dödsannons

En sak hör man sällan mig klaga på men NU : Fan va varmt det vart idag!!!!
Inte om man vart ute o kunnat njuta av det, men på jobbet utan ac -fy tusan! Känner mig något ofräsch just nu men ni känner ju inte det som tur e :) Så jag sitter kvar här en stund till...





Köpte tidningen hemifrån idag med mormors dödsannons. Vad konstigt människan funkar.. Även fast jag vet att hon e död o tror man smält det nu på nåt vis, så kändes det jättekonstigt att se hennes namn i en sån. Trots att man tänkt tanken på det e flera år .. Den blev iaf jättefin o den lilla versen va bäst av allt, kort o enkel  men ändå så klumpen sätter sig som en sten i halsen.

"Vi viskar tyst de orden
Du var det finaste på jorden"

Nästa fredag ska man då in i den förbaskade kyrkan, något jag avskyr o har gjort sen jag va liten trots att det då bara betydde slut på skolan, sommarlov. Mamma valde iaf ett kapell istället för Undenäs svinstora kyrka, bra det. Men ändå, jag kan bara inte med det. Får kalla kårar av kyrkor! Men det hör ju till som det så fint heter så det e bara att pallra sig dit o genomlida det. Värst e att se alla nära så ledsna o inte kunna göra nånting åt det, men det e så det är, livet. De berättade för mig att de sagt till mormor, att om vi får en tjej ska hon heta Nanna i andranamn, då tyckte de hon log.(mormor hette Nanna) Tror hon förstod mer än vi förstod, det har jag alltid sagt.
Usch nog med tråkigheter.

Nu ska jag käka kvällsmat o sen se Desperate housewives, John har nämligen spelning ikväll för de anställda på NÄL, känns lite skumt, det e ju ett tag sen han va ute i svängen nu. Home alone alltså. Imorron sticker vi till Karlsborg (igen!!) o firar farfar som fyller 80. Det e han o kungen imorron ;) 



tvättat, röjt

Det har tydligen kommit in ett lågtryck. Vissa känner av det mer än andra... Hela dagen har sovits bort.



Testade de nya gardinerna o ljusstakarna under tiden jag tvättat o fejat... Va tycks?



Har varken kommit ur mysisarna eller gjort i ordning mig idag. Nu väntar en välbehövlig dusch innan jag ska göra kvällsmat åt mig o sambon man inte sett mycket av det sista, mycket jobb nu.


En DaG i NyTtAnS tEcKeN

               Todays to do:

* Tvätt-tid nu på morronen, även soffklädsel mm ska dras av o köras rena -gött!

* Städa o röja. Hur fasen kan två pers ( o en tisse) ställa till det så?!

Surt att ta sånt här när man e ledig med det känns som det e då man får ta tag i det. En dag i nyttans tecken alltså. Men det e skönt när man har gjort det..

Mitt morronkaffe väntar fortfarande....tror jag tar det på innergårdens uteplats i.......SOLEN!






shoppat i Skövde

Har gjort Skövde idag ihop med mamma o systrarna, vi  handlade o mamma spelade bingo:)  Blev 4 stora te-muggar,  två stora svarta ljusstakar på Lagerhaus o draperigardiner på Hemtex -omfixning på g alltså.

Franspanel

Nu har vi grillat o ska mumsa i oss det innan vi beger oss hemåt, vardag imorron igen för de flesta även om jag e ledig. Så nu ska vi åxå göra klart dödsannons o begravningsplaner. Ska bli skönt när begravningen e gjord, då kan man liksom "börja om".

somnat in

Kl 5.40 i morse ringde min mobil. Mamma. Men det va helt tyst i luren o jag undrade vem det var, sen hör jag en storgråtande Matilda i luren som säger att mormor just somnat in. Det ögonblicket lär jag aldrig glömma -fy vad ledsen hon var! Pratade en stund o sen låg jag vaken o tänkte tills klockan ringde "gå upp" o det va dags att jobba. Ibland e det bara att gilla läget.. Gick iväg o jobbade till 11 eftersom båda tjejerna som kunde gått in i stället va ute igår o förmodligen låg o sov. Gick ganska bra ändå även om tankarna fanns nån annanstans. Sen åkte jag direkt hemåt.

