dopet

Så va det över då....

O det höll på att vara över innan det ens börjat........

Mamma ringde på eftermiddagen i fredags o meddelade att hon o Mia hade bakat tårtorna nästan klara kvällen innan. Så långt allt väl. Sen ringer Mia till mamma o säger att hon fått maginfluensa. VA??!!! Det finns ju inte ens. Det händer bara på film. Jag slängde mig på telefonen till Sjukvårdsupplysningen o bad om råd. Gubben jag fick tala med va jättetrevlig o tyckte det lät mer som ett filmmanus än verklighet. Mmm jag veeeeet, men säg vad jag ska göra med tårtorna !!!  Snälla, säg att jag kan använda dom, tänkte jag...  Så han pratade fram o tillbaka o kom fram till att de trots allt va bakade i ugnen så det borde va grönt, men för säkerhets skull skulle han höra med  sina kollegor.
Svaret blev: SLÄNG DOM !!!! o så motiverade han varför....
NÄÄÄÄJJJ!!!

Så det va bara för mamma att slänga o Johns mamma fick ställa sig o göra tårtor på lördag morgon innan dopet. Men snabb o flink som hon e så blev de både goda o fina. Räddaren i nöden kan man lätt påstå. Som tur va så va det "bara" de vanliga tårtorna som de gjort, hemska tanke om de gjort även smörgåstårtorna o vi fått slänga allt. Mia skulle även gjort smörgåstårtan så mamma fick vackert göra den själv o det va första gången. Hon fick till slut hjälp av en annan tant o de blev superfina o alla tyckte de va väldigt goda. Tack mamma för all hjälp!

Det löste sig alltså till sist, tack vare mamma o Annalill.

Shit så mycket det va innan, trodde jag skulle stressa ihjäl mig o va ärligt talat skiiitnervös just innan vi skulle bege oss ut på altargången. Men, när vi väl ställde upp oss runt dopfunten då försvann precis allt. Precis som när jag tävlade i allsvenskan, när man väl e där kan man inte göra mer än sitt bästa. Då fattade jag liksom inte vad det va jag oroat mig för, det va ju bara nära o kära där o jag njöt  faktiskt av att stå där. Märkligt. Jag hade som uppdarg att säga namnen vi gett henne, Lilly Nanna o va lite orolig för att jag skulle säga namn o efternamn istället, men jag satte det o tyckte det kändes mer fint än sorgligt att säga mormors namn. Nu finns hon med oss ändå liksom....
Som sagt så skulle John, Kenny o Maria sjunga o spela o när de repade här hemma innan ville det sig inte alls, John satte inte låten alls som han gjort när han övat innan, bla satt inte hans solo. FAN åxå rent ut sagt!! Så när vi just skulle gå in va han bara tvungen o springa på toa, John som aldrig blir märkbart nervös. Så ska jag ska erkänna att jag darrade litegrann när prästen sa att det va dax för sång. Guuuuud (vi var ändå i kyrkan;) sätt den nu!!! O de gjorde det jättebra o fint allihopa, så jag drog en lättnades när slutonen ljöd. Tårarna trillade så klart, precis som jag anat, så jag bet i Lillys dopmössa o samlade mig.
 Med andra ord, nu kan han även spela piano grabben...


Därefter va det smörgåstårta i en lokal brevid kyrkan o man försökte hinna med att prata med alla. Lilly fick en massa fina presenter kan jag tala om....Två  Efva Attling-halsband, nallar, böcker, minnesbok, presentkort, pengar mm, mm. Så nu ska snuttan, bara tre månader gammal få eget konto åxå hihi.

I o med att man sprang runt o pratade med alla, så kände jag åxå att jag inte hann med all markservice som disk o städning riktigt som jag ville, så jag vill passa på att tacka ALLA som hjälpte till med detta!!!!!!!!! Utan er.....

Mamma
Josse
Annalill
Frida
Maria


TACK TACK TACK !!!!!


Kort kommer en annan dag, Matilda va som sagt fotograf o tog hela 200 stycken.......
Åh va roligt det ska bli att se dom!!



Dan före dop(p)are-dan!!!

...som rubriken lyder...

