dålig

Jag e uppe ur sängen igen...men det e med nöd o näppe kan jag tala om. Kände mig allmäänt konstig o ville bara sova igår, men som vanligt e man den som håller igång ändå. Fy mig, skulle inte ha gjort det. Men med snuttan hemma som nu tycker att livet ska gå i 120 o reser sig mot allt, då går det bara inte att ligga på sjuksängen. Så jag kröp ut o la mig på golvet hos henne så hon fick klättre på mig lite.... vad gör man inte för sin snutta? Tyckte så synd om henne som inte fick utlopp för nåt hon ville..
Men så på eftermiddagen igår kom den värsta huvudvärk jag nånsin haft, trodde på allvar att jag fått hjärnblödning för så in i heeeelvete ont gjorde det. Så fort jag försökte resa mig satt spyan i halsen så jag var inte stark...alls.
Tryckte i mig en treo innan läggdags (trots all alvedon under dan) o imorse var värken borta men kvar e en enorm matthet o jag e totalt orkeslös. Kroppen känns som bly att flytta på.. Men nu hjälper iaf tabletterna...Gött!

Inväntar svärföräldrarna o Johns syster m fam som ska vara över helgen. Ska göra mitt bästa för att va social, ja det går...

 Bäst att fortsätta här...




underbaraste underbara..

                                        


MÄTT

PUST ..  jag e MÄTT!

Igår kväll va John såå sugen på kebabtallrik o tyckte att jag fick ställa upp o ta en fast jag va mätt, det gör nämligen han rätt ofta :) Den satt kvar i halsen i morse med, hade jag känslan av..
Men, tjänster o gentjänster.
O idag käkade vi från pizzerian igen på vår tjejträff. Behöver jag säga att jag e ännu mättare? Helt uppsvullen o konstig, nästan lite magkatarrsfeeling....
Så from nu så e det slut med skitmat mitt i veckan o även godis - SÅ FÅR DET BLI. Skriver det här så jag e tvungen o följa det även när hungern o suget sätter in.. :) En sporre. Till kaffet: no kaka. Till frulle: no godis.
That´s it!
Hur ska det gå efter nio månader av daglig fika med kakor o godisskål på bordet jämt?...ja det e upp te maj!


Jenny hade även gjort en rabarberpaj som vi glufsade i oss. Supergod såklart, som alltid när hon gör nåt. De flesta ämnen luftades: barn, förlossning, fest, folk  o vänner. Som det ska vara med andra ord.
Lilly hade det bra här hemma med snälla Gertie som så gärna har henne, hon frågar ofta om vi inte ska bort snart o nu körde det ihop sig o vi både behövde va iväg samma kväll. Tur vi hade Gertan-pertan!!.. Hon e vår granne från  min barndom o har känt mig sen jag var liten. O ser väl lite av min energi även i Lilly... Hm.
Det hade iaf gått jättebra, skönt för en mamma att höra.
Givetvis e lillan jättevälkommen till Karlsborg men det e ju liiite långt när det gäller så kort tid...

Nu ska en proppmätt (ja det känns som en propp faktiskt) Carro slänga sig i sängen o hoppas att magen sjunkit ihop till morgonen.
Ska nog snusa lite på lillfisen där hon ligger o sover åxå inna dess...


Natti

underbart e kort

Oj det va ett tag sen....det går i ett här.
 
Lilly har spenderat helgen i Karlsborg medan jag o John var på dop och  på Olstorp med goa vänner o innan såklart FEST. Hon hade vart jättesnäll även denna gång o det e alltid skönt att höra när man inte har vart med.

Igår var hela familjen i Munkedal hos fam Lindberg o hälsade på. Vi var såklart ute hela dagen i den underbara vädret, man ville bara inte gå in! Så det blev täcke på gräsmattan med ungar o leksaker o därefter grillning. SÅ gott var det!!
Tror faktiskt att vi slog rekord o glömska, o då inte bara jag denna gång. Först fick vi köpa allergitabletter till John o medan jag satt kvar i bilen kom jag på att fasen, vi har glömt videokameran. Det e ju så skoj att filma när vi ses.. Så i ett jihu hämtade vi den o var sen äntligen på väg o hann väl ca 2 mil när jag kom på att vi kört ifrån påsen med Lillys  mat, extrakläder mm. Så det va bar att vända.. SUCK....
Va jag blir trött på sånt. Varje gång.

