söndgasfrukost MUMS!

Det blev en runda på stan igår o lunch med Sara. Därmellan stannade jag nog var tionde meter för att svara på frågan "har inte du fått än"? Jo jag går här med stor mage o har lämnat ungen hemma...inte. Men det klart att folk undrar, det förstår jag med. Däremot e jag så less nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen...

Jag köpte faktiskt inte en grej, jag vill vänta till efteråt o se hur man ser ut då, det vet man ju ingenting om nu. ( Kanske tur?) Dessutom tillåter inte denna månad några utsvävningar...pga en viss revisor. Åh, jag (med flera) retar ihjäl mig på henne. Men men det får bli en riktig  skitmånad nu o försöka ta igen det sen förhoppningsvis.

Nu har jag dukat fram söndagsfrukost med urgott bröd som vi ska mumsa i oss. Jag som e mackoman o skulle kunna leva på enbart det, bara ääälskar frulle med massa mackor :) o helst varm Oboý till , då e det fulländtat!

Det slår vi till på vetja....

vad dagen har att erbjuda

Undrar vad denna dagen kan ha att erbjuda.....har ingen aning om vad jag ska hitta på idag. John jobbar idag i utbyte mot den dagen vi ska till sjukhuset på koll så vi har varann som stöd den dan. Det kan nog vara skönt OM det nu skulle bli igångsättning. Eller i alla fall. Jag gillar inte sjukhus direkt o får en slags oro så fort man vet att man ska dit, känns alltid som det e nåt "fel" på en o man ska få sin dom ungefär o jag e alltid skitnervös när man sitter o väntar. Men jag vet att de e superduktiga o hjälpsamma så med Johns lugnande ska jag nog överleva det med. Som sagt, tur man e olika!

Ska få i mig min gröt o sen kila iväg mot Apoteket för inköp av diverse "bra ha grejer", tom röra på mig lite, jag blir helt förslappad av att gå hemma själv o vissa dagar blir det bara till soprummet o tillbaka om det e riktigt illa. Men idag skiner solen o då får man minsann passa på!


Ha en bra dag


tid för koll

Nu har jag fått en tid på förlossningen iaf för större koll. Bedömer de då att den skulle behöva ut (om den inte, mot förmodan, skulle ha kommit) så sätter de igång mig direkt. Det va en hel del grejer de skulle ha koll på tydligen... HERREGUD tänk om vi har en BEBIS efter det besöket ....eller ja, nåt dygn senare då kanske? :S  Nåja, bäst att hålla låga förväntningar men man vet aldrig...
Kommer nog aldrig gå in i mitt huvud att det e en människa där inne. Känns hur sjukt som helst. Men man lär bli varse så småningom...
Mamma o syrran e i Norge o mamma har länge sagt att den kommer då, jag lovar. Så vi får la se ;) Så jag har fått stränga förmaningar om hur det ska gå till om det skulle bli så :) ldag e de på en fabrik där de måste hålla mobilen av hela dagen o det e jobbigt kan jag tala om, för dom alltså. Jag e nog den som e lugnast av alla i det här konstigt nog, jag som brukar stirra upp mig.
 Men jag e väl smått apatisk i all väntan o förhoppning ?!


Måste berätta om mitt lilla(?) missöde igår. Fick för mig att göra våfflor men några ingredienser saknades o dessutom själva våffelgärnet. Så jag åket iväg mot affären o John tog mc:n till en kompis utanför stan för att låna det. Så när jag svänger ut på den större leden utanför så tycker jag bilen dar åt höger o det låter som nåt fastnat i däcket. Bäst att stanna o kolla... Sagt o gjort så stod jag på närmsta parkering lite på sniskan sådär halvkäckt.
PUNKA!!!!!
Ööööh, jag missade garagelektionen på körskolan o dessutom har jag aldrig behövt göra sånt, så jag ringde pappa (John satt ju på mc) som sa att jag inte fick köra en meter till, då pajar fälgen. Så jag började rota fram lite smått o gott som fanns i bak o när John sen kom tillbaka så fixade han det i en handvändning. Tack gode gud för killar ibland alltså. Jag min klenis bidrog med att lossa några muttrar hihi...O jag FICk integöra mer heller för den delen, för John :)
Så numera har vi tre jättsnygga fälgar o det fjädre lyser "jag e ett reservdäck" med gula klisterlappar på som inte går att få bort o svart fälg. De ni, snyggt som........?
Det går vår väg nu..INTE. Vi e ju lätt beroende av bilen åxå inför sjukhusfärder mm så det e bara att punga ut med pengar o köpa däck. GRR!! Precis va vi behövde.

Men våfflor fick vi o goda va dom!!!! :D



Måste passa på att länka till min vän o vapendragare Lennys premiär i bloggvärlden. Han e snart fast han med ;)

www.bandetdate.blogg.se 

Gå in o kika!

näe!

När ska denna mardröm få ett slut?? Tänk den familjen som härdat ut o sitta i samma rum som den misstänka mördaren till sina barn o sen ÄNTLIGEN fick ett slut på det !!!  Ska de behöva stå ut ytterligare en omgång nu då??

Näe vetdomva...det e ju hon, jag lovar! Jag rös närde visade upp hennes ansikte i tidningarna..


foto: Aftonbladet

Klart hon ser sin chans nu, när nån gjort ett klantigt uttalande,  att gå fri ändå !!


kantarell

Igår fick jag ändan ur vagnen o rensade o smörstekte de goda kantarellerna.. Sen åt vi dom på rostad macka  o bara med gaffel, då e de som godast tycker jag... Tydligen fick vi mersmak för sen tog vi en runda i skogen o hittade lite till.

                 

jag la ner o han plockade upp      visst e det läckert!!                   man har hjälp nästan  jämt...
 

Va åxå hos bm igår, som sagt, o allt såg fint ut. Så nu e jag överlämnad till Ante-mottagningen på KSS (Skövde) o på fre ska jag ringa dit o få tid på måndag för större koll. Sen får vi väl se vad som händer.....






het länk

http://www.freshmilk.se/   - het länk för småbarnsföräldrar eller blivande.

Specillt märket Katvig gilar jag...
O som grädde på moset e det nu upp till 60% REA !!!!!

Katvig ss08 Bird bodysuit

Katvig aw08 blueapple bodysuit

Kerstin -du e suuuper

Bloggade mycket senare än vanligt igår o då fick man några sms som undrade varför.. o det va inte för att jag låg o klämde ut liten , tyvärr. Bara det att jag hade fullt upp på dagen, det va allt.

