gjort o ska göras

I den tvätt som misshandlades av blöjan låg även den klänning jag tänkt ha på valborg -min vanliga osis. Men tror jag lyckats få bort den värsta "snön" nu iaf o hoppas kunna ha den. Har stått  här o testat lite nu...vad skoj det ska bli!!

Jag o Anna va på stan tidigt i morse ( ja för mig e 11 tidigt) o köpte färdgodis, ny top o tog en fika i solen medan både Lilly o Filip sov sin första lur. Anna går upp 7 på morgonen varesig lillen vaknat eller ej, så hon tycker att vi åker i lagom tid på tors, medan jag inser att jag får ställa klockan o gå upp HALV ÅTTA o undrar om vi inte kan åka liiite senare.. !!  Nä jag inser såklart att jag vackert får skutta upp men ändå, vi ska ju orka hela natten lång åxå.
Det ska bli urskönt att komma hemifrån o bara va Carro för ett slag, inte morsa med spya på armen o mat o sovtider i  huvudet, nä jag ska bara VARA. Sitta still i en buss i ett antal timmar ska jag njuta av, trycka in näv-vis med godis o läsa Hänt Extra med fötterna uppslängda hur länge jag vill. Vi kom fram till att vi borde bli hyfsat snygga iaf med en frisör o en make up-artist med, Åsa e nämligen butikschef på Body Shop.. 
Tror även att det blir supermysigt att komma hem till mina godingar sen, de e det bästa som finns!!

John o Lilly ska till min familj i Karlsborg o hälsa på o Lilly ska få se sin far köra mopperally. Mått  hon inte chockas så roliga alla ser ut med vurpollon på huvudet. Första moppen  brukar väl stanna efter femhundra meter, hahahaha!!! Men roligt har de...tydligen. Glömmer aldrig när jag stod i korvkön hemma o hörde moppar närma sig o pappa uppenbarar sig i den fulaste hjälm jag skådat, EVER!! Jag drog ner skärmen där jag stod i kön o låsades inte känna honom. Jag kan lova er att alla gjort det... Jaja, Lilly e inte gammal nog att skämmas än i alla fall..

Nä nu ska jag skriva packlista o sen lägga in tvätten...


Grattis Carro

Jaha då var jag med förkyld då, ja det va nästan inget annat o vänta med tanke på att både lillsfisen o John är/har vart  dåliga. Men lite snorighet överlever man ju, det har vart värre med Lilly. Men tack o lov så e det mest lite hosta o rossel kvar nu, men vi har kurerat oss ute idag.
Jenny kom o vi gick en runda med planen att ungarna skulle somna o vi fick fika i fred. Det hade inte de tänkt, så vi gick o gick o till slut höll vi på att svettas ihjäl i värmen så vi gav upp o gick hem o fikade istället. Då somnade äntligen Lilly, på uppfarten ungefär. Ungar!!
Sen kom även Anna o Filip som vart en vecka i Barcelona o haft det gött  de fuskisarna.  Tur att det vart lite sol här hemma med så man inte ser ut som en snödriva brevid. Anna e tvärtemot mig en persom som inte alls behöver packa o greja förrän samma dag, så hon tyckte vi kunde gå på stan på onsdag o kolla kläder till båten på torsdag eftersom man ändå inte packar förrän tors morgon. VA?? E hon galen eller? Jag o Jenny som packar tre veckor innan typ satt bara o gapade, så hon insåg att vi får nog göra det imorgon..... hahaha!!

Det e inte min dag idag. Alls.
Sånt här berättar man inte ens men jo, jag gör det. Tror inte så många höjer på ögonbrynen... :)

Håller som bäst på o tvättar o märkte att första maskinen hade fått något vitt konstigt som såg ut typ som snö på sig. Hm, tänkte jag, det måste va nåt gammalt tvättmedel som låg kvar eller nåt så jag körde om den. När jag sen tog ut kläderna så-jo visst vettni -där låg EN BLÖJA!!!!!!! Grattis Carro !!!
E det fler än jag som kan lyckas med nåt sånt eller`??? Satan så arg jag blev, ni kan ju gissa hur den såg ut efter TVÅ omgångar i maskinen... O framförallt hur alla kläder ser ut nu. Undrar om det nånsin försvinner..
Fattar absolut inte hur den hamnat där -det måste va sabotage!!!! För att jag skulle gå till tvättkorgen istället för sophinken, nja knappast troligt.... ...?! Eller..
Fan va sur jag blir!!

Nu sover lillan så jag ska ta o fixa till lite här hemma (läs ställa in kaffekopparna i maskinen så John slipper bli avis)

Ha en bra måndagskväll ...
jag ska kolla på Färjan tänkte jag.. Efter jag storhandlat.

Det går i ett.



Nydöpta Julia o jag..

nu e ho döpt

Hemma från Vallda kan vi konstatera att det blev hela familjen som åkte o att dopet blev lyckat med god mat, trevligt fölk o allt..
Nu e vi trötta o redo för sängen, vissa av oss har lite att ta igen i sömnväg....