Idag har vi åxå vart ute en hel del...tills regnet kom. Satt på en filt vid älven med lillan o fyra till o njöt. Men underbart blev kort för molnen hopade sig ganska fort o vi gav upp..

Så istället har jag gjort pastasås o frysit in, dammsugit o gjort nytta här hemma istället.
Snart bokar jag städerska alltså, o jag skojar inte... Har gått här o svurit över skiten som f*n idag.


Lilly o John med gåvagn igår..


Foto: Marie Lindberg

to do-list

Det blev ingen handling igår, utan vi tog det ikväll istället -hela familjen joinade. Ja tycker egentligen att det e min lilla fritid att åka o handla i lugn o ro,  men Lilly satt o gapade i vagnen som en tok  o va själaglad... Tänk vad man e förärad med en snäll o glad unge!! Påminner mig själv om det ibland.. eller ganska ofta.

Har annars vart på Öppna Förskolan med föräldragruppen o  snuttefia har knallat runt med gåvagnen o härjat. Därefter tagit en lunch ihop med alla morsor medan alla ungar sov. Ja faktiskt ALLA., så där satt vi i lugnan ro o njööööt.


Denna vecka ser hyfsat full ut...

Imorg
kommer Johns farbror m fruga o ska träffa Lilly för första gången. De ska bo i sin husbil o jag har planerat en laxmiddag åt oss, längtar redan. Gissar att det även blir en fika o inspektion av deras nya bil. Jag älskar husvagnsliv o skulle väldigt gärna äga en själv, men it takes two to tangoooo ;)

Fredag
e det ärenden som systemet o shopping som gäller medan John ska jobba, det e nämligen Vårmarknad på torget o alla affärer har stånd, Måns Zelmerlöv uppträder o Date ska tydligen stylas av Preben. Skoj skoj!

lördag
ska vi ha vårt livs första fest i hemmet. Jo visst, vid 30 o 35 års ålder slår vi till vettni -då jäklar! :) Lilly ska  köras till Skövde där mormor möter upp o hämtar henne över natten. Ja hon e paxad av Josse så det e väl där hon kommer tillbringa natten..
På eftermiddagen  ska jag vara på dop för Hannahs lilla Milla, så det e snabba ryck som gäller. Det stavas väl
p l a n e r i n g, I suppose. Därefter e det hem o duscha o hotta uppp morsan innan festen drar igång.... John kommer väl antagligen inte att hinna med till dopet men så e det tyvärr, man kan bara va på ett ställe o hinner han så kommer han direkt..

Söndagen
får vi ha streckad, totalt tom när John har vart på galej hihi... Ingen uppgång före kl 22  dan efter där inte ..
Ja jag kan ju skratta åt det hela dan idag, kanske e jag som ligger på söndag ::S

Måndag
åker vi til Munkedal för att hälsa på Fam Lindberg allihopa, John har nämligen tagit ledigt -ska bli underbart!!!! Bara mysa o träffas, det e ett tag sen nu..


Ja det va väl vår "att göra- lista" det...

Nu ska jag väcka John som somnat när han sövde lillan hihihi!

mammapoints

Sicka morsapoäng jag skrapat ihop under dagen!

Började dagen med att göra en stor kanna kaffe  o mötte upp Anna o filip I LEKPARKEN. Ja ni läste rätt , jag har besökt en sådan. Kanske inte världens roligaste grej men när jag såg en tjej i 4-5 årsåldern sitta på gungan o gasta högt  på morsan att hon ville bli buren från gungan till skorna för o inte få sand på sig, då insåg jag att det e rätt glidigt än så länge. Lilly satt  i gungan o tjoade o skrattade  ett bra tag o avslutade med rutschkanan. Efter en stund, när jag tyckte att nu har vi faktiskt vart här en stund o e värda en fika, då hade det gått 20 min. Hm. Några timmar där blir det inte men det e heller inte vad som krävs av henne just nu.
Medan  vi letade upp en bra plats att slå picknick på så slocknade båda ungarna o vi fick fika utan barnpass o alla Annas wafers tog slut  o det var en helt burk -snacka om fikaproffs!!

