nån gång ska man väl ha tur åxå!

Hörrni, tv-soffan väntar.


sa nån jul....??

Dagarna flyter på o det händer väl inte så mycket mer än att man går upp, äter, går till jobbet, kommer hem, äter, går o lägger sig. Vart tog all julkänsla vägen? Känner mig inte på topp just nu... bla med förkylning o halvdan den veckan på året vi har mest att göra på jobbet typ. Men det rullar på. Nu e det fyra dagar kvar att jobba till man iaf e ledig fem dar!!!!! Det ska bli sååå skönt, alla behöver vi det, speciellt efter denna sommaren med typ inga soldagar o en vinter när mörkret förgyllt vår tillvaro varenda dag.
 Ni hör hur positiv jag e idag :)

Nu e det bara farfars o Johns klapp kvar att fixa, sen e det klappat (!!) o klart!!
Lite positivitet.



cosmo

                                                                                                         


Såg just Legally Blond på 4an, jag som brukar lyckas undgå varenda film känns det som. Men vad gör man inte i sin ensamhet en lördag? Rätt bra film faktiskt o jag gillar Reese Witherspoon. Hon ser så naturligt härlig ut på nåt vis o så e hon även bra skådis. Där hölll jag mig till en rätt okej grej men pensionärspoängen fylldes på ytterligare ikväll eftersom jag åxå fastnade vid På spåret. Jösses, ni hör ju.. Snart kommer jag väl i gabardinbyxor åxå =/

MEN....

Nu blir det sängen o lusläsa min nya Cosmopolitan som damp ner i brevlådan härom dan. Har bara hunnit bläddra snabbt. Gillar även korsord o det e så bra att lösa dom när man ska komma till ro, blir så skönt trött av det o förhoppningsvis lite klokare på kuppen..?
Imorron väntar jobb igen.


Natti Natti!!




konsert igen

Va på ännu en julkonsert igår som va jättemysig o vem sjöng bäst? MARIE!! Jösses så mycket hon tagit sig alltså, jag blev helt stum! Att hon dessutom e så go gör inte det hela sämre. Hann med att snacka några ord, tacka  o överlämna min lilla present :) Vi ses ju snart igen, på nyårsafton.  


 Jag som jäktade hem för att hämta kameran märker när hon äntrar scenen att batteriena e slut. SUCK! Därför får man glatt vänta på bilder från Matildas kamera. Frös som en gris på vägen hem o har en andra dag käkat alvedon. Hmm, det får inte bli värre nu med febern.

Fredag kväll brukar jag spendera helt själv. Som ni vet. Men from idag har Date semester till spelningen på nyår när vi respektive får va med på supe´o egna hotellrum. Som nån sa till mej: nån gång ska du väl få lite gott igen för alla ensamma helger under året ?!  Fin tanke!! Jovars,det tackar man för! Lägg därtill Åre :)

Men just när man trott att man fick sällis under kvällen meddelar John att han ska ut ikväll. Jag som dras med feber sen två dar o ska jobba ännu en dag imorron tänker ligga i soffan ikväll. Lite trist! Så jag lär fylla upp chipsskålen o blanda till lite sourcream o lök-dip. Nån som smkat den?? Såå god!

Trevlig helg!

Magnus Carlsson



Aftonbladet hade idag en artikel om en förföljd Magnus Carlsson. Stackars krake! Det jag dock tänkte skriva nu va att jag har tyckt att han blivit mindre fin med åren, men denna bild bevisar ju motsatsen. Som grädde på moset har han en röst av guld.

vår gbg-kväll

Var på lite festligheter med jobbet igår som sagt o skrivit.. En superskojig o trevlig kväll!!!

Carola va sååå bra alltså, vilken pipa den bruden har!!!

Mingel.... ;)

                 
Ann, Emelie, Åsa                   
John o Zlatko
                 

                     



image224

Vissa sömnigare än andra ... ;)

Huvudpersonen o Mikael Nyqvist

               Lite suddiga, I know

Säga vad man vill om Carola...sjunga KAN hon.- verkligen!!!  Prata kan hon -inte! Snacket mellan låtarna va lite too much "hallelulja moment".  Men vi hade en kanonkväll med lite popquiztävling på vägen hem o John utsågs (oväntat??) till vinnare :) Själv satte jag två efter att ha hört 2 sek av låten. Bra eller dåligt??Hmm...  Låtarna va Leende guldbruna ögon/ Vikingarna  o Två mörka ögon/ Sven Ingvars.  Döm själva.




