watch out!

Sådär, väskan packad, kattlådan rengjord -då kan jag åka! Anna sk ahämta mig estrax efter 12 men eftersom hon INTE tillhör de x antal runt mig som e lika med noll på o passa tider så lär jag nog få gå ut snart :) När vi båda va mammalediga o bestämde en tid att mötas så slog det aldrig fel utan att vi båda dök upp tio min innan HAHA!

Bäst att ta pick o pack o gå ut!

 Watch out!!!

packa inför avresa

Jaha då sitter jag SJÄLV i lägenheten, ja förutom kissen. När hände det sist?? Lilly o John har åkt till Karlsborg o jag ska väl så sakteliga börja med packning inför Strängnäs imorgon. Anna o jag ska ta tåg från Skövde imorgon ihop med Malin...gött o bara slöa i några timmar med en tidning i handen. Lilly ska va hos mormor o mostrar medan de andra jagar, för omväxlingsskull. Det ska nog gå bra.
Vi ska bo på hotell, ta hur lång dusch vi vill, äta o dricka gott, dansa  o inte minst heja på Date. Tydligen e det ett band från Lidköping med åxå, så det blir spännande att se dom åxå.

Nu ska man bara se till att allt kommer med, ni vet det livsviktiga som plattång, spray, smink mm.



Dessutom  ska jag våga mig upp på bäcksvarta vinden nu o hämta väskan åxå...hm.. Eventuellt skrämmer jag spökena mer än dom mig, i mina säckiga mysisar  o stora munkis o knut på huvudet.
Så ska en fredag vara!

                                                 

                             
Pärlan

                        


                        Detta blir outfiten i möra. Mamma får blunda o inse att ja, modet e så nu. ;)

mycket nu

                     


Puh när det väl ordnats hotell o tåg upp till Strängnäs, då e platserna hem slut. STOR SUCK!! Så vi får vackert vänta till imorgon o se om vi ror detta i land eller inte. Jaja den som lever får se..

Ikväll var jag sen från jobbet (19) o har därefter var vi bjudna till Gertie som ofta o gärna e nanny åt Lilly o fikat o ätit tacos -mumma! Lilly hade redan vart där hela eftermiddagen o var nybadad o nyäten när vi kom, o gjorde ingen större affär av att vi kom innanför dörren ... Hon trivdes som fisken bland alla nya grejer o det sköna e att Gertie känner oss väl o vet hur vi vill ha det :)
 Tack snälla du för att du tar dig an vår goding så gärna!!

Såklart somnade lillfisen på två röda i bilen hem o rörde inte en fena på väg in från bilen mot sängen, inte ens när overallen togs av. Hon sover nu gott i sin säng o har var ten ängel på nätterna det sista, trots en enveten hosta. Det e väl det sista av förkylningen som ska ut..  Det tar på krafterna att hålla igång i 120 knyck dagarna igenom :)

Jag känner mig dock som nåt katten släpat in, seg, trött o har haft en rejäl "fuldag" idag. Usch fy blä!! Då suger det att stå i spotlights o försöka se bra ut.... Emelie hade läst nånstans att denna vecka, när man just ställt om klockan, va den segaste på hela året. Då får flest skäll av chefen, har mindre jobblust o e mer trötta än vanligt.
Kanske ligger nåt i det ?!

Annars väntar vi mest på att Johns syster ska få en bebis, idag var det sagt men än så länge har vi i inget hört. Ja jag tror vad jag tror om det där datumet man får. Gick själv över 16 dagar o var rätt knäckt det sista, skitjobbigt psykiskt o jag trodde den skulle förbli där inne men rätt vad det var så  kom hon.  Bara sådär ;) Några dagar innan sprang jag runt kvarteret fast besluten att NU SKULLE  DEN UUUUUT!!!! Tji fick jag, den kommer la när den e redo....


Nu ska jag in i duschen o sen mot sängen. Har just sett en snutt på Inlåst o lipat, precis som alltid. Pjo..


