Lillys första kalas....nästa e i helgen som kommer :)








Tänk om Lilly visst ehur bortskämd hon blir!
Denna tårta kom grannarna med... gulligt!!! OCH GOTT!!

 


Paketöppning, undrar vem som hade skojigast??







I söndags var vi i Örebro o shoppade. Lilly satt snällt o nöjt i vagnen hela tiden.
Stjärna i kanten!
På hemvägen busade hon med moster .. :)



Den obligatoriska fikan.. o ännu en bild där hon tittar bort.




Bus igen..

Mycket fint fick hon! Efter kalaset åkte vi till Zara o träffade hennes, nuemra två barn större, familj- Så söta barn alla tre. Tvillingarna var väldigt olika me


Hårfix

Har haft Kenny här på "tillfixning", de ska ha krägtskiva ikväll o hon ville göra sig snygg i håret...

Svårt att få bra bilder men ...








Igår när hon o William var på besök...

Nu beger vi oss snart mot Karlsborg o Lillys ena 1 årskalas..


sova, vad är det?

Nu vet jag hur det e att va RIKTIGT bakis fast jag inet druckit en droppe. Kunde lika gärmna supit till igår o iaf haft skoj ;)
E starkt inne på att skita i eget rum, allt för att alla ska få sova o bli trevligare att umgås med, i natt trillade tårarna längs kinderna o jag va så nära att ge upp, men jag ger det i natt med har jag bestämt, sen får det f*n va bra. Då får vi ta detta med eget rum senare helt enkelt, det kanske händer för mycket nu i lilla Lillys liv?

En gång i timmen innan man ens hunnit somna funkar bara inte!!!

Dessutom blir hennes mamma en ganska otrevlig varelse med NOLL tålamod, men man e helt enkelt ingen övermänniska, som så många sagt mig dessa dagar. Det e tur att det finns förståelse..

Nu väntar jag på Jenny...ska ta o duka fram te o mackor med ost, skinka o räksallad. Mumma!

Alltid nåt...



Varje morgon dras blommorna undan o vi vinkar hejdå till pappa...
Pappa, pappa, pappa ropas det :) Sött..




Stört omöjligt att få en bra bild men idag kom min vinst:


Molo-fleece till Lilly !!
Visst blev hon fiiiin... lite stor men hon växer så det knakar.




svart

Fy f*n !
jag e inte att leka med just nu, kolsvart under ögonen efter tre nätter med ca 2 timmars sömn, med yrsel o illamående. Jag FATTAR inet  vad detta beror på!! Vår lilla goding har ju alltid sovit som en gud o nu pang bom har det vart tre skräcknätter på raken. Har bestämt att ge det egna tummet en vecka o det känns ganska avlägset just nu kan jag säga...men jag e ju inte direkt känd för att ge mig så jag hoppas jag får tillbaka lite energi o härdar ut.
Men faaaan vet??!!

När hon hade sin förmiddaslur så lovade jag mig själv att åxå sova men istället fixade jag till mig för att roa lillan på ÖF, hon behöver det. För hon e världens gladaste tjej o lider inget själv verkar det som..
Så det gjorde vi o efter det åkte vi till Anna på landet o har haft en go dag.

Nu känns det dock att jag behöver sova, med besked... o lillan med efter en hel dags lek med massa barn, men hon får hålla sig vaken ett tag till...

Allt för nu, nu ska påsögda jag ta kväll med Lilly...

Håll tummen för en bättre natt..











Gossegos med kissen... Hon e så gullig med honom! OCH trött...

Tungt idag

Har haft en depressionsdag idag, de kommer inte ofta alls men ibland så.. Nja så farligt kanske det inte är men fyyy attan, jag måste ha nåt skoj att se fram emot! Men det kanske e på g, vem vet? Känner även av värk i benen o det brukar vara så just innan jag blir sjuk, så det e kanske nåt sånt på lur..