överby



Det blev Överby idag.
Inköpt:

...svart väska H&M. (Min svarta i borta)

...Eyeprimer Make up store!!

...Tröja Cubus. (likadan fast annan färg som jag köpt där förut . En favvo)

På vägen hem blev det åxå ett par jägarkängor till John. Konstigt, när man åker för att köpa enbart julklappar så hittar man bara till sig själv. Hm..?! Så jakten fortsätter.

Imorron blir det Carola o Liza Minelli i Götet med jobbet, vi slutar tom tidigare. De ni!!

Nu: MAAAAT!!!!! John göra pasta o tonfisksås. Spännnde!


Dans

Har vart på stan o köpte lite småsaker:


En mjölkkanna Hemtex
 (istället för hela mjölklitern på bordet, så trött på det)
 En sån fast svart...

 Nouba eyeliner. Lila metallic

Halsband Lindex
 Ett hjärta på lång länk i silver.

Så, nu ska man nog lyckas göra sig snygg för en kväll i Båberg. John spelar där ikväll o jag, Maria o Rickard ska dit o kolla. Richard e själv en superduktig sångare, hörde honom på stan idag o det lät......asbra! Så det ska bli skoj att visa honom det som e rätt unikt  för norden, nämligen dansband :) Om man nu lägger Date under den fliken.  Vi har försökt förklara lite under dagen vad det är så får vi se vad han tycker :)
Jag e sån att jag håller bestämt på att man ska tala svenska med honom hela tiden, hur ska han annars lära sig o få träning?? Då klarar jag mig dessutom från att prata min ohyggligt tjusiga svengelska. Ojojoj!!  Även när jag klippte honom igår pratade både han o jag svenska o han e verkligen jätteduktig!! Killen har bott här i två månader o talar klockren svenska o framförallt vågar han. Inte illa!

Nu ska jag dra ut några klänningar ur min iordninglagda garderob (??) o se om nåt passar för kvällen....
Det e alltid lika spännande att se vad "ärkedansarna" tycker om ens klädsel när man går ut i annat än vanlig grå t-shirt o jeans o har vattenflaskan vid sargen. . Allt annat än det de har anses ju..märkligt o det e tillåtet att stirra ut alla som inte ingår i mallen. Lite komiskt det där men man vänjer sej. Jag funderar på att börja med samma grej tillbaka :)
Tänkte ha det jättebreda bältet från Gina,  nån klänning o glansiga tights , så vi får väl se hur utlåtandet lyder hehe...

Nähä. Det här duger inte, måste dra igång nu.

Hej svejs!!


Marie -tjejen med rösten !!!



Dra åt helvete vad bra hon va!!!!  Snacka om att hon sjöng skiten ur globen.. Tror hon e tjejen som kommer fortsätta stå med fötterna på jorden åxå. Det gillas! Bruttan från Big Brother visade att en yppig snygg blondin även kan sjunga. Så tystas kritikerna..... Härligt!

Idol o en story..

Home alone o jag antar det blir Idoltittande för mig som för så många andra. Har bara sett programmet två gånger o några snuttar men jag håller på Marie. Fast det e lite dubbelt det där, det brukar alltid gå bättre för tvåorna i den tävlingen av nån anledning. Så -hoppas det går bäst för Marie iaf! Läste att Linda Rosing sänt ett "Lycka till" till sin barndomsvän. Hm, frågan e väl om Marie vill kännas vid det idag  :S

Man är ganska trött efter en hård arbetsvecka o denna har jag dessutom jobbat igen en dag för att kunna åka med till Åre i jan, tycker det e bäst att jobba hårt innan nåt skoj för det e alltid surt att komma tillbaka till verkligheten sen. Så nu e jag väl värd STORA godispåsen, mystofflor o morronrocken :) (som vanligt tänker ni!)

Måste berätta en liten söt o härlig story som en kund till mej var med om i veckan. Hon stod o bytte blöja på en liten bebis (tjej) o barnets kusin, tre år o kille, stod brevid o tittade på...

Pojken:
Men......vart  har hon snoppen, farmor??

Farmor: Men du vet att tjejer har ju ingen snopp. Det e ju bara ni killar som har det.

Pojken: aha... men vart e den då? Kan inte hon kissa?

Farmor: men hon har ingen, hon kan kissa ändå förstår du.

Låååång tystnad.

Pojken: 
Du farmor... (ni vet sådär som barn säger)
 
Farmor : mm..
 
Pojken: dom har vikt in den bra på henne!!




Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mej!!!!!


idag torsdag

Åh va duktiga vi har varit denna veckan,, gått spåret tre dar! De ni!!  Även om jag idag tyckte det va pest innan vi väl var där. Tur att man e två o att man har sina downs olika dar :)
Det mindre roliga var när vi kom hem o skulle börja baka pepparkakor. John kavlade ut degen o skulle ta upp de första. Hmm vart e mjölet? Slut!!! det som fanns var couscous o ströbröd så det tog vi. Nä, jag skoja! Fan va orutinerat o börja utan o kolla efter... Så det blev med andra ord ingen bak som ni förstår. Däremot slank ett par nävar deg ner i min mage . Härligt gott!!!! Jag e en deg o smet-älskare av rang!! Därför blir det väldigt lite av allt jag bakar...när jag bakar.

Nähäni, dax för soffan -Efterlyst o Insider!! 

Har ni förresten sett Grannfejden??? Herregud, då inser man att det inte e konstigt att det e krig i världen. När inte ens två bonnafamiljer i Skåne kommer överens, hur ska då världen göra det??!!  När inte självaste ärkehårdingen Aschberg kan övertala dom att en sitta mittemot varann vid ett bord, för det bordet står på fel familjs mark. HAHAHA!!!!!
Tillåt mej småle...




Härligt o roande program, helt klart :)

...mat

Skidskyttet gick åt h-vete o baket blev aldrig av. Där ser man, det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi gick på stan o tog en adventspizza med Lenny på kvällen istället. Med tillhörande glögg efteråt :)


Shit va skit jag ätit den senaste tiden men ikväll har vi iaf tagit tag i våra promenader igen o jag känner mig laddad för o dra igång igen! Vi har åxå gett oss på att fixa till en pastasås som jag fått recept på av en go kund. Vi la till lite bacon  o det blev super! Blev massa över åxå så nu har vi matlådor, skööönt! Jag gillar när det finns mat klar när man står där vrålhungrig o inte orkar laga. Jag e ingen höjdare vis spisen som ni vet... Kändes bättre efter denna mat än efter den här helgen. Vågar knappt skriva vad jag ätit men jag ska skriva det så jag skäms riktigt ordentligt. Lördag: Mc Donalds o ett halvkilo godis(!) , söndag: pizza. FATTA!!!
Men nu e det slut på det!!


 Efter några fler besök än mej kanske....?

Det bästa va nästan när vi ätit klart nyss o jag som vanligt ojjade mig över att det alltid e så mycket o fixa efter man käkat...o det tar tiiiid!  Jag blev ombedd att gå från köket o han skulle ta alltihop!!!! Naaaaw!!!!!

advent o skidskytte

Åh äntligen e advent här o man får äta hur mycket saffran man vill!!!
Är det inte underbart?? Jag o min far fick nog saffran med modermjölken för båda två ääälskar saffran: bullar,lussekatter, vad som. När han fyllde 50 bakade alla stallkärringar en lussekatt som täckte hela plåten. Gissa om den slukades fort. Snart ska jag smälla i mig några jag med :)

Nä, kaffet e klart o klockan 11 e det skidskytte på 1:an -kan en söndag bli bättre?

 HEJJA!!!!!!!!!


Babben & co


Ikväll ser jag ....




Härligt med lite go humor, bra artister o medverkande!!! Babben sitter där o ser sådär...måttligt kvinnlig ut :) Ingen dussintanta det där inte!!

Därefter väntar Sing a long med min idol Claes Malmberg. Gillas!!! Han e ju för underbar.

stök o bök

Sitter brevid ett tänt ljus o har precis hittat mina stjärnor o satt upp. Åååh va härligt, äntligen! När jag trodde jag letat överallt på vinden så tog jag tittade ovanpå garderoben i en påse. Jaaaa där e dom!! Dessutom har jag gjort i ordning en ljusstake med riktig mossa o fina vita stjärnor i o ställt på köksbordet, nu ska bara ljusen inhandlas åxå. Nu e det städning som gäller, RIKTIG adventsstädning! Bara att bita i det sura äpplet o ta tag i det...det e ju iaf skönt när det e gjort får man trösta sig med.
När jag fixat med stjärnorna kände jag dessutom att det va längesen jag ändrade om på blommor o annat så då drog jag det ett varv åxå. När man väl är igång... :)

Nu ska jag iväg o inhandla ingredienser till lussebullarna vi ska göra imorron. Får dock vänta till min kära sambo kommer hem, noga att han ville va med o det e ju alltid skoj att göra nåt tillsammans.
Städa va det sen ja....

Sen ska jag ta kväll.

Tjipp!

RSS 2.0