Idag har  barnmorskan ringt upp (har sökt henne) o jag har nu fått klart för mig lite hur det går till, hur länge jag får gå innan jag skickas in  för koll mm. Så nu vet vi iaf ett datum vi senast har en liten men det får bli en HEMLIS ;) O jag hoppas ändå att den kommer "av sig själv" innan dess. Ska till henne kl 13 idag o kolla upp så allt ser bra ut där inne hos lill*n, o det får vi ju hoppas det gör  fortfarande! Kan man inte förklara för den att det finns mer plats att röra sig på här utanför magen??
Den e redan lik sin far, seg i starten o "sådär" på att passa tider som många så fint på pekat hihi!

Nu ska jag torka o rensa ur kylen innan tvättiden börjar kl 12 o sen till Kerstin kl 13.
Åh jag kan inte nog förklara hur värdefull hon varit i detta! Fasen va hon ställt upp!

Jag blir nästan lite rörd :, )


bakat

Nu Majsan o Gordon ska jag blogga. Hehe! Så det va inte så att jag låg o klämde..tyvärr.

Idag har jag o Jenny vart ute i skogen o plockat svamp i 2,5h o blivit genomsvetta. Men varsin hund i koppel strögade vi upp o ner i kuperad terräng med blicken stadigt i backen. Fasen va skönt det e när det väl görs. Inga ormar såg jag heller.. Vi hittade väl en o en halv liter ungefär, som jag ska ta hand om imorgon, förvälla o greja. Åh va gott de luktar med svamp o skog! Så imorron blir det svampmackor till kvällsmat.. MUMS!!



Ikväll slog jag på stort o bakade (!!) Nyttiga scones som jag hittade recept på i nån tidning...jättemättsamma! La på lite solrosfrön åxå som vi båda gillar, ibland blir det även linfrön. Så till det åt John ärtsoppa o jag redd grönsakssoppa. Vet inte när jag åt det sist, det e verkligen gott!!!!



Igår började vi på allvar prata om namn, vilket va ett bra tag sen o man ändrar sig verkligen på vägen. Vissa som jag gillat förut o tröttnat på, tycker nu John helt plötsligt e okej o tvärt om. Sen e han mer inriktad på killnamn o jag på tjej, såklart efter som vi tror på olika kön. Blir det en kille kommer den väl gå namnlös tills papper ska skickas in för det e de namnen vi inte tycker lika om. Tjej har vi iaf tre vi båda tycker om  o sen får man väl se VEM som kommer ut o vad som passar helt enkelt... A det e inte ett lätt kapitel detta. Vi har gått igenom almanackan o massa namnsidor på nätet......vetisjutton om vi blev nåt klokare.

När barnet väl kommer så vet vi vad det blev....både för kön o namn ;)

datakväll

Första dan utan nåt OS, hur ska det gå kan man ju fråga sig?? :)

Igår kväll va datageniet Lenny här o hjälpte oss med att installera lite grejer på datorn o sen få över filmer från kameran till datorn -vilket meck! Men nu funkar det iaf o jag (som har noll ordningssinne) har skrivit på skivan vad det e på till o med. De ni! Kan ju va bra att veta sen.. Annars äger jag inte ens en pärm att ha viktiga papper i o fodral till cd, vad är det ?? Nu när jag gått hemma har det dock sällan vart stökigt här, jag har ju typ inget annat för mig. Kan ju hoppas att trenden består ett tag till.

Jenny har varit här på en fika på mammas bullar o Josses rulltårta som vi smygtestade, de ska ju sparas till alla besök. Jättegoda båda två!!! Efter en stund kom Lenny som hade långrast o tog sin lunch med oss. Ytterligare en halvtimme efter det kom John hem o käkade så helt plötsligt slapp jag va själv med råge kan man säga. Gillas! Jag o Jenny va även en sväng på stan o jag mötte ett antal kunder. "Åh har inte du fått än"? Näe, 8 dar över idag. Ja det e väl ungefär de orden som upprepas gång på gång :)

Imorron ska jag o Jenny ut o plocka svamp, det e med blandade känslor kan man säga. Jag lider nämligen av stans värsta ormfobi o går helst inte i skog o mark alls när det e som mysigast...som nu. Men jag får ta på mig stooora stövlar o bara leta svamp o alla ormar: skingra er! Spindlar, råttor, a vad som helst men ormar klarar jag bara inte av alltså. Som synd är, när det e fint väder o man verkligen borde va ute o njuta.....
Hoppas iaf på god svamplycka!


Idag har jag gått hela ÅTTA dagar över tiden. Man kan ju undra om det bara e en stor brakfis där inne??

söndag

En liten kisse har i natt väckt mig med jämna mellanrum  o tyckt att jag klappat o gosat alldeles för lite. Då får man en tass på näsan "hörru, tro inte di slipper"!! Man kan inte annat än le fast det e mitt i natten o man inte ens orkar öppna ögonen. Min goding.

I morse efter frullen gick vi ut o över gatan med matsäck  till älven där det va kanottävlingar o fikade lite i solen på en filt. Åh lite sommarfeeling kvar ändå.. Mysigt! Tog sen en runda i bilen o tittade på fina hus o även en sväng till Cheapy o köpte grejer till vår dusch som ska göras om för att vi ska ha skötbordet i halva o dusch i halva om ni fattar... Så nu e det bara att börja...för den som orkar o känner för det.

                   


     

Igår, sent på natten gick John förbi vår nyuppsatta gardin o fick nog av trasslet som kissen fixat till o visst fick han hjälp.....eller stjälp..

    

Nu blir det  min käras goda köttfärssås o spagetti..MUMS!!

helg

Igår hörde min goa kollega Emelie av sig o ville ta en fika på stan. ÅÅh va roligt, det e skitlängesen vi sågs, det blir ju så när hon jobbat o jag går hemma på jäsning. Men nu hade hon sem å vi satt o fikade i 2,5h o hade massa att babbla om..såklart! Det blir sällan tyst oss emellan ;) jag vågade mig på ut på stan för första gången på länge, rädd att vattnet ska gå å forsa ut, men nu skiter jag i det. Jag kan ju inte låsa in mig...o ungen verkar ju bosatt sig där inne.



