styrka??

Sista lediga dagen nu, sen jobbar jag två veckor o en dag  innan jag går hem på 2 veckor semester o sen mammaledighet. Det e nu det fina vädret ska komma har jag hört -e det inte typiskt?

Har vart skittrött i två dar nu, kanske pga kombinationen sömnbrist o sjunkande järnvärde?? ... jag va bland de sista att lämna festen o sen upp i tid dan efter på presentöppning o fika. Allt har vart jätteskoj men nu får man tillbaka lite i form av trötthet.. Ska försöka få undan det vi shoppade på Ikea igår: bäddset, badbalja (som kissen lagt beslag på, allt e tydligen till honom :) , skötbord, mm mm innan jag ska ta mig en liten välbehövlig lur. Vi får ställa allt i datarummet tills vi orkar ta tag i det o fixa till nåt bra. Kan lova att här e grejer högt o lågt! O inte har vi bestämt vart vi ska ha sovrummet heller - en del att ta tag i alltså o ingen orkar börja projektet.

Hjälp i form av tips, bärhjälp o energi mottages tacksamt.

Ge mig styrka!


the wedding

>Då har vi vart på ett jättefint bröllop med  fin brud o brudgum, så bra sång o både roliga o tänkvärda (snyftiga) tal.....
Sov hos det blivande brudparet till själva dagen D....som åxå har en kille på drygt ett år, som tyckte det va dags att gå upp halv sex på morgonen. Gäsp! Jag som tyvärr e sååå lättväckt hade dessutom vart halvvaken vid 3 när han gnällde till lite o såklart vart uppe på mina nattliga toabesök, vilket gjorde att jag va lite småseg ... Men vid 7 gick jag upp o tog en dusch innan vi satte igång med Fridas hår o därefter lilla Mejas... :)

John mfl spelade under kvällen o sångare både då o i krykan va Håkan Windahl som vunnit Sikta mot stjärnorna som Tommy Körberg. När han sjöng första låten i jrkan kan jag lova att inet ett öga var torrt.
 I alla fall inte mina.

Lite bilder från dagen.....

           

          

       (vet att det e på snedden men ändå...det e sååå fint)



sista fixen

Nu e det kirrat: sjal, kuvertväska o övrig kläsel för morrondagen. Nu väntar jag bara på att John ska komma från jobbet o börja packa...Tidsoptimisten nr 1 !! Men men....jag hoppas vi hinner tvätta bilen åxå för den e inte grann nu alltså, minns inte sist det gjordes.  "Sista fixen" återstår bara för mig alltså, vilket brukar va dammsuga (familjen kommer till kissen, en e allergisk), klippa kissens klor, köra diskmaskinen o ut med soporna. Vet inte vilken resa i ordningen det e för oss denna månaden, men sen får det bli slut på allt detta åkande. Kommer inte ens ha råd till det när jag ska gå hemma..särskilt inte med dagens bensinpris, det e ju helsjukt!! Som av e slump e det till semestern varje år de höjer åxå.. För jävligt va ordet!
 Börjar säkert kännas redan nästa månad när jag gått på halv havandeskapspeng.. huja! Men det e så det e o bara att härda ut. Det finns dom dom har det betydligt värre..

Fick ett sms av mor förut där hon erbjöd sig att baka bullar när de e här, så det e hemhandlat så får hon göra som hon vill. Här lär det bli stående annars, jag e ingen bakmänniska alls. Har ingen ro till sånt o jag kan inte heller.. men det vore skönt att ha nåt att fika på när man får besök till bebisen sen, antar jag.  Om det nu finns nåt kvar :) Det va faktiskt ett tips från hon som talade så bra igår, att verkligen ta all hjälp man kan få, inget prestigetänkande! Så detta e väl ett steg i rätt riktning då... :)
Ska förresten ta med de barngrejer hem som vi ska låna av Frida o Henke, så snällt o bra att man kan låna vissa grejer. Det används ju så kort tid.

Mot uppdragen

Tjingeling!




veckans mage

Veckans mage...,( vecka 33 för er som e i branschen, med andra ord 7 v kvar)


               





O denna mage ska i en finklänning på lördag..hoppas det blir bra.
Håller en tumme!



bilder

Bilder från när Matilda va här,,,,vår resa till Lisberg o på stan i Lichöping.....

