my to do-list

Nu har jag äntligen hittat en sida att beställa inbjudningskort ifrån. Billigt som tusan va det åxå, det e aldrig fel när man e fattig mamma :) Nu ska det bara bestämmas mall o jag tror det blir jag som väljer hur detta ska se ut så får John ta en annan bit o ordna med, frågan e bara vilken för det känns som jag e o rotar överallt just nu.
Sån e jag.
Många skulle säga stressad men effektiv låter bättre tycker jag, hehe!
Välj själva.

Jag gillar enkla linjer på det mesta o så även på detta så klart, så jag hoppas det ska finnas en mall som faller mig i smaken. Så när de ringt från Pastorsexpeditionen om kyrka (fördel att veta vart vi ska va) så ska jag välja ut ett foto på Lilly som ska pryda kortet. Shit jag med min beslutsångest??
Ja, ni läste rätt, pastorsexpeditionen ska ringa mig,  vilket inte lär hända så många gånger i mitt liv :) Men nu så..
Vad det ska stå har jag redan gjort färdigt så nu har jag börjat beta av listan som var så lång när denna dagen började.
Fortsätter imorgon.



Dessutom har jag börjat med två andra grejer idag..ja ni hör ju! Varför göra klart en grej först?

Jo jag har börjat i en bok om "mina första år"ungefär, som lillan fått, en lite annorlunda mot när vi va små. Här ska man tex skriva vad pappa tänkte när han fick veta att jag va gravid, när vi kände sparkar första gången, nåt speciellt med Lilly, hennes fotavtryck...mm, mm. Så där i har jag satt in bilder o skrivit lite, ja faktiskt så långt vi kan skriva just nu. Sen kom jag på den ljusa ide´n att göra ett egen sorts bok om henne så jag tog ett album o klistrade in kort o skriver en liten berättelse i hela boken, från ultraljudet o framåt. BB-tiden, folks reaktioner osv.. Kan visa er när (om?) det blir klart..
Väldigt roligt är det i alla fall.

Ja det e väl vad jag hunnit idag.. John gick en runda med lillan ikväll o jag kröp ihop i en filt o kollade på Sjukhuset, ett program jag verkligen supergillar. Sjukvårdspersonal (vet att jag skrivit det förr men det tål att upprepas) e värda sin vikt i guld !!! Gillar speciellt den där ambulanskillen. (som ni åxå vet:)

Nu ska jag  bege mig till soffan igen, till övriga familjen.


 Bild lånad.. www.isaac.se

Såklart inte vårt, men ett exempel..

en månad

Det e sannerligen ingen semester att gå hemma om nån trott det.
Mycket faller på min lott..
 Idag har jag redan ringt fyra samtal om dopet o ska fortsätta med det..sitter just nu med luren i örat o hoppas få Försäkringskassan i andra änden snart åxå.. (är jag världens trögaste eller)
Sen till stan o byta en present vi fått som vi fick tre likadana av. Därefter e det formulering av inbjudan o typsnitt som ska bestämmas o jag kan inte hitta några prisuppgifter på sidan, märkligt nog. Har vi tur har jag nu iaf fått prällen att ha dop i kyrkan här utanför fönstret den dagen vi önskar, men de ska höra av sig imorgon tidigast, så innan dess kan jag inte göra klart inbjudan...ja ni ser, allt hänger ihop o jag vet inte i vilken ände jag ska börja.
 E det nåt jag har svårt för så e det att ha massa grejer på "att göra-listan" o aldrig liksom få "bocka av" nån. Det hänger över en hela tiden tycker jag. Dessutom har jag ju en liten skrutta som vill ha sin mammas uppmärksamhet emellanåt. Just nu ligger hon dock o sover o då gäller det att passa på att få så mycket som möjligt gjort..

Min utväxt börjar dessutom bli oliiidlig så snart får jag nog göra nåt åt den, känns som jag börjar mörkna redan. Folk säger ju att man gör det efter man fått barn men jag tycker att en månad verkar va rätt snabbt..?? :)

På tal om en månad..

IDAG FYLLER LILLY EN MÅNAD !!!!!! En månad sen vi fick henne, eller ja, det va ju jag som klämde ut henne men hon e ju bådas ;) Det e inte klokt vad tiden går. (usch där lät jag som en pensionär!)