Den som ser mest normal ut e Emelie ;)



Nu inväntar jag mamma o mina systrar som ska hälsa på oss idag o säkert gå på stan. John som jag trodde skulle ha sin första lediga dag på tre veckor jobbar några timmar idag igen, undrar hur det kraken orkar men han verkar ta det med ro. Jag e tröttare än han ju :)

Nu måste jag dra ett varv med dammsugaren så det e fint till de kommer...när jag satt upp nya gardiner o allt.....


TREVLIG HELG!


Ny dag, nya tag...

Ska försöka resa mig ur gårdagens ruiner o tänka att det löser sig på nåt sätt. Jag e ju åxå extra känslig nu o vad än nära o kära försöker  trösta med hjälper det ringa lite.. Men man klarar sig väl...antar jag.

Jag fick iaf bytt gardiner innan allt rasade...... En viss katt har ju satt tänderna i dom så de e inte hela alls o tydligen hade jag inte rett ut dom riktigt innan kortet men......




NY DAG, NYA TAG!!

surt sa räven...

.....e det minsta man kan säga just nu....

Inväntade en sista lön med sem.ersättning  o provision från jobbet  o får istället reda på att jag fått en halv lön för mycket sist...????!!!!! Så jag fick kvitta det mot denna mån o skulle då åndå betala tillbaka 1200 spänn, men det slapp jag sa bossen. Snällt (o TUR det iaf).
 Har revisorn fått sin titel o legitimation med ett cornflakespaket eller???? Det e tredje gången hon gör ett sånt radikalt fel på mig o då pratar vi inte några hundringar utan åtskilliga tusenlappar. E det tillåtet att slarva på det sättet, eller vad det nu e hon gör??? Det borde tusanimej hon själv få stå för!


Tala om för mig hur man lever på halv havandeskapspenning för några få dar o mammapengar från 6-20 aug ? (om dom ens kommer nu med allt strul hos Förs.kassan) Jag fattar inte det.

Så om nån känner för att skänka till välgörande ändamål står jag med öppen famn. Tro mig.

Va ledsen man blir. Folk som ofta har det knapert med pengabiten måste må skit för jämnan förstår jag nu... FY FAN.

torsdag 21 aug

Va uppe med tuppen idag o satt framför OS medan John o Lenny drack kaffe innan jobbet, men sen gick jag o la mig igen. Känner mig halvfebrig, grusig i ögonen  o så matt! Men vid halv ett gick jag upp igen o fixade middag till oss. Ja det e väl vad jag hunnit med idag :) Jag som hade planerat att byta gardiner bla....
Ibland blir inget som man tänkt sig...

Har starka funderingar på att gå ut o springa en runda (a inte i os-tempo då), det här barnet verkar vilja stanna i magen för evigt känns det som. O då tänkte jag att en löprunda kanske kan sätta fart, detta börjar gå mig på nerverna kan jag tala om. Man blir tokig av att inget händer o överallt "ploppar" det ut ungar som skulle kommit i sept typ. Här sitter jag o jäser .....FORTFARANDE!!! O en igångsättning verkar inte vara att föredra enligt de kunniga. O det klart, det naturliga ska ju va bäst.
Kan då naturen sätta fart????? Fyra dar över tiden o jag kriverar snart.

John däremot jublar för varje dag jag går över, han e livrädd att det blir ytterligare ett lejon i familjen. Hans mamma, pappa, bror o jag e det o det räcker mer än väl tydligen, han orkar inte med fler säger han :) Tror det  e 23 aug det byter tecken..... o han börjar ju få vatten på sin kvarn. Mamma e säker på att den kommer 28e eller senare för att hon e i Norge med jobbet då..... hon gråter väl blod o pappa får åka o hämta henne om så blir fallet hihihi!!




Måste bara ta upp en sak eftersom det kommer upp nya fall varenda dag....
Detta med doping!

Hur kan man åka till ett OS o tävla o med gott samvete stå å le på prispallen, väl medveten om att man inte tävlar på samma villkor utan har FUSKAT sig dit???? Hur skoj kan det va? Har inte folk nåt samvete nu för tiden? Hur vågar man ta risken? O kom inte o säg att "jag fattar ingenting, ingen aning hur det ämnet kan ha kommit dit". Magdalena Forsberg berättade på sin tid att man som elitidrottsman/kvinna inte ens ställer ifrån sig ett vattenglas med risk för att nån lägger i nåt  o man har koll på varenda grej man stoppar i sig o ev mediciner. Så att inte veta nåt verkar ju va ren bullshit! Att då som 7-kamperskan Blonska åka dit o va avstängd två år o sen komma tillbaka o göra samma skit igen. Helt otroligt -UT MED IDIOTERNA!! Direkt. Nu ska hon tydligen få hoppa längd imorron ändå. Sätt på henne dumstruten för f*n o bua!!!

Idag va det hoppryttarna från Norges tur att åka dit för otillåten salva som ska ha tagit bort smärta. Märkligt i så fall att man inte vet vilka ämnen som tillåts. MÄRKLIGT.


Nä, ut med fuskarna DIREKT.





En sak till..... Alla kompisar får panik för att vi inte fixat allt ännu, o visst vi e lite sega men vi hinner ;)
vi har nämligen ingen bilbarnstol köpt ännu o har tänkt oss en med bas som sitter fast i bilen. Nån som har en begagnad till bra price att sälja??

fika!

Igår satt jag vid köksbordet o hade inget att göra. Inget. För en som mig e det typ det värsta som finns, NÅN grej om dagen vill man ju ändå ha trots alla förmaningar om att "sen kommer du uppskatta att du haft det så". O det vet jag men nu e det bara långsamt.
Men så kom Jenny med det goda förslaget att vi skulle fika i Levene med Hannah. O innan dess bjöd hon på egengjord lasagne. Mums!!  Vilken fena i köket hon e alltså (med risk för upprepning) , det barnet kommer få mycket gott :) Vårt får väl nöja sig med burkmat, iaf när jag går hemma hihi !


Så fikade gjorde vi.....i världsmetropolen Levene där Hannah bor. O visst passerade det några människor iaf :)



     
Jenny o Hannah                    Jag o Jenny



John kom hem med en ny väska han fått på jobbet o gissa vem som älskade den direkt....
. Kartonger o väskor -då e livet fulländat! Min bb-väska e numera i bilen eftersom den blev bebodd på heltid.

Vår underbara goding !!