Kom just från hemmet där mormor låg..kände bara hur hjärtat slog volter när jag gick in där, lite panikkänsla. Så de andra gick in före o skulle se så det inte såg så otäckt ut, de vet ju om att jag e känslig för sånt där. När mamma kom ut sa hon direkt: tycker inte du ska gå in! Hon ångrade sig själv att hon gick in nu igen o inte hade minnet från i natt bara. Så jag gick aldrig in o sköterskan sa att man absolut inte ska göra det om man känner obehag utan ha det minnet av henne jag har istället. Sen kramade hon om oss gråtande tre :)  Nu har mormor iaf fått ro även om vi andra såklart har allt annat än det just nu, men tänker ändå att det va det bästa som kunde ske.


                                                   


premiär för årets första...

                                          

Premiär idag för årets första mjukglass!!! Åh va mumsigt det är. Tänker varje år att jag ska testa nåt annat än det gamla vanliga men det slutar ändå alltid med nötkross o noisettetopping på. Dumt o bryta en vinnande trend. Lika gott varje gång o jag vill bara ha mer o mer o mer o..

Kom hem lite sent idag, jobbar ihop med två 20-åringar som e i sin värsta partajfas o börjar varje vecka med att planera helgens fester. Känns längesen man va där! :) Men va härligt det låter. Jag sitter där o ler åt dom, smått avis för att jag inte ens kan smutta på lite Baileys nu för tiden :( ..  Idag var båda stressade iväg till varsitt galej o jag som gammal tråkig (numera åxå tjock) tant o nykterist erbjöd mig att ta städet så de kunde ila iväg direkt. Dagens goda gärning! Lätt fredasgsseg har jag nu även klämt i mig köttfärssås o spagetti o ett antal nävar chips innan det va klart. Allt enligt sederna o mot alla "regler" övrigt folk har. Men heeelt enligt mina egna planer ;)

Mätt o belåten o lite lökluktande om händerna tänker jag nu slänga mig i soffan o inte göra ett skit mer idag!!

Det är jag värd!!


Dagens shopping.... väska H&M
                   örhängen H&M

       örhängen -speciellt nice till morronrock hihi...

du är allt..

Fick en fråga om nån fin bröllopslåt. Åh äntligen har jag hittat låten jag letat efter..... "Du är allt" med Sonja eller Shirley. Lyssna o njuuut! Hörde den för ett tag sen i en kunds mp3, hon skulle själv ha den på sitt bröllop.  Gick in på youtube o hittade den o satt heltstum (det e inte ofta;). Gillade den bäst med Sonja faktiskt, kan bli lite bräkig med Shirley även om skillnanden kan tyckas minimal  mellan dom :) Fick samma klump i halsen ikväll när jag hörde den som igår.. Gumpf! Fick även medhåll av en med musik i själen ;)

Vore det inte underbart att kunna sjunga?!

http://www.youtube.com/watch?v=M6IGN7GYpRA&feature=related


Testade för första gången Minestronesoppa ikväll, satt som en smäck efter  storhandlingen. Med ett antal mackor till kan man tom bli mätt på kuppen. Men det krävs några...
Lönen sitter på kontot o eftersom summan va större än väntat så blir det några lappar på mitt "Bugabookonto" även denna månad. ¨Nåt måste man ju leva av i sommar o höst åxå. Däremot brände jag lite på Gina på lunchen, det blev tights o två större t-shirttröjor eller vad man nu ska säga. Tightsen e liksom skeepants (stavas?) o John tyckte väl...sådär. Som så många gånger förr ;) O ja, man kände igen känslan från the 80`s!!!  Hihi! Men goa va dom o töjer sig allt eftersom jag åxå gör det -det bästa av allt!

Tjing!


tv-time



Har vart på besök hos några utanför stan ikväll o John e kvar o åker mc med mor i huset, då mår han gott o får utlopp för lite mc-behov.  Jag e lite svår på den fronten känner jag :)
Själv sitter jag här en stund innan Barnmorskorna börjar o jag ska dra mig mot soffan. Mitt lilla onsdagsnöje (?)


Har förresten mått bättre idag o har inte känt av magen ett dugg, ja förutom den lill* då men det e ju en positiv känsla. Tack för alla sms från er som hört av er! Nu hoppas jag på att få må fint igen. En kund påpekade lite fint att det bara e mindre än 4 månader kvar nu. Jösses!! Tycker nyss vi fick reda på det...

Nähä, det här duger inte, måste få nåt gjort innan tv:n......

Ingick inte städerska när man flyttade hemifrån?????


växer

Jag växer kan man säga!

  

  

Precis glömt hur det kändes att va smal om magen :)

usch o fy

Fy vilken dag!!