SOOOOOOVAAAAAA


                       

tv-kväll

John e iväg o repar så jag o lillan har en egen kväll. Det e inte ofta nu för tiden men det e sååå mysigt! Ikväll har jag upptäckt att HON upptäckt tv:n. Till sist hoppade  hon  upp i soffan o tittade en lång stund, ja lång för att vara hon alltså.  Spöken e väldigt skoj! Och delfiner! :D
Hon e för mysig nu, det e många pussar o kramar per dag som delas ut o inte mig emot. Några dagar nu har de dock mest innehållit snor..men hon e på bättringsvägen som tur e. Inte för att hon vart dålig, inet ett dugg, men detta torkande o framför allt när det sitter i hår o fastnar skit i det. Hu!!! Tror jag badat henne varje dag nu.







Nä nu ska vi ta kväll, käka lite mer ostbågar o sen e det hög tid för min utväxt att fixas inför utgången...

Tjingeling..

Trollhättan

Har spenderat eftermiddagen i Trollhättan efter många om o men...
Först väntade vi på att bilen skulle bli klar o under tiden släpade John med mig ut på en promenad, sen fikade vi på stan i lugn o ro (sovande barn) o när vi väl var på väg mot Trollhättan började Lilly gnälla som sen övergick i GRÅT o det händer inte ofta, nä aldrig nu för tiden. Försökte avleda med allt o hade för första gången nånsin glömt nappen hemma, det händer bara inte men nu så -great! Så vips, så spyr hon  ner hela baksätet! Yes...Man fattar verkligen inte hur allt har fått plats i den lilla kroppen , det rann ju överallt o till slut satt jag i det. Så vi torkade o torkade o torkade o det luktade inte hallon direkt , men det spelar liksom ingen roll. Allt för att hon inte skulle bli rädd eller ledsen,,, Ingen aning vad orsaken var men efter det var hon pigg som en mört igen o sprang runt i sätet som en tok o skrattade. Jaja, nåt var det men sen har hon mått bra o det e ju huvudsaken.. Det drog ut på tiden o vi fick strunta i att kolla på bil som var orsaken till resan , istället träffade vi Peter o Marita en bra stund o Lilly tillbringade stor del av tiden hos Peter ,vart annars? Efter mycket fika o prat begav vi oss hemåt igen..
Nu sover hon vidare i sin säng, jag ska ta disken o John e ute i bilen o torkar mer ordentligt, det vore nog mindre mysigt imorgon än nu anade vi.

Nä imorg e det jobb igen o så ska jag bestämma om det blir Olins på fre eller om jag rent av ska åka med o se Dansbandskampen live på lördag. De ni, det vore la nåt??

                     Söv gött!!

                       


                                          

                                            Foto Matilda Björhed

blajj

Har jobbat en dag nu o ska va ledig imorgon, då ska även vår bil lagas o sen hoppas jag man kan få det lite slött..faktiskt.
Har  en sambo som inte gör många knop utan e lite krasslig (läs döende) o en liten lillrumpa som e snorig, men där finns då ingen slöhet. Alls! Så jag antar att jag står för markservicen imorgon då...
Måtte inte jag bli sjuk, vad gör vi då? Ringer in hushållerskan? ;)

På fre ska jag o Maria o ev Jenny ( häng gärna på!!) till Skara o se Date, kan nog bli lite folk nu med tanke på framgången i lördags. Åh vad glad jag blev -det va de verkligen värda efter allt slit. Så om John o Lilly ska till Karlsborg (jakt igen) så blir det nog lite förfest här hos oss innan. Ska bli skoj, nu återstår bara
 i-landsproblemet kläder....i vanlig ordning.

Hatten av, GRATTIS Date!!