Nu ska jag fortsätta tvätta o dricka nån kopp kaffe till, lite uppåtchack måset man ju ha :) Snart kommer Lenny med en laddning tvätt åxå, när jag ändå e hemma o andra sliter arslet av sig kan jag ju göra nytta på mitt vis...

Trevlig onsdag på er

lite otursdag

Igår va ingen turdag direkt för oss..

Först kom John hem o hade kört av vägen med en fyrhjuling, men som tur va hade näsan klarat sig (slog ansiktet i rutan) o det va mest skrubbsår o diverse ömma muskler. Kan undra hur han känner sig idag, dagen efter brukar ju vara värst efter en sån törn. Fick dessutom reda på en mindre rolig grej utöver det, men vi får försöka glädjas över annat helt enkelt.. Sånt e livet ibland o än e inget helt säkert. Det KAN även ses aningen positivt ;)

Jenny va här med gott fika igår o sen kom vår gamla granne hemifrån o hälsade på en snabbis medan jag låg på soffan o sov efter en vaken natt. (Kunde bara inte sova!) Så gårdagen flöt på väldigt bra.... funderar på att höra med Jenny om hon vill ha ett litet besök medan hon gör tårta till sin far idag, hon kan den där tösen :) Sen e det ju höjdhopp o andra svenska chanser idag som man kan slänga sig i soffan för.
Så jag ska nog fördriva denna dag med.....

Lite frukost o ombyte till kläder från morronrock kanske? :)

Ha en bra dag

lite kort

Man får försöka hålla modet uppe ändå. Finns dom som har det betydligt värre men visst e man less..



  Hittade detta på mig o Jenny från Malung förra sommaren.
                                             Om några veckor e båda
                                             morsor. Så det kan bli!

 Världens bästa Rasmus som började "skolan" igår. Valpkurs. Saknar honom!!

stackare

Nyss hemkommen från ännu ett besök hos världens bästa Kerstin (barnmorska) o hjärtljud, blodtryck o annat ser fortfarande jättebra ut. O bebisen ligger som sagt väldigt långt ner. Bara att fortsätta vänta ännu mer då.... Innan jag gick sa vi att ja då hoppas vi att vi inte behöver ses nästa torsdag då :) Men det vetisjutton.

Just nu e mina tankar mest hos denna tjejen... Stackars jävel!!! (sorry) Idrottsprestationer e som sagt bland det starkaste jag vet o denna tjejen verkar ju bara hur underbar som helst. Att då ha tränat o slitit med blod, svett o tårar i 4 år för detta os o trilla på första häcken. Den finns inte ord. Jag grät jag med.




Bild: Aftonbladet.se

17 augusti

... i typ nio månader har  det vart det MAGISKA datumet på nåt vis för oss. Minns när vi fick reda på den goda nyheten o satt o räknade i kalendern. När e det dax ? Ett sommarbarn precis som jag :D
Vi fick ett något senare datum men barnmoskan på ultraljudet fick detta o det får man ju lita på då....
Tvivlar dock starkt på att det kommer på utsatt datum men vem vet ? 
Bara barnet i magen.......


 
  
 helt fantastiskt att få se det på bild i v 17.

    
          typ halvvägs....mest lönnfet. v 20

 
         färdiggräddat. kom ut! v 40

my day

Ännu en dag o ingen bebbe har kommit eller vill ut känns det som. Men som nån sa, dan e inte slut än! ;) Men jag säger som en kompis kille, jag  har nu sänkt förhoppningarna o e glad om den e här till jul !!

Hade hoppats på besök av mamma o syrrorna idag men pappa skulle jaga så det blev inget med det. Bockpremiär idag serrni!....E man itutad jakten sen liten eller????
Typiskt jag som e något sällskapssjuk nu!  Så min dag idag blir som hemmafru, återigen.... Ska städa av hela lägenheten ( slipper inte hemmafruar det??) eftersom jag antar att tiden för nåt annat än byta bajsblöja, tvätta o mata blir knapp sedan. O med Johns arbetstider nu e han helt slut stackarn. 

Nähä, jag ska vidare.......








Den lilla hörna jag inrett nyss...

  John på en ö utanför Kungsbacka

 
       

Har inte fått hit kort på länge så här har ni några godbitar.....vissa e den osminkade sanningen men det bjuder jag på :D


TJING

Vilken jäkla natt...

....ja som sagt. La oss väl vid halv tolv o jag låg som vanligt med mitt korsord o tyckte efter ett tag att det tryckte så mellan revbenen, säkert i "magkatarrsområdet" (aldrig haft  det)...så jag började med att rulla över på sidan, det trycker ju på de flesta ställen numera o då brukar sidan va det enda som funkar trots att jag har svårt att somna så. Men det blev bara värre o jag började känna det där "suset" i mitt öra som så många gånger sagt mig Du måste spy! 

Kunde inte ligga kvar utan gick upp på toa o då började det även göra ont nertill i magen. För er som e känsliga: Sluta läs NU! Satt där med värk både upptill o nertill o fösrökte sträcka på mig o byta ställning för att få bort det men icke. Så jag fick ta till barnets badbalja o spy i samtidigt som nr 2 om ni fattar.... ;)  Satt där ett bra tag o fick sen springa dit flera gånger för att göra mina behov, men slapp iaf spy då, tack o lov!! JAG hatar det!
Gick sen tillbaka till sängen o måste väl somnat för jag vaknade vid 4 med benen på golvet o kroppen i sängen, hade nämligen bara lagt mig för att vila lite med morronrocken snodd runt mej.    :)

Så vi får väl se vad det blir av det hela, känner inget just nu o har iaf fått i mig gröt. Finns inget värre än den där tomma känslan i magen efter en sån grej.

Jag åt i o för sig väldigt mycket igår under dagen o det e något fullt ändå där just nu så jag vet inte om det kan ha var det.... Alltså orsak ÖVERFULLT....


Ha en bra dag

tråkda´...

Vad gör man en dag när det fullkomligt öser ner o det bara e basket o annan skit på tv?

Tvätta? för fullt gjorde jag igår,men soffan, som va viktigasst av allt glömde jag. Åhh så typiskt!
Städa? Näe tack, det kan man göra dagarna i ända men det spyr jag på just nu.
Mysa med kissen? Han som vanligtvis brukar mysa halvt ihjäl sig, han e fågelskådare idag o sitter o pratar med duvorna.


