utedag
                            
                             Funderar på att förstora denna, så härlig på nåt vis...                             
                             Så fort man kommer utanför dörren ska det sittas på pappas nya mc.                             
                             Avslutade dagen i lekparken....Lilly har klätt sig själv -i full vintermundering
                             kändes det som.
             
           


                           
                              Gå hem, jag?!

Bilder från vår soliga dag som till stor del spenderats ute med lek o bus.  Var så underbart i morse att ha en dag som va helt blank i almanackan, vet inte när det hände sist. Så vi tog en lugn morgon med Emil på tv o morsan städandes i morgonrock tills klockan va alldeles för mycket.

Men sen vi väl kom ut, har vi knappt varit inne.. tyvärr har det blåst en del så jag har inte kunnat sola direkt som jag tänkte i morse.. När sjutton ska man få färg i år tro? Så fort det blir helg mulnar det på.. 

Nu e det soffan för hela slanten med magen full av tacos...och godis. Lillfisen i huset somnade nästan innan huvudet var på kudden efter en aktiv dag, så nu har vi mammapappatid!

Hoppas på soooooool imorgon!!!

MVG i föräldraskap, jag?? Trodde ni inte va?!

Tjoho, då va man äntligen hemma efter en jobbdag o därefter utvecklingssamtal för Lilly hos dagmamman. Ett jätteintressant sådant.

Hon har en pärm för Lilly (givetvis alla barnen) där hon samlar kort, teckningar, observationer mm. Det va jätteskoj att se va de har för sig på dagarna i skogen, hur hon håller pennan när hon ritar, hur hon funkar i grupp, hur hon är mot andra barn mm. Detaljerna tar vi på telefon för de som e intresserade ;)
 Men iaf så sa hon rakt ut att vi va PERFEKTA FÖRÄLDRAR, utan att ens skämta.. hon menade det verkligen, vi hade skött inskolning mm perfekt o bla bla. What?? Givetvis vet vi att vi inte är det (vem e perfekt??) men det värmde verkligen o jag kände hur en klump växte i halsen o jag kunde inte få fram ett ord..  JAG???
På frågan om vi hade några synpunkter eller så, så sa vi typ i kör att det e hon som lär oss, vi e ju gröna i detta o vi litar fullt på henne.

Under tiden vi var på detta var -räddaren i nöden- Gertie här hos lillan o när vi kom hem sov en go liten tjej redan.

                         Nu ska jag gå in o pussa henne natti natti!!

                 
                  Gertie o Lillys bakdag                  TACK igen <3:an!!!!

härlig tisdag!
                        Åh va det e underbart att ha tisdagar ihop med Lilly, skrattar högt åt henne varje dag  nu o undrar var hon får allt ifrån. I helgen när moster frågade "ska jag hjälpa dig?" svara hon " äh, lägg av!"...  Hm....

Idag har vi vart på ÖF, vart o fikat med Jenny o vart ute i det bistra vädret.

Börjar med helgen:
köpte en cykelhjälm åt henne eftersom mormor skaffat cykelsadel bak. Hade ingen vagn den dagen utan gick med henne på stan, trots den mindre roliga händelsen sist. När vi betalt den o skulle gå hemåt va det bara "Lilly äm" (hjälm) som gällde, så vad gör man? det va bara att låta henne gå med den på sig på stan, o hon skämdes inte för sig utan sken som en sol o pekade mot huvudet " Lillys äm,  Lillys!!"