Ett hop-plock...


  




  


  



 


  

med eller inte med...

Inatt har vår docka tack o lov fått sova hyfsat bra, men nu vid 8 när hon vaknade fick vi vackert kila upp trots att vi normalt sett somnar om. John spelade o kom hem sent i natt o ska upp o jobba nu kl 10, sen ska, vilka vi nu blir, till Kungsbacka o träffa The Plahn Family. Det blir lite tufft för honom nu! Sovit ca 4 h o sen upp o jobba o sen vidare mot nästa anhalt... Därav vår tidiga uppstigning!!
Däremellan ska allt packas klart o in i bilen inkl piano, vagn mm mm. Jag o Lilly ska iväg o handla lite sen åxå..

 Ja vilka blir vi tro? Jag har skitsvårt att avgöra om Lilly ska med med sitt snor o hosta även fast hon själv verkar ta det med ro.. dels smittar hon ju säkert andra  o ha kassa nätter borta-nä då kan man ha roligare.
Vi får slå våra kloka ihop när hennes far vaknar till liv..
Jag har "halvpackat" lite eftersom jag inte vet hur sjutton det blir o inte vill ha allt framrivet om det blir till o stanna hemma. Sånt ogillar jag.
Jag vill VETA hur det ska bli o sen ha allt -ja ALLT -klart o bara dra. Jag har gärna packning i bilen o allt klart redan dagen innan, då e det bara på med solbrillorna o åka. Smidigt o lätt -så ska det va!! Dessvärre e dockans pappa precis tvärtom: packa dan innan? NÄE det gör man en minut före avfärd. Planera? Äh det blir som det blir. Va ute i god tid ? Äh vi hinner...
HAHA!!

Det e tur man e olika men ibland e det lite jobbigt o sitta i bilen o tuta o va hyperstressad..
Opposite attracts!!

Nähä nu ska jag få nåt gjort här innan avresan eller hur det nu blir.




ÖÖÖHH käk för tusan!!!!!!!!

dockan e sjuk

Oj vilken sjuk liten docka vi har...

Inatt hade John jouren o jag fick sova en natt, eller ja, jag slapp gå upp iaf o det va så skönt så ni anar inte. Sen har John packat o grejat inför spelningen ikväll allt medan Lilly snorar o hostar som tusan, hon får bara sova nån kvart max innan det drar igång med hostan o hon vaknar, sen orkar hon en liten stund till inann hon e trött o så fortsätter det---
 Stackars krake!
Tycker ändå att hon e fantastisk på att hålla humöret uppe o ler med snoret rinnnades in i munnen..lilla snuttan.
Nu har vi vart på stan o köpt två t-shits till hennes pappa som aldrig hinner gå i affärer medan det e öppet o hittade även världens sötaste klänning på H&M för 49 spänn till lillan! Sicket kap!! Blev även en solhatt för mössa e inte att tänka på i denna värme, hon svettas floder. Så såna lär det nog bli åtgång på i sommar.. 

Nä, mot godisskålen o ta kväll!

Vi bestämmer imorg om jag o snuttan ska med till Vallda på dop eller om vi e hemma o kurerar... 
Trist nog. Hoppas varje morgon på bättring...
 

förkylt o te

What a night...
....eller som måga påstår -jag har fått känna på hur det e att va småbarnsförälder -även på natten. Lilly har vart jättetäppt i näsan o hostat så hon vaknat typ en gång i timmen i natt, så ja nu vet jag hur det känns att inte få sova ETT SKIT. Så jag har inhandlat nässpray nu som får stå på sängbordet i natt. Men hon har iaf ingen feber, det har jag kollat ett par gånger under dagen med en unge som tittat på mig o undrat om jag e heeelt pantad som sätter in den äckliga i örat... men stilla sitter hon iaf.
Det e väl ungeför den stunden hon suttit still.. :D

Lilla snuttan, man tycker så synd om henne när hon e såhär!!!

Men vi har vart ute så mycket som möjligt under dagen o hon äter ändå bra, det e väl allt man kan göra. Det e ju liksom bara  att vänta ut såna saker.
Men e hon såhär så blir det nog inget dop för hennes del..sova borta nu känns sådär eftersom hon inte alls kan det, då kommer jag bara noja att man väcker nån o så även fast hon inte skriker. Nä jag vill sova hemma då. Men det kan ju bättra sig till dess, det e ju några dagar kvar.

   Jag håller tummarna!!!

Nu har jag vart hos en kompis på tre (!) koppar te o tjejsnack o det va såå skönt, att bara få va o sitta still så länge jag vill.
Lilly sprattlade glatt i sina toffsar hos pappa när jag gick o har både  badat o sover nu gott i sin säng. Jag längtar efter henne.

Tänk så lite som behövs för att man ska få energi o längta.












busy busy

Känns som livet rusar i 180 just nu o  jag måste bara åka med.......