Vaknade med ont i magen o har även haft det inatt, men gjorde ändå iordning mig för jobb, man e ju sån. Blev sen helt kallsvettig o yr o fick gå på toa (behöver ej förklara mer) efter många om o men. Dessa järntabletter alltså! Märkte att jag va svag i benen o vimsig i huvudet efter det o sådär snuskigt svettig man bara e när man e dålig ni vet... Fick inte i mig nån frukost utan mådde illa o vaggade av o an om jag skulle försöka gå o jobba eller inte. Till slut insåg jag att det inte skulle gå (även efter uppmaning från John) utan jag fick ringa o berätta storyn för Ann. Ringde sen åxå barnmorskan, hon e en trygg själ som förklarar det mesta på ett perfekt sätt. Så även denna gång, hon e ju underbar! Hon trodde, i korta drag, att det e mina tarmar som krånglar efter dessa järntabletter o att jag borde gå o ta prover för att testa mina värden så jag får svar på om nåt e dåligt. E järnvärdet hysat kanske jag kan få specialkost istället för tablettter.  Åh vad irriterad jag blir, jag som mått kanon nu det sista!! Men jag vet ju att min mage e känslig o har spelat min många spratt under åren, den e ett kapitel för sig.. Men såhär vet jag inte när jag va sist. Blev det värre o jag fick sammandragningar eller blödning skulle jag ringa förlossningen. Huva, nej tack det får allt vänta!

Ringde John på jobbet o hoppades på att han skulle kunna köra mig till lab på sin lunch, men underbara han kom som blixten o körde mig dit. När jag går ur bilen o går kommer han efter, han kunde ju inte lämna mig där utan ville självklart vara med, tyckte han. NAAAWW!! Han e ju för snäll! Som tur e va de väldigt förstående på hans jobb o undrade bara om han trodde han va tillbaka något i eftermiddag o sände en hälsning till mig. Fint gjort tyckte jag!

Sitter o gnager på ett äpple nu, mat va inte o tänka på, hoppas jag blir bättre o bättre vad det lider, har nämligen tänkt jobba från 13.45. Tanken slog mig åxå att jag kanske kör på väl hårt, vi tvättade tex bilen igår o jag gnetade på som vanligt i bra fart, men nu kanske man får tänka sig för ett steg till....................... Men det e svårt när man mår bra, det e först när det onda o obehagliga kommer man tänker till !

Nu hoppas vi på en fortsatt bra dag....


kalmar

Spenderade helgen i Kalmar med utflykt till Öland, lite shopping, god mat (!), påhälsning hos farmor o farfar o ettårskalas. En helg går fort -alldeles för fort! O mycket ska hinnas med när man bara har två dar på sig men mysigt var det!!!

    
Ehm..


Idag har jag vart hos min familj o hälsat på lille RASMUS. Goding där! Hur söt får man va??!!
11 veckor gammal (ung) o kan redan "sitt" o "ligg"  prickfritt. Duktig pöjk det!

image308

Får man va såhär söt??

      Det e hunden ni ska titta på ...

 Vår goa tisse e hemma igen..

packa

Hemma på lunch o ska packa till Kalmarresan ikväll så vi kommer iväg nån gång. Var o lämnade kissen hos min syster igår o han har visst redan dragit upp en kaktus ur sin kruka. Märligt att han alltid e på blommor borta, e det en protest eller? Men han ligger även i soffan o myser som han aldrig gör här så han trivs nog :) Bara det e folk runt omkring e han nöjd - det måste hända saker ju! Orkar inte ha med honom till Kalmar, deras tapeter e som ett bollhav för honom, såna där sjögrästapeter eller vad det nu heter. Mindre poppis när han hänger i dom så de trillar i bitar även om han har skitskoj.  Nä han har det bättre där han är o jag kan relaxa jag med.

Nähä, ska se till att få i mig pastan snabbt o komma iväg o jobba några timmar till. Sen bilresa på dryga 4 timmar...

 Plikten kallar!




a little bit to do

Då har man vart på Gina Tricots vip-kväll o gissa vad jag köpte? Inget.  Jo det e sant!
Kom hem nu o ska försöka knåpa ihop nåt bra datum till att gå hem på mammaledighet..inte alls lätt när man inte vet hur man kommer må eller hur allt utvecklar sig. Men när John kommer hem ska såklart även han få ha en åsikt om saken. Hade från början tänkt gå hem 14 juli men även min kollega vill ha några dar den veckan så jag tänkte erbjuda mig jobba de dagar hon e borta -om det nu uppskattas alltså! Fan det känns nästa FÖR snällt?! Aja vi får helt enkelt se.... Vore skönt att få ordning på när man e ledig så man vet hur allt blir, ovisshet e inget kul alls.