Shit jag e lite småpirrig nu alltså o jag gjorde nyss det sista i min egen klädväg, köpte en lila sjal o strumpbyxor, som jag nog måste ha eftersom det trots allt e minus ganska ofta nu. Annars e strumpbyxor bland det värsta jag vet, jag  tycker man har en "kissat på sig-känsla" hela tiden. Fy satan.
Men vill man av fin får man lida pin - det ligger nåt i det hörreni !!! 
Testade det hela nu o jag fick godkänt av John som brukar va den största kritikern till mina klädval emellanåt.. men jag blev tydligen sååå snygg. DE NI !! Men det va då det där pirret infann sig med besked, jag e absolut ingen person som gillar att stå i centrum så jag försöker tänka att vi kommer va tio pers där framme, då blir ju liksom inte allas blickar på mig o dessutom e det ju Lilly som e huvudpersonen, men ni vet hur man e....
Nyss spelade John upp låten o där fick jag ännu en sak o tänka på, att försöka hålla sig för gråt, även om jag vet att det e tillåtet... Den e bara så underbart fin !! "Välkommen hem" heter den, med sonja Alde´n som jag tycker gör ballader jättebra o denna e utöver det vanliga..texten e ...ja.....lyssna själva....

http://www.youtube.com/watch?v=AnfwxqjUh2Y




Igår satte jag upp adventsstjärnorna. Ett par dagar tidigt tycker jag som alltid hållt på att man gör det första advent, that´s it. Men i år får vi ju besök o det kommer gå i ett o dessutom e det lite mysigt att ha lite av den feelingen nu när alla ses... Glögg, mandlar, nötter, clementiner, äpplen   o russin har inhandlats. Även 1,5 kilo godis...... :)
Det e jul det.











Dax att kavla upp ärmarna o packa ihop allt som ska till stället för smörgåstårtan efteråt.  Det e en del.

mycket

Hej sorry för mitt värdelösa bloggande, tiden räcker inte till just nu, det e minst sagt fullt ös inför dopet på lördag.
 
John repar sång, vi handlar, vår dator krashade mitt i allt, jag skriver kom ihåg-lista på kom ihåg-lista o fortfarande e inte min klädsel klar -shit!! Mitt i allt detta finns huvudpersonen Lilly själv, som däremot sover sig igenom all stress o har legat på soffan i två timmar o sussat nu. Närmare fem timmar sen snuttan åt men jag tycker det börjar röra på sig där under filten....

Äta måste man ju dock hinna med o John har nu slitit sig från pianot o gjort pastasallad som vi nu ska sleva i oss...MUMS!!

Vår dator ja, skiiiit !!!! Där slängde vi iväg några tusen idag på en ny, som jag mest ser som ett nödvändigt ont faktiskt...Men men den e rätt go....o fin :)

Mot matningen....

doppresent

TACK då vet jag vad ni tycker, alltid bra med andra influenser....



Här kommer en "tyck till" till....

Vad kan man önska sig i doppresent? Den frågan får jag ett antal gånger om dagen nu o jag har NOLL fantasi !!

Vet bara att jag gillar alla grejer på http://www.designtorget.se/ .....COOLA!! O dessutom retro.


Barnvagnshänge Fossingar
bild www.designtorget.se

Barnvagnsmobil... som dock kostar 350 spänn o det känns som man borde kunna sy liiite billigare.

smått o gott

La mig jävligt irriterad o vaknade ännu mer...!!! *MORR* !!!!

Aja nog om det, ny dag o framför allt -nya tag gäller!

Jättefint väder ute idag så en långprpmenix väntar, det e den träning, om man nu kan kalla det det, jag får just nu. Men bättre än inget ändå. Det e över 4 år sen (!!!!) jag satte min fot på ett träningspass nu så det kanske e dax att ta  tag i den biten vad det lider...men inte nu. Nån som saknar undanflykter? Bara hör av er, jag har ett par på lager :) 



Tänkte ber er om smakråd. Ska denna klännig på dopet o kan inet bestämma vilka skor jag ska ha till.
Vad tycker ni?
Ledsen för den dåliga bilden på klänningen, skitsvårt att ta själv..



 
VILKA???



Här e dopklänningen Lillys farmor sytt till henne, inga kanonbilder här heller, kantbanden glänser.. men den e såååå fin!!

     


På begäran...

        Haklappen hon fick av Dette o Erika.
                                                   "väldens bästa bordsdam" står det...

   Från Maria fick hon denna söta.....!! Hade faktiskt kollat på den själv.

barnvagnsrally

Vart tog denna dag vägen egentligen??

Studsade (?) upp tidigt i ottan, närmare bestämt 8.10 (ja det e tiiidigt för mig o Lilly) för att gå på efterkontroll efter förlossningen hos underbara Kerstin. Eller ja, jag gick upp då, lillan fick sova till 9 inna jag väckte henne...
Med mig till Kerstin hade jag kortet på lillan jag skrev om igår o guuud så glad hon blev o ja visst, där satt jag rörd med tårar i ögonen  o fick koncentrera mig för att de inte skulle börja trilla nerför kinderna.
Skärp dig Carro, skärp dig!  Sista gången vi var hos henne nu o jag har verkligen fäst mig vid denna härliga, rutinerade kvinna. Man blir nästan religös när man lyssnar på henne o hennes alltid så kloka, lugna ord. Men hon finns ju kvar i korridoren brevid så man lär väl stöta på henne emellanåt ändå hoppas jag. Jag gick iaf igenom besiktningen så nu e vi helt klara med området förlossning. Gött det.
 Nu går vi in i kapitlet "förälder" för resten av våra liv -sug på den karamellen!