Har vart o ratsat Lilly på ÖF idag med, det käns som ett måste nu när det e så mycket som händer med henne, hon pratar som bara den o springer runt här hemma.. mycket händelserika veckor de sista o det går I ETT !! hemmet förfaller o jag med det, men det får man bara ta. Hon har dessutom sovit som en potta skit, kan bero på att hon fått eget rum o sova i för två dagar sen men det sket jag fullständigt i kl 5.30 i morse kan jag säga. Så där stod jag o sövde om henne i 45 min -skam den som ger sig!!!! Vägrade ta upp henne utan gav henne till sist vällingen liggandes.  Här ska det inte brytas några principer ;) Idag slockande ögonen i två etapper o sammalagt 50 min så jag håller alla tummar jag har på att det blir bättre i natt, hon brukar ju vara en ängel på nätterna.
Hemska tanke att detta skulle vara över!!

Nu inväntar vi far i huset o ska käka yoghurt o musli, får väl se vad hon gillar muslin :)


EN sak va dock något att le åt....
 
I morse fick jag en stor peng av min käre sambo att köpa mig nåt för -va!!  E det inte fint?
Så imorg ska jag o Anna gå o shoppa oss lite kläder inför jobbstart o därmed dax att fixa till sig igen efter att ha säckat ihop i ett år..

Dax o hotta upp morsan! 

Närå så illa hoppas jag inte att det har varit men..det finns ju skräckexempel som helt glömmer bort sig själva mitt i allt "barnande".... Det va min STORA skräck!! 
 Men jag har faktiskt prioriterat att göra mig i skick att gå ut iaf.. :)

Dock behövs nu toppar, jeans o smink i driiiivor. I det ljuset vi jobbar står man inte osminkad, det kan jag tala om! =S



Den här goda körven behöver inte en smula smink -hon e världens sötaste ändå!! Kan ni förstå då att hon e min, det kan inte jag  hehe..


På besök i Källby.
Bygga bygga bygga...det gäller att hålla tungan, jag menar duplon, rätt i mun.
Hon e lika trött som hon ser ut...


Hon hon än beter sig e hon PÄRLAN!!!! Världens bästa!!




Vår pärla






Några försök till bra foton på vår PÄRLA....








Livet e hårt när man inte får som man vill... :) Så söt när hon e sur!!



På väg till grillning som resulterade i engångsgrill som inte funkade (nog för gammal). Istället fick vi åka in mot stan o käka grymt krubb på Gyllene Måsen....
Lyckat!

LEK O BUS:::::


Det va en gång ett städat rum...







Sin egna lilla läsställning.. :)

Nu ska jag färga min utväxt o sen får vi se vad dagen har o erbjuda...

Shoppat o bingo






Igår var vi på Överby o shoppade med Anna o Filip.
 Vi har tummat på att ta till vara på vår sista lediga tid ihop....



Dricka ur flarran - en hit!!



Spring i benen.


Måste vi sitta här?



På bingon i torsdags vann Annelie 300 spänn, GRATTIS säger jag!!!! Skoj!!!!
Man blir helt skakig när man lagt sig på  tutan :)

Vad som händer idag har jag ingen aning om, John jobbar o ska därefter på skytte så jag o Lilly får väl slå våra kloka ihop o hitta på nåt.
Nu ska jag ta o fixa till mig medan hon sover...

Tjingeling

LILLY



Busfrö e det minsta man kan säga!!



Favvohuset på ÖF.





Tittut!!



Någon behöver klippas..NU.


Lilly o Eva, fröken på ÖF o Lillys favorit.




Nektarin e mums!!

Nytt



Nya blommor i fönstret gör så mycket, så det fixade jag till igår. Känner mig ganska nöjd, nu saknas bara några snygga krokar till Lillys rum -tjejen har ju mest kläder av oss o iband vore det gott att kunna hänga upp en pyjamas eller så o inte slänga den i fåtöljen, där den oftast hamnar.
Jag e hopplös med detta med ordning! Men igår dammsög jag o torkade golv så lillfisen slipper göra det innan läggdags varje kväll när hon knallar runt med snutten o har får stor samling katthårm damm mm med sig i sängen.

Väntar på att hon ska vakna till liv o vi ska gå o sjunga. Jösses igår avslöjade en i föräldragruppen att nummer två var på väg, de kommer alltså ha 1,5 år emellan dom. SHIT!! Det hade inte vart idealiskt här iaf.. Men såklart jätteskoj, nu när hon smält det, först va det tydligen mindre skoj.. Så kan det va.