Nä nu ska jag deklarera, packa inför Kalmar på fre, få klart blanketterna om havandeskapspenning, packa åt tissen som ska till Karlsborg imorron o sen kolla över almanackan......

A little bit to do.

TJINGELING.....

a little bit to do

Då har man vart på Gina Tricots vip-kväll o gissa vad jag köpte? Inget.  Jo det e sant!
Kom hem nu o ska försöka knåpa ihop nåt bra datum till att gå hem på mammaledighet..inte alls lätt när man inte vet hur man kommer må eller hur allt utvecklar sig. Men när John kommer hem ska såklart även han få ha en åsikt om saken. Hade från början tänkt gå hem 14 juli men även min kollega vill ha några dar den veckan så jag tänkte erbjuda mig jobba de dagar hon e borta -om det nu uppskattas alltså! Fan det känns nästa FÖR snällt?! Aja vi får helt enkelt se.... Vore skönt att få ordning på när man e ledig så man vet hur allt blir, ovisshet e inget kul alls.

Nä nu ska jag deklarera, packa inför Kalmar på fre, få klart blanketterna om havandeskapspenning, packa åt tissen som ska till Karlsborg imorron o sen kolla över almanackan......

A little bit to do.

TJINGELING.....

jag blir inte klok på detta

Åh jag blir inte klok på detta, jag känner igen den där galningen som mördat bla Engla skitväl!! En mindre rolig sak att fundera på, men ändå... Såg honom på Aftonbladet idag o bara måste ha sett honom nånstans alltså. Annars e han jäkligt lik nån..

Tanken på Helena från Mariestad som försvann 92 eller 93 dök upp direkt i mitt huvud o mycket riktigt så ska de ju kolla upp det fallet igen tydligen. Kommer så väl ihåg det o alla pratade om det hemma eftersom det e så nära Karlsborg o hon även hade släkt där. Vore ju skönt för familjen om de fick nån rätsida på vad som hänt o kanske tom en grav att gå till. Ett slut liksom. Bara hennes skor o några ringar e hittade hittills tror jag. Usch tänk om nån i ens närhet bara skulle försvinna o man aldrig skulle få veta vad som hänt. FY!

 Helena Andersson

Till nåt bättre..

Lunchade faktiskt med min sambo idag, vilket inte har hänt sen han blev Svensson. Efter det gick vi på presentletarjakt till Eddie som fyller 1 år på söndag.. Hittade till sist en sak vi tycker passar, men vad svårt det är! Men ofta kan ju ett grytunderlägg va roligare än en leksak i den åldern. Då va livet bra enkelt! :)

Ikväll har vi gjort hemmagjord pizza..eller snarare John. Blev jättegott men när vi skulle äta va  vi typ redan mätta, hade klämt varsin Magnum o jag även lite naturgodis. Typiskt mej. Älskar de där lövtunna chipsen! Detta till premiären av Desperate Housewives. Gud det blir bara värre o värre i den serien alltså, men bra e den! O på tal om det så e det sista avsnittet av Anna Pihl på måndag. Herregud det började ju nyss känns det som! Hoppas nu det blir hon o Martin o att hon får tillbaka sin polisbehörighet innan det slutar för gott, annars känns det ju lite b. Jösses det låter som jag lever i filmens värld ju hihi... E det så illa?

Nu ska jag bege mig mot bingen där John redan ligger o läser. Helyllesvensson! Men har man jobbat 9 dar i sträck så e man värd det!!
Imorron väntar jobb o en VIP-kväll på Gina Tricot



flicka...eller?

Gjorde nyss ett test på Familjeliv om vilket kön vårt barn kommer ha enligt den Kinesiska berfruktningskalendern som hittades i en kejsares grav för 700 år sen.  Många påstår att den har över 50% säkerhet. Oavsett om man tror på det eller ej:

 I skrivande stund har jag enligt det testet  107 470 sekunder kvar till beräknad födelse. ATTANS!!!
O barnet kommer vara en........... FLICKA  !! (som jag trott)

Vi får väl se vilka som får rätt: testet o jag eller mamma, John o typ alla andra. :)

image297


hedra Engla

Alla har vi blivit berörda av det frukansvärt hemska som lilla Engla råkat ut för. För en stund sen fick jag ett sms där alla som fått det skulle tända ett ljus i fönstret ikväll kl 21 för att hedra henne. Det tänker iaf jag göra!!


                                                    

virrvarr

Jag har min lediga dag idag o får ingen ro i kroppen för min kära mormor. Usch o fy, men nog om det.

Har iaf fått nåt vettigt gjort, jag har tvättat o nu hänger det ute i solen o torkar -premiär för i år! Härligt!! Tvätt som hängt ute luktar väl extra gott?!