John drog tidigt i morse till Varberg på konferens med jobbet o kom o sa hejdå på ett osedvanligt gulligt sätt tyckte jag. Väck mig inte nu, tänkte jag. Hejdå sa jag i nattmössan o la ner huvudet på kudden igen med en smått förvånad John vid sängändan. Aja, vi ses imporgon kväll då. VA??!! Jag hade inte uppsnappat den lilla detaljen att han skulle bli kvar där i natt... Men det va bara att gilla läget o försöka somna om igen.. En liiiiten sak till missade jag åxå - det e hans födelsedag idag ju!!!! Så jag fick ringa upp senare o gratta =S
Jag va vimsig innan jag började amma o nu e jag om möjligt värre!

Har även hunnit träffa Anna o Hele´n med barnen Ebba o Filip o tagit en fika. Lilly va trevlig nog att göra i brallan ordentligt mitt i fikat :) Härligt Lilly! Ja det e väl vad vi hunnit med idag o nu ska jag ta fram min vän o kollega dammsugaren o göra ett välbehövligt varv. E det fler än vi som typ har jordstampat golv på en dag ??? Jag fattar inte hur det går till....men John hävdar att det e  för jag glömmer saker o går in med skorna på ;)
Kan jag aaaaldrig tro.....



Barnvagnsrally..... nu e vi dom man stör sig på, ni vet dom som går med vagnarna i bredd så man inte kommer förbi.
Shit alltså!

onsdag

Klockan e halv ett o vi har bara kommit till frukosten än jag o Lilly. Vi va tydligen lika trötta båda två idag.. O gissa vad vi vaknade till? SNÖ!! Vilken märklig känsla, nu e det npg dax att även vi får på vinterdäcken om vi ska ut på vägarna..
En smått retlig sak hände nyss: det ringde på dörren o jag tänkta att, äsch det e nog Lenny o han har ju sett mig i  orgonrocken ett antal gånger  förr. Jag går o öppnar o ...nä ingen Lenny utan en försäkringsgubbe som John bokat möte med idag men inte skrivit upp.. Ops! John jobbar hela dan o det e ju fördel om båda e med så vi fick boka om. Där stod jag med håret på ända, nyvaken o i morgonrock, men det e väl bara att bjuda på den o se glad ut..

Har även hunnit med att skriva ett kort till barnmorskan som tack för all hjälp på vägen, o detta på ett svartvitt foto av lillan som jag ska lämna när jag ska dit imorgon. Blev jättefint om jag får säga det själv. Ska även beställa tackkort efter dopet snart , det e så billigt o blir verkligen superbra! 
På tal om dopet så e det nu bestämt att Johns familj kommer upp dagen innan dopet. Perfekt,  hoppas jag att vi fått lokalen då så vi kan börja fixa med dukming på fredag kväll så det e ur världen på dagen D. Annars e det bara upp i ottan o börja. Det får gå vilket som.

Igår va det återträff med föräldragruppen o ja, det va inte lika tyst längre om man säger så.. Med alla ungar som va i olika stadie så blir det ingen pinsam tystnad: en va nuvaccinerad o så ledsen , alla blev hungriga med jämna mellanrum o Filip som jag o Lilly brukar va ute o fika med, han satt som ett ljus hela tiden. Lilly satt faktiskt lugnt o stilla hos mig o berättade långa romaner emellanåt -högt o tydligt så alla hörde!  Hon e för rolig nu alltså..

Nä nu ska vi fixa middag till pappa....

ihopaplock

Började dagen med att somna om igen o igen, vet inte när det hände sist men gott va det. Vaknade dock av ett sms från mamma, pappa va på vårdcentralen för yrsel, o då ingen liten släng sådär utan rejält. Han kunde varken stå eller köra bil själv utan fick tas in via ambulansintaget. Fy satan !! Troligen virus på balansnerven men massa prover e tagna o han ska in igen imorgon för mer. Aldrig e det nog, först dog mormor, sen fick farfar cancer, farmor va inlagd över en vecka nyligen  o nu pappa åxå -nu räcker det mer än väl!!
Det e det man önskar sig mest av allt jämt, att alla nära o kära får va friska men icke..
Så säger de att det finns en där uppe. Överbevisa mig gärna.

Har annars vart på stan o hittat en kläning tiil dopet...tror jag.
Jag la iaf undan den till imorgon...får väl se.