         

        










otrooooligt bra (som Tilde de Paula)

Inväntar Hannah för att åka iväg o handla till tjejkvällen....håller åxå på o tvättar (hade visst ingen tid igår, jag vimsade) o packar ihop grejer till bruduppsättningen på lördag , tvättar löshår o röjer undan madrass o grejer från igår. Försöker däremellan smälta den föreläsningen vi just vart på i föräldragruppen.... Synd att bara göra en sak åt gången, det ligger inte för mej... :)

 Ni vet ju min skepsis ang den där kursen....Men guuuud vilken underbar talare o människoälskare hon var, jag talar om vår MVC- psykolog. Nästan så man önskar att man ska få nåt skäl att träffa henne igen, hon va bara gästföreläsare o dessutom tuuusen gånger bättre än de andra vi har. Hon talade om depression, uppfostran, skrikande barn, sura föräldrar, förlossning o att få tid till varann i relationen bland myyycket annat nyttigt.. Jag hade kunnat sitta på min obekväma pinnstol i flera timmar till o lyssnat på henne, inga avsomnade skinkor i världen skulle fått mig därifrån!! Fick nästan tänka på att stänga munnen ibland för man va så inne i hennes prat hihi!!!! Jag e ingen person som gillar att sitta o lyssna på nån som mal o mal....men detta alltså..  WOW!!!
Vissa människor kan konsten att fånga en. Både jag o John va på vippen att börja applådera när hon läst ur en bok som avslutning, det va inte utan att en klump återigen satte sig i halsen.. Läst ur en bok? Det låter ju som sagostunden på kyrkans barntimmar, men detta va svinigt bra !! Det ska jag framföra nästa gång.. folk har en förmåga att bara få reda på när man gjort nåt fel. Men det e ju det braiga man vill veta!! :)))
Aja nog om detta.....

Måste vidare mot nya uppdrag.... Ska fota lite på brudarna så ni får "ett ansikte" på dom jag skriver om...det e aldrig fel.

Tjing!!


agendan fylld

Mycket på agendan....

* städning
* uppackning från Gotland (ja vet, jag e seeeg)
* fixa räkningar (märkligt, de kommer varje månad!)
* barnmorskan
* Matilda kommer
* Liseberg med John, Lenny, Tilda

Så ser min onsdag ut...

Fasen va dagarna fylls...o John o Lenny e på långrunda med hojarna nu så det blir till att ta tag i hemmet själv... Men det ska iaf bli skojigt att gå på Liseberg o spela på chokladhjulen (får ju inget åka typ)..... förväntar mig starkt att vinna en jumbocenter ;) Nja, med min (o)tur i spel så.....





handlat lite...

Inköpt: nya naglar, ansiktsrengöring, leggings, två klänningar, fjärilsspänne till håret, bordstabletter, mm, mm.... När man väl kommer igång så går det undan.. :) Träffade dessutom Peter som lockade att åka till Liseberg imorgon o se Date..Hm...ja det kanske kan va nåt?

          

    



 
 vissa tror att allt e till dom ;)

trollhättan

Har vart vaken flera gånger under natten o vart på toa...så när John gått till jobbet somnade jag om o vaknade efter tio av en tuttande kisse o känner mig ta mig sjutton bakis idag. Usch o fy! Hoppas en kopp kaffe kan få bort den feelingen...
Ska trycka i mig den koppen o sen dra mig mot Trollhättan o hoppas på ett bra erbjudande på naglar även denna gång, sist kostade det bara 295kr -sanslöst ju! Så billigt kommer jag nog inte undan, men lite rabatt kanske...? Legging står åxå på inköpslistan, annars e det inget särskilt.

Ofta e det då man hittar nåt.

otur!

Kom att tänka på en grej när jag satt här o grejade bland kommentarer o antal läsare. Shit, jag känner inte en bråkdel av alla som läser om mig o mitt/vårt liv här på bloggen. Visst, det e ju liite av vitsen att blogga kanske, att folk läser, men att de läser just om MEJ liksom... Hmm. Aja roligt är det iaf!!
 Tack alla ni!!




Har haft Jenny här på fika o John kom hem på lunch samtidigt. Tydligen blev det nånstans på vägen error i mitt huvud o Jenny utbrister efter ett tag  "du har satt på fel platta!!" Lyfter då snabbt  bort locket som låg på den, handtaget lossnar o allt hamnar på golvet, vilket resulterade i en stor rund bränd fläck i den vita mattan i vårt kök. Bra Carro!! Men lite husmor som hon e (många recept o tips från henne!)  så kom Jenny på att man kan ta bakpulver o vatten o försöka gnugga bort det bruna även om märket blir kvar. Blir man sur på sig själv eller??!! Grr!! A det blir en sak att ta tag i efter jag vart o handlat om en stund.... F-n åxå! Det verkar som det e mycket otur runt oss nu o tydligen förde Jenny med sig lite av den till oss...hon va i stan för att byta däck på sin bil efter att en fjäder släppt o sprättat upp hela däcket på ena sidan...som tur va kördes bilen sakta när det hände. Vad som hänt om det gått i 90-100 km/h vågar vi inte ens tänka på!  