Sedan i eftermiddag fick jag ett ryck o drog igång tvättning o tyckte att när jag ändå släpar ut Lilly till tvättstugan så kunde jag lika gärna gå till stadsparken. Så hon fick på sig skor o vi drog iväg o tittade på pippifåglarna i dammen en stund. Med stora o tunga skor på fötterna va det lite jobbigt o gå men hon kämpade på ..
Hon gillar nog djur  för hon gav hals utav bara den när hon såg dom o hoppade på stället. Gissa om fåglarna gillade henne då...

 Igår lärde hon sig även att peka på det hon ser med ett halvböjt pekfinger, det ser sååå skoj ut!! Hon har även börjat säga "mamama"  -FINALLY!!
Damen reser sig åxå upp mot saker precis hela tiden så nu kommer smällarna. Idag när hon för tjugonde gången dragit ut tv-kortet stående, så stöp hon rätt in i väggen o ner på vägglisten. Men ingen fara skedd, två sekunder senare hände det igen :D
De e tåliga de små liven.
Nu e hon lite väl säker på sig själv o tror hon kan stå utan att hålla sig i, så rätt vad det är så släpper hon, lilla galningen. Då finns det två alternativ -antingen landar hon gott på tjocka blöjan eller så landar hon på huvudet. Än är inte första bulan kommen men jag hinner väl knappt klart meningen....eller jo, hon sover ;)

Nu ska jag slänga mig i soffan, för när min kära sambo kommer från skjutningen så får han ta  tvätten. Då ska jag hinna storhandla. Mmm....

Dygnet har bara 24 timmar sa du ???

tjejsnack

Det blev en del på schemat idag trots att det såg rätt tomt ut från början...

Jag o Anna var på stan ganska tidigt o strosade bort några timmar, därefter gick jag hem o började göra kycklingwok till John -han skulle ju va hemma själv med Lilly ikväll medan jag o brudarna umgicks o då kunde jag ju göra mig till o kocka lite. Medan jag stod o gjorde den ringde Sara o bjöd in mig o Lilly på fika, vilket jag väldigt sällan tackar nej till. Sa alltså ja öven denna gång. Så vi kilade dit o Sara tog lillan direkt o sen hade jag inte henne mycket mer under vår visit där. Hon e så gullig Sara o vi har levt väldigt lika liv med en sambo i dansbandsbranschen o hade väl ett o annat att prata om.. Så kom jag på att shit, jag ska ju ut med brudarna om nån timme, dax o kila hemåt kanske? Snacka om att tiden går fort när man har roligt!

Så ikväll har vi vart ute o käkat vi tre brudar -underbart! Oj vilket kackel, jag e typ den tystaste -fatta! Jag har skrattat så tårarna runnit flera gånger o gjorde nåt så osvenskt som att ta en baileys på blanka måndagen -hujedamej! Efter 2,5h insåg vi att oj, de stänger nog nu...annars hade vi nog suttit kvar än o kacklat o tappat både tid o rum..
Lilly blev skitledsen när jag skulle gå, hon e ju i separationsfasen nu. Men hon lugnade sig snart.. Tills det va bedtime. Då blev hon ledsen igen o har tydligen gråtit en stund innan hon utmattad somnade gott i sin säng. Blödiga John tyckte sååå synd om henne, o det förstår jag. Tårarna forsar ju o livet rasar totalt samman ...fort. O byggs ganska fort upp igen. Faktiskt.
Det e ju så för alla, mammaperioden kommer,  o vi har haft tur med väldigt lite sånt, vilket e väldigt skönt. Det e ju liksom bara att gå iväg,  för det glöms ju bort lika fort o jag har som tur e inga problem alls med det.