Det om idag. Här kommer lite kort från göteborgsvisiten...
Jag undrar fortfarande varför jag inte drack nåt, vaknade ju ändå bakis kändes det som..men jag fick en Baileys igår -det ni!!! Första sen november förra året.............

  
tjejmidda´

         

Jenny tog sin första alkoholhaltiga dryck på x antal månader... hihi!!!
Ramlösan tillhör då mig...torrisen.

  
Hannah, jag, maria o Jenny (en havande,en ammande, en på FEST o en på halvfest hihi)

Girls they wanna have fun !!



Vallda, sångträning inför dopet...




Gitarr: John Plahn
Sång: Maria Plahn

OSIS

Fasen va roligt det var igår trots en gravid, en ammande, en som bara drack lite, men åxå två som va på FEST!!!  ÅÅÅH jag ville aldrig det skulle ta slut, tejerna va tillsammans igen! 
 Det va en märklig  känsla när Magnus klev ut på scenen, dels kändes det exakt som när det begav sig o dels som att shit, det va i ett annat liv typ... Jag fick gåshud o kände hur jag fick svälja stora klumpar för att inte stå där som en äkta nörd o lipa. Det hade vart nåt att messa hem om det ,"jag står här o lipar framför scenen"... Hihi!!
Vet inte varför men givetvis tänkte man tillbaka på hur allt va då, typ 2002. Jag o Lill-Carro (min goa själsfrände!) höll ihop i vått o torrt o såg väl Barbados x antal gånger för mycket :) BARA för att Magnus sjöng !! Snacka om guds gåva till kvinnorna -trots att han knappast vill ha nån av oss hahaha, kanske just därför?? !!!! Men vad gör det när man sjunger som en gud o har ett scenspråk man skulle kunna döda för??

Kvällen började med en middag på Lilla London o vi satt o snackade tills klockan blev alldeles för mycket o vi mer eller mindre skulle springa till Scandinavium. Jag som hade mina mindre bekväma pumps knäade på nåt sätt dit men oooooh vilka ömmande tår  sen alltså. Vill man va fin får man lida pin, han visste vad han snackade om han som myntade det..  Ringde faktiskt inte hem en enda gång utan kände mig faktiskt väldigt avslappnad o va ledig o roade mig. Va skönt det e att man inte e uppjagad o tänker att hur går det hemma nu tro? För vad hade jag kunnat göra bättre än John liksom?? Inget. Nä jag e trygg när jag går hemifrån o det  e jag ganska stolt över för det finns inget värre än folk som sitter o ringer hem i tid o otid o inte "släpper det" o njuter av att ladda batterierna en stund. Eller fäller kommentaren "åååh va jag längtar efter lillan/lillen" var femte minut. Nä, e man hemifrån så e man!!! Faktiskt rätt skönt att bara vara carro för ett tag o inte mamma i barnbajsfiket jämt.
Men visst va det även skönt att komma hem o se knytet sova såå gott i vaggan, nattad av sin pappa. Han gör det minst lika bra som mig. Så det så.

Det minde roliga va dock att precis -o jag menar precis, när Magnus började o jag tar upp kameran för att föreviga det som säkert aldrig kommer ske igen -DÅ DÖR MIN KAMERA!!!!!!!! Finns det ens på kartan? Ja i min värld, konstaterade jag snabbt. Så  några skräniga filmsnuttar e allt jag har, men jag håller en tumme på att nån go vän mailar över några *pik*

Nu e kameran på laddning så ni ska bli uppdaterade med lite bilder vad det lider, dock inte av honom då men av oss. Dags att fixa till sig o väcka lillan för mat inna vi ska till Johns chef på middag. Ska bli mysigt!

fredag

Mycket att stå i, därför dåligt med bloggande.

Idag vaknade vi av en liten krabat som skrattde så hon kiknade i vaggan, sånt e ju bara för roligt :) Jag minns att jag ofta sa innan hon kom att, tänk när vi har en liten här emellan oss o myser. O nu har vi en -en alldeles underbar dessutom!!! Sjukt när man tänker tillbaka... vi har trots allt bara haft henne i 10 veckor så så längesen e det ju inte, o tänk så självklar hon är hos oss nu. Myser gör vi ofta i vår säng men sova, det e jag stenhård på att det gör hon i vaggan, annars så blir hon väl som mig, som sov mellan mamma o pappa till jag började sjuan. Fy o usch! Nä hon mår allt gott nere hos sig o hon trivs jättebra i vaggan, så jag e ingen tyrann direkt, om nån trodde det. Däremot tror jag att man formar barn tidigt o då gäller det att veta hur man vill ha det. Därmed inte sagt att allt kommer flyta på så här smärtfritt för evigt, som alla bara måste påpeka när hon e så snäll... Alltid kommer kommentarer i stil med  "vänta du bara.." 
O ja, det gör jag  :)

Nu ska jag iväg till Maria o fixa hennes hår inför morgondagen när vi brudar sticker till Götet på Barbados med Magnus Carlsson, Arvingarna mfl. Kan inte minnas sist vi e tjejgänget va ute ihop !!! Höjdpunkten för mig e dock Magnus, annars hade jag nog inte åkt.. Mitt hår fick sig en välbehövlig omgång i morse så nu  e jag ljus o fin igen till de svarta kläder jag nyss inhandlade. Köpte en svart glansig tröja/klänning på LIndex o spetstights till det, sen blir det väl mian mc-stövlar med snörning eller pumps -allt efter humör! Därför bestämmer jag inget idag, imorgon kan det kännas värdelöst vet jag av erfarenhet..