Från den här lönnfeta magen....



... kom en riktigt go unge ut, vår lilla Lilly. Ofattbart. Det va HON som låg där inne.




Ni som fixar Föräldrapenningen på nätet,  vart ser man ENKLAST hur mycket man får ut varje månad utan att behöva begära??? Jag fattar nada som vanligt.

my day

Morgon: sov till halv elva !! såå skönt o lillan fick mat kl 21  igår kväll o sov till 5 i morse!!!!! Gulle hon. Stjärna i kanten.

Middag: Lenny kom på en slät kopp o som tur va så var han kvar när jag kom på att vagnen va kvar i bilen, som John tagit till jobbet. O jag skulle till BVC kl 14...snäll som han e så körde han oss dit o väntade tills vi va klara o körde oss hem. TACK !! 150 gram hade hon gått upp o e nu 55cm lång o fixerade blicken myyycket fint. Där ser man..... Ett praktexemplar tyckte barnmorskan, precis som hennes föräldrar redan visste :D

Eftermiddag...
Ska nu ta tag i världens största tvätthög.Shit vad tvätt det blir...



intressant bild va?? alltså, detta  e inte ens allt....

Kväll... Måste ju bara se "Färjan" som börjar på Kanal 5, den båten har man ju åkt ett antal gånger... o sett ett o annat så jag förstår rubrikerna på Aftonbladet från folk som e rädda att de kommer synas :) Som man bäddar får man ligga. Som det så fint heter.

slöar

Shit här blåser det idag kan jag meddela..o gula löv flyger överallt med andra ord. Det e sånt jag tycker e jobbigt med hösten, alla löv faller av, blåst o ofta regn. Dock inget regn idag, hittills iaf.... Hade tänkt gå ut på stan men bestämde mig för att ta en dusch, sitta i morgonrock  o va hemma till John kommer från jobbet. O Skrutt verkade inte misstycka, hon ligger o pratar med sin oranga fleecefilt i babysittern :D
Livet verkar enkelt för småttingar, ellerhur?!

Så jag fick med andra ord tid att sitta o kolla massa barnklädessidor på nätet o bli såå sugen på att handla. Inte bra, inte bra! Har hittat massa coola märken men det e nåt märkligt med mig, allt jag hittar kostar åxå...Hm. Men jag vet att mamma beställt skitsnygga grejer så jag väntar till det kommer, det va precis i min smak! 

Nu ska jag fixa till mig o hoppas på att jag vunnit barnstolen på Pernilla Wahlgrens blogg.
Mot alla odds!
 

beställt bilder!

Äntligen gjorde jag slag i saken o beställde kort från lång tid tillbaka fram till idag.
 Mycket har hänt o jag har haft alla bilder på datorn, vilket känns mindre skoj om den skulle gå sönder..

Men nu e 69 bilder beställda o jag gjorde det, hör o häpna, på nätet o klarade det helt själv!! Det ni ! Nu hoppas vi bara att jag gjort rätt o att vi får våra bilder snart. Tycker det va roligare på den gamla goda tiden när man skickade in en rulle o när bilderna kom så rev man upp det fort som fasen av ren nyfikenhet....  Visst, sant som alla säger att man kan sålla bort skitbilderna nu, men det blir istället aldrig av att man framkallar över huvudtaget, tycker jag. Så e det för mig iaf.

Men nu sitter jag här o väntar med spänning igen o kommer såklart riiiva upp paketet, precis som förr.



 
Dopplaneringen lär fortsätta idag med.....o ett bra tag framöver! John har sett en kyrka på Kinnekulle han vill ha, problemet e bara att ingen av oss vet vad den heter, så det blir mitt jobb idag att ta reda på. Mamma har fått i uppgift att kolla upp priser mm på inbjudningskort o så ska jag fortsätta med allt det övriga.
Usch det e mycket nu!  Ska dessutom ringa faster Frida o få upplysningar om föräldrapenningen som vi inte lyckas fatta ännu, plus att jag har en lite kinkig tjej i famnen idag. Hon sov för länge innan sängdags igår o tyckte väl att sova hela dan plus hela natten va för mycket begärt.. Så i natt har hon bökat runt o grejat som tusan o ätit var 3-4 timme, vilket inte e likt henne alls. Så nu ligger hon här övertrött som få o bara vägrar somna....