Vid den här tiden förra året satt jag minst sagt på jäsning o väntade på att den lill* i magen skulle behaga komma ut, 17 aug va det sagt. Tänk om jag då vetat att det skulle dröja till 2 sept -då hade jag blivit tokig!

Snart fyller alltså vår "bebis"(??) ETT ÅR - heeeelt sjukt.

Men vilken fin belöning jag (vi) fick för mödan!!

Hjo

Bilder från helgen. Tog en utflykt till Hjo o njöt i hamnen, fick även med oss rökt sik hem.

NU knallas det i full speed här o all min vakna tid går åt till o springa efter en företagsam tjej... Men hon e nöjd o glad hela tiden o det  e UNDERBART.

Håll tilll godo..



























Öppna Förskolan idag..




Karlsborgsmark

E återigen på Karlsborgsmark.
Det e nämligen bockpremiär imorgon o John ska med pappa mfl ut i skogen, så gissa om bilen va full med katt, barn o jaktgrejer. Nu har gubbarna (ja John får höra dit nu) vart på en runda ute i skogen o rekat lite, ja ni hör ju -de äter, skiter o drömmer jakt just nu. Jag är rätt van eftersom pappa jagat så länge jag levt, men hu så less jag kan bli på detta jakttjat..Så nu begav jag mig ner i kaällaren en stund för mig själv medan de e inne i "Snuten i Hollywoood" jag vet inte vilket nummer.

Lilly har haft en sån otursdag idag!
Vet inte hur många gånger hon stupat o golv o i väggar. Så ikväll stöp hon med pannan rakt in i soffbordet o har fått världens bula mellan ögonen som såklart kommer va något blå imorgon -stackars liten! Pappa e ju gammal i gemet o tyckte mest att ja det blir fel törnar, o jo det lär det bli men detta va rejält, jag brukar inte heller hetsa upp mig. Vi kylde så gått vi kom åt bland två små händer som absolut inte ville va med om det.... Hon kom liksom i fart så det lär synas...
Det e inte lätt när man just lärt sig gå o tycker att yes, nu kan jag ju det här. O så går det åt pipsvängen ibland!
Men hon lär sig så fort detta lilla pyre. Helt sjukt!
 Nu börjar kapitlet "Pass dygnets 24 timmar" o ändå lär det bli vurpor. :)

Det e inte alls som vanligt att vara här denna gång, mamma o Matilda har nämligen nyss landat på Mallorca de fuskisarna!! Mamma ringde nyss o allt hade gått bra, fatta att det låter som att hon står i grannhuset o pratar men i själva verket i 5-6oo mil härifrån. Skönt att veta att de inte e i luften iaf, o känner jag mamma rätt så får vi ett "allt e bra-mess" varje dag.


Nä nu ska jag kila vidare till Tradera o göra mina "fynd"..


Our day in Munkedal


















OBS!! PRIVATA BILDER!!!!! OBS!!!

Dagen har spenderats i Munkedal, supermysigt! Solen sken o vi har fikat o ätit non stop känns det som :)
Marie e ju en fena på detta med bak!
Henrik kom på besök o Lilly gillade honom skarpt o framförallt ville hon ha grejen som gjorde såhär fina såpbubblor, som Vera fick av honom...
Bettan var som vanligt en barnvakt av rang o tog hand om barnen när vi klippte o färgade. Tack snälla du för alla hjälp! Utan dej hade det inte blivit mycket gjort. 

Idag har Lilly traskat runt som tusan så nu kan vi säga att hon kan gå!
STORT.
Tänk va lite Munkedalsluft kan göra ;)


Nu e vi hemma igen efter en go dag o längtar redan till nästa.

Nu ska jag gå in o kolla vad Lilly o hennes far garvar halvt ihjäl sig åt i vår säng.. :D



Vill speciellt denna gång poängtera, att alla bilder e privata o får inte användas av någon annan, eller på annat ställe. Ber er att respektera det!! Tack.

Lekkort




Fullt knä..