Sitter o skriver i ansökan om havandeskapsersättning o det e ett virvarr kan jag meddela. Jag e en sån person som hatar att fylla i byråkratiska papper där man ska använda sitt finaste språk o inte bara kan skriva med sina egna ord. Dessutom, om de i blanketten hade använt ett språk som vanliga männiksor pratar, sånt man förstod så hade det vart  liite enklare..kanske. Men men, bara att ta tjuren vid hornen o skriva. Så nu har jag ringt syster som e en fena på datorer så hon har skrivit ut det på dator åt mig( har ingen skrivare) o mer blir det vad det lider, ska bara få klart alltihopa så man kan dra iväg det. Då ligger det iaf e deras händer o jag kan ingenting mer göra.

Allt e en stor röra! Håller på att planera semester på jobbet o frågan är då: ska jag ta semester, mammadagar eller blir jag beviljad havandeskapsersättning? Mm, det e tusen frågor utan svar just nu o jag blir så stressad av sånt. Tycker det e skitjobbigt att inte veta HUR saker ska bli o NÄR? Sånt kan jag ligga sömnlös av.

Om nån läsare har koll på sånt här o vill förklara lite vore jag såå tacksam! Typ vilket som e bäst att ta -mammadar el semester? vad beräknas min mammapeng på mm mm.....

Frågorna e många -svaren få :)






min mormor

När jag var liten o inga syskon hade spenderade jag dagarna hos mormor o morfar medan mina föräldrar jobbade. Vi lekte, badade i pool, åkte pulka o jag trivdes som fisken hos dom. O även när vi syskon sen fick plats hos dagmamma var vi mycket hos dom. Varje helg åt vi middag där (min favvo röding!) o rätt som det va ringde det bara på dörren så va dom hos oss, nästan dagligen. Var jag osams med mamma eler pappa så va morfar den jag rinde direkt -jag var morfars lilla tjej! :)

1993 dog min morfar i hjärnbödning efter att ha ätit blodförtunannde tabletter en längre tid eftersom han hade en pacemaker inopererad. Den här tiden glömmer jag aldrig, han satt i bastun på badhuset o trillade ihop o var faktiskt död ett bra tag innan en militär med utbildning på saken lyckades få liv i honom. Sen blev ingenting som det brukade o till sist fick han ändå somna in medan han ändå levt ett bra liv med fart o fläkt som han gillade. Han gick promenader varenda dag annars...

Mormor har legat på demensboende i många år o har gått igenom två stora operationer i höften under bara två månaders tid o e nu rullstolsbunden. Först bröt hon lårbenshalsen o va snabbt på benen efter det men efter ett tag började hon skrika hela tiden o ville inte gå på benet. Ingen gjorde nånting åt detta förrän mamma sa till på skarpen efter två mpnader att nåt måste va fel. Mycket riktigt visade det sig då att de skruvar de satt in vid operationen hade flyttat sig rakt in i höftkulan -tro fan att hon skrek stackarn!! Så då fick de ta bort hela höftkulan o sen va hon rullstolsbunden, nåt som alltid försämrar en dement. Åh va jag vart arg för att de ignorerar dom bara för de e dementa. De kan ju åxå ha ont?!!

Nu i veckan fick hon lunginflamation o sitter bara o skriker rakt ut nonstop, hela dagarna. Dosen lugnande har ökats men de har meddelat mamma att de inte vet hur långt det e kvar men hon klarar sig troligen inte genom detta. Flera dagar har mamma inte ens fått kontakt med henne trots att hon e vaken o igår satt mamma o mina sytstrar hos henne. Hon kände säkert att de va där fast hon sov. Några frågor hade hon ändå svarat på men jag fick just ett mess från mamma som sitter hos henne igen, där det stod att hon haft andningsuppehåll under natten.

Usch ibland e det jobbigt att bo långt borta, men ändå kanske skönt att få komma ihåg henne som hon var.......?! Man önskar ju mest av allt att hon klarar sig, men ändå, för hennes skull vill man ändå att hon ska slippa ifrån det här....

Vi får helt enkelt vänta o se...........





gjort om lite...

Den nytta jag skulle göra blev denna: jag gjorde om lite hemma....Kändes jättelängesen o det behövdes!
Köket o tv-rummet fick sig en omgång...

image293

image294

image295

  Gissa om jag haft hjälp under tiden... :)




Bytte gardiner, ny lampa, andra tavlor (för en gångs skull inte hemmagjorda) andra kuddfodral, ljusa filtar o annan blomma i fönstret.... Våren har flyttat in!!! Bort med allt svart o fram med ljust grått o vitt. Köket fick sig åxå en vårigare nyans -limegrönt!