Dags att mata innan jag drar....


 

hålla kort

Sitter i Karlsborg hos mamsen o pappsen o bloggar idag. E här o hälsar på familjen o Rasmus...han e bara för go!!! Matilda har tagit några fina bilder på Lilly att ha på presentbordet på dopet, shit va duktig hon är. Tur att hon tog sitt förnuft till fånga o nu går media, hon kommer bli superduktig fotograf o är redan.

Hade tänkt ta Rasse o lillan o gå o möta mamma på jobbet men jag har vädret emot mig om man så säger -hällregn! Det har knappt ljusnat på hela dagen förutom när vi passerade Tibro, där sken solen. Men det gick snabbt över... blir såå less på detta! Men vad passar då bättre än att va här, äta mammas goda mat o bara mysa med tända ljus...? 
Tänk vad mycket man inte uppskattade när man bodde hemma, typ lagad mat varje dag, dessutom hittade nån (läs mamma) på vad som skulle lagas, sällskap, nån tvättade o inte minst: min familj sååå nära!!!
Kan tala om att man inte direkt åker tomhänt längre, hela bagaget e fullt o idag tog jag även med massa tvätt som jag tänkte få ren -man får inte va dum ;) Så för första gången sen lillan kom satt båda i fram, hon sov så gott där bak bland tvätten hehe! Jo, hon satt i sin bilstol...men ändå.

Nu ska jag slänga mig  soffan o invänta mamma som längtat efter Lilly i flera veckor nu. Det e med andra ord inte oss hon längtar efter längre utan bönar o ber att få träffa Lilly, o det klart , hon e första barnbarnet. Hon e redan bortskämd med massa kläder o grejer så det e tur att hon e för liten för att förstå än så länge.

Man får försöka hålla henne kort.  Mamma alltså.

sjuk eller SJUK???

Idag vaknade jag av en kram från min goding, det e inte varje vardag det :) Det brukar vara hans väckarklocka snarare. Hade knappt slått upp mina blå när prällen sen ringer o vill planera lite dop, så yr i mössan fick jag skutta upp efter penna o papper att anteckna på. Lite halvrosslig ursäktade jag mig att jag var förkyld, vilket jag åxå är men även heeelt nyvaken  :)
Därefter låg vi kvar o pratade lite på varsin kudde -hur ofta händer det liksom? O prällen trodde väl knappast att han väckte en barnfamilj halv elva "på dan" som alla vuxna hävdar att det är.  Lilly, lilla snoffsan, hon vaknade vid elva hon, sist av oss. Ja förutom lite käk vid 7....
Mötet med prästen blir på torsdag, det innebär att jag har idag o en dag till på mig att öva på att inte svära, vilket e skitsvårt efter 29 år som "svärerska". Det faller ju bara så naturligt in i meningarna. Nä det blir det att öva -det e ett som e säkert som amen i kyrkan !! (Känn på den ni!!)

Sen kom Lenny på besök, man ser inte mycket av den karln nu sen Frida med stort F kom in i bilden. Vi konstaterade att det va en månad sen han o John träffades, det e bara jag som träffat honom mitt på dan det sista.. men vi tog en fika på stan innan han skulle träffa sin kära. Det e han värd! Hoppas det e en bra brutta som tar hand om honom väl...

Det e väl vad vi hunnit med idag o nu står currykycklingen i ugnen o ris på spisen. Carro har kockat -det tål att upprepas kan jag säga för det händer väldigt sällan. Men e det efter recept antar jag att även jag kan lyckas. O idag föll det på min lott, John e nämligen sjuk (läs: Tjejer snackar om att föda barn - de skulle bara veta hur det e för en man att va riktigt förkyld !!) Tänk om männen insåg att de verkligen blir såna...!!!!!!!
Ni förstår....!
Grejen e att även jag e halvdålig, skillnaden e bara att mina sysslor kvarstår medan hans genast blir ursäktade med att han e sjuk. Vem man än pratar med så e deras karl sån, komiskt eller hur? Min morsa torkade våra spyor medan hon själv hade maginfluensa. Vad pappa gjorde? Låg med kudden över pannan o va SJUK. Hehehehe!! Nädå, jag älskar både mion mor o far!!