Men hon e underbar ändå, bara lite tjejigt gnällig sådär,  hihi!


Måste hasta vidare...

Harrys

Igår kväll kom Hannah hit o tog en första snabbkik på lillan o sen gick vi till Harrys o käkade, bara hon o jag. Folk e ju roliga, det  e lite underligt o sticker i ögonen på folk  när mamman går ut själv men att pappan gör det e en självklarhet. Trångsynt tycker jag.
Vi hade iaf mysigt o snackade bort några timmar där innan vi tog vägen förbi godisaffären  o köpte lite kvällssnacks. Det e konstigt, jag har alltid vart en godisråtta men nu e det värre än nånsin! Har fikat o ätit godis varenda dag sen Lilly kom, jag e hemsk!
Aja, kilona e borta så jag får väl njuta lite ... ;)

Nu ska jag vänta på att lillan vaknar o gå ut i solen lite, sen blir det hem igen o planera dopet. Har lite smått börjat skriva upp vilka vi ska bjuda mm. Det e en del att stå i ....musiken, mat, kyrka, festlokal...


Innan vi gick...


Hannah...


Naturlig! NOT... :)

fest varje dag

Vill ta tillfället i akt o tacka ännu en snäll vän, en sann turne´räv från förr -Ann från Bankeryd.... Passade ju extra bra just idag när Lilly fyller tre veckor! Herregud. TRE VECKOR . Helt otroligt. Fortfarande e det svårt att förstå, känns fortfarande som vi e bara e barnvakter... :)
Detta kom med posten idag..




En mysig nyckelpigebok som dessutom kan gå o ett jättefint kort till.



Häromdan kom ett presentkort på H&M från Johns farbror Bosse m familj. Ingen aning om de läser här så vi har messat men säger det ändå även här...TACK. Det satt fint för en med svart bälte i shopping, numera i barnklädesshopping. Det kommer väl till pass inför en vinter med overall o allt vad det är.

Dessutom fick mor o far nåt när  faster o farbror var här på besök...o de e välanvända kan jag meddela! Tror inte vi nånsin  druckit så mycket te som nu när vi vart förkylda...



DET ÄR FEST VARJE DAG SEN HON KOM





förvaring...?

Jösses vad trött jag är idag. Gäsp!

Har just klätt på Lilly de nya kläderna o hon blev supersöt, såklart! Vad annars med såna föräldrar?? ;) Så nu tänkte jag att även jag skulle bli lite anständig utseendemässigt o ta en promenad i höstvädret. Ja för det e väl det det är nu, höst? Jag som inte alls e nån höstmänniska ser inte alls fram emot denna årstid, tyvärr. Tycker det blir så mörkt o trist o stan e helt tom när man går hem från jobbet efter 18. Men när det e såna här dagar, med sol o hög luft så e det helt okej ändå. O nu kan jag ju dessutom ta vara på dagarna o står inte inne åtta timmar o jobbar.

Det enda positiva annars e att man e lite sugen på mössor, vantar o halsduk, ja att bylsa (finns det ordet på fler ställen?) på sig lite mer o shoppa höstkläder. Kläder blir det inga denna månaden men några mössor o  vantar finns säkert i korgen. Jag köper ett antal såna varje säsong men vetitusan vart jag gör av dom. Jag e likadan med paraplyer tex.. Nån mer sån? Så idag tänkte jag ta o slänga ut hela stora korgen på golvet o kolla vad som egentligen finns i den. Som den står nu väller den över åt alla håll o jag har en känsla av att det ligger några mc-skydd o grejer i den åxå.. Jag älskar denna lägenheten men på förvaringsfronten e den faktikst helt värdelös, man skulle önska ett par garderober mm till. O eftersom utrymmet inte e så stort e det inte ett alternativ att köpa några själv o ställa in, nä den e helt enkelt ganska felplanerad i dom som finns, inga hyllor tex, utan stång o galjar. Öh använder folk såna nu för tiden?

Nä nu ska jag fixa till mig medan solen e uppe.