Får väl bli en dag framför tv:n ändå....o plocka in tvätten :)

Nu ringde Frida iaf ovi pratade bort en stund. Så mysigt när folk hör av sig....

Kram

försäkring

Håller som bäst på o tvättar o har just haft besök av Trygg Hansa som berättade om barnförsäkringar. Fick lite att läsa igenom o såklart åxå bolla med barnets pappa om saken. Såklart man vill ha en bra försäkring. Nån som har ett bra tips på sån???
Kissen tyckte det va skitmysigt med nytt besök o skulle såklart ligga tvärs över bordet bland alla papper o sola sig, helst med en tass på bullarna. Men där gick gränsen lille vän! Som tur va så hade hon själv katter o tyckte han va såå mysig. Tur det! :)

Ska nu göra ett besök hos John på jobbet o se hur han har det..han ville jag skulle komma när hon vart här. Det värsta e att det nu e spännande simning från OS på tv.......

äh jag får slita mig o dra nu!

Hej svejs!!!!

MVC

Har vart på ytterligare ett besök på MVC men hos en annan barnmorska idag. Kändes lite olustigt att få en ny sista besöket före det datumet som e sagt, men det gick bra. Bebben e "rejält fixerad", hur man nu kan va det :) Men det va tydligen bra. Likaså hjärtljud o mitt blodtryck, så det känns ju bra med den biten.. Hade inet växt nåt sen sist men det e för att den e så långt ner nu.....

Det bara att fortsätta göra det man gjort de senaste  två veckorna: VÄNTA !!! Har dock ett besök inbokat på måndag om den inte har kommit då, vilket jag inte tror den har. Känner ingenting som tyder på att den skulle vilja ut men de flesta säger ju att det bara kommer helt plötsligt, så vem vet........ Fast vi har egentligen en del kvar att fixa, o det helst innan den kommer..tex bilbarnstol, bärsele mm. Men det e ju inget som inte nån annan kan fixa när den väl tittat ut. Det jag däremot verkar få fixa själv på ena eller andra sättet e att dela av vår dusch.....JAG liksom? A vi får väl se hur det blir med den saken... Min skräck just nu e att vattnet ska gå när man e på stan eller i mataffären eller så. Jag veeet vad ni tänker, att alla förstår. Men jag skulle tycka det va pinsamt. Men blir det som för min mor så får de sticka hål för att det ska gå så....

John stackarn ska jobba varenda dag denna vecka o va hemma nio igår! Det kallar jag jobb -tolvtimmarsdagar. Tydligen e det nån superstor HD-träff i helgen så det e jobb, jobb o åter jobb för hans del. Så, på det sättet (enbart) vore det ju finnemang om bebisen stannar i magen över helgen.
Men men, det e inget nån styr mer än den själv :D


Nu ska jag slänga i mig några mackor...

bloggtips...

Gillar ni som jag att läsa bloggar så måste jag få tipsa om Pernilla Wahlgrens sådan. Hittade dit av en slump o sen dess måste jag bara läsa den varje dag. Om livet på scenen, som mamma, inför foto mm, mm.

www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/

Kika in o se vad ni tycker! Såg att vi har likadana vagnar hihi... undrar om hon retar lika många som jag ;)


Har med gog hjälp av Jenny mekat ihop det vi köpte igår o guuuud så bra det blev, om jag får säga det själv o detta e ju MIN blogg så det får jag :) Vi hade lite skilda meningar om vilket bord som skulle bli bäst när vi gick där men med facit i hand va det tur att John fick sin vilja igenom -kanon! Fasen va sugen jag e på att visa er!! Man sitter som en kung i fåtöljen o vi har redan utsett den till en perfekt plats att amma/mata på sena nätter...om man inte, som jag då, kommer sitta vid OS så länge det varar. 
Till o  med min kära sambo tyckte det blev suuuper, han brukar mest stånka när det inkommer nya grejer o tycka att "vi har ju så mycket redan". Men nu hivar vi iväg den gamla skiten o in med nytt ..!!

På tal om det - mot tv-soffan. Det gäller att suga på karamellen så länge den varar som sagt

Byggare Carro

 Bordet e nu ihopsatt o står på sin plats, bara stolen kvar men den verkar klurigare så jag tror jag väntar tills jag kan få hjälp. Annars vetitusan hur det blir. Det ser ut att bli en mysig liten hörna iaf, där vi tänkt ha det..
 Man har en viss hjälp när man ska sätta ihop saker här, bara det kommer in en kartong så innebär det "åh en ny säng till mig" för en viss kisse. Så just nu ligger han i kartongen med stolen bland alla pinnar o skruvar, tydligen går det med... Locket har åkt igen men vi märker väl om han inte får luft...Till bordet hörde ett antal kupolmuttrar o dyl som han va med o tassade på -det e sannerligen inte lätt att va själv o ha honom med :D Vissa har jag hämtat i rummet brevid.

Gud vilken röra det blir när man håller på med möbler, flyttar om o grejar, just nu står en byrå mitt i rummet o grejer ligger runt om... Men förhoppningsvis blir det bättre när det e klart! A värre kan det inte bli i alla fall....

Ska, om en stund fika med Jenny som precis som jag går hemma nu. Så vi får försöka ses så ofta det bara går. Men vissa dar när man har fullt upp har inte den andre det..o tvärt om. Hennes bebbe ska komma den 13 sept så vi kommer va hemma tillsammmans då med, vilket känns skönt.

Nä jag e sugen på att få upp fåtöljen ändå........................

Jag försöker.


( tyvärr e det nåt tjall med kameran så kan ej llägga in bild hur det blev, får invänta nån datakunnig.. )

Ikea idag :D

Idag kände jag mig ovanligt nere o olustig när jag vaknade o bara "näe jag måste få göra nåt kul idag, nåt jag har utbyte av", annars kriverar jag! Jag e väldigt sällan sån som tur e...
För killarna rullar ju allt på som vanligt så länge bebisen e i magen, de jobbar o nån dag har John grejat med fotpinnarna på mc:n o igår va de o sköt på bana. Det e inte det att jag inte unnar honom det för det gör jag verkligen!!!! Tro inget annat. Men när man alltid haft tusen järn i elden med jobb o sen fixat o grejat här hemma utöver det, så ter sig dagarna ganska händelselösa på nåt vis när man plötsligt går hemma o bara vääääntar...o alla andra jobbar.
A det e svårt att förklara men kag kryper på väggarna av det även om jag inser att det e så det ska vara, man SKA ta det lilla lugna o njuta av den sista lugna tiden för att det sen kommer gå i ett.

