virrvarr

Jag har min lediga dag idag o får ingen ro i kroppen för min kära mormor. Usch o fy, men nog om det.

Har iaf fått nåt vettigt gjort, jag har tvättat o nu hänger det ute i solen o torkar -premiär för i år! Härligt!! Tvätt som hängt ute luktar väl extra gott?!

Sitter o skriver i ansökan om havandeskapsersättning o det e ett virvarr kan jag meddela. Jag e en sån person som hatar att fylla i byråkratiska papper där man ska använda sitt finaste språk o inte bara kan skriva med sina egna ord. Dessutom, om de i blanketten hade använt ett språk som vanliga männiksor pratar, sånt man förstod så hade det vart  liite enklare..kanske. Men men, bara att ta tjuren vid hornen o skriva. Så nu har jag ringt syster som e en fena på datorer så hon har skrivit ut det på dator åt mig( har ingen skrivare) o mer blir det vad det lider, ska bara få klart alltihopa så man kan dra iväg det. Då ligger det iaf e deras händer o jag kan ingenting mer göra.

Allt e en stor röra! Håller på att planera semester på jobbet o frågan är då: ska jag ta semester, mammadagar eller blir jag beviljad havandeskapsersättning? Mm, det e tusen frågor utan svar just nu o jag blir så stressad av sånt. Tycker det e skitjobbigt att inte veta HUR saker ska bli o NÄR? Sånt kan jag ligga sömnlös av.

Om nån läsare har koll på sånt här o vill förklara lite vore jag såå tacksam! Typ vilket som e bäst att ta -mammadar el semester? vad beräknas min mammapeng på mm mm.....

Frågorna e många -svaren få :)






Kommentarer
Postat av: zara

ta ut semstern, annars blir du väl av med den? tar du mammadagar kan du inte vara hemma lika länge med barnet när de är fött. har en kompis som skulle ha igår tog ut sin semster nu innan..
kram

2008-04-14 @ 17:34:42
URL: http://zara82.blogg.se
Postat av: Anonym

Mammapengen kan du lätt räkna ut via www.forsakringskassan.se De räknar på din sjukpenninggrundade inkomst. Så om du fyller i din årsinkomst där kan du se vad du får/månad beroende på hur många dagar du vill ta ut.

2008-04-14 @ 20:28:24
Postat av: Jossan

Havandeskapspenning e jättesvårt att få ... jag fick det inte ens trots heltidsjobb på förskola. Och med chefens vädjan i brevet, men blev ju sjukskriven ändå, rekommenderar INTE att ta ut mammadagar, de brukar gå åt för fort ändå ! Har du ryggont eller andra krämpor gå till sjukgymnast, och läkare. Jag vart sjukskriven 50% i vecka 23 och från vecka 25 var jag helt sjukskriven.
För foglossning.

Tror att det beräknas på senaste årets eller halvårets inkomster men kolla försäkringskassan ...

Mår du bra just nu?

Kramis !

2008-04-14 @ 20:41:03
URL: http://www.josefina82.blogg.se
Postat av: Johanna

jag hade nog med tagit ut semester och sparat föräldradagarna. tar du mammaledighet får du ju även bara ut 80% även om du tar sju dagar i veckan. Spara dem och njut av bebisen sen istället om du ändå har semester att ta ut. Dagarna man får vara hemma går åt ändå sen. Hoppas allt är bra med dig och bebis :)

2008-04-15 @ 15:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0