Karlar alltså !!


måndag

Nu e vi hemma igen, tillbaka i vardagen...

Lilly trivdes tydligen i Vallda, hon slog sömnrekord o slog inte upp ögonen förrän 8 på morgonen. Herrejösses! O det va med ett skratt hon gjorde det, hennes morgonhumör e det inget fel på. Det e så mysigt när man hör henne o tittar ner i vaggan o möts av världens smile.
Sömnbehovet har hon från sin far mestadels men morgonhumöret e inte därifrån, det e ett som e sant...hihi.
Fick höra John o Maria öva på sången o det blir jättebra, det e jag säker på...

Vi e lite småkrassliga både jag o John men än så länge e lillan frisk o det e ju skönt. Jag e hes o snorig o hostar morgon o kväll -skumt. John fick ont i kroppen igår o va tveksam att gå till jobbet i morse men det e hans sista dag idag, sen ska han va hemma med mig o Lilly ett par månader med undantag för helgerna o några enstaka dagar vad jag förstått...så han pallrade sig iväg faktiskt, o än har han inte kommit tillbaka.
Det känns jättebra att han o lillan nu får mer tid tillsammans, det behöver båda två! Pappa e såklart lika viktig som mamma o hon älskar sin pappa o babblar som sjutton när han kommer hem o säger hej.

Usch vilket väder vi har idag, jag har fönsterlampor o ljus tända faktiskt..

Nu ska jag leta fram nån bra jacka til regnet, göra morgontvätt på Lilly o sen ut ...om det inte vräker ner vill säga.

helg

Tjo så va det lördag igen -fasen va veckorna går!

Idag ska vi åka mot Kungsbacka så fort John slutat. Ska hälsa på Simon o Maria o grabbarna ska jaga imorgon medan vi brudar gör stan, om jag känner oss rätt. Så nu på morgonen har Lilly badat, jag har duschat, packat o börjar väl så snart bli klar..tror jag. Varje gång undrar jag vad man har glömt, inte om,  för sån e jag o jag börjar väl så sakteliga vänja mig. Jag har kommit till stadiet där jag kollar så allt oersättligt e med, sånt som man inte snabbt kan köpa sig nytt. Då e jag klar.. :)
Har nog ärvt en liten tvångstanke av min farmor (va hemskt det låter), jag måste varje gång innan jag går hemifrån gå till spisen o säga "noll" för varje knapp som står på noll. Har utökat det till att säga "ur" när jag drar ur sladden till kaffebryggaren åxå, har vänt några mil hemifrån ett antal gånger för jag tror jag glömt den på. Då e jag lugn när jag åker, även om John står i dörren o skakar på huvudet varje gång o tycker jag e fjantig hehe!!!!  Men jag har läst att om man säger "ur" så registrerar hjärnan det lättare istället för att man bara tänker det o blir osäker sen..

Vill passa på att tacka för de presenter som lillan fick igår, en skitcool haklapp i skinn o spets av Dette o Erika med texten "världens bästa bordsdam" (gissar att maten mest kommer va överallt) o en jättefin kofta av Maria, lovar att sätta ut bilder på detta när vi e hemma igen...


Fortsatt trevlig helg !!!

från kladd till avtryck

Fot o handavtryck, ja det va lättare sagt än gjort kan jag tala om.
 Fötterna gick väl an men händerna förblev stenhårt knutna o inget vidare avtryck av med andra ord. Lilly va sådär samarbetsvillig o tittade på mig med en blick som sa mer än tusen ord hehe. Vill hon inte så vill hon inte.  Desto roligare va det dock när vi tvättade av färgen tyckte hon ... Men nu e det gjort iaf för ett tag, kan gissa att man tycker dessa e jättesmå om ett tag o då vill ha nya, tur att jag då gjort det en gång o vet :

1  Ha Lilly naken, bara blöja (som blev svart den med :)
2  Ha oömma kläder själv  (tur tröjan jag hade nu va i "kladda o släng-läge")
Händer =mission impossible !!
4  Ha ett oömt badrum som tål färg på skötbord, handfat, golv o handdukar !!!

Jag tillägger att Lillys mamma e lite kladdig av sig....




Såhär blev det.. (ingen aning vad kladdet i högersidorna e för det syns inte i verkligeheten. Faktiskt! Skumt.)

blaj blaj..