Imorron har jag tänkt att åka till Trollhättan o fixa naglar igen, mina ser hemska ut...jag e ju nagelbandsbitare av rang! Så ska klänningen testas med nån form av skärp eller så för jag tycker den vippar ut lite för mycket nertill som det e nu. Såklart e det magens "fel" men jag ska försöka få till det lite bättre... John har troligen semster både tors o fre så då kan vi packa o greja i lugn o ro innan Kalmar o samtidigt få lite ordnat här hemma..
Det e ju inte fel.


Nähä..måste uträtta lite vettigt åxå.



Gotland

Då va vi hemma med halmen igen....kom strax efter midnatt. John  stackarn fick vackert gå upp o jobba idag medan jag låg kvar. Men kanske får han några lediga dagar denna veckahan med, vi får se.....

Har haft lugna, sköna dagar på Gotland, god mat o faktikst en del sol på oss, vilket inte skadar inför helgen. Har gjort den roliga (?) upptäckten att jag flagar på halva kroppen...illa det.
Idag blir det till att försöka få tvätt-tid o packa upp allt (usch va trist). Mina väskor har förmåga att stå kvar ett bra tag efter jag kommit hem. Att packa på ditvägen e bara skoj men hemma igen..näe!

        övning inför bröllopet

  midsommarafton

 vid några raukar (minns ej va stället hette)

 

 grillmaster

  sooolstolen...

 stugan

 lille Tisse va åxå med...



Gotland

Hemma snabbt från jobbet o ska slänga in allt i bilen.... stress stress stress!
Vi får väl se vad som e glömt :)

Mot Gotland..
Trevlig midsommar på er mina bloggläsare :)))

onsdag

Hämtasalladen e uppkäkad o packningen e på trekvart....som det brukar alltså, jag orkar aldrig göra färdigt. Varför e  det så?? Har vart sån sen jag va liten, drog jag väl  igång o städade mitt rum så åkte lådor o garderober åxå med o sen ledsnade jag efter hälften o jag gissar att mamma fick fortsätta.. :) Tydligen har jag kvar det draget.....skillnaden e väl att nu fortsätter ingen utan jag får göra det själv ändå. Tyckte det va roligare att leta massa gatislänkar på nätet -gratis e gott vettni o nu har jag hittar några.


Innan jobbet idag gick jag in på Lindex rea o fyndade lite smått. Det e så roligt.....



Nu börjar matchen snart o innan dess måste packningen va klar. Tjuren vid hornen alltså...

"att göra-lista"

Ny dag, nya uppdrag varav två nu e uträttade. Har vart på lab o tagit stick i armen o än en gång suttit i kö till Försäkringskassan. Hade plats 342 från start, det känns ju som ett skämt. Hur fasen kan det va så varenda gång man ringer dit??  Nästa på listan blir packning åt mig o katten, sen om jag hinner ringa runt i Sverige efter den berömda kostymen åt John o sen jobb kl 14 till 18. Dagarna fylls.....

Imorron bär det av mot Gotland med färja kl 21, så vi o katten ska packa oss iväg mot Oskarshamn i tid... Det e inte hans favvogrej direkt att åka båt bland stora hundar, fåglar o allt vad det är men han får vackert finna sig i att sitta i sin bur 7 timmar minst....han e härdad.
 Nästa helg däremot, ska min snälla mamma o pappa komma hit till honom så vi slipper ta med honom till bröllopet..det orkar jag bara inte. Han har det bättre här hemma faktiskt! Men ibland går det inte att lösa. Det e bara att vänja sig, sen ska vi kånka på katt med tillbehör plus en bebis med alla grejer det bär med sig, så det e bara att gilla läget o se bilen fyllas  :)
Men innan dess ska jag städa av lägenheten, mitt eget påhitt efterson det e underbart att komma hem till städad lya!!! Visst e det så?

Nu håller vi en tumme på att det midsommarvädret vi brukar ha lyser med sin frånvaro o släpper fram lite sooool  på våra blekfeta kroppar ..



fina låtar

Är väldigt sällan på Youtube men idag fastnade jag än en gång på den låt som jag lagt upp här tidigare o aldrig får nog av ... Om o om igen lysnnar jag.
Om nån sjöng den till mig, a då vet jag inte vart jag skulle ta vägen, på riktigt..  SÅ FIN alltså!!


Funderade först på ett kommande dop men den passar inte där hur gärna jag än vill.....

http://www.youtube.com/watch?v=M6IGN7GYpRA&feature=related

Lyssna o njuuuut.