På lördagen cyklades det så det stod härliga till o man fick absolut inte kliva av utan att nån annan tog över o cyklade vidare...
På söndagen var vi på lekparken i blåsten o mamma påpekade att hon tog sig åt örat. Till slut var hon även ledsen o då e det nåt som inte står rätt till, så jag ringde 1177 o de tyckte jag skulle ta henne till jouren....endast 6 mil bort. Sagt o gjort så var vi där o kom in direkt till en jättebra doktor.
Lilly vägrade såklart att öppna munnen men till sist överlistade han henne o såg att felet inte låg där iaf. Ena örat såg han en del vax i men inget rött eller svullnad, febertempen stannade på 36.4 o hon höll låda för fullt, så han sa att vaxet kan trycka o göra ont ibland o även blåsten, så han ville inte ge nåt penicillin då. Men för skerhetsskull ville de ta en snabbsänka i fingret (då får man tydligen svart på vitt)  o , givetvis, knep hon ihop båda händerna så det va lögn att få upp dom. Nä!! sa hon bestämt. Tills jag frågade om hon kunde visa hur stora händer hon hade. Jaaa!! svarade hon glatt o tittade storögt o skrattade när blodet sipprade ut i röret. När hon sen fick ett plåster modell större var lyckan total o hon gick efter läkaren när han gick iväg, plötsligt va han poppis! Dessa ungar!!
Att sen välja EN sak ur lådan för "duktiga barn", bland studsbollar, gelefigurer, klistermärken mm, va en för stor uppgift så hon tog en hel näve, för säkerhetsskull. Då valde mamman EN boll.
Sänkan va perfekt o jag kände mig nästan dum som åkt dit, men vad gör man? Säkert e iaf att hon HADE ont. Med vissa råd åkte vi hem igen med en unge som va ovan molnen pga ett plåster o somnade sen med fingret pekandes rakt ut, stolt som en tupp!

Sen dess har inte örat gjort sog påminnt..så jag vet i tusan va det va. Kanske brås på sin mor o får ont av mycket blåst, vad vet jag?!


Imorg e det återigen dax för jobb o på tors ska vi på utvecklingssamtal. När blev jag så gammal att jag e på det SOM FÖRÄLDER??


Nä, nu ska jag skölja ur inpackningen o inta soffan själv en stund innan John, som vart på skjutbanan, kommer hem...


         

förvirrad

 


                      
                       Piff o puff


                     
                      Munnen full av äpple..


Idag fick jag telefon på jobbet, Gertie som var hos dagmamman o skulle hämta Lilly som hon avtalat med John. Öh, va?! När hon kom hade ingen ringt dagmamman o sagt det, så hon fick ringa o få klartecken s.a.s, av mig. Pinsamt! Jag fattade ingenting eftersom jag inet hört ett ord om det men givetvis va det helt okej att hon tog med henne hem. Har nog ingett ett lätt stressat o förvirrat intryck det sista, känner jag =S

Men vi hade iaf fått väldigt fina vitsord av henne om både oss själva o Lilly, så det kändes ju bra!!! Vi e tydligen nöjda med varann allihop. :)  Tur att nån e nöjd med en ;)
Nu när vi kollar hus så spelar det liksom ingen roll vart vi hamnar, för aldrig att vi byter bort världens bästa dagmamma, den saken e biff! Igår berättade hon att när Lilly vill ha hjälp med nåt (det händer inte så ofta) så e det b a r a Nils, 4år, som får hjälpa. Visst e det sött?!!! Den långa stegen till rutschkanan som hon inte får ta själv - Nils hjälpa! Upp i matstolen - Nils hjälpa!

Lilly & Nils =sant!

Gertie o Lilly hade iaf bakat o lekt för fulla muggar när mamma o pappa anlände till kalaset o grattade Gertan-pertan som fyllde igår. Under kvällen märkte vi åxå att hon tagit ytterligare ett steg i talet o berättade att "mockyckel sönne" (sönder), laga den.  Hon har ju gått pappas skola o e i mc-svängen o sitter på en var o varannan kväll,  så självklart kallar hon även moppar "mockkyckel" o pekar på huvudet o säger åt en att ha "älm".


Nu ska vi ta helg o imorg bär det av HEM, till Karlsborg igen. Känns längesen nu!
 Men vi längtar även efter släkten på Johns sida som vi har lite fler mil till, men nu e iaf en helg med Frida m familj planerad. Skojigt det!!!                                  Trevlig helg!!vardagspussel

Puh! Ja minst sagt.....

Det e inte lätt att få ihop vardagspusslet när man bor utan både mor o farföräldrar i stan. Så när John fick förhinder att hämta Lilly i tid ons, tors så knöt det sig direkt i magen på mig. Hur gör vi?