Kanske får bli en tripp upp till Strängnäs :)



Har faktiskt lyckats knåpa ihop en supergod lax ikväll....sås o allt blev kanon, tom enligt mig själv. Så det blev inte mycket till matlåda kvar... Ops! Rackarns då får man snart kocka igen,,

Jag e verkligen skittrött nu i detta satans mörker. Kalla det fint men NEJ TACK -jag hatar hösten, får noll energi o känner mig allmänt sur, blek o tråkig....  Nä jag lääängtar till sommaren!
Tur då att laxen blev bra ;)



Matilda fotade lite i helgen...Tack duktiga du!!


Händer: Lilly Björhed Plahn o Matilda Björhed



prinsessans nya kläder




 



Återigen va det dax för jakt o ja vad gör man? Hänger på...ja inte på jakten men till Karlsborg. Här slåss alla om Lilly o jag kan få två minuter själv emellanåt. Typ nu, mamma e på promenad med lillfisen o jag ska passa på att beställa en jacka till mig själv , hör o häpna, på nätet.

Svängde in o shoppade lite idag, blev en Katvigklänning till henne o bodyn (Katvig) hade jag köpt innan i exakt samma färger -ibland har man lite flyt. Tyvärr har hon blivit skitsnorig i natt o sov därmed som en potta skiiiit!
Snacka om att jag har påsar under ögonen.. men det e la så morsor ser ut, I suppos. Även denna gång skrattar alla bara här hemma o tycker att, ja nu kan du få känna på hur det e att ha barn. De tycker vi haft det oförskämt bra.
Jajaja, men nu e jag TRÖTT ;)

Rasmus o lillan e de polare de alltid e men han ser lite konstig ut nu, ska nämligen ha tratt i tio dagar o det e lite jobbigt att pussas då..
 De e bara för goa de där två!!

Mormor hade köpt en present när vi kom, en overall o mössa till. Hon vill knappt ta av sig den :) Jättefin!! Bild kommer...

Nu ska jag käka mamsens käk... MUMMA!!


tandalös tös

                   


                   

 Eftersom Lillly fortfarande inte har en enda tand så tyckte moster det var dags att köpa henne några.

Fatta att vi skrattade när hon fick denna napp...o gör än!


Munkedalsdag

Skulle åkt hemifrån halv tio i morse men John hade, enligt sig själv, ingen tid alls o passa. KARLAR! Shit vad jag blir stressad när det såsas runt o aldrig kommer iväg, kan nog aldrig vänja mig vid det. Det sitter liksom i ryggmärgen att ALLTID vara i tid. För vissa. För andra inte.

Dagen i Munkedal har vart jättemysig i vanlig ordning, jag har fixat Jan o Marie i håret, vi har ätit o fikat så magen står i sju hörn ännu o försökt tämja två barn däremellan. De lekte jättefint tillsammans o höll igång hela tiden så gissa om det var en som somnade innan 70-skyltarna på väg hem? Glömde tyvärr kameran, eller rättare sagt Lilly packade ur den igen,  så jag inväntar kort från Marie.. 

Håller alla tummar för Date i Dansbandskampen på lördag!! Framgång där vore de värda!

Ska in i duschen nu o sen försöka komma i säng i tid för en gångs skull, imorg väntar jobb igen..



Kolla vår nya lampa -jag älskar den!! Svårt o få bra bild men på ett ungeför iaf..




En bild säger mer än tusen ord!

våra barn


För ett tag sen tog jag tag i saken o gick ut i regnet med lillan så hon fick uppleva det. SOM hon gillade att gå runt i regnkläder, slänga sig i alla löv o bli skitig! Men det mörknade snabbt...






Vår son o goding e nu fit for fight igen o gosar som aldrig förr.
 Att vi inte fattat att han inte mått bra..
Usch det grämer mej!


Gladfisen!

Nu ska jag packa ihop lite smått o gott för en tripp till Fam Lindberg i Munkedal imorgon. Hoppas på en fin dag där!!