Om jag nån gång gifter mig kan väl någon som har sången som gåva ha den i åtanke ?? ;)


Här e ytterligare en fin, om än inte i samma klass... Fin text.


http://www.youtube.com/watch?v=Ff4g_3Vrgi0&feature=related

klänningen

Har försökt ett antal gånger att få ett bra kort på klänningen till bröllopet, men det sket sig.
Men här e den iaf.... den öppna byrån ingår ;)





ÄNTLIGEN e åxå min utväxt ifylld, har hållt mig så närma bröllopet som möjligt men nu stod jag bara inte ut längre! Tusan va gott det känns. Det här va min sista heldag på jobbet, en något underlig känsla kan jag tala om. Nu e det halvdar som gäller fram till det e dax o det känns väldigt skönt. Jag verkar fylla dagarna ändå, imorg tex e det blodprovsdax igen ( mitt järnvärde ni vet) o packning inför Gotland på tors efter jobbet. Lite semster väntar alltså över midsommar......o efter det har jag en vecka till -hör på den då!!!!!!!! Livet leker med andra ord :)))


ur journalen...

Ur journalen:

Var som sagt hos bm idag.
Allt såg fint ut o "draken" i magen (fick namnet efter allt illamående) ligger nu med huvudet neråt, därav de mindre sköna attackerna mot revbenen på höger sida. Men herregud, ska den ligga upponer så längre stackarn? Aja det bestämmer den ju själv :) Men det verkade vara rätt stadigt läge tydligen...o hon trodde inte den kommer vända sig.
 Mitt blodtryck va åxå prima o det e ju skönt med tanke på att många får högt eller lågt i detta skedet. Hjärtljuden håller sig på 145 vilket anses va på gränsen mellan där man ofta säger att det e kille resp tjej. Så det e bara att vänta o se, det e tydligen så att han /hon åxå gillar att överrraska, precis som sin far.

Fasen va nyfiken jag e nu, på vem det e som döljer sig där inne. Hur ser du ut? Har du nåt hår? Hur stor e du? Vem e du  lik tro?? ....a listan e lång o än så länge ser det ut som att den kommer ligga där ett tag till, vilket den ju åxå "ska".
Den som väntar på nåt gott......väntar ALLTID för länge! ;)


Nähä, ska kila vidare innan jag spiller ner här med ännu mer o´boy.... ska bestämt ta tag i att gå en runda precis osm igår.

Bye bye!!

dreams...

E uppe med tuppen även fast jag börjar 12 idag....har sovit skitdåligt i natt o drömt att förlossningen satte igång o krånglade som f-n. Det satte väl lite hjärnspöken i rörelse igår antar jag.... Shit vad man har att tänka på!!

Ska till barnmorskan nu o lämna urinprov, kolla hjärtljud o mäta....det vanliga alltså.  Så det e bara till att hoppa ur morgonrocken o fixa till sig efter duschen, för  direkt efter det e det jobb som gäller till 18 ikväll, utan lunch.....
Men from onsdag kommer jag göra halvdagar o det känns skönt faktiskt. När det pappret skrevs i så kände jag lite att " äsch det går säkert att jobba in i det sista" men nu börjar det kännas alltså. Får sammandragningar så fort jag böjer mig ner o stressar för mycket.

Inget roligt alls för en som alltid e i farten. Men, bara att gilla läget för nu styr inte jag längre....

söndag

Var o skulle köpa kostym till John idag, en han sett ut för ett tag sen men såklart inte köpte på första försöket (det ska ju kollas upp o grejas ni vet )  Såklart va den slut o han har ringt runt till halva Sverige o det verkar va värre att få tag i den som det ser ut nu. Så vad han ska ha på bröllopet e just nu en gåta.....
Vi hari vart på besök på förlossningen i eftermiddag  o träffat en barnmorska för samtal o blivit guidade där. Inte en enda patient hade dom idag, helt tomt på stället! Det va iaf skönt att se hur det ser ut o få lite genomgång. Men vad svårt det e att komma på vad man undrar o har för frågor när man väl sitter där o kan få svar. Men jag tror det klarnade lite iaf.... lite. Till slut frågade hon om det va mycket i mitt huvud nu. Eeeh ja! :)

Har vart på Sibylla o käkat efter det, det va åratal sen sist så nu e jag MÄTT! Har lovat att ha te klart när John o Lenny kommer tillbaks från sin mc-runda Hu, jag får inte i mig en droppe eller bit till.....

Igår kväll såg vi fotbollen o slappade i soffan..FAAAN va sur jag blev när de gjorde målet på tilläggstid!!! 


  Tissen tyckte matchen va "sådär" ..... 