 


gått

Oj vad jag gått idag! Först till BVC på viktkontroll, sen vidare till Willys o handlade o sen hem o det blev en rejäl rutt som känns i benen nu. Lilly har nog tyckt det vart helt okej åxå med tanke på att hon bara kisat upp en gång sen klockan tre o sover än. Hon e ingen större besvär på dagarna alltså... Ska väl erkänna att jag va inne en snabbis  på Kapp Ahl åxå o hittade så söta kläder -såklart! O givetvis köpte jag dom.. men det va tre för två. Alltid nåt. Har fått för mig att hon skulle va jättefin i rött med sin mörka kalufs så det blev lite rött o även lite rosa....







lite dålig skärpa, jag vet...




Nu, fyra timmar o en kvart efter vi gick hemifrån e det dax att fixa middag till John kommer hem o idag tänkte jag göra det lätt för mig o testa Keldas  färdiga pastasås. Har fått för mig att den ska va god så nu ska vi testa den, smidigt e bra tycker jag! Jag gillar inte alls att laga mat o gör det därför så fort o lätt det bara går, jag e en sån där konstig människa (tycker säkert andra) som gillar färdigrätter, burkköttfärssås o pulvermos. Ja ni läste rätt, sån e jag. O jag e faktiskt rätt glad för det om jag ska va ärlig. Men det känns som man "ska" ogilla sånt, men jag tror fler än jag gör det men ska va lite "fina" sådär ni vet o bara gilla hemlagat. Det låter ju liksom bättre o säga att man gjort potatismos eller kräm än att ha köpt färdig....a ni har nog fattat.


Mot spisen.



DOP

Har så sakteliga börjat planera för ett  dop så småningom. Troligen blir det väl här i stan eller på Kinnekulle nånstans, men nu kommer vi till det största "problemet"...Vad ska vi ha för låtar?
Har spånat lite under dagen o har några små ideér men tänkte jag skulle höra med er -några förslag?? Sånt e viktigt tycker jag, musiken gör mycket av stämningen. O jag som tycker kyrkor e lite halvläskiga får väl krypa till korset o inse att det e där man oftast döps :) Ja man kan såklart döpas hemma, så e jag själv döpt , men inte i vår lilla lya tack. Det räcker gott att va tre pers o en katt här :D

Kom med förslag nu...o länka gärna för jag e nolla på artister o låtar....


söndag

Oj vilken skön morgon!! Goa lillan sov sex timmar o sen ytterliagare fem efter maten o vaknade nio i morse. Så en helt okej natt!
Har vart i Karlsborg fre-lörd o med andra ord har hon sovit borta första gången o hon som som en gud. O när hon vaknade på morgonen stod det en klarvaken mormor utanför dörren o tog henne en stund så mamma o pappa fick sova lite till utan den bökande tjejen nedanför sängen.. Så ni kan själva räkna ut att hon vandrat från famn till famn hela tiden. Jag, mamma o Josse gick en sväng igår i det härliga vädret o ja, vad ska man säga, promenaden tog lite längre tid än vanligt o mamma o Josse slogs om vem som skulle köra vagnen :)
 Stannade med jämna mellanrum o pratade med känt folk o gick även förbi Annika. Där fanns även Anna-Karin som tog hand om Lilly under hennes första levnadsnatt på NEO på ett så bra sätt. Det kändes jättetryggt att det va just hon som hade henne, nån man känner liksom, även om Anna-Karin själv såklart inte föredrar att ta hand om vänners barn. OM nåt skulle gå fel e det mindre skoj såklart! Men nu gick ju allt bra som tur va.. Det va iaf GULD att just hon tog hand om henne o ännu bättre att hon e så lugn o go.




Har nog inga större förväntningar på den här dagen, John va på "pappasexa" igår o sover såklart än -behöver jag säga mer?! O både kissen o Lilly sover åxå, så jaa.......jag kanske åxå ska ta en lur då :)

Söndagar är väl veckans tråkigaste??

wish upon a star

Jag önskar mej just nu....



Dessa två till lillan givetvis....men vet inte om de finns i så  liten storlek. Kanske hinner spara ihop...
Varför e allt jag hittar o gillar så dyrt ???? Baggystilen e ju för söt på barn!
   