"Man får liksom inte göra en affär av det"
 Det e ett mycket viktigt motto i livet, tycker jag. Detta tintalade jag även tandsköterskan som var o föreläste på BVC om att barn aldrig ska äta godis, utan istället få en morot när vi käkar det eller kakor. Tjenare!
När vi va små hörde jag inga "bara godis på lödag-fraser" alls, utan vi fick väl lite då o då o det va inget med det. När de nu istället FÖRBJUDER det, blir det ju värsta grejen o hur laddat som helst. Ungarna ska ha ett kilo åt gången för de vet att det att det dröjer till nästa  gång det bjuds.  O käkar nån godis o de inget får så får den personen gömma det om det e fredag kväll i soffan tex. 
 Nä, sånt tror inte jag på alls. Ungefär såhär sa jag till tandsköterskan o vår BVC-tant o ja....de höll med till slut :D
Jag tror mer på att få lite åt gången o då o då.
O jag sa INTE varje dag...

(ps: jag har inga hål haft)


Nu ska jag gå o knyta mig o hopaps på att få sova..

Sleep well!


shoppa


                              

Rackarns, det gick inte så bra för mig igår som jag hooppats. Skämt o sido, men liiite högre upp hade man ju trott...

Lilly har vart som en gris i sin säng nu i flera nätter, bökar runt som tusan. Hon e inte vaken men vill ha nappen o kör upp rumpan i vädret. Undrar om det e tänder på g eller om hon helt enkelt e inne i en sån period. Så enkelt kan det ju faktiskt vara... Den som lever får se, o jag håller alla tummar på att det e tilfälligt. Jag e inte o leka med efter dåliga sömnnätter.
Hon e ju som tur e väääldigt snäll på dagarna så man får vara tacksam för det.. Numera står hon upp mot grejer o går med gåvagn vår lillfis. Det går undan!

Nu ska vi låta henne sova en stund o sen åka till Överby. Denna gång e det inte jag som ska shoppa utan John som behöver kläder i drivor. Jag antar att jag får va den drivande kraften o få igång honom :)
Men det e väldigt längesen vi var på en shoppingresa nu så det ska bli mysigt. Lilly e i behov av nån jacka till kyligare sommarkvällar åxå.

Tjing so long!!

rabarberpaj

Dax att packa ner allt man ska ja  när Lilly ska med, alltså ser det ut som en flytt e på g, men vi ska "bara" till Helene o bli bjudna på rabarberpaj -första i år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I love rabarberpaj, eller rättare sagt vanliljsås med rabarberpaj ;)

Äntligen har jag ny mobil o allt funkar -underbart, man e halv utan mobilen. Så sjukt e det!

Nu ska både jag o lillan fixas till.....

Kram o ha en bra dag!



en dag i sooolen

E nu inne igen efter en dag ute i solen. Började dagen med denna underbara sångstund o därefter stod vi morsor o pratade en lång stund o tur var väl att jag stannade trots alla mina ärenden, för vi blev inbjudna till Helene på rabarberpaj på fredag!! MUMMA!! Därefter tog Anna o jag filt, kaffe o wienerbröd o gick rätt över gatan från vår lägenhet, till älven o satte oss o myste. Gissa om vi njöt. Lilly tuggade på min sko medan Filip käkade handkrämstub o lär låg vi o päste..
"så ska det va, duu o jaa, da efter daa.. "
Idag har Lilly testat gåvagn för första gången o hon kämpar sig fram om än med lite obalans o mammas hand i rumpan...än så länge. Känner jag henne rätt så dröjer det inte jättelänge tills de första egna stegen kommer.

Jag håller som vanligt till i tvättstugan o John stack direkt på skytte efter jobbet. Ytterligare en hobby att lägga till de andra hundrafemtio ;) Men nästa vecka ska jag ut o käka med de som var med på båten, så jag ska allt se till att få min tid jag med, trots att man ofta önskar några timmar till på dygnet nu när han jobbar sex dar i veckan o e hemma sent på kvällarna. Många tänker bara på att det e jobbigt för den som jobbar, men man sitter inte direkt på arslet o virkar med en liten snuttefia, om nån trodde det!!! 

Men det e väldigt roligt åxå, o den som jobbar missar en del -tyvärr! Igår lärde hon sig säga "dää" (där) när man frågar vart kissen är o även att klappa händerna -för underbart!

Nu ska jag gå o hämta henne vid kattlådan, som e hennes nya favvoställe o smita till. Sen e det byte av tvätt..