Jag e själv VÄLDIGT mycket, dvs även med tvätt ( tvättstugan ligger i huset brevid o Lilly måste tas med varje gång numera, PLUS tvätten), städning, mat  o allt övrigt som ska fixas o donas med i vardagen. O det e  en del som de flesta av oss vet..

Jag börjar ledsna FETT på det kan jag tala om!!

I natt har dessutom lillan blivit väldigt snorig o hostar så hon vaknar stackarn, hon e ju helt slut. Så jag har försökt pilla i näsdroppar i sömnen o gett nappen som hon ändå inte kan ha ett antal gånger.

Så i eftermiddags kom Jenny o hämtade mig o henne o åkte till Jennys föräldrar utanför stan. Shit va jag behöver komma hemifrån alltså.. jag kommer liksom aldrig ifrån längre o det äter upp en innifrån!
 Lilly va hur snäll som helst trots att jag befarade en gnällig unge med snoret hängandes som nr 11 på överläppen. Ja det sista stämde men inte ett gnäll utan en go o glad tjej som sen somnade på en promenad med Marianne o sov ute i en timme...inte illa o Marianne träffade hon dessutom för första gången. Det e ju även så att de allra roligaste leksakerna finn hos andra o det e perfa!
Efter jobbet kom John o skulle hämta henne o blev kvar på en lång kopp kaffe innan de begav sig hemåt för att göra natten. Så när jag sen kom hem så sov snuttan så gott, ja med vissa hostningar såklart men ändå.
Nu hoppas jag på att få sova lite mer i natt så jag e en gladare o roligare människa imorgon -det samma önskar jag Lilly, ja hon e rolig o glad men sova behöver hon för o må bra o bli frisk. Hoppas nu detta blir kortvarigt, för i helgen e det mycket. (Hört det förr??).........................
John har spelning på fre o nån gång ska han åxa hinna packa. Låt mig gissa -eller nä -sätta tusen spänn på att han gör det tidigast  lördag eftermiddag :D  Eddies present ska inhandlas, för  på lördag ska han även jobba på sitt vanliga jobb o jag antar att jag ska packa åt mig o lillan o se till att presenter o allt annat e med. Sen bär det av till Kungsbacka för dop på söndag.

Busy, busy!!

Nä tåget går ..igen... Nu ska sista tvätten hämtas.



vår tisdag

Idag var jag o Lilly uppe i ottan o skule möta Hannah o Jenny med barn på stan. Det e tjejer som gör saker tidigt det, tio va det träff. Hu!! Så jag fick ila på morgonen o vips så var Jenny här o fick va lite nanny medan jag blev klar...vad har man vänner till?
Vi gick i några affärer o en tog vi den obligatoriska fikan o till sist va alla tre ungarna vakna åxå o med andra ord full rulle! Minstingen Milla blev väl alldeles förskräckt  av allt liv de andra förde.. Jenny kom på att det va allra första gången som vi träffades alla tre sen ungarna kom -vi som umgåtts JÄMT!! Men det blir väl så när vi bor en bit ifrån varann, hade nog vart annorlunda om alla bott i stan o man bara haft o ringa "sätt på kaffet, e där om fem" som jag o Hannah tidigare gjort. Jag fick tom bo hos henne när John åkt på turne´ o jag glömt nyckeln . Den berömda hyresvärden har nämligen inga reserv.. (!!) Say no more.

Sen åkte jag o Jenny iväg ut på landet för o köpa löshår till henne o, ja vad säger man, det va LANDET. På riktigt. Det luktade koskit så pass till vida att det smakade det samma när man andades genom munnen. Fy satan!! O jag e ändå hästtjej o har ALDRIG känt sån stank, den stackars kon/tjuren måset vart rejält kass i magen...
Ungarna satt i bak o jag som ibland bävar för bilturer med Lilly blev glatt överraskad. Hon somnade rätt snart o sa inget om att hon var i skitstolen igen. Det va istället William som tyckte "vart fan ska vi", men  lagom till vi var framme så sov båda äääntligen som stockar i bak. Vi slog på stereon o lät de sitta kvar o hade span innnifrån butiken, man får inte va dum!!

Nu har jag dragit ett varv med min vän o kollega dammsugaren o lillfisen vaknade nyss efter en tupplur på soffan. Med andra ord dags att återgå till livet....o återigen en kväll själva.

Så e det.

kortkavalkad


La över lite bilder från våra mobiler....
Här e ett urval..



Utflykt....


Mitt liv e hårt



Johan o Lilly. Trygg famn



Min pappa kör HD



Vinterpromenix




1,5 dag gammal hos en trött mamma.


Lite fel ordnig på dom men ändå..