Bild: www.novastar.nu  
Orion Psychedelic  Flower Dress   ASOS One Shoulder Tiered Dress
lite somrigt men ändå...gillar ju sommaren.

www.asos.com


Det e snart jul o jag fyller år i juli, bara så ni vet mamma, John mfl :D


Fröken Envis

Sitter här med lilla Fröken Envis i famnen....om barnmorskan på BB vetat hur rätt hon skulle få om den saken! I natt har hon envist vaknat var fjärde timme o bara "ge mig mat -NU!" Jo jag vet, det är ganska snällt ändå men hon brukar va ÄNNU snällare på natten så vi e lite bortskämda...redan. På dagarna e hon som en klocka med 4 timmar emellan målen men om natten sover man gärna liite längre. Men som sagt, vi får inte klaga.

Har haft Lenny här på fika en stund o nu ska jag försöka komma i kläderna jag med, har bara gjort morgontoan på snuttis ännu. Fick frågan vad jag gör på dagarna.. Öh jaa.....byter blöja, matar o går en sväng, sen kommer John hem från jobbet o vill ha lite "Lillytid" o jag behöver egentid. Typ se nåt på tv eller så.  O Lilly bara älskar sin pappa, kommer bli en riktig Pappas flicka, tro mig! Jag duger jag med men e inte lika omtyckt som han. O det e inget jag sörjer utan tycker det e jättefint o se !
Allt efter tiden går ska vi ha en egen kväll var i veckan då vi gör vad som, bara vi kommer hemifrån. Fika med kompisar, bio eller vad man än känner för. Bara för att vi åxå ska må bra,. få längta efter varann o lillan o framförallt orka vara bra föräldrar. Detta e det underbaraste vi vart med om, absolut,  men med tiden kommer det åxå bli vardag o då e det nog viktigt att ge varann egentid, tror vi. Vi får väl se om vi hade rätt, om ett tag.

I helgen ska vi äntligen åka till Karlsborg o visa upp skönheten för hennes gammelfarmor o farfar, de längtar såklart efter att få se henne. Så det ska väl bli av nu. Vet bara inte vilken dag eftersom Johns jobb har planer på att ta ut honom på "pappasexa" eller va det kallas. Ja de firar iaf att han blivit pappa.. med ett par glas eller tre gissar jag. Detta ska som ni förstår va en överrraskning o därför vet vi inte om det blir ikväll eller imorron, så det som lever får se.... hade ingen aning om att denna tradition fanns men det gör den tydligen....undrar när de tar ut mamma på nåt skoj ;D

Nä, i kläderna va det ja.....

Richard

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.626639

Måste ju göra reklam för min vän Marias kille (ja han e ju en vän åxå såklart) ....från kvällens Idol. Tyvärr gick han inte vidare men han sjunger som en kung live iaf  vet jag.  (missade Idol)


 Richard Godefroy

JAG fick presenter!!

Idag, gott folk, fick JAG presenter !!! En sk födelseprestent från pappan i familjen. Gullehan!! För "God prestation" ;)

TACK min goding!

Puder från Kanebo o ögonskugga från Nouba...

                                            

Har vart på långpromenad idag o  tänkte slå två flugor i en smäll o ringa Marie under tiden, jag e så dålig på att höra av mig, blir liksom aldrig av. Men det blev ett antal stopp för att folk ville titta på lillan så det samtalet blev inte så långt...  Blev lite handlat på Ica o sen gick jag en extrasväng för att röra lite på mig. Vågar knappt skriva när jag o Lilly gick upp idag -halv tolv ! Givetvis har det matats under natten men annars e hon en underbart snäll unge trots allt snörvlande. Både hennes mor o far e ju förkylda så det kunde väl inte bli annat. Idag har min hosta blivit skitjobbig, så jag hoppas att hon slipper det. Jag blir galen.

Nu ska jag glo lite på tv innan jag ska äta middag. Jo ni läste rätt, jag har glömt  äta under dagen. Det har väl knappt hänt tidigare, att jag glömt äta. Jag brukar va den förste att föreslå mat men nu springer dagarna lätt iväg utan att jag käkat middag. Skärpning! Ja det e inte så att jag inte äter alls, utan just lagad mat...

Mot spisen.

viken uppvaktning Lilly får

Än trillar presenterna in, helt otroligt va alla e omtänksamma!!

Detta kom i brevlådan idag...







En nalle som ska påminna om avsändaren o som ska sprida lycka under lång tid framöver -va fint!
Dessutom går några kronor till välgörenhet..
 TACK Jossan Joel o Nova

Detta fick Lilly av Ann (min chef) som va här igår...



Gosesak som dessutom e tvättbar i 60 grader.