Inatt sov lillan till 6.30 med några snabba nappletningar för mig på natten. Sen till efter tio när mamma ringde o väckte oss. Så nu e vi uppe o ska försöka oss på att göra några fot o handavtryck av Lilly med svart vattenfärg. Har fått en fin ram av Josse att ha dom i. Ser framför mig hurdan textstil jag vill ha på hennes namn o datum men vi får väl se hur jag lyckas med den saken...
Annars får vi väl ta en promenad i fina vädret idag, precis som igår när vi var ute med Anna o Filip från föräldragruppen i över en timme. Tyvärr syndade mammorna o tog en brakfika efter det, som vilken dag som helst annars. Usch! Snacka om att man fikat sen vi fick lillan, minst en gång om dan vräker man i sig wienerbröd, krämbullar mm. Jag som knappt ätit kakor alls förr, mest godis.  Det får nog bli till att börja röra sig på nåt gym snart. John har, duktig som han e, börjat styrketräna flera dagar i veckan så man kanske skulle följa i hans fotspår ?   Aja, vi får väl se närden tiden e här ;) Den har nämligen inte infunnit sig på snart 4 år -jag skäms...nästan!

 my "must have"

Pratade med släktens sångerska igår o hon har nästan pluggat in hela texten till dopsången redan, proffsigt! Så nu  e det bara för övriga proffsmusiker, John o Kenny att få till piano o gitarr åxå. Skönt att den lotten e överlämnad till dom nu, det e liksom mer deras bit. Jag o min släkt håller oss gärna till tårtor, inbjudningskort mm -ingen musikalisk ådra här inte !! :D Men det  e väl tur att man kompletterar varann, som det så fint heter.

Imorgon får vi besök av Dette (www.dette.bloggspace.se  )o Erika som inte sett Lilly sen hon kom. Trevligt att de kommer!! Det e så gött med oss, fast vi vart dåliga på att höras så pratar vi i mun på varann o har massa att rapportera, o allt e precis som vi settts igår. E inte sånt underbart??? Vänner va ordet sa bull.


Nu har jag en ivrigt o högt  "pratande" Lilly brevid i sin babysitter, det betyder "morsan, jag har tröttnat på att sitta här, show me something else!!"

Bäst att lyda då.

egentid o dags att hoppa i kläder

Igår kväll ringde min goa kollega Emelie o föreslog en fika på direkten. Jajemen tyckte jag o slängde på mig jeansen o sprang iväg till ett kvällsöppet cafe´ där vi satt o babblade bort tiden tills de stängde. Härligt med sån spontanitet!! Det e så underbart skönt att jag o John både värdesätter att båda får komma iväg själva ibland, det behöver man för att inte tappa humöret o orka -för det är ett jobb att sköta barn åxå, tro mig. Även om det absolut e det underbaraste o härligaste man kan tänka sig så måste man ladda batterierna emellanåt.
Även om jag varje dag fixar till mig o grejar i hemmet blir det med ständiga avbrott för att ge nappen eller en tjej som e allmänt missnöjd med tillvaron o vill se nåt mer än babygymet :) När man sen möter hennes oemotståndliga  leende så e det oslagbart!!

Klockan e snart halv ett o hur långt har jag kommit idag..inte speciellt.Vi sov till 11, sen har jag fått i mig gröt, det e allt.  Morgonrocken e på, lillan ska göra morgontvätten  o jag ska hoppa i kläderna. Tänk om det skulle ringa på dörren o vi ser ut så här vid middagstid -hemska tanke.

Nähä jag har återigen en skittrött liten tjej på armen - dags att söva henne tror jag

Natti natti säger Lilly, för en stund....



besök igen

Sådär ja -så ska det se ut med kommentarer!!!! :))) TACK


Snacka om att det e mulet idag, jag ser knappt kyrkan utanför fönstret ! Jag väntar dock besök av Lenny o sen ska jag fixa Jenny i håret inför fotografering, så jag slipper gå ut i skitvädret än på ett tag iaf. Men visst e det trist att vakna upp till sånt här, jag tycker huvudet e blytugnt. Samma gäller nog Lilly som redan somnat i sin babysitter.. Hon har vart lite krånglig i natt o velat ha nappen femtioelva gånger o gnydde första gången kl 3 i natt, men hon fick vackert somna om igen ett antal gånger. Så sista gången somnade hon nog ordentligt o vaknade vid 6, då e det helt okej att få mat :D Det märks redan att det e en tjej man fått, hennes gnäll e något tjejigt när hon sätter den sidan till !!! Som tur e händer det sällan.

Dopet:

Alla tre faddrar e underrättade o de blir Simon (Johns bror) Frida (Johns syster)  o Josefine (min syster). Även sångerskan som blir min svägerska (hoppas jag säger rätt nu) Maria, som nu fått låten via mail att börja öva på. Om min önskan går i uppfyllelse ska det även spelas till, så John va upp på vinden o hämtade pianot igår för att testa lite.. jag tyckte han gjorde det skitbra redan igår! Men det får han avgöra själv.. Funkar det så e det väl tänkt att en gitarr finnas med åxå..