Hej o hå..!





Nu kör vi!





Dotter o stolt mor


Klättra, klättra, klättra!!



Suddig men säger så mycket om de här två. "Jag ska ha allt du har"!!!



Grattis Matilda!!!!

För att göra en lång story kort:

Min lillasyster Matilda går media på gymnasiet o e verkligen jätteduktig på foto, o det tycker inte bara vi nära. När de nu sökte inför hösten valde hon såklart foto -tror ni hon kom in? Inte. Helt sjukt o sen dess har jag sagt att de måste va helt körda i huvudet som inet går nåt på talang.
Helt körda! 

 För att kasta mer skit över dom som inet tog in henne:

Igår vann hon en fototävling i tidningen Digital Foto. Känn på den du som inte tog in henne!!! En branschtidning o alla andra kan inte ha fel.
Bland massa bidrag tog de ut elva o HON VANN!!!

Motivet var Vanäs Fyr i Karlsborg...





Så fel att foto på foto o jag hoppas hon kan maila den så fin som den är!! 

Du e så duktig Matilda, blve helt tårögd när jag såg detta!!!

Nä jag e inte bitter....

Stadsträdgården

Nu har vi vart o sett Scotts uppträda i Stadsparjken. Jo de va la bra...? Så  känns det.

 Träffade Åsa o vi stod o babblade i kapp, ni vet hon som e värre än mig på det. Helt sanslöst trevlig o underbar, vi klickade till hundra procent första gången vi pratade. Vi lärde känna varann genom gemensamma bekanta o nu umgås hon o jag. Så det kan  bli.
Sånt e ju skumt..o härligt! Spelar ingen roll hur länge det går mellan gångerna utan det e som om vi asgarvade ihop för tio minuter sen... Goa Åsa!!

Mitt i Lillys läggningstid skulle Scotts va på scenen men det va inte värre än att vi gav henne välling o la henne i vagnen. Där sov hon hela spelningen o va bara att lägga över i sängen där hon nu sover vidare.
 Så ska en slipsten dras!! Helt underbart. Då e det enkelt att ha barn.


Måste bara berätta om min kaosdag, minst sagt.....

Tänkte va lite husmor o ha mat på bordet när John kom från jobbet. Sagt o gjort fixade jag till en pastasallad...
Stön.
Först tappade jag ut avokado på golvet som Lilly han smeta ut innan jag va där med disktrasan, sen åkte massa småsten ut över golvet (hade hällt dom i en burk jag inte visste o såklart hällde ut) Lilly som nu för tiden käkar allt hon ser o lite till. Gissa om jag svor..
 Jag e bara FÖR klantig ibland.
 Lilly i sin tur käkade macka o tyckte att minst 80 % skulle va på golvet tillsammans med melon o majs som hon åxå käkat.
Ni skulle sett hur det såg ut...eller inte. "Rent hus" hade haft jobb ett tag kan jag säga, bland katthår o annat damm. BLÄ!!!!!

Så när han väl kom hem stod jag med genomsvett men maten va klar -i alla fall något!

Sen nu ikväll när vi kom hem o jag snabbt som ögat svidat om till morgonrock  o världens fulaste mysbrallor, då går dörren upp o där står grannarna o försöker få katten att förbli inne..
 
ÖÖÖHH??!! Heej..?

 Lite pinsamt. De tror väl att jag bor i den.

De anar inte hur rätt de har ;)


Wish me good luck imorgon!!

promenad modell längre

Igår kväll bad John mig gå med på en promenad, han har nämligen konstant värk i sin rygg o att gå ska va bra..
 Okej vi gick iväg. O shit va långt! Jag hade tröttnat knappt halvvägs men vad gör man, har man gett sig in i leken får man leken tåla.. Jag behövde röra på mig jag med men benen kändes som timmerstockar att lyfta, ni vet hur det känns ibland.
Men det va skönt efteråt, som man VET redan innan.

Lilly va skittrött o ville sova men vi höll henne vaken tills vi kom hem o vällingen va uppdrucken.



John e måttligt road över mitt korttagande i tid o otid o jag vet inte hur många bannor jag fick. Därav den något uppgivna looken, I guess..