Gosefilt från Nova Star som e supermysig...o tjejig!
Kolla in Nova stars hemsida -så fina grejer! www.novastar.nu


family

Family







Lite av allt lillan fått..... TACK igen alla!!! Vissa saker ligger redan i tvätten...

annonser

Har nu vart på stan o fått tag på gårdagens tidning som vi hade en annons i under "födda"... Sånt man måste spara ju o så glömde jag totalt  bort det igår. Men  nu sitter både den o bilden på oss, som åxå va med i tidningen,  på kylen. Första bilden på oss som nybliven familj....de ni!!
 Dessutom e namnpappren nu inskickade så nu finns det ingen återvändo. Närå, Lilly känns klockrent på henne faktiskt, jag tyckte hon var en sån redan när hon kom upp på bröstet.

Väntar nu på att min chef ska komma o se vår trollunge så jag kanske får sätta lite fart här om det ska bli nåt gjort...?

Det jag önskar mest av allt just nu e att lillan blir av med sin förkylning, som en fin present på sin 2 veckorsdag!! 
I denna stund för två veckor sen satt jag här med ont i magen o ryggen. Nu e min stora mage utbytt mot nåt som liknar.....en deg.. hihi...


Nina o Majsan..kan inte se era adresser..... märkligt.

grattis

Helgen e över o vi har vår sista lediga dag tillsammans innan John börjar jobba  jag, John o Lilly. I eftermiddag  kommer BVC på besök o det kunde inte komma lägligare, vi har nämligen vart förkylda o e fortfarande, både jag o John o i natt var det lilla Lillys tur att insjukna. Stackars liten som inte kan snyta sig... Så det har vart en ganska vaken natt i natt, som ni förstår.  Men när sköterskan kommer ska hon få ge lite tips på hur man kan lindra det så mycket som möjligt för henne.
Hoppas hon bara får det i näsan så att säga, så halsen slipper bli öm åxå... Just nu ligger hon o sover i sin babysitter iaf, hon har ju lite att sova igen stackarn.

Hela skocken var i lördags på marknaden jag skrev om o vi köpte bla en Babybjörn att ha lillan i på ryggen eller magen, två brallor o en munkjacka som alla såg helt nya ut. Fatta att plaggen kostade 15-20 kr/st o inte e nåt fel på alls. Hittade åxå ett kit från Esprit med lapparna kvar, helt otroligt så givevis slog vi till !!! Ska nu bara tvätta allt innan jag använder det även fast de luktar fräscht redan. Men jag var en runda på stan själv häromdan o shoppade loss på massa nya, söta saker till henne, så jag har nog lagt en o annan krona ändå ;) Det e farligt att vi fick en tjej, finn såå mycket fint!

Fick just ett mms från Jenny på deras lille pöjk som föddes i fredags. Hon som skulle fått en månad efter mig fick nu istället bara 10 dar senare eftersom vår prinsessa inte behagade komma ut i tid :) Så det kan bli....
Stort GRATTIS till henne o Linus iaf som just nu e på väg hem med lillen, som jag ännu inte vet namnet på. Jag gissar på att det blir en Tim...

Vi har, på tal om det bestämt namnen på vår dotter nu. Lilly Nanna blir det, Nanna efter min mormor... Lägg därtill bådas efternamn eftersom vi e lika envisa båda två.. :D Mitt namn e dessutom ett "taget" namn o eftersom vi bara e tjejer så kommer det inte föras vidare alls annars. Så då va det "problemet" ur världen o kuvertet igenklistrat...



Numera stolta föräldrar...


Nä nu ska jag fixa till mig o hoppa ur mina skitiga mysbrallor -tro det eller ej. Så inte BVC-barnmorskan tror vi e riktiga tajkon..

besök, besök, besök.. :)

Hej på er...

Bestämde mig för att inte lägga ut några bilder på vårt underverk här utan har istället mailat nära o kära, så ni som känner er som det -håll utkik i mailen :) Jag hoppas att jag som e något sämre än medelmåttan på datorer ska ha lyckats få iväg dom. Majsan o Nina, hade inga adresser till er så skriv dom gärna så kommer det foton..