Mitt jobb var mindre glatt när jag bad att få gå tidigare o vi vred o vände på oss båda två, ändå hade vi "räva bak" så att säga. Vid såna tillfällen känner man bara: nu flyttar vi till Karlsborg så vi slipper alla sura miner o problem det innebär att bo här. Givetvis trivs vi jättebra, men ni förstår..?!  
Nu har vi -som tur är- Gertie i stan som ställer upp allt hon bara kan. Så idag har hon vart den ängel hon brukar o hämtat Lilly hos dagmamman o vart ute o gått med henne tills jag slutade. Morgondagen har vart ett olöst kapitel till i eftermiddag (shiiiit!) när jag, äntligen, fick gå tidigare imorg (16.30) o hämta henne. Efter många om o men! Tack snälla Gertan-pertan för idag!!!! Vad gjorde vi utan dej?? <3

Visserligen erbjöd sig dagmamman att göra sitt ärende på banken imorg kväll med lillan, men så mycket kände jag att hon abnsolut INTE va skyldig att ställa upp. Hon e världens bästa verkligen men nånstans får vi dra gränsen för vad hon ska ställa upp med!!
Så äntligen har en stor sten släppt o jag kan äntligen hämta vårt barn (som för många e helt självklart) o jag kan somna gott inatt.Det hängde en stor medalj runt lillans hals idag, hon hade nämligen "sprungit" Vårruset 2010 med dagbarnen. Lilla gumman va så stolt så den satt på i duschen o togs motvilligt av innan sängen ikväll.
Nu börjar hon bli stor på riktigt. 
                                         
           


Lerkilsbilder

Just hemkomna från en mysig helg i Lerkil. Mycket regn var det men mellan skurarna var vi ute o lekte o hann med en promenix, hopp i vattenpölar o sandlådan.
Man kunde iaf vara inomhus utan dåligt samvete ;)


Några bilder..

                  
                                                                    

tisdag 11 maj

Tisdagen spenderades med Jan, Marie o Vera i Munkedal med hårfix, bak, god mat o trevligt småsnack. De små lekte superbra tillsammans o kramades långa stunder när vi skulle åka hem.
Vera va för söt när Lilly skulle göra nåt som Vera kunde så sa hon: "ingen fara, Lilly, jag kan hjälpa
dig".  

                        
                         Djup koncentration i baket..


                       
                        Smet -mumma!!!! Sin mor uppi dagen!!

                        

                        
                        Spillevink!! Ofta e det inte leksaker som e roligast. I denna balja satt Vera o Lilly 
                        o lekte som tokar..


                       
                        Lite hårfix mellan varven..  ;)


(OBS! Alla bilder är privata!!!!)


Idag e både jag o John lediga o vi ska gå en lång runda o titta på ett hus vi spanat in. Börjar bli desperat i lägenhet nu...

mösseberg

Igår var vi på Mössebergs djur o lekpark hela långa dagen, till både stora o smås glädje. Man blir ju tokig av alla söta djur!!! inne hos grisarna tycket hon till o börja med att det va ett fasligt oväsen men sen så.. 
Givetvis blev det lite lekpark o fika i solen åxå.. Jag ville knappt åka hem.


Underbar dag!!!!

                     
                     Hm, vart ska vi börja? Påfågel?.. Får?.. grisar?.....                      
                       Lilly verkligen ÄLSKAR djur!! Tyvärr slutade just denns stund, hos fåren, med att hon tog i                      i elstängslet i en icke övervakad sekund.


                      
                                             '
                       En dag utan rutsckana o gunga e ingen dag alls. Och, som vanligt enligt devsien 
                       "Lilly kaaaan"..!!


                      
                       Hur söt får man bli?? Ett lamm som inet va als gammal, nästan (?) så man fällde en tår.

familj

 Idag kom 3/4 av min familj hit, vi gick på stan o fikade, käkade mat o umgicks. Skoj!! Lilly njöt i fulla drag o tjöt när de åkte. Usch, det e jobbigt att bo långt ifrån varann. Idag när de kom o mötte oss på stan o jag inte en såg dom ropade hon "MOMMO, OSSE, TILLA" o sken som en sol. 

Såkalrt blev det även present, denna gång ett par svarta Coverse.
SOM jag kollat på såna! Hon ville knappt ta av dom vid läggdags.

När de åkt gick vi en långsväng o kollade på ett hus o svängde även förbi en lekpark där vi åkte linbana, gungade o åkte rutschkana. Undrar vem som hade roligast...
                            