ÅH VA SKÖNT DET KÄNNS!!!!

Tisse dålig

För er som undrar så blev det det gula kitet igår till sist, jag valde in i det sista. Men det kändes faktiskt  bra! Det va skoj att träffa alla igen o trots att det va ett bra tag sen kändes det som igår. Lite konstigt att stå o titta på just Date med John o Henrik  brevid sig, som åskådare. Särskilt när de båda två va med på "nya" affischen utanför :)  Märklig feeling.

 Vi stannade dock inte så länge, vår katt blev dålig under dagen o ett tag trodde jag inte vi skulle komma iväg över huvudtaget. Han spydde o hade diarre flera gånger o va väldigt hängig, inte alls sig lik. Usch man står så himla maktlös o kan bara se på när det e så!! Men just innan vi skulle åka så gick John in till honom i garderoben där han låg o hans ögon lugnade honom lite. De har lite telepati de där två. Det har hänt flera gånger!! Så då blev han absolut övertygad om att han skulle bättra sig o vi kunde åka. John har ett speciellt förhållande till djur, det e helt klart! Känner av varann på nåt vis, jag stirrar bara upp mig o vill att han ska kunna prata o berätta vad som inte står rätt till. Önsketänkande alltså :) Till sist fick jag nog o ringde ett jourställe med veterinärer i Göteborg o hörde vad de hade att säga om saken. De tyckte absolut vi skulle åka in med honom om han inte va bättre till idag. Så lite tveksamma åkte vi ändå till Båberg men kände ändå vid halv elva att vi borde dra oss hemåt. O vem möter oss i fönstret o sen vid dörren om inte Tisse????? Han hade inte rört sig på hela dagen. Jag höll på att börja böla, känslig som man e....JAAAAA han rörde sig o va mycket bättre, det syntes i hans ögon!!!!
Så när jag va uppe på toa i natt hörde jag att han för första gången på länge drack vatten o knaprade lite torrfoder. O till råga på allt drog han ett varv med favvoråttan. Mitt i natten, men det gjorde inget kan jag lova!! Goding där!! Han e det absolut bästa vi har, vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände nåt med honom. På riktigt!

Så nu ligger han o sussar o sträcker på sig bakom datorn -varmt o gött vettni!!!

image290

Goaste katten, ever!!

Har just gått en promenix med Maria o hennes 12v gamla valp, de e väl för söta? Så nu har jag några timmar för mig själv, så jag tänkte göra lite nytta åxå......


kläder e svårt

Vad ska jag ha på mig?

image284




image288



Ska ut o svira ikväll, vad tycker ni??? Vilket ska jag ha...

Nu hart vi vart på marknad med massa barngrejer men jag köpte bara några kläder i neutrala färger. Jösses vad grejer: babysitter, vagnar, babygym mm mm. Men jag känner att näe det får vänta dels för att vi inte har plats för det, o sen e det ett bra tag kvar o allt kan hända. Blev även fika på stan o lite shoppat på Gina (bilderna), så nu ska jag testa lite o försöka välja nåt.


Ha en trevlig lördagkväll!!

shoppat

Fredag kväll o det ser ut som om dammsugaren borde göra ännu ett varv men jag skiter f*nimej i det nu. Tvätten hänger i hela lägenheten så den kanske jag får röja tag i. Det blir förmodligen en ganska lugn kväll i ensamhet eftersom min goa sambo ställer iordning för Mc-konslutdagarna som e i helgen o han lär troligen jobba röven av sig. Jag får väl titta på tv :)
Vissa e ju lediga tom måndag !! TYP JAG!!! :)

Imorron ska jag på nån sorts marknad med jenny mfl i nån skolmatsal. Tror det e typ byt o sälj eller nåt liknande. Blir roligt! På kvällen tror jag att jag lyckats tjata med John till Båberg o se Date o träffa dom. Saknar dom ibland jag med..
 
Shoppade lite på lunchen idag.. Tycker inte jag har nåt att ha på mig.

      

mc-tur

Blev en  tur på hojen i sakta gemak ikväll. Eftersom han fått i extraarbete från jobbet att köra en hoj 7 timmar så åkte jag med en sväng....för en gångs skull på en go sadel man inte får bortdomnad rumpa av efter fem minuter.... Fasen va farträdd man e när man själv inte har kontrollen. Som om det skulle va bättre om jag kört? Haha jag småler :)

Min knutte
image276

det här med namn alltså..