     Rasmus på besök

katt o hund

Inväntar min familj som ska komma på besök, det händer inte ofta men idag så..... Ska dra en repa med dammsugaren innan dess, lillasyster e ju allergisk o då kan det va bra att få bort så mycket katthår som möjligt. Gud så han fäller nu, det trodde jag de gjorde innan värmen kom..... Tji fick jag. Rasmus e åxå med (hunden) så  katt o hund får träffas lite innan vår semestervecka tillsammans i Blekinge. Det kan ju va bra.. Sist försvann katten in under en fåtölj o satt där sen o tyckte inte hunden va nåt rolig alls. Rasmus däremot blev så glad att träffa en katt (uppväxt med det) så han kissade på sig o tyckte "kom igen katten". Hihi! Jag älskar djur, de är för roliga! Bäst e nog att låta det ha sin gång o inte ingripa speciellt mycket, det sköter de bäst själva tror jag. Det där med att katt o hund inte går ihop, det tror jag e bullshit o att människan ser till den grejen mer än dom själva.... Jaja vi får se hur det går... Katten har ju hemmaplan så då kanske han e lite kaxigare :)


              

Mot dammsugaren -mitt lördagsnöje.

studenten

Så va baldagen gjord på jobbet, en uppsättning i timmen känns just nu i benen kan jag tala om.... Men ååh va fina de blir! Fick tränga mig genom folkmassan på väg hem nu, alla samlas på andra sidan älven o tågar sen mot Stadt där balen hålls. Vägen kantas då föräldrar o andra nyfikna som stadigt håller sin plats kan jag meddela, här släpps ingen förbi minsann. Platsen man "bokat" kan ju bli snodd.
Studenten fick mig att tänka tillbaka på när jag tog den, hujedamej det e ju aslängesen!! O va tiderna ändrats sen dess  -på gott o ont. Här sitter man, efter nio (!!) år, några erfarenheter rikare o magen i vädret o tycker det väsnas nåt fruuuuktansvärt när de åker förbi i sina lövade bilar o sjunger kl 3.20 på natten. Nästan tanke blev dock: men guuud va roligt man hade!!
Då, för nio år sen  jobbade jag ett tag i Karlsborg (blä) innan jag tog mitt pick o pack o blev nanny på Djursholm ett år, sen gick flytten hit till Lidköping o jag träffade såsmåningom John som blev Lidköpingsbo på tre månader ( den kärleken, den kärleken ;) Nu har vi vart sambos i fyra år snart o jag har bott här i sex år. Snacka om att tiden går, som de gamla alltid sagt :) Det stämmer mer o mer -eller så e det jag som blivit äldre o instämmer i farmors uttryck ;)



Köpte med mig en godispåse modell större på väg hem men har börjat på den själv eftersom John fått sin splirrans nya Harley Davidson idag o  såklart va tvungen att åka ut en sväng. Gissar att rundan blir mer än en kvart lång....
Han har just guidat mig inom "luft o buller", höjt styre o annat intressant....*sådär*...

I helgen e vi båda lediga o har alltså ingen klocka ställd imorron...härliiiigt! Det blir ev Ikea (om jag lyckas övertala) eller en fika på stan i lugn o ro, utan att passa sin lunchtid som man alltid får göra annars. Det e att va ledig det!! Vi har inget planerat imorgon alls. På söndag ska vi till KSS (Skövde sjukhus) o prata igenom förlossning och, om vi vill,  få guidad tur där. Vi får  väl se.......... 

Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer om vagnen åxå... jag har redan provkört en runda idag....här hemma alltså, har inte blivit så illa att jag e ute o går med den hihi!......Men det kommer väl. ;)

TREVLIG HELG PÅ ER ................


besök o ihopmonterad vagn

Dagens kurs gav faktiskt en del även jag undrar om man ska bli tvungen att veva igång den ena av barnmorskorna. Ni vet som de gamla grammofonerna ;) Lite action vore inte fel där alltså! Den damen som e från BVC däremot, har en massa matnyttig info att komma med.. idag instruerades amning genom ett tygbröst som de vände ut o in på tex haha, nästan lite makabert emellanåt. Det sjuka e att alla e kanontrevliga i fikapausen o babblar på  o så, sen sitter de tysta som möss annars o man bara önskar att nån ska andas till i en suck eller hosta till,  så man kan byta sittben i stolen utan att ställa till en scen... . Men.... sin vana trogen tog John ton även idag o kom med flera frågor. Han e för skön när han sätter igång :)

Ikväll har Hannah vart hos mig o vi bestämde oss för att det e alldeles för längesen vi brudar sågs o käkade o babblade av oss.. så nån gång vecka 26 hoppas vi att vi ska få ihop det. Herregud att det ska va så svårt! Dessutom har vi satt ihop vår nyuthämtade vagn idag, så nu ska jag sluta tjata om den. Den står iaf här o ser såååå fin ut !!!!! Nu fattas bara det barn som vi hoppas o tror ska ligga i den, hur sjukt e inte det då??!! A den grejen fattar iaf inte jag förrän det ligger där tror jag.