Marie o Vera

Gårdagen spenderade vi tillsammans med Marie o Vera med god mat, fika o GLASS på verandan. Vera e ju en dryg månad äldre än Lilly o det e skoj att se hur de nu försöker "leka" med varann. Vera försökte krama Lilly men det va sådär uppskattat, mer "släpp mig för tusan" o när Lilly ville hålla Vera i handen så va det inget skoj alls, tyckte Veris.
Lilly va glad o lätt att ha o göra med hela dan o åt som den häst hon brukar o det e inte fel på bortaplan kan jag tala om. En härlig gunga på altanen testades på o det gillades skarpt!!!
Vi hade en jättemysig dag o det va nog tur att Maries mor var där så vi hade två händer till. Det behövs.
Marie tog massa fina kort o jag hoppas hon kommer ihåg att maila mig några nu när jag e utan kamera...

John skulle gått ut o tagit en bira med jobbet men när han fick höra att vi snart var hemma så tog de en hemma hos Johan o sen kom han hem för att få träffa sin dotter. Lilly skrattade gott när hon fick se honom i vindrutan o då fick hon ääääntligen komma ur den där skitstolen, som hon gör ganska klart att hon tycker det är.
John e redan på jobbet sen nån timme tillbaka o lär nog så vara ett bra tag även idag, det e nämligen Mc Konslut-dagarna i helgen o de har förberett dag som natt o e helt "utsketna" nu när det ska dra igång. så jag o lillan får klara oss själva ytterligare några dagar, o det ska bli så skönt nästa vecka när jag ska få några kvällar själv. Behöver det nu känner jag. O hon behöver sin pappa o tvärtom-

Alltså.....denna morgon hade kunnat starta bättre..
 Precis när vi slagit upp ögonen så åker mitt vattenglas i golvet o såklart även allt vatten som var i!... Spökar det eller????? Katten som brukar va skyldig va inte ens där...
Så jag har torkat, torkat o torkat med en unge på sängen som bara vill ner o plaska o drar sig över kanten allt hon kan, o en katt som leker runt i det o drar i trasan!! När det äntligen va klart o jag kunde pusta ut (trodde jag )så hör jag en krasch när jag gör kaffe. Va fan nu då, rent ut sagt?? Jo då har katten puttat glaset i golvet o vi hade glassplitter överallt. Jag höll på o bli tokig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ska inte ens tala om vilka ord som haglade..
Mitt tålamod ni vet.....

Nähä hörreni, ser att solen skiner o att lillfisen käkar upp mina skor så jag ska göra morgontoan på henne istället o sen uuuuuuuuuut....

Nu ska vi bli bruna. Eller i alla fall mindre bleka

TJING

mycket

Denna vecka e inte rolig för nån av oss, igår jobbade tex John till 21 o fick inte träffa Lilly på hela dagen, med andra ord hade jag fullt upp med både henne o hem. Jo man e lite trött efter en dag med henne nu när hon tar sig fram för egen maskin, men det e även väldigt roligt o hon e alltid glad denna lilla unge -helt sanslöst! Ett leende e det första man möter på morgonen o det sista man ser på kvällen.
Men där jag städar fixar hon på sitt lilla vis efter mig, skorna e provsmakade o utslängda på golvet, en korg e totalt genomgången men tydligen passade inget för hon lämnade den, sladdar e åxå väääldigt goda o roliga att dra i 
-ni kan ju tänka er hur det känns att röja då!!

Såhär lär hans vecka på jobbet se ut tyvärr, men imorgon ska jag o lillan göra en utflykt till Marie o Vera i Munkedal. Det ska bli mysigt! En lite minisemester :)
E den här underbara solen fortfarande framme så kan det ju bli helt underbart med fika i solen mm. Det brukar bli en heldag när vi ses.

Denna dag e dock tom i schemat o jag ska nog bege mig mot stan o köpa NLT (Nya Lidköpings Tidningen) eftersom John var med på en stor bild i den igår på hojen., De hade ringt o frågat om han ville vara med,  något många har kommenterat. För er som inte bor i stan tror jag kanske det går att kolla på deras hemsida... Ska nog köpa ett par ex så några nära o kära kan få en bild på ekipaget.
Inte var dag man e i tidningen.

Nu ska jag lägga lillfisen igen, hon orkar inte länge första passet på dan.


God morgon-frilla



morgonstund



Sitter med en kopp sånt här i handen o skriver till er... Så ska mornar startas!


Då var båttrippen bokad o betald, kommer med andra ord kännas gratis när vi väl ska åka hihi. Ska ta oss till Örebro o åka buss direkt till båten.

Idag skiner solen igen o jag o Anna bestämde igår att vi, trots deras brakförkylning, ska gå en sväng med ungarna. Jag ska komplettera en present till Ann åxå, har ännu inte kunnat träffas o kunnat gett henne en present till lilltjejen o hon föddes i januari!!! Hur går det till? Jo den ena ungen efter den andra e sjuk o nu när vi inte vet om Lilly bär på vattenkopp-viruset så går jag absolut inte dit o riskerar att smitta. Så idag, innan Filipppa växer ur grejerna ska jag lägga det i brevlådan :)

Nu ska även jag komma i i ordning, Lilly e -hör o häpna- faktiskt på klädd, gjort morgon toan o klar redan!!
Nu krälar hon runt o rengör golvet med sina nytvättade kläder. ....
Ja hon har rivit ut alla skor på golvet åxå...by the way ;)

Måste kila...