Ekorrhjulet e  i rullning..


ny mobil o nya beslut

Sådär ja, då e en ny mobil på väg hem till mig !!!
SÅ SKOJ. Min gamla hänger sig o går knappt o ladda längre, den har gjort sitt helt enkelt. ja några vändor i backen har den gjort åxå...

Jag som aldrig lyssnar på musik i den, har faktiskt aldrig gjort det, valde en enkel sak med bra kamera på 3,2 megapix.
Svart ska det va!!
Sony Ericson c 510 har jag nu lärt mig att den heter.


ÅÅÅh va jag lääängtar!!!

Förväntas dimpa ner i lådan e slutet av denna veckan.

Nu ska vi ut i solen...ja när Lilly vaknat såklart.
Vår familj har även ett stort beslut att ta så småningom o ja, det upptar en del av ens hjärnverksamhet.. Inget farligt alls, men jag kan tyvärr inget skriva här ännu pga vissa saker...

Ha en skööön dag o solen!!!

KRAM

me hatar baggar

                                 '
foto Matilda Björhed




                                     

Lilly fick som sagt ytterligare ett lass kläder av Josse i helgen. Denna body o sockar tex..



Har vart med Anna på stan en sväng o tänkte få i mig lite käk nu. Tittar i slåpen vad vi har o när ja öppnar rispaketen e de där J*VLA baggarna där igen. Vet snart inte vad jag gör!
Så nu har jag, med Lilly på armen försökt slänga allt  ute i soprummet, o det som jag inga baggar såg i e nu i frysen i några dygn, allt enligt Anticimex sida. Nu ska de DÖ.
Jag blir toookig! Så snuskigt.

Ja så det va den maten det, matlusten försvann ganska fort så jag får försöka få dom bort från näthinnan o sen ta några mackor o panpizza eller nåt, de andra grejerna som tex pasta har ju stått i det skåpet. SUCK.

Ikväll ska jag till Hannah o hälsa på!!  Tjing so long




COPS!!!

Har spenderat dagen i Karlsborg där jag förlängt syrrans hår, hälsat på en mager o trött farfar, klippt o hälsat på farmor o däremellan försökt slappa lite.
Lilly har vart den solstråle hon brukar o var jättefin i alla kläder moster Josse köpt till henne -så bortskämd hon e alltså!! Tur som sagt att hon inget fattar ännu..

Vägen hem därmemot gick väl....sådär. Lilly hates her bilstol, det e bara förnamnet!! O jag som envis som synden stannar inte i första taget när hon gnäller men denna gången var det verkligen skriiiiik. Jag tror aldrig jag hört henne skrika så nånsin, de få gånger hon skrikit riktigt under sitt liv kan jag nog räkna på mina fingrar, hon e underbart snäll. Så nu fattade jag att det verkligen var nåt som var fel. Så till sist gav jag upp o stannade o fann en genomblöt unge med tårar längs hela kinderna o mammas pussar o hålla handen var det enda som tröstade något så när..
Fy så synd jag tyckte om henne när ja knäppte loss henne o det första hon gör när hon rätar ut sig e att lägga världens brakskit  (klartext ja)...hon hade ont magen såklart! Lillsnuttan.... Gissa om hennes mamma fick dåligt samvete?? Men det brukar faktiskt va i rent vredesmod hon stojar där bak annars.

Sen slappnade hon av o åkte väl typ hundra meter innan hon somnade. Puh, tänkte jag o slappnade av o sjöng med i "Hallå du gamle indian" allt vad jag orkade.

 Tills jag ser två poliser mitt i vägen.

Shit, fan, helvete, herregud, hjälp, mamma kom hit, jag hamnar i finkan, ska jag stanna, har jag spänt fast Lilly rätt... Ja minst allt det hann jag tänka.
Alla som känner mig vet att jag e liiiivrädd för poliser, minst sagt. Har blivit stoppad en gång tidigare o då lyckades jag välta ut hela min väska på golvet i jakten på körkortet o hade dessutom sönder den man blåser i på nåt underligt vis. Så ja, JAG VA AAAAS-SKRAJJJ!!
Ja ställde mig till o börja med så att de bakom inte kom in o fick göra om...pinsamt, men det skiter jag i. Sen öppnade ja dörren med darriga händer trots att hon bad mig öppna rutan,  hahahah!! Hittade dock körkortet utan problem, men såklart vaknade Lilly igen. Jäkla cops!! VARFÖR JUST JAG??? Ta nån som kan hantera sånt här, för satan.