Mot soffan efter matlagning o Lillybad, det sista innebär även att jag blir sjöblöt!
Tror hon skulle vart en fisk egentligen, lillungen :)

Karlsborgsmark

Återigen på Karlsborgsmark o har spenderat dagen i Hjo  med mamma, Lilly  o mina syskon-sviiinkallt om ni frågar mig! Såklart åkte jag utan vantar. halsduk mm. BRIGHT??!!
Men jättefint väder som tur var, meningen var att Matilda skulle dit o fota men frosten hade nog tagit kål på de finaste. Men vi tog en fika medan Lilly sov, shoppade på Hem o Hobby o var inne i en sån där go affär med olika kaffe o te-sorter, choklad, marmelader mm. Jag höll på o bli tokig, ville ha allt! Men jag tyglade mig o det blev bara passionsfrukts-te o irish creme-kaffe som fick följa med hem. Testade nyss kaffet o det va supergott!!!

Pappa o John har jagat älg hela långa dagen o idag blev "skörden" en ko...tror jag. Lyssnar med ett halvt öra på allt snack om jaktradio, kläder, älgpass mm mm mm. Kan lova att det e det enda som existerar i de huvudena just i dessa tider. Jaja, låt dom hållas ;) Han har fått ett mission i veckan, att handla kläder till lillan, det behövs lite allt möjligt nu..faktiskt.

Meningen var att jag skulle gått med på Date i Skara igår men det blev för trassligt för alla när vi skulle till Karlsborg,  insåg jag till sist, så  jag sparar mig till Olins om några helger :)

Nu ska jag tränga mig n i soffan brevid de andra fem..

Finns det hjärterum..



Avslutar med två av mina favvobrudar :)


Bilder

Igår när jag blev själv hemma med hund o barn i Karlsborg så tog jag tillfället i akt o knäppte lite bilder på Lilly. Blev säkert bortåt 50 st som sen fick översyn av Matilda.
 Ja vad säger man? Åtta av dessa blev godkända o de har jag nu fått mailade till mig :)

Ett smakprov..


Bara ÄLSKAR detta!!!



Plut..


Fles..



Har bara hunnit hem, lagt lilla, käkat o ska slänga mig i soffan.

Hej igen...

Hej igen....

Har inte hunnit skriva på några dagar, fullt upp med jobb, katt o barn. Sånt e livet!
Vår kisse e iaf hemma hos oss igen men får smärtstillande,  medicin o specialkost...o gissa om han vart gosig sen han kom hem? YES! I Skara sa de att han höll på att gosa ihjäl dom.. haha! Lite komiskt eftersom han e rätt egen av sig i vanliga fall o bara gosar på sina egna villkor o e en bestämt pöjk :) Han har typ legat på mattan inne hos Lilly sen dess o lämnar den motvilligt först när hon trampar honom på svansen.. :)
 Såklart e han inte helt ok än men har iaf orkat hoppa upp på diskbänken o till sitt älskade köksbord igen, så vi håller alla tummar nu på att vår son ska bli frisk.

Igår var Anna o Mattias här, vi käkade thaimat o massa, massa snacks så jag va spyfärdig när jag la mig. Jättetrevligt va det iaf o ungarna sov i kapp på Lillys rum. Det e skoj att se hur lika de e till sättet Filip o Lilly, de har ju setts varje dag i ett år så vad annars kanske? Ett o annat avhandlades o jag o Anna garvade halvt ihjäl oss framåt natten :D





Tänkte byta om på Lilly o mig innan de kom men hon gillade mammas tröja mer o stenvägrade ta av sig den. UNGE!! Snacka om att det finns vilja i  denna lilla kropp.




Dammsugarmunstycke e skitskoj nu för tiden! Därmed kan det ta över en timme att dammsuga vår lilla lya..



Tjing so long!

Kisse o Kalmar

Sovit sådär i natt, tänkt på kissen som var alldeles utan oss i Skara o hoppades att allt var så okej det kunde. Visste att de skulle ringa under dagen men kunde inte hålla mig utan ringde själv -oväntat va?
Läget va stabilt o det rann på bra i katetern men hon trodde inte han kom hem idag.
Okej...en dags väntan till på vår goding då.. Det va bara att gilla läget.