Som tur e har jag världens underbaraste o snällaste sambo som ställde upp o följde med till Ikea i Örebro idag när han märkte att jag va låg, på sin enda lediga dag denna veckan o dessutom vet jag att det inte direkt e hans favvoaffär. Men det  kändes inte som ett alternativ att ge sig iväg själv även om det såklart inget hänt med maggen idag heller..men man vet ju inte. På väg upp ringde en kompis som nyss fått barn o man fick äntligen gratta på riktigt!!!! fick några goda råd o pratade av oss lite om diverse saker man går igenom. Tänk va skumt, nyss gick båda o stånkade o nu har hon ett litet knyte att ta hand om... Tänk när även jag e där.

Slog två flugor i en smäll uppe i Örebro o träffade Dette o Erika åxå när vi ändå va i stan, myyyycket trevligt!!!! O än en gång sa vi att det e skumt att det känns som igår fast man inte setts på ett år (!!!!) Konstaterade att det va i Malung sist. Va tiden går!! Innan vi drog oss hemåt tog vi macka o mumsade  hos Dette.  Va skoj det e att ses. Tack för idag brudar.

Detta köpte vi...

LILLBERG Gungstol          
MELBU Avlastningsbord


o så nån lampa o lite småplock ni vet... så nu ska jag inreda vår lilla myshörna :D

då va det lördag igen..

Finns det nåt underbarare än att vakna av en urgosig kisse?? Tror han trivs som fisken nu när han har sällskap varje dag -då mår han som en prins. Vi har nämligen en något översocial katt... Oj va vi myser varje morron nu jag o min svarta prins :D

Har nyss vart en runda på stan o köpt present till pappa som vi ska fira med kalas i eftermiddag. Med andra ord ska vi bege oss mot Karlsborg så fort John slutat jobbet. Han skulle tydligen va själv i disken idag o det säljs ju en del nu säkert  så han har nog att stå i, gissar jag.
Mamma ringde förut o sa att farmor ringt o vart orolig för farfar hade kommit upp i morse o vart vimsig o frågat efter nån som absolut inte va där. Han har nämligen fått starka tabletter mot sin onda rygg o de innehåller morfin, som man kan reagera så på tydligen. Så vi får väl se, de säger att de symptomen avtar när kroppen vänjer sig vid dom. Det e inte lätt att bli gammal, usch !!!  Hoppas nu det bara e tillfälligt för ryggen va bättre, så nån nytta har de ju gjort.
 Kan inte alla runt en få va friska o krya, så jobbigt med alla sjukdomar o ont överallt. Det klart att det e urkämpigt att ha ont varenda dag o det sätter sig på humöret, det förstår jag,  men jag tror ändå att man nånstans får sätta en gräns: Idag pratar vi inte om sjukdomar o skit utan gör nåt roligt va dagen istället!! Det tror jag alla skulle må bra av, för det e rätt jobbigt att BARA höra om folks sjukdomar o vart de har ont jämt, även för de runtomkring... NÅT måste väl ändå va bra i tillvaron....hoppas man ju??!!



Vi har fint o gott väder här idag o jag va ute i linne för första gången på länge nu, känns det som. Lite till kan väl sommaren vara än en liten snutt in i augusti. Nä tack, lite mer sol o värme vill vi allt ha innan mörkret faller o allt blir grått o trist... Tycker jag om hösten?? NÄÄÄÄÄJJJJJ!!!! Den värsta årstiden  om ni frågar mej. 

Men en positiv sak denna ingång av hösten...
8 dagar kvar tills bebben "ska" komma idag men min känsla nu e att jag får gå över, den bara vägrar lämna magen. Jag håller ju på som en tok o grejar o donar o rör mig men icke, den trivs tydligen lite väl bra där inne.
Snälla -kom uuuut!!!!! Vi vill ju se vem du e o hur du ser ut..

fredag

Ops det e visst fredag idag, man  blir helt veckovilsen när man e hemma. Alla dagar flyter liksom ihop numera...

Idag har jag tänkt fixa i vårt sovrum lite, där står nämligen alla barngrejer i en stor hög på Johns sida o på min en vagga... så jag kliver i sängen från fotändan numera. Lite omplanering krävs. Ska på nåt sätt försöka få in barngerjerna i nån garderob -hur det nu ska gå till ? Men jag har ju dagen på mig.. :)

HAr redan suttit e kö till den berömda Försäkringskassan igen o hade för första gången ett könummer under 300. Kom fram på 20 minuter idag -det ni! O svar på mina frågor hade dom åxå, det  e ju aldrig fel. Sist fick jag tala med en utländsk tjej som knappt kunde svenska. Inget ont om dom men ska man jobba på ett sånt ställe e det en fördel om man kan göra sig förstådd o förklara saker -på svenska. Nu ska iaf allting flyta så jag hoppas få slippa ringa dom igen.

Igår va jag i shoppatagen o inhandlade en gympadressi brunt o gult  till lill*n.....en body från Villervalla, som jag älskar!
Har tagit kort o försökt lägga in men jag vetitusan vad min kamera sysslar med för det funkar inte alls nu. När det gör det så återkommer jag med bilder.


Mot sovrummet......

ingen liten.....än

Många e ni som skriver o undrar " har det kommit nån bebis än"?  Tyvärr e svaret det samma än: NÄE TYVÄRR INTE!!
Ni som finns i min mobil lär få besked så snart John e i skick att ta tag i den biten efter förlossningen  :)

Vi lovar!!

KRAM

tur i spel?

Regn, regn o åter regn. E det så att sommar´n e slut nu? Det ser nästan inte bättre ut.

Måste börja med att gratta mamma som vann 1500kr på tutbingo igår. Gudars vad glad jag  skulle bli om jag vann det! Mina systrar brukar skratta åt mig när vi spelar på spelautomaterna på Kinan hemma, jag tar ut min vinst vid 20 kr typ o e jättglad! Själva vinner de kanske en femhundring innan de börjar dra på smilbanden. Men inte här inte, jag e glad för det lilla!!! Man kanske skulle ta o börja spela på nåt så man har ens en chans att vinna?? Enda gången jag gör det e när vi e på Axevalla o kollar på travet några gånger per år, annars händer det aldrig. O jag spelar HÖGT!! 10 kr på vinnare o plats på två hästar/lopp ;) Konstigt att jag aldrig tar hem storkovan ellerhur??!! hihi.
Vem vet jag kanske skulle bli rik om jag började spela lite? Av att gå hemma blir man det iaf INTE, det  e ett jag vet med säkerhet. O några tior då o då kan man faktiskt avvara....annars hamnar de i godiskiosken ändå.