PS: Till er som undrade vilket band John ev ska spela i... Kan inte skriva det ännu men lovar att göra det när det e klart ..


späckat

Det ser ut som vi blir fyra i vår båthytt på valborg -vore la sköj! Inväntar bara Maria innan vi kan boka...

April verkar bli en späckad månad för vår del, men det e ju skoj att det händer saker.
 Det märkliga e bara att man inget har o göra på länge o sen hopar sig allt o det helst precis samtidigt..
Denna vecka kommer vi nog inte se röken av John pga att de har öppet hus i helgen o har massor att göra för övrigt, dessutom ska han repa inför spelningar på kvällarna, på fre åker jag o Lilly till Marie i Munkedal, nästa helg har John spelning o sen far vi på dop i Kungsbacka. Sen e det planerade båttrippen o John ska vicka i ett dansband ev o jag ska ha brud på salongen......-ni hör!!!
Bara att sätta hjärnan på hold o inte stressa upp sig (ja jag kan ju försöka).

Idag har vi mer trist väder men vi får nog ge oss ut ändå, igår va det bara lillan som var ute, jag sövde henne i vagnen o gick sen in själv.. Så e det vissa dagar!  Men idag ska jag träffa några morsor på stan o FIKA. Ovanligt va?
Känner mig sååå utsövd idag, lillungen har inte vart vaken på hela natten ens för nappen, så hon sov 13 timmar i sträck. Tjejen som kan sova. O jag e så glad för det, då orkar man med allt mycket bättre - städa, tvätta, sköta henne o va ute. Ja hemmet sköter sig inte självt av nån anledning, o gör inte jag det så blir det heller inte gjort.

Nu ska jag lägga in tvätten medan jag har Malou i bakgrunden. Gillar henens "Efter tio" ...Hinner sällan sitta o kolla men man kan ju lyssna med ett halvt öra..

Sådär intressant inlägg va??

karlsborg

Igår morse for vi till Karlsborg o var där hela dagen. Vi grillade o satt faktiskt ute o ät, gott gott. De manliga höll mest till i garaget o mekade moppe medan mamma o systrarna hade Lilly, jag klippte o färgade Josse o hälsade på farfar.  På kvällen , typ halv åtta kom vi på den ljusa ide´n att åka ut i skogen o grilla. Vi hann väl grilla första korven innan det blev mörkt, men mysigt var det. Lilly satt snällt i mormors knä hela tiden o tyckte den där elden va väldigt märklig.. Hon höll till godo med sina majskrokar hon :)
Klockan gick o vi insåg att det va dags att bege oss hemåt om skulle vara hemma här innan midnatt. Tur man har en unge som står ut med det mesta för vi kom på att vällingen var slut o i lilla Karlsborg finns inget nattöppet kunde man va rätt säker på .  Så det fick bli gröt till kvällsmat åxå o hon har sovit jättebra så det gick nog bra det med. Kanske lika bra det, de ska härdas o inte bara ha det på ett sätt jämt...

John e -tadaaaaa - på skyttetävling idag med så jag o lillsnuttan har haft hela morgonen själva. Jag har dock inte tagit det så lugnt utan städat av hela lägenheten, såg nämligen på hennes kläder att det behövdes. Hon skaver ju omkring på golvet hela tiden nu o ja -så får man dammsuga ännu mer-------trist nog.
Men nu e det iaf gjort  o jag har ännu inte kommit i kläderna -måtte ingen ringa på .... =S


Shit, hittade dessa bilder , kan bara inte komma ihåg känslan av att ha så stor mage o här e det hela FEM veckor kvar tills hon kom!!!! (skulle vart två).. Jag längtar INTE efter den.







Här e resultatet en 8 timmar gammal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fattar ändå  inte att hon vart så liiiiten.

brakmiddag o hus

Oj e inne för första gången sen i  morse. Fasen va underbart det e ute nu alltså... o idag finns ett streck mellan solad hud o inte -gillas!  Inväntar bara fräknarna...

John var på skyttetävling idag igen, han e heeelt fast!! Kan ha o göra med att han tydligen slår grabbar (gubbar?) som hållt på i många år, där inkluderat Johan som han tränar med... Idag va vi inte helt överens dock, jag tyckte han kunde va hemma när han väl e ledig nu när det e 6-dagars veckor på jobbet o tävling den sjunde. Men men, han kom hem o satt ute en stund ihop, Lilly käkade rödspätta o sen fick hon följa med sina föräldrar på värsta påskmiddagen -PIZZA.