Kan vi vända snart???
Att ha denna gångbana utanför dörren e inte fel, precis utmed Lidan.


Visst serru!!

Det blev ingen vinst igår,  men två nummer från 40 000 då e det ju lätt att hålla sig för skratt vill jag lova! När vi va klara säger Linnea lugnt: Oj, jag hade visst bara en kvar. VAAAA????!!!!
Undrar om hon verkligen va med hela tiden så hon inte missade nån bingo..

Idag ställde sig lillan upp för första gången helt själv, bara sådär. Vips så gjorde hon det bara o sen flöt det på.... Dessutom kryddade hon det hela med att gå ca 10 steg själv.

Känns som det lossnar nu..




Märkligt nog lyckades jag få det på bild åxå..när hon reste på sig...






Sen tog hon det säkra igen :)



Detta e hennes nya grej hon kör med...



Nya Rocke Fella-brallor...


De e många som ska va med när Lilly käkar melon.. (eller käkar, det mesta hamnar på tröjan o golvet.)


Nu ska vi ut o gå, John e ledig med oss igår men det känns ändå som dan bara har gått.
 Vem fasen snor all tid för en???


So long..

Öppna Förskolan



På väg till Höstpremiär på Öppna Förskolan



Fullifles




"Pruttleken" med Annelie


Lilly o Ossian som nu travar runt i full fart. Duktig kille det!





Tänk bort mig o kolla på barnet, o nej inga fler kids på g utan tröjan ser ut så :)
 


I klättertagen

Nu inväntar jag Bingons avslutning ikväll, ska dit med Annelie om bara John hinner hem i tid. Detta jobb alltså.. Hopas på ny tur nu!!

Kram på er

Karlsborgsvecka


Nu sover han, då passar jag på o drar lite i öronen....


..ops han vaknade -va förvånad jag blir!


Jiiihaaa...bad!






Finns det nåt mer o sno på bordet?




Ledsen för motljuset men såå go bild, ellerhur? Det här e nya radarparet!



Sötisar!

Bilder från vår Karlsborgsvecka.

Vill tacka min goa familj för alla hjälp med Lilly, betyder massor o hon gillar er skarpt.

 i lägenheten o ska väl mot vår vilja ha vardag imorgon igen sägs det. Usch, jag ville verkligen inte åka hem! Men bara man kommer in i gamla rutiner igen så brukar det ju gå, o imorg ska vi till Öppna Föskolan igen o det brukar betyda en skojig stund för både lillan o mej.

Nu har jag dammsugit, badat Lilly o ska lägga mig i soffan en stund innan bingen väntar..

Jag saknar Karsborg o alla där...

kram


slut på det goda

Imorgon bitti drar jag o Lilly oss mot Lidköping igen, eller "hem" som vissa skulle säga, men jag säger hem om båda o förvillar folk :)
Har vart här i Karlsborg sen i onsdags o haft det jättegott. Tror det va tur att jag åkte när John har vart i Svenjunga o jobbat som ett svin lika länge -tror jag klättrat på väggarna av att ha vart "själv" så länge.. Här finns det alltid nån till hands...jämt!! Det e underbart.
Tyvärr har lillfisen vart varm idag till o från men inget grinig alls så jag vetifan va detta är...men någon sa mig att barn inte ska ha feber mer än tre dygn så e det inte över imorgon så får man väl ta tag i det då.
Vem e jag att döma...

Ikväll när hon somnat på soffan fick jag det årliga rycket o rensade mellan plattorna framför huset. Terapi o den e gratis -man får ta i (ja faktiskt!), tänka o ja....jag tycker det e rätt skoj.

På tal om skoj.
 Igår kväll var jag med min kusin hos hennes häst o ryktade, luktade hästskit o RED för första gången på säkert 4 år -MINST.  O jag ville bli sådär gott skitig under naglarna o svart runt munnen av rykten, känna en svettig hästhals, höra travande hovar, stinka häst i håret. Allt uppfylldes.

Tur att klockan var 23 o ingen  såg mej förutom vi som var där o dom bjöd jag på det.. Tror att pappa åxå njöt en smula, det va ju vår gemensamma grej o intresse i många många år..