Nä nu kommer snart besökarna !!!!!!

möte

Aldrig har det vart så lite kommentarer som nu.. tråkigt. Jag ser ju att det e fler än jag som e inne här, så snälla, vem du än är, även om du inte har nåt speciellt att skriva, om du  inte känner mig - skriv nåt !!!!!!!!!!! Det är så skoj att se vilka som spanar här o har du nån bra blogg att rekommendera så gör det, alltid spännande att kolla in andras.
Nu va det sagt o jag håller en tumme på att det blir så :)

Idag ska jag på möte där vi ska träffas efter dopet o käka lite..ska kolla hur man kan tänkas sitta, duka o vad som finns o vad som behöver införskaffas. Det börjar närma sig nu o även om jag skriver mycket om det här så blir inget helt klart, tycker jag. Frustrerande. Men nu när jag sett stället kan det kanske bli lite lättare att få igång det......hoppas jag.

Nu ska jag mata klart lillan o sen göra iordning mig för jag antar det blir en runda på stan efter mötet.

Vi hörs!

hopkok från helgen

Hemma från Trollhättan där vi vart o shoppat idAg hela familjen. Faktiskt hittade jag minst av oss..Lilly fick en vintermössa, John köpte jeans o tröja. Själv inhandlade jag endast tre gigantiska ljus på Indiska som nu pryder vårt tv-rumsbord perfekt, i färgerna svart, vitt o silver. Jag gillar den butikens inredning, mysiga grejer.
Sen fick jag en skitsnygg kort jacka/tröja från Gina Tricot i mc-stuk som jag kollat in ett tag men inte tyckt mig ha råd till, av min snälla sambo. Så snygg e den !!! Hoppas den e lika fin på mig som där den hängde hihi...

Nu ska jag messa en bild på lillan i sin nya mössa till hennes mormor som e såå nyfiken, ni här på nätet får dock hålla till godo med bild enbart på mössan.

 Ha en trevlig kväll mina läsare!!'




bilder från festen i fredags....



Malin o jag

   



Sanna, bruden jag gjorde i lördags morse...






Kinnekulle-utflykt i lördags med lillan på häng....



Supertrött Carro o grabben som aldrig bara kan va med på bild, utan att göra sig till....



ljuskväll...........

uppe med tuppen efter några timmars sömn

Var som sagt på tjejpartaj igår, vilket var väldigt trevligt. Vi var 12 brudar som käkade lite småsnacks o satt o tjatade i munnen på varann -så det brukar vara ungefär.  Jag var enda nyktra i stugan o hu vilket ljudnivå det blev efter ett tag!! Tant Carro kunde inte ens gå in i rummet med stereon för det var så högt men det va det verkligen! De yngsta på festen var dock 19 år o det märktes att det va tio års skillnad måste jag säga, jag brukar faktsikt inte ha ont av åldersskillnad alls men... 
Kollade på Date på Olins et tag men kände att brösten höll på att sprängas trots pumpningen o att jag faktiskt skulle upp 7 idag o däremellan mata Lilly vid 5. Sömnbrist stod med andra ord självskrivet, ännu mer än jag redan har. Så jag begav mig hemåt vid 1-tiden o kände mig då rätt nöjd med min utekväll även om jag tyckte det va skönt att komma hemifrån, se annat folk, piffa till sig o känna på kroglivet igen. Lika skönt va det att krypa till kojs o slå igen mina blå efter en långsam färd hem i halka o sommardäck.

Behöver jag säga att jag va DÖD i morse?? Fy satan alltså, men det va bara att kliva i kläderna o åka till Sanna. O när jag väl kom upp o fick i mig kaffe gick det riktigt bra. Möttes av en lite nervös blivande brud :) Sanna lilla!!! Men vi lockade hår, snackade skit, tittade på brudbuketten, fikade o hade det supermysigt. Såå fint va det ute åxå med massa frost o när vi började va det faktiskt lite mörkt ännu -nästan julfeeling. Resultatet blev jättebra (kort kommer) o vi bestämde att vi ska ses allihopa nån dag o käka lite gott. Aldrig fel med kompisar hemifrån som man har lite förflutet med (gamla ridkompisar) , det kryllar inte av dom här i stan direkt. Tyvärr. Om några minuter, klockan tre  gifter de sig, kan tro hjärtat klappar nu :) Mitt med nästan....

John o Lilly har med andra ord varit själva typ sen 7 igår kväll o det har gått toppen. Nu ska vi dock umgås hela familjen o jag känner att det suger rejält  i godistarmen. En tur till affären kanske? Härligt med lördag, då har man en hel dag till kvar på helgen o med andra ord kan vi vara tillsammans alla tre ett tag till...

Fortsatt trevlig lörda´!!

RSS 2.0