Tydligen var vi rätt tråkiga för hon somnade även där, trots att hon vaknat för nån timme sen .. Värmen tar på en! Gick förbi flera jättefina hus på vägen hem, John har ju tjatat om hus i flera år nu o nu kan jag säga att ge mig ett sånt snyggt  o det ska va VITT (du vet vilket) så e det klappat o klart!! ;) Det lär va rätt säkert att lova det med tanke på att det skulle kosta x antal miljoner.
Jag e sådär sugen på hus...trädgården ska skötas o jag skulle bli urstressad på att grannar fejar o donar, planterar o rensar o jag bara inte orkar o vill, dessutom ska allt STÄDAS. O det känns som jag gör det varje dag nu i vår trea , hur ska det inte bli då? Men nu när solen e framme, sommaren närmar sig o jag vill gå i gräs o ligga i en baden-baden -ja så skulle det ju sitta fint. Dessutom har vi ju en idiot till hyresvärd...vilket spär vatten på Johns kvarn :)
Vi år la se...

Nu ska jag ta tag i huligan-Lilly som åker omkring o headbangar o rycker i allt hon ser.. vad ska det bli av den ungen??


sol..... o vattenkoppor...??....

Har vart ute heeela dan ta mig sjutton, suttit i linne i solen.  Linne!!!!!!

Visst man blir fortfarande bländad av min hud men det ska det snart bli ordning på. Anna o Mattias drog ut oss på en promenix o därefter fikade vi i flera timmar på vår uteplats. Ja Lilly o Filip fick mest va i skuggan men ändå... de fick ju sällskap av John efter ett  tag. Grabben som härdar ut ca 5 min i solen...
Men va underbart, härligt, skönt o svslappnande det e när värmen kommit! Jag som alltid går o fryser älskar ju detta!!! Lilly e så snäll o go o gillar även hon att va med när jag slöar. Fastspänd i vagnen står hon ut med allt känns det som. Här inne härjar hon runt i ett nu o har upptäckt cd-hyllan o smakar numera på några varje dag. Tydligen smakar det underbart för varje krypsträcka går just dit.. Eller till pappas mc-tidningar -en delikatess.

Igår gjorde vi lax i ugnen o käkade så magen stod i sju hörn..
Tydligen va vi hungriga för av sex bitar återstår idag en o en halv som vi nu ska mumsa i oss med lite andra rester. Rester?? hallå, vuxenpoäng så det smäller!! :D Kände mig även lite vuxen igår när jag ringde o önskade några stycken glad påsk. De tappade nästan hakan när jag även svängde förbi salongen med samma anledning o Emelie flinade ett tack o höll med om att jo, jag e nog vuxen.
 Tack för den din unga jänta.. ;)

Idag blir det det lilla lugna eftersom vi skulle träffat Johns chef m fam men deras barn har fått vattenkoppor !!!!!
Med andra ord väntar vi nu bara in Lillys första om nån vecka eller två, vi var ju där förra veckan o vi träffade Vilda igår. Nog för att det e bättre ju yngre de e men ändå. Tänk hur gnällig o kinkig hon kommer bli o hur jobbigt det kommer vara för henne med feber o denna satans klåda, lilla stackare. Jag minns min omgång än idag, satt i badkaret o hällde potatismjöl över hela mig!!!
 Men som John säger, hon har inte fått det än o jag går här o fasar ..  Men man kan nog va rätt säker. Kanske ska be till högre makter om den lindrigare varianten...?
Det lär visa sig...vilket som.

Bilden föreställer en flicka med vattkoppor Denna bild har vårdguiden som beskrivning.... Känns sådär.

Det värsta e att vi har en hel del framför oss nu: John har hela nästa helg full av jobb o då menar jag FULL. Jobb från 8-22 fre-sön typ. Minst. Helgen där efter spelar han med sitt band en dag ,sen e det barndop o några dar senare åker jag o tjejerna  båtresa. Inget av detta vill man ju missa o framför allt vill man ju att lillan ska få va frisk o  -dessutom- många hävdar att sjukdom kan förstöra barns sömn totalt. Det tänker vi inte ens på...
Vore himla käckt med dessa koppor då menar jag....
HU!!!!

Nä nu ska vi få i oss mat medan lillan sover gott utanför fönstret...


det e visst pösk

Plötsligt har även jag insett att det e påsk...o det snart. Men jag ratar pyntet även i år med den enda motiveringen att det e så urbota tråkigt att ta bort det sen. Med påsken kommer åxå lite ledigt för de stackare som sliter o jobbar, vilket innebär att John nu kommer vara ledig fyra dagar -härligt!
Tror det blir en lugn helg med någon tur till Karlsborg, känns som det e väldigt längesen vi var där. Nu fyller även min syster år o jag ska, mellan två maskiner tvätt, ut i affärerna o kolla present till henne. Har en grej på g men man vet aldrig...