Såklart frågade de typ i kör hur det kändes. Sån skum känsla alltså, på ett sätt kändes det som femtio år sen o shit har jag nånsin gjort detta förr, o på ett sätt som igår o helt självklart. Kom på mig själv att jag gjorde allt exakt som då...sånt e ju lite läskigt nästan. Det sitter liksom som en smäck o jag tänkte inte efter för en sekund.

Istället njöt jag  i fulla dra
g..

Nära att jag tog Callisto o drog ivög över fälten för att aldrig vända :D Tänk att detta vart mitt från jag var  5 år till typ 20.

Livskavlite´!!!
ÅÅÅH va hästar e underbara.

Gissa om jag har ont i arslet idag?


 Men det va det värt.
 Big time.


(PS:
Karin, det e inte jag som e deras största fan o har sida om dom. Hahaha, trodde du det?)


sjukt barn

Igår började lillan gnälla på eftermiddagen, övergick sen i skrik o hög feber. FAN!! Tänder på g kanske, vad vet jag? Talade iaf med 1177 o följde deras råd, så skönt det e att kunne ringa dit. Hon sov väl till halv ett i natt o har sen vart vaken från o till o fart runt i sängen hela natten, stackars liten!

Men nu på morgonen e hon pigg igen o mycket svalare. Hon ropade på mormor direkt när hon vaknade gullungen :)

Hon sover just nu efter en promenad med mormor o jag hoppas att det nu har vänt!!! Tycker så synd om henne. Hon som aldrig gnäller o sen e som hon var igår -då fattar man att något verkligen e fel.

Sjuka barn e inget skoj alls. Hon som haft så mysigt här i Karlsborg o badat pool mm.

Håll tummarna !!

Kram so long


Världens underbaraste tjej -alla kategorier!

idag o helgen

Idag, äääntligen träffade vi Anna o Filip igen!! Det va som igår... jätteskoj!

Imorg ska det göras klart när o hur jag ska jobba o när John går hem, detta gnager på min hjärna stäääändigt o stressar när alla rycker i en så det ska bli gott när det e klart.


Från kalaset..


Nybadad skrutta..




Vår reunion idag!



"Ursäkta, tror du att du e cool elle.."



Klänning/tunika jag fick i present


Lilly gör "grisen" som så många gånger förr..


Playtime



väskkatten


I helgen körde vi veteranmoppar runt Karlsborg med omnejd, ja absoluuut inte i byn eller där folk såg en! Som man ser ut! Trodde jag skulle kissa i brallan när jag såg alla komma på dessa saker.
Jag o Josse har aldrig kört innan så vi åkte till ett öppet fält där vi in¨te kunde köra ner nåt förutom de i familjen.. Sen bar det av...
En som gillade det va Rasmus :)


Go bild, ellerhur?!



Grillning vid en sjö..





Kalas för hela slanten!!

Oj va vi har kalasat
 
..hela långa dan med släkt o goda  vänner här i Karlsborg. O vilken go dag vi valde med bra väder o allt. Lilly har nyss slått igen sina blå efter en dag i alla andras famnar utom sin mmamas..typ. Hon stortrivs med folk alltså! Nu var hon helt utpumpad, har dessutom lekt med både hund o katt :)

Magen står i sju hörn o jag e en kamera, en fin tekanna, olika tesorter, salladsskål o bestick, Boda Nova-glas mm -rikare! Som jag LÄNGTAT efter en kamera o nu har jag en smidig som tar kanonbilder!! Har redan tagit ett antal. Överlycklig e jag.
Blen uppriktigt glad över allt jag fick, ska bli ett nöje att kolla närmare på dom..

Foto: Matilda Björhed

Tofsar dagen till ära.



Locka, locka, locka... klart syster ska va fin.


Brillorna Josse köpt till mig, jag skulle ha dom hela tiden :) Men en annan gillade dom skarpt!



Lilly o sin moster som tycker så mycket om henne...o tvärt om!


Gullefia!!


Kolla in detta!! Jag blir sugen igen, ska gå o glufsa i mej det sista!!!


RSS 2.0