Jag va iaf nykter, som jag såklart visste men jag blir nojjig på sånt där o fick för mig att det minsann visat nåt när hon gick ifrån mig en kort stund. "Det där såg jättefint ut. Ha nu en trevlig kväll o kör lika försiktigt i fortsättningen" sa tanten. Hmmm,kan det bero på att jag inte ens körde i 30 när jag såg dom stå där o det tog lite tid för mig???  Kunde lika gärna åkt dit för parkering på huvudled ;)
Tant polis tyckte nog jag gjorde ett lätt nervöst intryck.

Möjligt..
 
Vågade knappt köra därifrån, jag kanske kan åka dit för "smitning"? tänkte jag? Ja ni hör, jag e skitstirrig!! Så när jag äntligen tar mig i kragen så kan jag ta min sjutton knappt koppla för benen darrade så.  Men efter några djupa andetag så... kom på mig själv med att jag glömde blinka men inga blåljus åkte efter.


Nu e vi aif hemma o e välbehållna båda två. John e på 35 årsfest o kommer väl hem nån gång mellan 3 -6. Då hoppas jag att jag sover o slipper lyssna på en sluddrande, jobbig karl!!


Nu ska jag lägga mig o sova sött o INTE drömma om copsen, I wish.



Foto: Matilda Björhed

Lillsnuttan

badhuset

Har inte hunnit skriva förrän nu, Anna ringde nämligen i morse o drog med oss till badhuset. Först sa jag blankt NEJ -äntligen hade jag nåt o skylla på, min förkylning.
Men jag tänkte om o insåg att Lily behövde stimulans fo få utlopp för sin energi som just nu driver henne till att riva hela lägenheten.
Så nu har vi vart o plaskat o bubblat o det hela tog över två timmar!!! Det e bla det jag har svårt för, allt runt sm som tar  evinnerlig tiiiiid. Bara att duscha tar ju tid, speciellt när de har en enda barnstol o ungarna bli hala som ålar i oljan.Sen ska det torkas, bytas om o man e genomsvett igen fem minuter efter duschen.
Men nu har vi gjort det iaf, o jag blev helt död efteråt. Kände att jag höll på o somna vid kaffet...så nu medan lillfisen sover kanske jag ska ta o slagga jag med??

Innan detta rensade jag i hennes byrå -duktiga jag! På andra sidan stod lillan o rev ut det jag lade i o tvärtom. Gaaaah!!! O ju mer frustrerad o stressad jag blev ju roligare var det att jäklas, såklart. Hon e underbar med allt just nu, ställer sig upp mot grejer o kryper runt i maxfart hela tiden medan hon ropar på kissen eller pappa. Igår när JOhn kom hem så hoppade hon o tjoade som tusan, det e för härligt att se!!!
Detta innebär åxå att det e ett ständigt pass, varje vaken Lilly-minut, men det e ju så det ska va......antar jag.

Nu ska jag ta o titt apå korten frånMarias kamera som hon bränt till mig....from the boattrip :D

Vågar jag titta???

Kanske att jag efter denna dag med  "aktivering av barn" , får den berömda muggen med texten Världens Bästa Mamma...Vad tros??
I wish.




Igår var jag hos denna brutta....



Nästan färdigsminkad..



Baileys in my heart!!




Goaste pöjka´!!



Girlsen



Jag o Maria dagen efter..

dagens Carro

God morgon!!

Sitter med en stor cappucciono i handen efter en härlig natt,  o tänker som vanligt på Zara :)
Oj vilken skön natt jag haft, Lilly sov 20-08 i ett svep -hur underbart som helst! Sen busade hon med sin nyvakna pappa, pussades o grejade på golvet en stund o nu sover hon igen, lilla gumsan.