Åååh vad skönt att det fortfarande e ljust ute, den tiden som kommer nu gillar jag!

Jag får frågan om namn flera gånger om dan nuförtiden o det e en ännu en olöst gåta. Tack för förslag, många fina. Just nu e jag inne på Leia eller Lily om det blir en tjej, kille e skitsvårt. Liksom inget jag vart inne på alls eftersom jag alltid trott vår familj bara får fina flickor ;) Just nu går magen under namnen "draken" (eftersom jag mått så illa) eller Charlie som vi varit lite inne på ett tag. Men nu e det nästan uttjatat på nåt vis. Så vi vet fortfarande inte, kanske på nåt sätt finns nån mer anledning till att det tar nio månader i magen förutom barnets utveckling....? Innan har vi typ haft Nellie (y) men det känns passe´nu o typ alla heter det känns det som.
John vill inte ha nåt namn med R i eftersom han inte gillar sitt uttal på den bokstaven, absolut inget jag tänkt på men man har ju en känsla själv såklart. O jag e livrädd att Lily blir "Lelly" på vår dialekt  (västgötska om nån undgått det) -det vore skräcken!
Har fler på lut men de håller jag lite för mig själv ett tag till :)

Kolla här då, min sambo går inte under yrket musiker längre tydligen. Hm, skumt.
image275

Eget visitkort -jo jag tackar jag!

phototime

Ikväll har vi tagit kort till salongens hemsida.. Fy vad man man blir dålig på uppställda bilder alltså. Ju mer jag tittade på dom, desto mer missnöjd blev jag. Men det e väl den bittra sanningen I suppose. Jag o Emelie flejpade ur ett tag -vissa mer än andra......

image273

Nu e jag skittrött o ska slänga mig i sängen. Skyller på bebben i magen, all trötthet måste komma därifrån ;)

hjärtat

Hjärtljuden visade 145 i snitt o ska man tro på vad folk spekulerar i så ska det väl va en kille som sprattlar runt i min mage då. Men ändå fick jag mer känsla av en tjej igår än jag haft förut, konstigt det där. Men den som lever får se... Inget vi tänker ta reda på även om man e skitnyfiken nu!  Man undrar väldigt mycket hur den ser ut o hur den är. Men jag tror på myten att om det e ett livligt barn i magen så blir den lugn utanför sen. Det tror vi aaabsolut på !! ;)

Även denna barnmorska sa att det verkade va en pigg liten krabat, visste inte hur man skulle ta det riktigt :S När vi hörde hjärtat började John trampa takten o hon sa att det verkade va en musikalisk bebis som e så taktfast redan vid 20 veckors ålder hihi hon  e go vår lilla tant :) Skämt o sido, det va skönt att höra att allt stod bra till o att massa prover nu ska göras på oss innan nästa gång vi ses. Gud, hur ska man hinna allt? Det e mycket som ska hinnas med under den här tiden men det e ju jättebra att de har koll på oss.

Det här med namn e svårt alltså. Har ni några bra så kom gärna med förslag, jag har totalt kört fast känner jag, även om vi har några på lut. Inga supervanliga bara ..typ Oskar eller Emma eller så. Det e de enda vi vet, att det inte ska va nåt varannan unge heter.

Ha en bra dag!!

NÄE!

Näe nu surar jag ur på detta! Har gjort tre inlägg nu som inte går att få in. Nu ger jag upp o går o lägger mig.


Håller tummen för bättre lycka imorron...........
Bebisens hjärta slog iaf som det skulle :)

städa, hjärtljud, fika

Har just städat av lägenheten o ska fräscha till mig lite innan det bär av till barnmorskan o lyssna på bebisens hjärtljud. John tar mc:n dit  från jobbet o möter upp mig, här missar man inget.
 Undrar om det stämmer det där med att snabba e tjej o långsammare kille. Hm.. A vi får helt enkelt vänta o se. Helt klart e iaf att det e en livlig liten krabat som härjar runt för fullt där inne. Blir spännnade att höra dom o vår barnmorska e helt underbar så det ska bli skoj bara att träffa henne igen.

Efter det ska jag ut till Jenny på landet o tjata lite skit. Man e ju ledig va ;) Gissar att det blir lite fika.


ENGLA

ENGLA


Jag får ont magen av sånt här!
Vem kan ta en sån här liten go  tjej o röva bort?! För det verkar ju tyvärr va det som har hänt.. Går in hela tiden på nätet o text-tv o kollar om det står nåt nytt om Engla, tydligen e ju hennes mobil på ännu... Hoppas nu de hittar henne väl behållen annars vetifan alltså....!
Undrar om galningar som hon i Arboga o andra inspireras av varann o liksom hetsas till att åxå göra nåt liknande när de läser o hör om det. Det verkar ju inte bättre. Knappt hade Arbogatragedin rullats ut över hela Sverige innan nästa idiot vart i farten, denna gång i Surahammar. En pappa som mördat sin sambo o två barn -VA?!
Herregud!