 Vrålåket!!! alldeles nymonterad..

Har åxå röjt i några garderober o  återigen börjat fundera på vilket rum vi ska ha som vårt sovrum, som det e nu finns ingen dörr alls i vårt hem förutom till toa. Problemet e bara att det rum som e tänkbart att sätta dörr på har tapeter som e vedervärdiga, enligt mej. Nämligen terrracottagula. Blä! Det rummet agerar just nu data o allrum o får se ut lite hur som, det e det perfekt till. Men sovrum..nja, då får va allt måla om. En sak att ta tag i alltså ...snart! Å då kommer nästa fråga..vilken färg??

Natti natti, nu ska jag slänga mig i sängen!

blaj

Efter samtalet idag e äntligen min havandeskapspeng klar o då även mammapengen. Bara att skriva på pappret som ska komma imorg o skicka tillbaka. Fasen va grejer man ska dona med jämt, det e en djungel! Men det känns iaf jätteskönt, det har vart ett evigt krångel hit o dit. Nu e det "bara" det berömda e-leget kvar, som verkar vara ett kapitel för sig. 

Vad glad jag blev  när jag kom hem - vagnen har kommit!! Så den ska jag hämta ut imorron så vi kan snickra ihop den när John kommer  hem på lunch. Därefter e det åter dags för vår kära föräldrakurs. Spänningen e oliiiiidlig ;)  Haha .. Förhoppningsvis e jag mer positiv imorrn, efteråt.. men bli inte förvånad om så inte e fallet.

Så kom även det som ett brev på posten. Jag snackar om regnet, på samma utsatta dag som förra året -studentdagen här i stan!! Det finns ju fan inte!! Bara att hålla en tumme på att det inte fortsätter regna tills nästa sommar, som det blev sist.... Vi tappade hakan alla på jobbet när vi tittade ut o såg det.

Nähä, nu ska jag bege mig mot soffan o käka Start o mjölk -MUMMA!!!

e-leg ????????

Det e det jag säger -j..a datorer!!!!  Blir tokig snart!

Har försökt få till ett e-leg nu ett bra tag med inte fan funkar det. Så det blir till att vackert kliva in på banken imorg på lunchen bland alla stans pensionärer som ska hämta pengar till madrassen. Det e alltså där jag kommer spendera min lunchrast.

Skoj.

tisdag 10 juni

Gårdagens kväll spenderades hos Anna o Anders o lille Oskar (6 veckor)...Han verkade vara en snäll liten pojk. Jag undrar var man fyller i formuläret om ett sånt barn ;) Tittade åxå på en annan liten bebis som gick i hagen med sin mamma, ett fint litet hingstföl.. Så söt! Än så länge namnlös dock...

Fick ett samtal från Försäkringskassan idag, en tjej som ville disskutera min inkomst o mertidstimmar inför föräldrapenning mm o verkade skittrevlig, verkligen! Sånt gillar jag -rätt man (kvinna) på rätt plats! Telefonpersonal e sällan najsa tycker jag men här så!! Så vi ska höras av imorgon bitti. Med tanke på att det e ca 80 timmar extra jag gjort så kan det ju va gott o kunna tillgodoräkna sig dom när det väl gäller åxå. Vi får väl se.

Nu e den förresten beställd o ska komma till vår dörr typ idag eller imorron -VAGNEN!!! Känns jätteskoj o  få greja med den lite, tycker vi båda. Fatta att det bara e nio veckor kvar nu, det  bara springer iväg tycker jag.. :)  På tal om tid så e typ hela juni uppbokat för oss. Så e det ofta, händer det nåt roligt så händer det samtidigt. Förra helgen va det möhippa, denna helgen e vi "lediga", midsommar blir det Gotland o helgen efter det e det bröllop. En hel del flängande i bil, men roliga grejer... John blev dessutom nyss på telefon erbjuden en jätterolig grej inom musiken  i sommar, som han dels ska kolla upp på jobbet o ta ställning till själv. En hemlis än så länge alltså. E mycket för sånt nu ;) Men det visar sig hur det blev, om man säger så :)



Ikväll antar jag att man "måste" glo på fotbollen....sportfånar som vi e  *not*. Sen e det väl (om det inte utgått) Desperate H åxå.... Tur att det finns att välja på! Bäst att ladda upp med chips o annat gott så man reder sig ett tag :) 



 Nu blir det kvällsmat  !!!!!!!!!


bränna

Nu har jag fikat med Lenny o ska bege mig ut i solen, det verkar som om det ska bli regn kommande dagar :(((
 Jag som älskar detta vädret! Men lite bränna kanske man kan lyckas få?! Vad har ni gjort i helgen?

Kram Carro


hippa

Efter stort hemlighetsmakeri åkte vi till Kalmar i torsdags för möhippa o svensexa...