Bild www.publishme.se

Idag gick jag up tidigt o började tvätta -roligt mission att gå upp för. Men det va kris -tvättkorgen full för länge, lägesen o nu hade jag även slängt kläder i fåtöljen. Men nu e vi igång. Känns vid det här laget som jag skulle kunna tvätta i sömnen.
Lilly e som sagt inte vaken länge på morgonen utan sover nu utanför köksfönstret o har så gjort över en timme medan jag springer ut o in med tvätt i min snygga mysutstyrsel :) Grannarna e härdade vid det här laget.
Kikade just ut på henne o då stod brevbärartanten med huvudet ner i vagnen -barn berör verkligen folk!

Vilka roliga dagar jag skriver om.. tvätt, dammsugning, fika......¨
Men det e ju frivilligt att läsa.

I´ll be back

tisdag idag -hela dan

Sicken grå dag o vad man då känner sig just grå.....

Som jag sagt flera gånger förr -jag e en riktig vädermänniska. Som vädret e mår man ....eller nåt. Men det goa e att man inte behöver ha dåligt samvete för att man e inne en stund. Så Lilly fick sova på min säng idag sin första sovning efter frullen, annars brukar hon få göra det i vagnen. Men idag iddes hennes mamma inte längre än sängen i sin morgonrock. O lillungen verjade inte misstycka utan somnade på två röda.
Jag drömde faktiskt i natt att jag hade ett barn i magen igen o skulle ha nån gång i sommar..Hu!! Kände exakt samma saker som när Lilly låg i magen o slog sina kullerbyttor varje kväll när jag trodde jag skulle få sova.
Fick en skitkonstig känsla när jag vaknade o magen inte fanns där utan bara den vanliga degen..
Drömmar........

Ska om en stund gå en sväng med Anna o Filip i det gråa.......vi har ju båtplanering på g. Vi morsor behöver rastas o ungarna kan behöva va med sina pappor en heldag utan att mamma finns till hands. O vise versa. Det blir lätt att man som morsa gör det mesta med barnet  även om pappan e hemma....av bara farten. Något jag INTE gillar. Dessutom kan det va lätt att tro att man sitter o rullar tummarna på dagarna....  Hur många gånger har man fått kommentaren "du e ju hemma hela dagarna"????
En gång till o skjorta´e tom säger jag bara ;)

Kanske e dax att sluta rulla tummarna o få fason på hemmet....????
Ja jag tror det.



De naglarna kunde lika gärna kallats nålar kan jag tala om!!

blir det av tro...

Många e vi som den 30 april e sugna på en tripp med Birka ,o Bindefelt-Carro ska tydligen vara festfixare. Undrar varför jag alltd åker på att fixa med bokning o kolla med folk mm. Ja helt enkelt se till att det blir av. Efter lunchen med Malin idag så blev jag ännu  mer taggad -vi har så skoj!! O även Jenny e tillfrågad -det alltid säkra kortet på båtar :D Världens roligaste att ha med på galej!! 
Ja nu får vi se då.... Mycket snack o liten verkstad, eller helt enkelt VERKTAD!!!




Har även fått solens sköna strålar i ansiktet idag medan lillfisen snusade o sov i vagnen brevid. Hur underbart e inte det ?? Jag älskar solen o bara längtar tills man får den där småbruna färgen istället för denna grå-vita. Antar att brännan blir aningen jämnare den här sommaren med tanke på att man har en liten o jaga o inte kan ligga som den strandade val jag brukar.  
Det där med hage kanske inte e så dumt ändå...

Annars har inte mycket vettigt gjorts idag alls, utan mysbrallor på o känt mig ganska seg faktiskt.



bilder till låns

Eftersom jag inte haft kamera det sista så kommer några lånade bilder här...




Bad i Kalmar, som blev en stor favorit




Halsband =smaskens!



Pistolskytte-tävling i lördags



Solen står högt över fälten...




Hornborgarsjön




smått o gott

Gårdagen -i kanonväder -spenderades vid Trandansen o Hornborgarsjön i sooooolen. UNDERBART.
 
15 600 tranor befann sig där o även jag tittade på dom några minuter...
17-18 grader varmt o kaffe med kaka i gräset, det  va härligt det. Minst sagt. Lilly gillade läget o sov gott  i sin vagn o var sen på strålande humör hela dagen. Till o med åka bil gick perfekt, vad annars med farmor brevid sig som kan leka i oändlighet ?? :)
Hon gillar sin farmor o farfar skarpt!! Vi hann även med en sväng på torget, där jag aldrig går annars men det e mysigt när man har besök. Sen fika på det vanliga stället.. Disskuterade även dagisfrågan o jag önskade att det fanns ett Ur o Skur-dagis här i stan, efter att ha läst Charlotte Perellis blogg (hennes barn har typ vart sjuka två dagar på flera år -jämför det med andra!!) Annalill genomskådade det hela o misstänkte att det va för att jag själv skulle slippa sjava runt i gummistövlar o regnkläder o leka.
Kan ligga nåt i det. Men faktiskt tänkte jag mest på sjukdomar som lär avlösa varann..
Faktiskt :)

Idag har vi inte så mycket på schemat utan tar det som det kommer, ska göra en fläskfile´gratäng snart o håller en tumme på att den ska gå att äta. En tur till Åhlens ska vi åxå hinna med innan de ger sig iväg.