Idag har jag faktiskt inget planerat alls, tror det e första dagen sen jag gick hem o det e åxå min första dag som MAMMALEDIG idag!!!! Känner att jag bara behöver ta det lilla lugna en dag istället för att tvätta, städa o greja med allt hela tiden. Men nu e det svårt att göra mer här i hemmet utan att vi köpt de nya möblerna, det står liksom o väntar överallt känns det som.  Alltså hägrar Ikea inom kort.

Vill passa på att GRATTA Jan o Marie till deras lilla tjej som kom natten till 5 aug. Nu har ju tidningarna skrivit om det så då vågar jag åxå :D All lycka till er o lillan!!!! Jättesöt ser hon ut att vara på den bild jag fått iaf o jag trodde inget annat.


Ha en bra dag!!!!

kloka kommentarer?

Vaknade till o låg o pratade en stund inatt när John kom hem o sen va det lögn i h-vete att somna om. Kändes som jag hade värsta magkatarren o ett tryck högt upp i magen, hittade ingen skön ställning att sova i alls. Till sist måste jag ändå ha somnat för jag vaknade tjugo i tolv!! Gudars...
 Känner mig lite underlig nu med, värk i benen o samma symptom i magen, en allmän oro i kroppen på nåt vis. kanske på g att bli sjuk? Vem vet? Har lagt i en tvätt som strax ska bytas sen kanske jag ska ta o lägga mig en stund igen o ta igen mig....... Väntar bara på att John ska vakna till liv så jag slipper trippa på tå här... han ska börja jobba kl 14. Det e hårda bud att jobba heltid o dessutom ställa upp o vicka i Date sådär bara....men såklart e det roligt åxå.


Måste bara ta upp en sak som jag upptäckt på senare tid...

Aldrig har jag hört så många kloka (?) kommentarer som "gör inte så", ta inte den bedövningen, amma si, amma så... a listan kan göras hur lång som helst kan jag tala om. Såklart e allt väldigt väl menat från folk men ibland orkar man bara inte lyssna på sånt alls. Alla har väl sitt sätt som de tycker e det bästa o det tror jag vi så småningom åxå finner, tids nog. Frågar man så klart att man vill ha ett rakt o ärligt svar men jag har märkt att jag stänger av ganska direkt när det där börjar utan att man fört det på tal själv. Såklart att alla e proffs på sitt barn liksom...

Ta bara en sån grej som en vagn, som jag haft som intresse hur länge som helst o på nåt sätt ändå har hyfsad koll på. Då menar jag på vad JAG vill ha, har för önskemål o värdesätter för grejer på den man ska välja. Detta verkar vissa ha väldigt ont av o måste på peka hela tiden på ena eller andra sättet...ibland undrar jag om det e avundsjuka, bitterhet  eller vad det är som e problemet egentligen???. Låt mig ha den vagn jag har, vad andra har skiter jag totalt i !!

Detta va bara nåt exempel jag tog för att försöka förklara lite vad jag menar, hoppas ni fattade lite iaf :)
Tror mest jag stör mig på när man inte kan unna nån annan nåt eller nåt i den stilen...kanske :)

Nu ska jag byta tvätt.....

tisdag

Hade lite funderingar på en Örebrotripp idag eftersom John ska dit o spela men den planen gick i stöpet  ganska direkt tyvärr. Så om en stund ska jag till Hannahs föräldrar utanför stan o bli bjuden på rabarberkräm dagen till ära. *mumsfillibabba* Måste va två år sen jag åt det tror jag o det va på samma ställe då, OCH hemmagjort!

Igår kväll va vi duktiga o gjorde det avslappningsband jag skrivit om tidigare. Det e superskönt när man väl tar sig i kragen o gör det, men det får va vid läggdags så man kan vingla till kojs sen, man får lite knäck i kolan om man så säger...  Tror dessvärre att bandet har bäst lugnande inverkan på "fel" person. Tittade nämligen upp på John i soffan när det närmade sig slutet  o såg att han tittade in i huvudet ganska rejält,,,han kan konsten han :D O brevid mig hade visst kissen kommit o lagt sig......o sov han med.
Varför e inte jag sån??!!

Har nyss klämt en middag tillsammans med John o skjutsat honom till jobbet igen med tillhörande väska. Jan ska tydligen hämta honom där direkt när han slutar. Hm, tänkte jag i mitt stilla sinne, hur f-n ska de hinna det har de tänkt???? Men i nästa sekund infann sig även tanken att "näe, det där får världens två största tidsoptimister klara själva". Så jag sa inget. 

Nu ska jag byta från mina matosande kläder till nåt lite fräschare innan jag ska ge mig av....


Trevlig tisdag!!!
O missa inte allsången ;)
 

projekt

Vilket rusk även idag. Jag blir seg i huvudet av sånt här.. Men efter dagens gröt ska jag nu svabba golven med vår nya svabb, ni hör, jag måste hitta saker att sysselsätta mig med :) Vi hade tre halväckliga som hamnade på tippen igår o nu har vi alltså EN som e splirrans. Vi har liksom börjat rensa bland allt vi har o kommit in i slängartagen -underbart tycker jag!

Har tänkt hinna en runda till Ikea o köpa detta...inte idag alltså men snart.....
ska nämligen göra en hörna med fåtölj o litet bord i vårt största rum som just nu bara e ........ihopslängt.

IKEA STOCKHOLM Fåtölj dyr men jag tycker den e fin

LINDVED sidobord  sidobord av nåt slag...



Detta tyg till en stor tavla mellan två fönster.....Ett projekt jag ska börja med.

regno vart på stan

I natt har vi haft lillasyrran Matilda här o när John idag knallade iväg till jobbet igen efter semestern så gick vi mot stan... a inte samtidigt alltså. Sov ut rätt länge efter att nån kärring ringde fel efter 8 o väckte oss. Hallå eller`?? Så tidigt kan man ju ha lite koll på knapparna så man kommer rätt kanske??