Nä nu hoppas jag snart få läsa att hon e hittad o under omständigheterna välbehållen (eller va det nu brukar stå)

vuxen???


Jag samlar vuxenpoäng på löpande band just nu känns det som.
 Va på banken för ett tag sen o skaffade en dån dosa som alla andra har ( o har haft flera år), som man kan föra över pengar o greja med sina konton med. Vill du ha så du kan betala dina räkningar via nätet? frågade tanten. Nej tack, svararde jag. Med något förvånad blick accepterade hon det efter att ha förklarat att det både e lättare o billigare. Spelar ingen roll, jag tycker det e skoj att skriva postgiro o vill ha det så. Vuxenpoäng? Snarare pensionärspoäng för tusan! Alla har ju dosan! O nu även jag, förutom finessen med räkningar då...hihi. Jag  för över pengar hit o dit o hoppas att de går rätt, skulle de hamna på pensionssparandet så kan jag se mig i stjärnorna efter den summan tills jag e 65. Det vore ju mindre roligt. Carro har börjat spara -vilket aprilskämt det låter som! Vanligtvis hamnar mina pengar i Gina Tricots eller H&M:s kassa.

Jag tror jag håller på att bli vuxen. Säg till om jag börjar med uttryck som "det va bättre förr",  "hur kan folk gå i såna kläder",  ber om att få gå på museum eller tycker att ungdomen idag e.....a ni vet.









surt o glatt

Dagens fråga: Kan inte alla bara va lite smidiga o försöka lösa allt så att alla blir nöjda o glada???? Sånt övergår mitt förstånd, så e det bara. Tänker bara jag så???!!

Dagens positiva Arne (not!): Snoret fortsätter rinna, mordvapnet i Arboga e troligen hittat, det ser ut som fan hemma. Låter som dan vart bra va? Nä det har den inte heller.

Åter till nåt kul.... :)

Vecka 30 har vi nu beslutat att hyra stuga ihop med min familj, syrrans kille, lille John, en katt o en hund. Vart nånstans det vet vi inte ännu o det spelar heller ingen roll, bara vi kommer iväg o gör nåt. Mamma sitter o mejlar folk o grejar :) Sen har vi inte mycket mer planerat än men det blir väl några dagsturer o en sväng till Gotland kanske, det står högt på Johns önskelista o jag skulle åxå tycka det va skönt såklart.

En Kalmarresa e åxå inplanerad när Frida o Henke ska säga ja i juni o den veckan hoppas jag nu åxå få semster. Håller tummen! Jag håller på o kollar lite efter klänning men har insett att jag inte kan köpa förrän just innan eftersom jag inte vet hur stor jag är då. Jag får hålla mig till fönstershopping så länge :) En ny erfarenhet för en shopparräv!








fix

Äntligen kommer jag in här igen!! Jag som hade världens inspiration igår kom inte in alls. Det intressanta  (?) jag tänkte skriva om då va att vi rensat i vårt kök o slängt 40 av mina krukor bla!! A alltså så rensat det går blan alla våra grejer....jag har ju dille på inredningssaker...tyvärr. Hmmm, undrar om man kommer sakna nån :S Man kan lätt säga att man samlar på sig med åren. Jisses. Hela bagaget fylldes o kördes till tippen. Alltså ingen återvändo!


  

Vaknade kanonförkyld i morse, kunde väl inte bli annat när båda arbetskamraterna vart det. suck! Aja, bara att låta snoret rinna :)
Har haft besök av våra gamla grannar ikväll o mumsat banankaka o chokladkaka. Mumma! Jisses vilket pladder det blir när vi kommer ihop, men roligt har vi. Det är alltid lika roligt när vi ses! Bla har vi disskuterat bröstoperationer, mammabyxor o depression. A ni hör ju vilken salig blandning, något tabu finns inte där inte va det första vi konstaterade när vi skildes åt. Sånt e la gött!

Nä, sängen väntar o en dags jobb imorron. Får se om det åxå blir fotografering till salongens hemsida imorron kväll,  en sminkös  kommer i så fall o ska göra oss snygga. Hoppas hon kan sminka bort en röd snok o rödsprängda ögon för så snygg e jag just nu. Grrr! E det inte typiskt?

RSS 2.0