Sen på min lunch ringer de upp igen o säger att han får åka hem idag. ÅÅÅH så glad jag blev! Men underbart e kort för när John e på väg dit ringer de upp igen o säger att de förväxlat honom med en annan katt o att de vill behålla honom en natt till för att se att han kissar utan katetern o så var han svullen.
Så ingen hemgång idag heller då..till sist.
Håller alla tummar jag har på att han får komma hem o bli ompysslad imorgon, få ligga på bordet, i sängen, tutta huuur mycket han vill!! ja som vanligt alltså.. ;)

Tack för era lyckönskningar både på telefon, sms o här!!




Avslutar lite roligare, med bilder från Kalmar..





Prinsessan



Kusin Julia o Lilly



Storkusinen Eddie o Lilly lekte för fullt.

Skara Djursjukhus

Dagens plan var att ta en tur till Skövde, möta mamma o shoppa lite. Den fick vi avbryta ganska fort..

Vi tyckte kissen betedde sig underligt o jamade till o med. Har knappt hört honom göra det nånsin, han kan liksom inte. Som tur var kom han o gick på lådan samtidigt som jag sminkade mig. Tror han satt i 10 min utan att det kom nåt kiss alls. Sån tur att vi märkte det o inte hann dra iväg!!
SHIT, tänkte jag direkt: Urinsten! Gjorde åxå "felet" (eller rätt?) att kolla upp saken på nätet o läste att om du inte kan kissa alls e det bråttom o man har nåt dygn på sig om de ska överleva. Fick en tid på Skara Djursjukhus i eftermiddag som tur var, de e ju underbara där!  Just när vi satt oss där kom en gråtande tant ut o det bara isade till i hela mig. Fy fan va hemskt!!  Hon hade såklart förlorat en livskamrat stackarn, jag ville nästan krama om henne...

Han e undersökt grundligt o de hittade inget direkt innan de tog beslut om ultraljud. Det tyckte kissen va totalt åt helvete o fräste tom åt oss, då har han ONT. Så han fick en hel del lugnade o efter ett bra tag blev han till sist så pass slö att de gick att fortsätta, först med rakning av magen. Först fanns det inget alls som skulle kunna orsaka denna smärta men hon gav inte upp utan sökte som tusan o vände tom upp o ner på katten för att kunna se bättre, när hon till sist upptäckte nåt... Smågrus i urinblåsan. Men hon gav sig inte utan ville sätta kateter o gå vidare ner på operation med honom. Vi fick under tiden sitta i väntrummet  o va nervösa.. Usch.

Efter en stund kom hon ut o berättade att hon inte fått in nån katerter ens för han hade så mycket gojja, nästan som cement i urinrör o snopp. Hon hade klämt ut lite urin o då blödde han tom! Snacka om att det måste ha gjort SÅ JÄKLA ONT! Så hon avbröt o gick ut till oss o bad att få ha honom kvar för att söva o sen göra rent flera flera gånger. Ev kan detta återkomma flera flera gånger e det värsta...
Vi får helt enkelt hoppas på det bästa! Vill inte, för allt i världen förlora vår goa kisse. O gissa hur glad man e att man, trots allas idiotförklaringar, försäkrat honom... En katt e lika mycket värd so
m nån annan familjemedlem, det kan jag tala om..

Mår dåligt nu  bara, när han inte finns runt benen på en... *snyft*

Aja, det blev ingen shopping idag men vad e väl det när man har en sjuk liten kisse? De ska höra av sig imorg om ingen tillstöter.

Har spränghuvudvärk som vanligt när nåt sånt här händer, så jag ska ta kväll nu....


Ha det gott!


                

                  Vill ju att det ska se ut såhär varje dag... (bild från i somras)



RSS 2.0