Har iag shoppat två grejer idag, en liten munkjacka o en bh...o så, såklart, en rejäl fika med Hannah o Jenny. En fika hör ju till en dag på stan!!! Till skillnad från övriga underbart fina dagar så har vi idag världens regnoväder här, o därtill blåst !! Usch o fy, såna här dagar känns det verkligen som att sommaren e över o hösten tar vid. Men så pessimistiska får vi väl inte vara än, antar jag...? Nån dag emellan alla fina e det hel ok med en dålig så man kan vara inne med gott samvete, men det får bara bli nån enstaka det :)



Vi får väl se om jag blir själv imorron åxå, det ser nämligen ut som John ska spela med Date igen, denna gång i Örebro. Såklart har vi bollat detta fram o tillbaka otaliga gånger nu o för mig e det helt ok så länge det e på det villkoret att han kan åka hemåt direkt om det skulle hända nåt. Man kan ju inte sitta hemma o vänta, jag kan ju lika gärna gå över två veckor o då vore det väldigt trist att ha suttit hemma på ändan o väntat hela tiden.

Aaj vi får se vad som händer o fötter......


helgen

Har spenderat några dar i Kungsbacka hos Johns bror efter att han kom hem. Åkte ut med båten i fredags o la till vid en jättemysig ö, ställer upp alla grejer för grillning. Åh va gott det skulle bli med lite mat!!
 Öh, var e tändaren???? Glömd på land. Snacka om  antiklimax! Så Maria blev hjältinnan för dagen o simmade över till några seglare på ön brevid med en hink i handen -vilken syn. Vi fick låna tändstickor som hon sedan fick simma tillbaka med.. Herregud, att man inte kan avvara några tändstickor.. men så va det iaf.  Efter många om  o men fick vi iaf vår goda mat som Maria fixat till -supergott va det! O jättemysigt att va på havet.

Igår va vädret desto sämre o vi bestämde oss för en tur på Freeport o shoppa lite medan grabbarna åkte till nån jaktutförsäljning. Det blev ett par mjukisbyxor o 1,5l schampo för min del. Det känns inte roligt att köpa kläder nu, man vet inget hur man kommer se ut sen, men ett par mjukisar vet jag av erfarenhet att jag lär bo i. Såna har jag alltid köpt billigast möjligt men nu va det 70% rea på In Wear o de blev lika billiga som ett par på H&M eller så, ska bli intressant o se om ett par som skulle vart så dyra verkligen är bättre. Tog en middag på en restaurang inne i stan o sen drog vi oss hemåt Lidköping igen. Det e väldigt roligt o mysigt att åka bort men ännu skönare att komma hem igen o det e väl tur att man känner så ?! en svart o vit sak här blev jätteglad att vi kom o va supergosig hela kvällen, vilket tydligen satt kvar ända till 6 i morse när han tyckte det va dags för mig att slå upp mina blå. Jag fick än en gång en tvättomgång o tillhörande klor som trajar (finns det ordet?) i ansiktet. aja han menar ju väl iaf :D

Har nu, äääntligen fått ändan ur vagnen o satt upp skötbordet o lagt dit lite grejer som badbalja, lite kläder, blöjor, tvättservetter  mm o det blev faktiskt bättre än vi trott. Så nu ska bara vaggan tas ner från vinden, dammas av o bäddas. Passade dessutom på att packa min o bebbens bb-väska med allt som ska med. Herregud va skumt, man vet ju inte ens vem man packar till....eller vad man vill ha just då. Men i värsta fall får jag skicka ut John eller mamma på stan o köpa det som saknas. Värre e det ju inte.

Fick lite fart med sånt igår nämligen..

eftersom jag för första gången fick ringa förlossningen. Jag fick nämligen för mig att vattnet börjat gå lite småförsiktigt o fick prata med en jättehärlig dam där. Efter lite utfrågning o råd så kom vi överens om att avvakta o se om det fortsätter idag. Hade även väldigt ont höfterna o benen när jag la mig men jag tror helt enkelt jag e lite överansträngd, man e ju lite uppluckrad o rådd att ta det lugn men varför när man mår bra liksom? Jag e sån att jag kan inte bara ligga o glo i sängen o jag tror att har det väl satt igång., o nu när bebisen e fullgången, så e det bara bra att röra sig. Nu e jag trött på denna mage, att inte kunna göra vad man vill o sova på mage tex.
 Det längtar jag efter!

Nähä, lite frukost kanske??

ska iväg igen

När inte ens vanliga kärlek e hemma tar kissen över rollen galant o man blir väckt med pussar o tassar i ansiktet varje dag. Åh min goa svarta, håriga vän va jag tycker om dej!!

Ska packa ihop lite kläder o strandsaker till oss o kl 13 bege mig mot Landvetter igen o hämta John, därefter ska vi till Kungsbacka o hälsa på Simon o Maria till imorron, perfekt att slå två flugor i en smäll.  Skoj att träffa  dom o förhopnningsvis få en tur i nya båten om vädret e med oss. Men de säger väl att detta e sista soldagen på ett tag. Då gråter jag blod!



Messade med Ann (chefen) igår kväll o det slutade med att vi satt o babblade i telefon i över två timmar till tolv i natt, det e mycket man har att prata om när man inte setts eller snackat på länge :D Men ändå e det absolut som igår -preciiiis som det ska va! Det vanligaste samtalsämnet just nu e ju hur man tror bebben ser ut o vad det blir...o NÄR?? O ingen undrar mer än jag kan jag ju säga..men man får vackert vänta o se. Fick ett mess det första som hände idag med, men inte av John utan mamma.: Du har inte åkt in va? Vaknade i natt o fick för mig det. Näe snälla mor, jag vaggar kvar här hemma!

En mindre rolig grej e att John glömt sin mobil o plånbok på en på en pizzeria i Sundsvall o de hade stängt när han kom på det. han som alltid har sån koll på grejer...men det kan ju hända alla. Jobbigt nu bara om jag skulle behöva få tag på honom snabbt eller om han skulle behöva legitimera sig utmed vägen hem..... då sitter han ju där han sitter. En vänlig dansare som va på stället skulle gå dit idag o hämta gerjerna (hoppas nu det finns kvar) o ge dom till bandet på söndag. Håller alla tummar!!!

Nähä, här finns ingen tid att sitta. Mot packninge o frullle.....

RSS 2.0