Frida hade fått en pling på dörren dan innan o en påse där det fanns kläder hon skulle ha på sig o vilken buss hon skulle hoppa på efter det. Vi i hippan hade spridit ut oss o låg o smygfilmade henne här o var :)
Där hon klev av bussen skulle hon sen få vänta lite på en taxi (det visste hon inte) som tog henne till ett första ställe där alla vi skulle möta upp med skumpa o jordgubbar. Åh guuud så snygg hon va!!!

   

Efter det bar det med ögonbindel iväg till ett uppdrag som jag tyvärr inte kan avslöja här just nu....sorryy!


På med bindeln igen o vidare mot en kohage där vi hade picknick med pastasallad o gott att dricka o lite annat ..som åxå e lite hemligt ;) ... Ute på stan fick hon sen i uppdrag att fixa 20 äktenskapsråd av folk i alla åldrar... Redan där stötte hon på prällen :)

              

Snälla som va var tog vi oss till ett äventyrsbad där vi hade relaxavdelningen för oss själva o bubblade o fick ansiktsmask.

        

Under dagen fick hon klä sig i olika stasser o vi försökte vårt bästa för att få till henne lite ful..men det e tydligen så att allt klär en skönhet :)

   

Sist på dan: middag på en av hippornas balkong. Underbart!

      




Några bilder av oss som va med under denna roliga dag....

          


onsdag



Idag har jag fixat så jag e ledig halva dagen före midsommarafton o kan åka till Gotland då. Så nu e det bara för John att se till så det e ok på hans jobb, sen e det kirrat. Kåven får åka med på ett hörn.. Det känns bra, blir härligt att komma dit även denna midsommar, tror det e tredje året vi e där över den helgen nu. Bäst vore om han även kan få fri måndag (jag har det) men det går ju ändå...
 Vi håller tummarna att det ordnar sig !!

Ska nu ta tag i tvätten från igår o sen kolla runt lite på nätet efter den berömda vagnen som just nu engagerar alla i vår omgivning. Haha! Det e ganska komiskt, de flesta (tex vissa i min familj) har tyckt den e jätteful....till nu. Även om det inte skulle fått mig att välja en annan så e det ju roligt om de tycker den e fin. Svårast på fronten e såklart mamsen :) Men det överlever jag väl.... 
Därefter besöks sidorna i sedvanlig ordning: Tildas blogg, Josses blogg, Blocket, Zaras blogg, Familjeliv, Eurotrader, Aftonbladet, Expressen. Lite varning för  autistiska drag  där, att man gör det i samma ordning jämt. ;)


Ha en trevlig kväll i solen...det ska jag ha!

my day

Dagens usch...

Ännu en hot dag är till ända. Ac:n som skulle vart på plats i fredags e ännu inte där eftersom hålet i väggen borrades snett. Ja ni läste rätt. Men imorron måste den bara sitta där, annars flyter vi bort! Jag ska be en stilla bön när jag lägger mig :) Mina stödstrumpor jag mer eller mindre e beordrad att ha är bara att glömma, de går säkert att vrida ur...om man nu skulle vilja ta i dom vill säga. Mina ben ser åxå ut därefter med fler o fler "spindelnät" på o det begynnande åderbråcket ser mindre roligt ut det med. Ska man se ut såhär sen åxå, frågar jag mig varje dag.. Näe, det går bara inte!! Jag ser ut som om jag vore 90 år på benen o jag som ska på bröllop snart :( Men det e så läget är o bara att härda ut som det så fint heter. Tack gode gud för den underbara (not) strumpbyxan som jag egentligen hatar. Känslan av att ha kissat på sig har aldrig varit starkare. Blä! Men såna lär det bli.

Dagens positiva... (eller skryt, om ni så vill)

Kom  hem till en nydammsugen lägenhet ikväll o det kändes urskönt. Snart får ta mig tusan katten börja röja efter sig själv. Han e ju värre än kungen: man tömmer hans toa , man städar efter honom, man borstar honom....a ni hör ju vilket hotell han bor på! Kung va ordet :)

När jag skulle börja med sista kunde för dagen visade det sig att det blivit dubbelbokat. Där satt två damer, varav den ena skulle komma senare till personalfest pga klippningen o den andra bara kunde ikväll.. Å båda hade såååå klart för sig att det va 17.15 idag ( som de alltid har)
Vad gör man? Jo fixar till så att hon som skulle på fest fick klippa sig först o sen tog jag den andra klockan 18. Service eller? Ska erkänna att man såklart mest av allt vill hem när man ska sluta som alla andra, men när den sista goa damen flera gånger säger att hon aldrig vart så nöjd  nånsin, som när jag klippt henne o att jag klipper såå fint, då blir man glad! Detta upprepade hon flera gånger under tiden o jag kände att jag höll på att bli rörd på kuppen hihi! A det sades såklart annat åxå men hon fick mig verkligen att le hela tiden. Härligt sånt e! Tidigare idag hade jag åxå en som såg för första gången att det inte bara va gaser i min mage. Hon kramade mig flera gånger o sa tre gånger att hon aldrig sett nån som va så fint gravid. Alltså, det e inte så att jag inte fattar att det finns de som vart det, utan det e lustigt att fina kommentarer ofta kommer på samma dag. Men det värmer lika mycket, o man blir lika glad  varje gång.