Idag har vi haft min mamma o extramormor Mia ( ja hon kallar sig så) här på besök på förmiddan på fika o Lilly fick ytterligare några fina presenter. Jösses, presentbordet e överfullt o vi e såå tacksamma!!!
 Roligt att så många tycker om oss....eller e det kanske Lilly de gillar? ;)

 Ikväll kommer Johns syster med man o två barn  o ska vara hos oss över helgen, så det bli nog fullt ös. Hoppas att Frida vill hänga med mig på en marknad med barngrejer imorgon i en skolmatsal här i stan. Begagnade kläder som det knappt syns e använt, plus massa annat tillbehör.... har vart på den förut o det va toppen.

Nu ska vi försöka få i oss nåt att äta innan folket kommer.



John på BB, vi kom ju på att vi inte köpt nån bilbarnstol ännu, vilket kan va bra. Så han gav sig iväg o fixade det.





TACK säger Lilly

Vilket "bökande" barn vi fått, man hinner knappt få i nappen innan hon spottar ut den o börjar böka runt. Kan ingen uppfinna en bra lösning på det? Om det inte vore för att hon tappar den så tror jag hon sovit hela natten men nu vaknar hon irriterat istället med rätt täta mellanrum. Men hon e trots allt bara en vecka -ja hon fyller det idag faktiskt!! Om 21 min närmare sagt :) För en vecka sedan låg jag alltså o krystade för fullt vid det här laget, huja!

Idag e första dagen som vi inte haft nåt besök sen hon kom, bara Lenny på snabbfika. Faktiskt ganska skönt att få en dag själva, jag gick faktikst o la mig o sov en stund i eftermiddag medan John o Lilly låg på soffan o säkert slumrade de med. Somnade som en stock gjorde jag iaf, tror man ligger på spänn på nätterna nu för tiden. Sen gick vi en runda o gjorde ett ärende o vidare mot sjukhuset o kollade vart vi ska imorron, Lilly ska nämligen till läkaren imorg på 2a kollen. John har tyvärr blivit förkyld o har ont i kroppen o har vart ganska dåsig idag, stackarn. Det e bara att hålla tummen för att vi andra klarar oss från det, fy för att va sjuk.

Vill passa på här att tacka för alla kort och presenter vi fått med posten, hjälp med bak, mm .. Idag va brevlådan överfull, tur jag såg när brevbäraren kom... !!!!

TACK !!!! vilket mottagande..

Frida o Henke m fam
Britt-Irene o Åke
Kenny o Anna-lill
Josse o Michael
Matilda
min mamma o pappa
Zara K  m fam
Annika K m fam
Jenny o Linus
Simon o Maria
Karin Almroth m fam
Gertie m fam
Nina m fam
Ann o Krister
Johanna o Johan
Sanna Steen
Runa o Mats
Majsan o Gordon
Ire´ne

(obs: utan inbördes ordning)

STORT TACK även till alla ni som sms:at o Facebook:at oss, inkorgen fylldes snabbt o vi hann inte med att svara alla... Igår fick vi även ett jättefint blomsterbud. Jösses..

Värst va vänner man hade när man fick barn :D




dagarna går..

Dagarna bara fylls på utan att det känns som man gör så mycket. Idag va de här från "BB-vård i hemmet" o inspekterade vår ljuvliga dotter. Tydligen gick hon igenom besiktningen med glans, barnmorskan (ännu en underbar!) tyckte hon va underbart söt, en riktig trollunge som så många andra säger o vi föräldrar ler stolt VARJE gång :D Idag fyller trollet 6 dagar...jösses va tiden går.
Varje förälder tycker givetvis att deras barn e världens sötaste o därför va det extra skoj på BB när flera ur personalen bara "men guuud en så söt unge..o va hååår!"  Mmm log vi lite generat. Sånt e lite svårt att "ta" till slut...

På eftermiddagen fick vi åxå besök av min gamla granne som har en kamera modell "värsting" som tog massa fina kort på oss. Ska bli intressant att se om det blir några att förstora sen. O jag gissar, ett antal att framkalla... Lilly har redan blivit en van linslus. Men eftersom hon e minernas mästare så blir det några roliga emellanåt hihi...

Var åxå en snabbis på mitt jobb o sa hej, konstigt nu ska jag inte va där på ett år typ.. Men jag har nog jobb ändå, fast med bajs o amning :) Kikade lite på kläder på stan o imorg ska jag gå en runda till, äntligen e bamsekulan väck. Dock, än så länge ersatt med en degig massa, men det e smällar man får ta. Jag (vi) fick nåt jättefint för det o det e , trots allt inte ens en vecka sen hon kom !!