                             En av två bästa mostrar!!


                             
                             O här en till. Såhär åkte de runt.. :)                            
                             Hejdåpuss!! 
                            
                             Inte helt olika..
                                                                      

sköna ord

                                                            Hello!Ikväll när jag duschat Lilly o skulle ha henne i säng ringde Åsa från jobbet "Har du tagit min jacka hem?! VA? Gick o kollade o jo visst hade jag det. Hur fasen gick det till, låg världens tyngsta nyckelknippa i fickan o min va tomma tex, men jag reagerade inte ens när jag tig av mig den. Virrpanna!! Som tur e så är Åsa i min klass när det gäller det åxå. Blev hon som fick knalla hit o byta eftersom jag va själv hemma med lillan, så jag gav henne en kexchoklad som "tack" för att hon fick rätta till mitt misstag ;)

Trodde i morse att lillan skulle få vara hemma eftersom hon, återigen, spydde i natt. Men efter ett långt o givande samtal med vår sköterska på BVC så garanterade hon att hon va smittfri så hon fick, till sin stooooora glädje, gå ändå. De va på väg o gå till skogen när vi kom o en viss rastlös liten tjej kommenderade "koogen nuuuu"på bred västgötska ett antal gånger innan jag han lämna stället. Att vänta till de andra fått på sig kläderna va mindre skoj.
Vem kan hon va lik?

Åter till hennes mage så ska hon nu få låglaktosvälling i några veckor, försöka minska portionerna o undvika vissa saker. Vi har ju ett matvrak av rang!!! Det e tydligen väldigt vanligt med sån reaktion efter magsjuka o hon verkar va väldigt känslig för rubbningar i tarmarna. Hade det vart gluten hade hon inte gått upp i vikt o det gör hon ju, kan man säga :) Fick massa råd o lugna ord o det va PRECIS vad jag behövde efter att ha legat vaken sen 3 i natt o funderat... Det känns nu kan jag säga!!! Jag e verkligen inte den som oroar mig när det gäller henne men i natt kunde jag verkligen inte slappna av. Vad e då skönare att höra än lugnande ord från en sjuksköterska med 25 års erfarenhet av barn ??? 
Så, nu e jag luuuugn :)

Inväntar nu John så jag kan få äta nån gång!!! Nu blire Fuskbyggarna, min nya vuxenpoäng.


                    
                     Trött tjej gosar framför Teletubbies innan sängdags
                    
På ÖF igår kom två små tvillingtjejer på en månad på besök, till Lillys stora förtjusning. Hon hade inte ens tid att sitta med o sjunga utan ville sitta o hålla lilla Tuva i båda händerna hela tiden. Visst e det sött??
vardag
                    
Nåt som e på tapeten här just nu e att rita....det finns en till som tycker det e skoj o framförallt skönt att ligga på pappret.. Såhär somnade han :)
                     
                     Fingervantar tas numera på SJÄLV. " Lilly kaaaaaan"!!! Helst ska de va på även inne.
Tillbaka i vardagen igen efter helgen i Karlsborg. Lilly blev magsjuk (eller nåt) natten till i torsdags o fick såklart vara hemma trots att hon klättrade på väggarna. Hon va pigg o glad hela dagen, sen på natten till fre så spydde hon igen. Så skumt. Helgen i Karlsborg va hon åxå på topp iaf så vi får väl se vad det blir av det men det märks inget idag... Det e svårt när vi båda haft massor på jobbet men vad gör man, man e ju inte hemma för det e skoj utan för att hon var SJUK.  Ibland känns det som man ska vrida ut o in på sig för att alla ska va nöjda o glada...o knappt då..


Idag kom lite kosttillskott som vi beställt, John mest för träningens skull men jag känner att jag inte får i mig så mycket näring jag behöver, oftast blir det 7-8 mackor/dag innan o efter lunch men nu ska det ändras på det. Mackor e ju inte direkt det nyttigaste man kan slänga i sig men jag bara älskar det, tyvärr. Vi får väl se om jag blir nåt piggare... :) Väl värt ett försök!Imorgon e jag ledig så nu ska jag hälla upp en kall o god Baileys, det e jag vääääärd :D


RSS 2.0