Så de två gjorde min dag  !!!! O jag lägger mig leende :))))))

bilder

 Åh vad jag vill va i Karlsborg på sommaren!!! Men så e det väl - hemma e alltid hemma.

På tal om annat, här e lite bilder från veckan som var...


               1                                         2                                 3
!                          
     4                    

1... vi var ute o käkade i fredags. Drog till med varsin plankstek.            
2... jag på jobbet
3... suddig men ändå..
4.... John o Matilda på mammas kalas. Vänlig som jag e så tog jag när de åt ;)                                                    


lite om kursen...

Det e måndag idag o jag har faktiskt jobbat. Jobbar igen de torsdagar jag kommer va ledig för föräldrakurs. Det blir bara två, de andra gångerna kommer jag ha semster.

På tal om föräldrakursen ja....

Fick två rätt lama barnmorskor om jag ska va ärlig. Åh va ännu mer tacksam man e  då att man har världens goaste o vänligaste!! Vi pratade senast idag om att vi ska sätta ut "Dagens ros" i tidningen till henne sen. Det e hon värd o säkert kan det göra hennes dag att få lite uppskattning!!

Kom iaf in i ett rum där vi satte oss runt ett sånt där ovalt sammanträdesbord. Om tystnad kunde mätas så hade denna nått det högsta på skalan. Ett knappnål hade vart som ett bombnedslag, tro mig. Gud, tänkte jag, ska det va såhär? Tydligen...
Så när tanterna presenterat sig o det togs fram lappar att skriva våra namn på hör jag John, högt o tydligt: Jag kan börja presentera mig.. Jag heter John o har vart musiker i hela mitt liv  men nu..... osv. Jösses, jag blev helt  chockad o så full i skratt så jag verkligen fick bita mig i läppen innan jag själv fortsatte :) Han e inte just grabben som tar sig plats i ett större sällskap i vanliga fall o nu lät det va hur självklart som helst. Tydligen blev han lika förvånad själv eftersom han upplevde det som att "helt plötsligt hörde jag mig själv säga att ja jag kan börja" . Haha... Fasen va vi garvade när vi kom ut sen  !!!

Det va iaf ett par i gruppen som vi nu kallar "hon i röda tröjan" o "han som va nån tekniker" eftersom vi inte kommer ihåg namnen. ( Alltså, VARFÖR ska man egentligen presentera sig????? Ingen som minns ändå.) A i alla fall....detta paret tänkte vi båda att de verkade trevliga o skulle kunna vara några man kan tänkas umgås med sen. Men det va väl det enda... Efter ett tag blev det iaf liiiite bekvämare o man kunde liksom ändra ställning på stolen utan att det hördes över hela rummet... o en tjej berättade appropå att man kan drömma mycket o
konstigt, att hon drömmer nästan varje natt att hon super o röker som aldrig förr. Hahaha!! Då skrattade iaf jag som tusan utan hämningar o hon bjöd på det :) Barnmorskoran däremot, skruvade lite på sina rumpor i stolarna. Hallå, släpp hörnflaggan o kom in i matchen, det va en dröm!

Kan inte säga att man lärde sig nånting just denna första gång iaf men man får nog ge det några gånger innan man tycker till tror jag. Fick dock reda på allas datum för bebis o vi va först ut i hela gruppen faktiskt, om det nu blir som man tror. Så de tyckte att vi skulle ta med den dit sen o berätta hur det var att bli tre o bla bla. Eeeh, vi har liksom ingen än, sakta i backarna. Sen va vissa andra över en månad efter oss....


12 juni e nästa gång......fortsättning följer.


åh vilken härlig dag

Åh vilken underbar dag! Har vart hundvakter åt Rasmus idag o e ut e i solen hela tiden. det finns inget bättre!!  Inväntar kaffe o kaka nu, vad livet e lätt på smmaren!!!! Klantig som jag e så har jag dock  bränt mig på världens största brännässla. Satan va ont det gör! Nä nu ska jag ut o hjälpa tiill o sätta ihop mammas födelsedagspresent, en hammock :) Hon fyller 52 år idag min goa mams! GRATTIS!!!

RSS 2.0