Här övas det på musik till dop, Annalill hittade till sin stora glädje nåt att laga o fixa o Lilly sover mitt i läten från gitarr, piano o borrmaskin.
Inte illa..

Dax att få ut nåt av denna söndag!!



















badhus,kläder o besök



Började dagen med att möta upp våra vänner Anna o Filip o begav oss till badhuset. Varken jag eller Anna e nåt fan av just det huset utan gör det enbart för de små.
Anna ringde på morgonen o hörde efter om jag inte ändrat mig. Hon hade nämligen gjort det :) Näe nu gör vi det här !! 
Sagt o gjort...vi sket i dessa regler att duscha innan badkläder togs på mm. Inga lärare e här tyckte jag..
Lilly tjoade o plaskade runt i en halvtimme o bubblade i det 35 gradiga vattnet o till o med vi fick erkänna att jo, det va iaf härlig badtemp :) Men sen fick det räcka, jag frös som en gnu när vi gick upp o Anna satt o skrattade åt mig. Bara att sätta nyckeln till skåpet sådär på fotleden skriker SKOLA hos mig. Hahaha, det e bara badvakten med uppvikta brallor o visselpipa vid kanten som saknas.
Såklart kom det skolklasser o jag kunde inte låta bli att tänka på när bad stod på schemat  för mig själv. Trängseln i ledet till bussen, sviiiinkalla duschar (jo det va så!) o så dessa oändliga längder att simma.

Men nu gick vi faktiskt dit frivilligt (ja nästan) o Anna tyckte, att nu kan vi säga att vi GJORT nånting med ungarna, inte bara fikat, även om vi gjorde det med. Bara det! Hon e för rolig, kommer med sina kommentarer  :) Förra veckan försökte hon sälja Filip till kassörskan på Kapp Ahl för han va så grinig -dessvärra tackade hon NEJ!!
Ska tillägga att det va andra gången hon frågade...

Idag kom åxå kläderna från Funkybaby o jag har testat alla. SÅ fina!!! Även ett paket från Dette o Erika med två bodys med gitarrer på  -gissa om de e poppis! Under tiden jag vek ihop dom så satte jag Lilly på golvet men dessvärre finns hon inte kvar där man sätter henne längre, nu för  tiden håller hon till vid sin pappas cd-ställ o river ut allt hon når.. Jag säger nog NEJ mer än nånsin nu. Men hon har mött sin överman  -jag ger mig ALDRIG !!!!
(kameran sönder tyvärr. Inga kort)

Nej e nej o kommer så förbli.

Numera säger hon både pappa o kisse -det e sanslöst men sant!! Så gulligt när hon ser kissen o  bara utbrister "tsssse!!!!" Änligen har även kissen fattat att man inte ska ligga för nära den där lilla varelsen utan han ligger numera presciiiis så hon inte når. Men ibland går han förbi o ger en puss..
Gissa om någon får två meter långa armar!

Imorgon kommer hennes farmor o farfar o ska vara över helgen, då får de höra det live. 
Men innan dess ska vi på babysången o tillföra kören våra ljuva stämmor. Undrar vad jag sjunger imorg kväll??

Natti!!! Nu ska jag bege mig till sovrummet där två ligger o snarkar i kapp....

nya kläder

Skulle så gärna vilja visa er de fina kläder som Lilly fick av mommor o moster igår, men tyvärr e ju kameran trasig. Bla fick hon en kort jeansväst av Josse som hon e så cool i så jag skrattar när hon åker omkring här i gåstolen o kollar ner på sig själv. Spännande knappar. Åh jag e så irriterad på kameran!! 1 tröja,  2 par brallor, 1 kjol o två bodys fick hon o jag kan inte visa.. :(

Var i Skövde igår o hämtade våra nya köksmöbler -de pryder numera vårt kök perfekt. Åh va skönt att få bort de där trasiga stolarna o få rymd i köket, det känns större nu. Efter det begav vi oss återigen til farfar, som fortfarande finns kvar här på jorden. Det är SÅ jobbigt att vara där så man e helt totalt slut efteråt. Han kom iaf ihåg mig denna gången åxå även om han e väldigt trött, blek o påverkad av all morfin. Det e liksom inte så min farfar är, han har alltid vart en rolig gubbe som skämtar o skrattar o svär vartannat ord. Det där sista finns dock kvar än o det e skönt o höra. Svära det kan han o humorn e kvar.

På hans sängbord står ett kort på Lilly där hon bara e några timmar gammal....

Ett liv på väg att ta slut o ett har nyss börjat....

Nu blir det frukost.

RSS 2.0