Vi har föräldraträff i eftermiddag o det ska bli väldigt intressant o se hur alla utvecklats o ser ut nu när det e ett tag sen vi sågs. Jag o Anna hade tänkt ta en promenix dit men det regnar ju (GRR!!) .. tyvärr e lillans bilstol kvar i bilen (som John har) så vi får nog vackert sätta på regnskydd o knalla. Talesättet  "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" som jag alltid avskytt att höra,  har väl aldrig passat bättre...
Frågan e
väl bara vilka allväderskläder jag har :S

Ikväll ska jag ha min fria kväll o åka iväg till Maria o slöa i soffan med uppslänga fötter. Ja jag vet jag, älskar att slöa men det e jag värd, allt enligt mig själv ;) Gissar att det blir lite båtsnack o te -hur gött som helst.

E såå sugen på en skiva med en go blandning av Date, Scotts o nåra flera som jag kan spela på dagarna... Måste kolla vad som finns i hyllan. Häroman dansade jag omkring till världens dansband i ren tristess :)
Men det gick bra det med....

Nu ska jag dra det dagliga varvet med den gröna med slang...


väst

  

  Lilly i världens coolaste väst som hon fått av moster...

en del gjort ändå...

Äntligen soool!!

Då känns allt  roligare, inte sant??

Lilly sover sin djupaste djupa sömn just nu efter att ha blivit helt utpympad på Öppna Förskolan. Idag var vi med de stoooora barnen som e 8 mån upp till ett år o jiiiisööös vilket röj! Allt i Lillys tempo , alltså 120 knyck... på bromssträckan. Mig var hon nog hos minst av alla, hon kröp fram till varenda en o dregglade lite, log  o sen vidare mot nästa leksak som nån hade, ALLT e hennes nämligen..
Det sköna e dock att alt går o ta ifrån henne utan ett pip, UTOM min plånbok. Den e helig!!! Tar man ifrån henne den rasar världen över hennes axlar o krokodiltårarna e på kinderna på nolltid.
Ledsen gumman, det e det sura äpplet man vackert får bita i här i livet  :)

Har gjort några ärenden på stan o tvättat några maskiner..o lär väl köra några till innan mitt pass e slut. Tror jag snart kan bosätta mig i tvättstugan, men så e det såklart i alla familjer. När jag sen jobbar så förväntar jag mig ett städat hem, nytvättade o invikta kläder -bara o slänga sig i soffan o lägag fötterna på bordet när man kommer hem!
Hahaha..Om jag nån gång blir rik e städerska det först ajag ska unna mej , TRO MIG!!
 I wish!!

Jenny har så sakteliga börjat planera en tjejträff o det gillas skarpt ska du veta gumman!! Det krävs nog en Jenny för det, jag e värdelös på o dra ihop till såna mysiga grejer. Sen när man väl sitter där e det världens mysigaste. Älskar att träffa tjejerna o snacka skit !! Det händer alldeles för sällan.. Men 27 maj ser det ut att bli av.

Nähä, nu e det dax att byta maskin..

roligt? Greser sa ente ha roligt!!

Pust vilken seg dag, först nu till kvällen blev det bra väder.
Det innebär att mitt humör inte vart det bästa idag, noll energi, dåligt humör, känner inet för nåt... mm mm. Huvudet e som kola. Men det har nogmycket med vädret att göra intalar jag mig iaf.. :) Anna o Filip har vart på besök o hon var precis likadan o det känns ju skönt ändå..
Så vi bestämde oss för att gå på sångstund imorgon med våra godingar, måste ju hitta på nåt!!

Annars har jag inte mycket planerat denna veckan, bara tvättning imorg o till Maria på tors kväll. Det ska bli mysigt...ja det sistnämnda alltså.

Lilly gick igenom med gott betyg igår, var ganska tidig med det mesta. Vikt 9045g o 72 cm lång. Hon börjar bli en biff nu :)
Härligt -ännu mer av vår groda!!!

Nähä, nu ska jag ringa upp Marie som ringde medan Anna var här, våra samtal brukar bli en stund långa...