Nu ska vi lägga oss, alla tre....


vår lilla Lilly

Det blev, precis som jag trodde en hel del mindre tid för annat när prinsessan väl kom.... Men nu, när hon sover som en gris i Johns knä så passar jag på....

TACK ALLA NI som skrivit så fina saker till mig, jätteroligt att läsa! Kan knappt fatta att det e VÅR bebis vi fått hem, att hon inte bara va till låns på BB utan ska bo med oss nu. Vi åkte till Skövde två stycken i bilen o på hemvägen va vi tre. Men det va tydligen bara vi som tyckte det va lite speciellt, Lilly sov som en stock o vaknade inte ens av alla kamerablixtar från oss. Hon e minst sagt ljudtålig o sover som allra bäst med massa liv runt sig som diskmaskin  o så.
 
Det e en dam som ser ganska uppstudsig o förnäm ut i sina miner....
 En av barnmorskorna som skulle ge henne lite tillägg på natten kom tillbaka o sa att Lilly talat om bestämt med blicken att "det kan du glömma kärring, det smakar skiiit det du försöker lura i mig !!" Ööh okej, hon e två dar gammal, vad månne bliva?! Som grädde på moset hade de satt i en vit rosett i håret, hihi!

Har haft hennes farmor o farfar här på besök i helgen, dessutom  till god hjälp med mat o dyl. Tyvärr va de förkylda o fick hålla sig lite på avstånd men nästa gång vi ses så får även de känna på bebisdoften. I veckan e vi själva med henne o ska försöka att bara ta det lilla lugna o va med varann, vi behöver säkert komma till ro med den nya tillvaron, så i veckan blir det nog inga direkta besök. Men till helgen kommer Johns syster m fam på visit, det blir mysigt!

Tillbaka till bajsdiket....


prinsessan


På 17:e dagen över tiden kom HON äntligen.....

Jag lovar er, jag sitter här med världens finaste prinsessa i min famn. Med sin svarta jättekalufs charmade hon BB:s personal o de önskade att de haft kamera att föreviga henne med, sällan barnen har sånt hår nu tydligen, så en  fin rosett i håret  fick hon..  :D Hon e sin pappa upp i dagen o hur snäll som helst. Vi har just kommit hem o tagit premiärturen med vagnen o visst skötte hon sig även då, sov som en stock!
Nu ska jag snusa lite bebis o försöka hinna med dammsugaren ett varv inför besök imorron.

Vi e nu stolta föräldrar till en liten underbar Lilly... helt obeskrivligt!


today

Efter en dag på sjukan e vi nu hemma igen....kanske för att vända?

Idag har de sannerligen kollat upp precis allt på både mig o bebbe o det noga, vilket känns underbart skönt. Vaknade 5 i morse av värkar o sen hade vi tid för koll några timmar senare.  Allt såg såååå bra ut:  vattenmängd, hjärtljud o bebisen e mätt från alla vinklar o vrår o vi har nu fått en vikt som den antas ha, men jag vetisjutton om jag tror på sånt. O det va tydligen ett hum sa läkaren. Satt ett tag med massa elektroder på magen o det va så intressant att jag glömde se efter när det va slut :) Fatta att det e en männiksa i miniatyr som ligger där inne några centimeter från en när man känner på magen men ändå vet man INGENTING om den eller kan se den... Märkligt. 
 Vilken personal de har på denna avdelning alltså, helt otroligt engagerade människor som verkligen verkar vilja hjälpa o inte bara jobbar om ni förstår. Nä dom e guld alltså! Träffade en jättebra läkare som pratade så man förstod precis allt o svarade på alla frågor på "vårt" språk.  John charmade såklart in sig o blev bjuden på kaffe mitt i allt hehe :D
Spenderade flera timmar där men tiden bara flög iväg....

Har sovit nån timme nu o sen gått en runda. Har gett mig f-n på att nu ska den UUUUUT  !!!!!!

Imorgon e en annan dag.........................

man undrar..

Mm, kan undra hur den här dagen blir ??? Man vet aldrig...
Vi är uppe med tuppen iaf.

Kram o ha en bra dag!

RSS 2.0