Roligt inläg det blev...Ungefär som jag idag. Greser sa tydligen ente ha roligt...

vardagsångest

Dagen börjas med ett besök på BVC o därefter ska vi hem till Anna  för den obligatoriska fikan. Just nu tycker alla fyra som var iväg att vardagen suuuuger rejält kan jag tala om! Det e det värsta med att göra nåt skoj -allt blir urtrist efteråt. Men ooooh så skoj man har under tiden o det gör en gott att komma bort. Och att sen komma hem.
Men nu e man åter i vardagen med allt vad det innebär: förkylningen håller i sig med ett järngrepp (så less på det nu), mat o sov-tider, dammsugning, tvätt, ja listan kan göras lång.
Men jag e snart inne i det igen..

På BVC idag ska Lilly gå igenom en 8 månaders- besiktning så vi får väl se om hon "går igenom"... I morse vaknade hon o låg o sa "pa-pa,pa-pa" så jag mutade henne att säga mamma så skulle hon få komma upp. Närå, men jag tycker hon borde kunna med snart, inte bara pappa o kisse ;)


Avslutar med ännu ett kort från "The Trip of Our Lives"



Åsa med "Den där Mary-frissa".. :)

kryssbilder

                    

Några bilder från kryssen...



                    

                   

                    


                   

Lilly i Karlsborg

                              
                               Foto: Matilda Björhed

Lilly har vart med sin pappa i Karlsborg idag, o medan han åkte moppe var hon med sina mostrar som tog massa fina kort.... Tänk vad många de små har som tycker om dom!!
Vi har verkligen världens gladaste lilla tjej.

båt

Snacka om att  slängas in i vardagen i ett jihu!

Kom hem kl 22 igår från båten där vi gick o la oss vid 6 på morgonen. Jag vaknade dess värre redan kl 9 o kunde inte sova för att det lät som tusan i motorerna -SUCK. Tre timmars sömn e lite väl lite..
Sen gick jag upp före sju i morse o gick till salongen o gjorde en brud -det går i som sagt i ett.  Men hon blev supersnygg o väldigt nöjd så det va ju värt det, absolut!


Vad roligt vi haft, tror inte jag haft så skoj på flera år o de andra hade samma åsikt på hemvägen. Ett så himla gott gäng åxå, trots att alla inte kände varann från början. Men det va inga tysta tjejer om man säger så, så det va nemas problemas o lära känna varann o vi hade superroligt ihop. Om jag utan att överdriva säger att jag inte alls var den som pratade mest så kanske ni fattar ;) Vi sa redan efter ett kort tag att vi klickade som tusan allihopa. Nu vill alla såklart åka igen. SNART!!!!!!!!!!

På bussen hem igår så satte sig samma gubbar  i 40-45 års-åldern som satt där på vägen dit, denna gång dock aaaaniingens onyktrare. (Läs: svinfulla) Den grejen har jag aldrig förståt mig på, festa när man ska hem liksom...why?? Kanske e jag som e torr men jag tror inte det.

Efter en stund ser vi att det ryker från den ena av dom  (på bussen!!) o jag blir tokig på folk som röker inne, dessutom har jag ansträngningsastma o ska väl egentligen inte alls va i rök.  Så jag bad honom släcka (vi hade prtata lite med dom på båten) o kände direkt på röken att det inte var vanlig tobak, utan den sötare varianten. Ja blev tokig på idioten!! Vi fick ju åxå i oss skiten såklart.... Så ja bad honom släcka igen o sänkte rösten o förklarade att jag skulle gå fram o ange honom om han inte släckte DIREKT. Blicken jag fick kunde dödat kan jag meddela..men det va det värt!
Åh gud vad jag ångrat att jag inte  gick fram o angav honom, för jag gick igenom varenda ölburk efter dom  o det  fanns minsann ingen vanlig fimp där.

Jag blir tokig när jag tänker på det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Att jag sen hade riskerat mitt liv (skämt o sido) e en annan femma...  men jag hade med glädje suttit o hånlett  när  han åkte fast.

Jag tror att den värsta tröttheten infunnit sig nu, för jag känner mig som ett vandrande lik så trött är jag. Men John o Lilly e i Karlsborg så jag har lite tid kvar för mig själv, vilket e ganska skönt.

Ska nog dra mig mot solstolen o njuta av dagen sista strålar,...


RSS 2.0